Αποστολέας Θέμα: Δυσκολη ερωτηση: Για το Ηurricane Z4292  (Αναγνώστηκε 2465 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Aλέξης Κοντηβέης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη-Πάτρα
  • Jolly time!!!
Δυσκολη ερωτηση: Για το Ηurricane Z4292
« στις: Αυγούστου 29, 2007, 09:59:33 πμ »
Προς παιδια της πληροφορίας και πάλι:
Το Μκ1 Ζ4292 ηταν το πρωτο Ελληνικο Ηurri, που παρελαβε η ΕΒΑ το 41'
Ηρθε με παραλλαγη RAF (κλασσική καφε-πρασινη) χωρίς τροπικο φιλτρο και κωδικους:

Απο κει και περα χάνονται τα ιχνη του.

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Πόσο πιθανή περιπτωση υπάρχει να ισχυουν τα παρακάτω.
1. Να είχαμε προχειρη βαφη του κοκκινου χρωματος στα εθνοσημα σε μπλε κρατωντας και τον κιτρινο "χοντρο"  κυκλο
2. Να πεταξε μάχιμα στη 335-336 κρατωντας την παραλλαγη έστω και για λιγο διάστημα πριν υποθετικά περάσει στην αντιστοιχη ερημου με τροπικο φιλτρο?

Θα γινουμουν τουρμπινα αν βρισκοτανε πληροφορίες με φωτο του συγκεκριμενου με Ελληνικα εθνοσημα και χωρίς ερημου κοστουμάκι!!!
Προορίζεται για "What if" με κάποιες εμπνευσεις!!! αλλά αν υπάρχει και μια πιθανοτητα να μπορέσω να ειμαι μεσα, θα ηταν ευχάριστο!

Ευχαριστω, περιμένω το ...κοκκαλάκι μου!!!! ::eusa_pray::

Μαυρομοντελούρος..."Εδώ τα καλά τελευταία Βιολογικά μοντέλα!!!"

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Δυσκολη ερωτηση: Για το Ηurricane Z4292
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 29, 2007, 10:55:29 πμ »
Αλέξη, τα χρώματα δείχνουν να έχουν έντονη διαφορά τονικότητας μεταξύ τους, κάτι που με κάνει να υποψιάζομαι οτι μάλλον ήταν dark earth και midstone ή sand.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 29, 2007, 11:39:24 πμ »
Δεν νομίζω οτι ειναι σωστή η επισημανση σου Γιώργο.

Το σκάφος ειναι καθαροαιμο ΜΚ1, κρατά ακομα τα αντιιθαμπωτικά ασπίδια στο κάλυμμα του κινητήρα (χαρακτηριστικο για τα Ηαρρυ Αγγλιας), βάλε και τα early type roundels.
H τονικοτητα σε μια ψηφιακή πλεον φωτο (οχι αυθεντική με χαρτι) ευκολα διαφοροποιειται με πειραγμα των κοντραστ. Ειναι πολυ δυσκολο να προσδιορίσεις το βασικο αρχικο χρωμα. Εκτος αν έχεις δυο αντικειμενα τραβηγμενα στον ιδιο χωρο, ωρα, με τις ιδιες ρυθμισεις και πάς μετά με βάση τις ποσοστωσεις των χρωματων.

Δες παρακάτω. Ιδιο σκάφος, στον ιδιο χωρο, ιδιος φωτισμος. Το ενα ΜΚ1, το άλλο ΙΙ/c με ερημου.

Τωρα για το συγκεκριμενο ειμαι 99.9% σίγουρος οτι ηρθε πρωτο στην ΕΒΑ. Το Θεμα ειναι αν και ποσο κράτησε την παραλλαγη των ευκρατων, και αν πειράχθηκαν τα εθνοσημα σε Ελληνικα, πριν γινουν οι μετατροπες του για τις βάσεις της M.A.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 29, 2007, 01:49:02 μμ »
ΟΚ, πάσο. Ψάχνω ένα post του θείου Νόντα που εξηγούσε τις διαφορές ανάμεσα σε πανχρωματικά και ορθοχρωματικά (αν τα λέω καλά) ασπρόμαυρα φιλμ. Εκεί είναι να σου φύγει το μυαλό με το κίτρινο να γίνετε μαύρο και άλλα ευτράπελα...

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 29, 2007, 02:08:27 μμ »
Αλέξη ,από τα στοιχειά που έχω η 335 παρέλαβε τα πρώτα 8 Hurricane MkI,το 1941,όταν συγκροτήθηκε στο Aqir της Παλαιστίνης.
Πιστεύω οτι αυτά τα αεροσκάφη θα είχαν υποστεί όλες τις αλλαγές-φίλτρο,παραλλαγή- πριν παραδωθούν στη μοίρα.
Δυστυχώς,φωτό από ΜκΙ της 335 δεν έχω δει.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 29, 2007, 02:10:27 μμ »
Το βρήκα!!!! http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=4097.msg72453#msg72453
Αντε καλή διασκέδαση, τα ίδια με τα Wildcat θα έχουμε...

Πάντως θα συμφωνήσω με το Mastora, τα Hurricane πρέπει να είχαν το φίλτρο αλλιώς οι μηχανές θα τα έπαιζαν πολύ γρόγορα.

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 29, 2007, 02:13:29 μμ »
Αλέξη, επειδή έχω ψάξει και εγώ το θέμα των Ελληνικών Hurricane για τα σήματα ένα μπορώ να σου πω - πιο πολλές φωτογραφίες υπάρχουν με τα βρετανικά σήματα να παραμένουν άθικτα παρα να τροποποιούνται με μπλε χρώμα. Φαίνεται πως τα μπλε βάφονταν σε περίπτωση δημοσιογραφικής κάλυψης όπως το γνωστό FG-Σ. Προσωπικά βεβαια ποτε δεν αφήνω τέτοιες σκέψεις να με κατευθύνουν καλλιτεχνικά διότι σε καιρό πολεμου πολλά έγιναν που δεν είναι δυνατό να έχουν ντοκουμενταριστει. Αφού είχαμε Ελληνικά nose art σε Hurricane ίσως έπεφτε και λίγο μπλε χρώμα στους κόκκινους κύκλους εδώ και εκεί. Επομένως προχωρα άφοβα! :wink:
Όσο για τα χρώματα συμφωνώ για την Ευρωπαϊκή παραλλαγή. Έχω προφίλ και δει φωτογραφίες και βρετανικών Hurris με ευρωπαϊκή παραλλαγή στην έρημο - επομένως ίσως χρησιμοποιήθηκαν για μερικό διάστημα χωρίς αλλαγή βαψίματος.
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 29, 2007, 02:13:52 μμ »
ΟΚ, πάσο. Ψάχνω ένα post του θείου Νόντα που εξηγούσε τις διαφορές ανάμεσα σε πανχρωματικά και ορθοχρωματικά (αν τα λέω καλά) ασπρόμαυρα φιλμ. Εκεί είναι να σου φύγει το μυαλό με το κίτρινο να γίνετε μαύρο και άλλα ευτράπελα...
Πρεπει να είναι εκει που συζητούσαμε για τα ελληνικά wildcat. Δεν  ζητάτε καλύτερα από τον Θείο Νώντα να σας αναλύσει την φωτογραφία με το λογισμικό που έχει :?:

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 29, 2007, 02:29:57 μμ »
Λοιπόν έχω φωτογραφίες Hurricane σε βάση της Κύπρου και σε βάση κοντά στη διώρυγα του Suez χωρίς φίλτρο - θα τη ποστάρω σε μερικές ώρες γιατί εδώ είναι 4 το πρωί και εάν σκανάρω τέτοια ώρα θα με κράξει η κοπελια μου... ::haushalt_001::
Να'στε πάντα καλά,

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 29, 2007, 05:52:45 μμ »
Αν βρειτε ακρη ... παρτε με τηλεφωνο ... εδω για αλλα θεματα που υπηρχαν φωτο και αρχεια και περιπλεκεται το θεμα.... ::salut::
  [img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 29, 2007, 10:41:12 μμ »
Αλέξη, επειδή έχω ψάξει και εγώ το θέμα των Ελληνικών Hurricane για τα σήματα ένα μπορώ να σου πω - πιο πολλές φωτογραφίες υπάρχουν με τα βρετανικά σήματα να παραμένουν άθικτα παρα να τροποποιούνται με μπλε χρώμα. Φαίνεται πως τα μπλε βάφονταν σε περίπτωση δημοσιογραφικής κάλυψης όπως το γνωστό FG-Σ. Προσωπικά βεβαια ποτε δεν αφήνω τέτοιες σκέψεις να με κατευθύνουν καλλιτεχνικά διότι σε καιρό πολεμου πολλά έγιναν που δεν είναι δυνατό να έχουν ντοκουμενταριστει. Αφού είχαμε Ελληνικά nose art σε Hurricane ίσως έπεφτε και λίγο μπλε χρώμα στους κόκκινους κύκλους εδώ και εκεί. Επομένως προχωρα άφοβα! :wink:
Όσο για τα χρώματα συμφωνώ για την Ευρωπαϊκή παραλλαγή. Έχω προφίλ και δει φωτογραφίες και βρετανικών Hurris με ευρωπαϊκή παραλλαγή στην έρημο - επομένως ίσως χρησιμοποιήθηκαν για μερικό διάστημα χωρίς αλλαγή βαψίματος.

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον Γιάννη :wink:

ʼλλωστε το Aqir (στη τότε Παλαιστίνη), είναι μιά πολύ έυφορη περιοχή - καμία σχέση με ερήμους και άμμο που συναντούμε στη Λιβύη. Οπότε δέν υπήρχε επιτακτική ανάγκη ούτε για φίλτρα ούτε για παραλλαγή "ερήμου"...

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 30, 2007, 05:35:55 πμ »
Να οι φωτογραφίες και τα προφίλ - Πηγες: Φωτογραφίες από "The Hawker Hurricane" by Francis K. Mason και τα προφίλ από Scale Aircraft Modelling "The Hawker Hurricane 1939 το 1945 in RAF, Commonwealth and FAA service" by H.C. Bridgwater:

Να'στε πάντα καλά,

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 30, 2007, 09:22:18 πμ »
 ::arrowred:: Κοντογιάννη.
Αυτο για το ορθοχρωματικο/πανχρωματικο φιλμ, το ξερω. Η φωτο που ποσταρα δεν ειναι ορθοχρωματική. Απο την ανάλυση που έκανα, έχει ηδη υποστει αλλοιωση στα κοντραστ της, αφου το κιτρινο στο κυκλο ειναι οριακα στις ποστοστωσεις της κλιμακας του γκρι προς λευκο σε σχέση με τις αντιστοιχες απο μια αυθεντική.

ʼλλωστε τα φιλμ τοτε δεν ειχαν την ευαισθησιά του σημερα. Σιγουρα προκειται για ευκρατη παραλλαγη, και για έναν ακόμη λογο. Απο τις διαδρομές του πράσινου στην παραλλαγη. Στα ερημου αυτές αλλάζουν στο σκουρο, και στα Ηαρρυ, και στα Σπιτ.

Anyway: Eυχαριστω πάντως.

::arrowred:: Μαστορας:
Κώστα, αν δεν κάνω λάθος, επιχειρησεις γινοταν και απο τη βάση της Παλαιστινης. Εκει υποψιάζομαι ο Ηαρρυς να έκανε καμια μάχιμη πτηση πριν πάει Κομμωτηριο για ανταυγιες!

::arrowred:: Κορέλης
Γιάννη, γενικά συμφωνώ με αυτά που λές! Τοτε γινότανε το έλα να δεις!! Δεν υπήρχε η πολυτέλεια που είχαν οι Αμερικάνοι να δημιουργουν Paint Art στα αεροσκάφη!! Οτι πιουμε ο,τι φάμε!

Αφου το προοριζω για "what if" θα πάω παραλλαγή ευκρατης, φουλ ξεθωριασμενη, και βαμμενο "πινελάτους" τους κοκκινους πλευρικους κυκλους, και πισω σταθερο. (+ μια εμπνευση-εκπληξη!!!)

Με τις φωτο σου, με κάλυψες τουλάχιστον στις πιθανοτητες να είμαι κατα 50% μέσα. Μη κάνω κανα ουφο και με πάρουν τα σκάγια!!!

Ευχαριστω πολυ Γιαννη.

Αν κατα "τυχη βουνο" βρεθει κανα Μκ1 με Ελληνικό εθνοσημο, φυσικά ειναι ευπροσδεκτο!!!

Tags: hurricane