Αποστολέας Θέμα: Ερώτηση για RIVETS....Ιδέες???  (Αναγνώστηκε 1609 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος airmakis48

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αμπελόκηποι,Αθήνα
  • modelclub.gr
Ερώτηση για RIVETS....Ιδέες???
« στις: Οκτωβρίου 24, 2014, 04:24:55 μμ »
Καλησπέρα σε όλους.Εδώ και καιρό σπάω την κεφάλα μου για να δω πώς θα μπορούσα να φτειάξω positive rivets ( π.χ στην 1/48). Έχει κανείς καμειά ιδέα?Χαλκομανίες Αρτσερ τις αποκλείω λόγω κόστους . Σκεύτηκα τεντωμένο μήκος πλαστικού και ζεσταμένη η άκρη για να καμπυλώσει αλλά δεν μπορεί να έχει το ίδιο πάχος σε όλα,ούτε στο μήκος ούτε στην κεφαλή.Πιρτσίνωμα και μετά κυανοακρυλική στις τρυπούλες ..δεν ,γιατιί δεν μπορεί να μπεί πάντα η ίσια ποσότητα κόλας.Συν της άλλης εεε δεν θα χρειάζομαι 2-3000 τμχ αφού προορίζονται για Β-17.ʼν παίζει καμειά ιδέα και με σώσει είμαι όλος αυτιά. Ευχαριστώ εκ των προτέρω.

Αποσυνδεδεμένος Busa

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Μοσχάτο
  • the fun lies in the curves... all kind...
Απ: Ερώτηση για RIVETS-Ιδέες???
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 24, 2014, 04:44:54 μμ »
Μήπως αυτό σαν ιδέα:
http://www.thebodi.hu/model/PKT-T0003/navigation-light-making-tool
Δηλ. να τρυπήσεις ένα κομμάτι (πχ χαλκού) στην διάμετρο που θέλεις, και πατώντας πάνω του το ζεσταμένο sprue να βγαίνει το rivet.

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 24, 2014, 04:46:09 μμ »
Για δες εδώ αυτό το κόλπο.. :wink: http://medicosmp.blogspot.gr/p/zakivci_23.html

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 24, 2014, 05:10:59 μμ »
ευχαριστώ παιδιά,το σκεύτηκα και αυτό αλλά θέλει προσοχή με τί πίεση θα ασκείς το πλασικό ουτως ώστε να μην βγεί άλλο μεγαλύτερο και άλλο μικρότερο.
Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα ,ίσως με μερικές προσπάθειες  να πιάσει το κόλπο.Ίσως ένας συνδιασμός μήκος τεντωμένου πλαστικού και τρυπούλας με μια βάση οριοθέτησης του μήκους που δουλεύεις για να δώσει σχετικά ίδιο υλικό για ζέσταμα.
Υπερευχαριστώ πάντως για την πληροφόριση παιδιά.Πολύ καλό υλικό , ευχαριστω και πάλι.

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 24, 2014, 05:19:00 μμ »
Μα αν η τρύπα δεν είναι διαμπερής στο ξύλο ή στο χαλκό, όση πίεση και να ασκήσεις πάντα ίδια θα είναι.. :wink:

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 24, 2014, 05:58:08 μμ »
Tσαααάκ, σωστόοος.δεν είναι τυχαίο που είμαι πόντιος :mrgreen: πώς το κόβεις και πώς το χειρίζεσαι το άτιμο όμως. Ωραίος πάντος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 24, 2014, 06:14:41 μμ »
 φίλε αν κατάλαβα καλά θέλεις να βάλεις υπερυψωμένα πριτσίνια σε b-17 στην 1/48 και να τα φτιάξεις και τοποθετήσεις ένα-ένα ; γιατί αυτό είναι πρακτικά αδύνατο να γίνει (και να δείχνει "in scale" στην 1/48).

αν όντως θέλεις κάτι τέτοιο ουσιαστικά η μόνη ρεαλιστική επιλογή σου είναι η Archer όσο και αν σου κοστίσει, έτσι κι' αλλιώς η άλλη λύση ενδέχεται να σου κοστίσει περισσότερα σε γιατρούς  :mrgreen: . ʼλλη λύση είναι μια εταιρία που βγάζει πριτσίνια σε χαλκομανία για αεροσκάφη αλλά δεν ξέρω αν κάνει και υπερυψωμένα.

επίσης θα μπορούσες ίσως να το κάνεις ως εξής : σε φύλλα πολύ λεπτού πλαστικού ή τσίγκου να χαράξεις με πριτσινωτήρι τα πριτσίνια σύμφωνα με το σχέδιο που έχεις αλλά σαν "αρνητικό", ώστε μετά να το γυρίσεις ανάποδα όπου τα πριτσίνια θα φάινονται υπερυψωμένα και να το κολλήσεις στην επιφάνεια του μοντέλου σου. Και πάλι όμως δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα θα δείχνει "in scale" .
 αν επιχειρήσεις πάντως κάτι τέτοιο θα εισαι ίσως ο πρώτος που το κάνει, σε κάθε περίπτωση καλή επιτυχία  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 24, 2014, 07:40:52 μμ »
Αν θέλεις να μαζοχιστείς με σοβαρούς όρους μπορείς να πάρεις ένα μηχανικό μολύβι με μεταλλική απόληξη και να αρχίσεις να βαράς πριτσίνια σε φραπεδόφυλλο μέχρι να το τρυπήσεις . Ύστερα παίρνεις τα πριτσίνια ένα ένα και τα κολλάς . Βέβαια της archer θα σε γλυτώσουν από τη σχιζοφρένεια και είναι νομίζω η καλύτερη λύση

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 24, 2014, 10:20:23 μμ »
Εγω πιστευω ολες αυτές οι τεχνικες που αναφερθηκαν πιο πανω από τα παιδια είναι καλες.......... αλλα μονο αν θες να συμπληρώσεις κανενα πριτσινι σε μοντελο που ηδη εχει ανάγλυφα και χαθηκαν μερικα κοντα στις ενωσεις από τα στοκαρίσματα .

Να βαλεις ανάγλυφα πριτσινια σε ολοκληρο μοντελο και ειδικα σε Β-17 πιστευω δεν εχει πολύ νοημα, παρολο που θα φαινεται εντυπωσιακο στο τελος. Αδικα χαμενος (πολυς) χρονος. Ακομη και της Archer πιστευω θα είναι μεγαλος μπελας για τετοιο μέγεθος μοντελου.  Κανεις τα στραβα ματια και προχωρας στην υπολοιπη κατασκευη.   :wink:
Νώντας

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 24, 2014, 10:37:46 μμ »
Έχετε τα δίκια σας ,δεν ξέρω αν θα ζώ να το δω να τελειώνει,δεν ξέρω αν θα έχω θάψει τον Χαιλάντερ όπως μου είχε πει και ένας φίλος που δουλεύει σε μαγαζί στην Ιπποκράτους μέχρι να τα καταφέρω,αλλά τελικά δεν γλυτώνω τα L7. Ίσως με την HGW μου βγεί ποιό οικονομικά. 

Αποσυνδεδεμένος Ηλιας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ναύπακτος
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 25, 2014, 04:32:30 μμ »
Δεν είναι Archer αλλά κάνουν μια χαρά

http://www.micromark.com/ho-scale-decals-with-raised-3d-rivets-and-other-surface-details,9968.html

σε γλυτώνουν από κόπο και χρήματα μιας και δίνουν πολύ περισσότερα rivets.

Tags: