Αποστολέας Θέμα: Hurricane MkI Trop. 'Mediterranean Theater' Hasegawa 1/48  (Αναγνώστηκε 2724 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ηλιας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ναύπακτος
  • modelclub.gr
Hurricane MkI Trop. 'Mediterranean Theater' Hasegawa 1/48
« στις: Αυγούστου 18, 2007, 03:44:27 μμ »
Η κατασκευη ειναι straight from the box.Eχω αντικαταστησει μονο την καλυπτρα με την vacuform της Squadron,μιας και η Hasegawa την εδινε σε ενα κομματι!!
Ειναι βαμμενο στα χρωματα της 80sq με χειριστη τον Plt.Off.W.Vale οπως εδρασε στην Ελλαδα την Ανοιξη του 1941.
Οι μπροστινες επιφανειες των πτερυγων και του ρυγχους ειναι βαμενες με mottle παραλλαγη Sand/Dark Green για να ξεγελουν τα πληρωματα των Ιταλικων βομβαρδιστικων,νομιζοντας τα Ιταλικα!!!!!

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
Απ: Hurricane MkI Trop. 'Mediterranean Theater' Hasegawa 1/48
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 18, 2007, 05:35:23 μμ »
Μπράβο σου Ηλία πάρα πολύ ωραία κατασκευή και προσεγμένο βάψιμο.

Αποσυνδεδεμένος Lucas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cochem
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 18, 2007, 05:36:35 μμ »
Και από εμενα μπράβο στην προσεγμένη σου δουλειά ::eusa_clap::

Lucas

Αποσυνδεδεμένος GosVa

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 18, 2007, 07:30:07 μμ »
Ηλια πολυ καλο μοντελο και καλοβαμμενο!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Νομιζω ομως πως γυαλιζει λιγο παραπανω απ οτι θα πρεπε. Μπορει βεβαια να ειναι και το φλας της μηχανης. Παντως οπως και να χει ειναι φοβερο! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 18, 2007, 10:08:38 μμ »
πολυ ομορφη δουλεια φιλε μου!!!!!!!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 18, 2007, 10:53:21 μμ »
Ωραιότατο φίλε μου! Πολύ όμορφο και το mottling στα χείλη προσβολής. Επίσης μου αρέσει πάρα πολύ το sky στο κάτω μέρος, ποιο χρώμα χρησιμοποίησες;
Και οι φθορές πολύ ωραίες και στα σωστά σημεία και με το σωστό τρόπο, γιατί είναι πονηρό το Hurricane, ήταν ξύλινο απο το cockpit και πίσω και πολλοί έχουν κάνει chipping με aluminium εκεί που δεν πρέπει.

Προσωπικά θα πρόσθετα καπνιές στα πολυβόλα και πιο πολύ κάπνα στις εξαγωγές του κινητήρα αλλά αυτά είναι γούστα και δεν επιρρεάζουν καθόλου την εξαιρετική δουλειά που έχεις κάνει. Θα το δούμε στην έκθεση :?: Please ::eusa_pray::

Εν ολίγοις συγχαρητήρια! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Και επειδή είμαι και αχόρταγος, τι έχει η συνέχεια :?:
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Ηλιας

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 18, 2007, 11:27:04 μμ »
Ωραιότατο φίλε μου! Πολύ όμορφο και το mottling στα χείλη προσβολής. Επίσης μου αρέσει πάρα πολύ το sky στο κάτω μέρος, ποιο χρώμα χρησιμοποίησες;
Και οι φθορές πολύ ωραίες και στα σωστά σημεία και με το σωστό τρόπο, γιατί είναι πονηρό το Hurricane, ήταν ξύλινο απο το cockpit και πίσω και πολλοί έχουν κάνει chipping με aluminium εκεί που δεν πρέπει.

Προσωπικά θα πρόσθετα καπνιές στα πολυβόλα και πιο πολύ κάπνα στις εξαγωγές του κινητήρα αλλά αυτά είναι γούστα και δεν επιρρεάζουν καθόλου την εξαιρετική δουλειά που έχεις κάνει. Θα το δούμε στην έκθεση :?: Please ::eusa_pray::

Εν ολίγοις συγχαρητήρια! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Και επειδή είμαι και αχόρταγος, τι έχει η συνέχεια :?:

Σε ευχαριστω για τα σχολια.
Τα χρωματα που χρησιμοποιησα ειναι τα 30(Dark Green) και 29(Dark Earth) της Humbrol για τις επανω επιφανειες.Τις κατω τις εχω βαψει με το Χ7 BS210 Sky της Xtracolor.
Το Hurricane οντως θελει προσοχη στις φθορες,ειδικα στην ατρακτο,μιας και οπως ανεφερες οι περιοχες πισω απο το κοκπιτ ηταν ξυλινες.
Με καταλληλη βιβλιογραφια και αρκετες φωτο του πραγματικου καταφερα να μην κανω λαθος φθορες.
Οσον αφορα τις φθορες στις εξατμισεις και στα πολυβολα,αυτες βασιστηκαν σε φωτο εποχης και ειναι διακριτικες,αλλα οπως ειπες ειναι θεμα γουστου.
Θα προσπαθησω να το φερω στην εκθεση.
Οσον αφορα την συνεχεια εδω και λιγο καιρο δουλευω παραλληλα 2 κιτ του Gloster Gladiator MkI της Roden στην 1/48.
Και λεω 2 γιατι το ενα θα ειναι σιγουρα Ελληνικο με παραλλαγη και το αλλο Λετονικο.
Μεχρι στιγμης εχω κλεισει τις ατρακτους και εχω περασει τα συρματοσχοινα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 18, 2007, 11:32:40 μμ »
Τα χρωματα που χρησιμοποιησα ειναι τα 30(Dark Green) και 29(Dark Earth) της Humbrol για τις επανω επιφανειες.Τις κατω τις εχω βαψει με το Χ7 BS210 Sky της Xtracolor.
Xtracolor, έπρεπε να το περιμένω. Αλήθεια, επειδή είναι gloss, πόση ώρα κάνουν να στεγνώσουν;

Οσον αφορα την συνεχεια εδω και λιγο καιρο δουλευω παραλληλα 2 κιτ του Gloster Gladiator MkI της Roden στην 1/48.
Και λεω 2 γιατι το ενα θα ειναι σιγουρα Ελληνικο με παραλλαγη και το αλλο Λετονικο.
Και που είναι οι φωτογραφίες :?: (Στο είπα, είμαι αχόρταγος ::glossa:: )

Αποσυνδεδεμένος Ηλιας

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 18, 2007, 11:39:46 μμ »
Xtracolor, έπρεπε να το περιμένω. Αλήθεια, επειδή είναι gloss, πόση ώρα κάνουν να στεγνώσουν;
Το συγκεκριμμενο για να στεγνωσει περιμενα περιπου μια μερα,αλλα με αερογραφο εχει χαρμα στρωσιμο και δεν χρειαζεται να περασεις gloss βερνικι για τα σηματα.Και το Sky εχει την καταλληλη αποχρωση για Βρετανικα αεροσκαφη της περιοδου .Το εχω χρησιμοποιησει και σε ενα 48αρι Spitfire ΜκΙ της Tamiya.
Oμως αλλα χρωματα της Xtracolor που εχω χρησιμοποιησει δεν στεγνωσαν ποτε!Δεν ξερω γιατι,μαλλον θα ηταν χαλασμενα.Αλλες φορες σε μερικα σημεια στεγνωναν και σε αλλα οχι.
Θα βγαλω καποιες αυριο.
[/quote]

Αποσυνδεδεμένος Ηλιας

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 18, 2007, 11:44:28 μμ »
Το συγκεκριμμενο για να στεγνωσει περιμενα περιπου μια μερα,αλλα με αερογραφο εχει χαρμα στρωσιμο και δεν χρειαζεται να περασεις gloss βερνικι για τα σηματα.Και το Sky εχει την καταλληλη αποχρωση για Βρετανικα αεροσκαφη της περιοδου .Το εχω χρησιμοποιησει και σε ενα 48αρι Spitfire ΜκΙ της Tamiya.
Oμως αλλα χρωματα της Xtracolor που εχω χρησιμοποιησει δεν στεγνωσαν ποτε!Δεν ξερω γιατι,μαλλον θα ηταν χαλασμενα.Αλλες φορες σε μερικα σημεια στεγνωναν και σε αλλα οχι.

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 19, 2007, 07:41:36 πμ »
Ηλία, όπως πάντα εξαιρετική δουλειά!  ::eusa_clap::
Μήπως μπορείς να βγάλεις και μερικές κοντινές για μεγαλύτερη απόλαυση; Το Hurricane είναι ένα από τα αγαπημένα μου αεροσκάφη!
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος Ηλιας

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 19, 2007, 01:54:08 μμ »
Ηλια πολυ καλο μοντελο και καλοβαμμενο!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Νομιζω ομως πως γυαλιζει λιγο παραπανω απ οτι θα πρεπε. Μπορει βεβαια να ειναι και το φλας της μηχανης. Παντως οπως και να χει ειναι φοβερο! ::salut::
Εχω περασει ολο το μοντελο με Satin βερνικι της Humbrol.Δεν ξερω μπορει να φταιει και το φλας.Ειναι απο τις πρωτες φωτο που βγαζω σε κιτ.

Αποσυνδεδεμένος Ηλιας

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 19, 2007, 01:57:34 μμ »
Μήπως μπορείς να βγάλεις και μερικές κοντινές για μεγαλύτερη απόλαυση; Το Hurricane είναι ένα από τα αγαπημένα μου αεροσκάφη!
Ευχαριστω Γιαννη!
Περισσοτερες φωτο θα ακολουθησουν αργοτερα.
Το Hurricane οντως εχει φοβερες γραμμες (πολλες φορες το προτιμω απο το Spitfire).

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 19, 2007, 02:12:05 μμ »
Εχω περασει ολο το μοντελο με Satin βερνικι της Humbrol.Δεν ξερω μπορει να φταιει και το φλας.Ειναι απο τις πρωτες φωτο που βγαζω σε κιτ.
Προσπάθησε όσο μπορείς να μην τραβάς με φλας γιατί αλλοιώνει τα χρώματα και δίνει αφύσικη γυαλάδα στις επιφάνειες. Με τις ψηφιακές μηχανές και εγώ μαντάρα τα κάνω συνήθως, αλλά άμα βάλω και φλας... κλάφτα Χαράλαμπε!

Πάντως η γυαλάδα είναι 100% αποτέλεσμα του φλας.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 19, 2007, 09:42:03 μμ »
Ευχαριστω Γιαννη!
Περισσοτερες φωτο θα ακολουθησουν αργοτερα.
Το Hurricane οντως εχει φοβερες γραμμες (πολλες φορες το προτιμω απο το Spitfire).

Εξαιρετικό μοντέλο Ηλία... Μπράβο ::icon_thumright::
Το Hurricane είναι και για εμένα απο τα ομορφότερα πετούμενα (και το προτιμώ απο το spit :twisted:)

Προσωπικά θα προτιμούσα να περαστεί μάτ βερνίκι αντί για σατινέ (που ταιριάζει σε Γερμανικά θέματα) καθώς πιστεύω τα Βρετανικά χρώματα ήταν πολύ... μάτ :mrgreen: Ήρθε και το φλάς και αυτή την ελάχιστη γυαλάδα την έκανε... καθρέφτη :roll:

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 20, 2007, 09:44:19 πμ »
....και ξανα μπραβο....... ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Tags: