Γεια σας παιδεία.Σας παρουσιάζω το "τρεχομενο" Project που ετοιμάζεται επίσης για το μοντελιστικό περιοδικό Modell Fan.
Είναι το M2A2 Bradley OIF της Academy στην 1:35 που θα αλλαχτεί και θα γίνει το M3A2ODS CFV (Comand Fighting Vehicle) με προστατευτικό ERA (Explosive Reactive Armor).
Το Μοντέλο

Ο Σκοπός μου

Όταν πείρα το Μοντέλο από τον εκδότη σκεφτόμουνα παρα πολύ καιρό το πως να "αντιπαραστησο" ένα καλο άρμα του Bradley.Έψαχνα αρκετό καιρό για πληροφορίες και καλές φωτογραφίες.Δυστυχώς τα περισσότερα μοντέλα το Bradley είναι συνηθισμένα και λόγο λίγων πληροφοριών αναγκάζονται πολύ μοντελιστές να το φτιάξουν του κουτιού.Με το πολύ ψάξιμο βρήκα και την κατάλληλη εικόνα και είπα αυτό είναι.Aμεσος πήγα και αγόρασα το βελτιωτικό του Verlinden που χωρίς να υπερβάλλω είναι χαλια και θέλει βελτίωση

....ωραίο e το βελτιωτικό που κοστίζει περίπου 32 ευρώ θέλει βελτίωση

.
Αλλα εντάξει τι να κάνουμε έτσι είναι αυτά τα πράματα.Το μοντέλο της Academy αλλα και της Tamiya και πάλη χωρίς να υπερβάλλω είναι χαλια και 80 της εκατό δεν ταιριάζουνε με το πραγματικό

.Με το που σύγκρινα της φωτογραφίες με το μοντέλο σοκαρίστηκα.Ere παιδί μου πάλη "υπερβελτιοση" μέχρι αηδίας...αλλα μου αρέσει

.
Ξεκινώντας το μοντέλο άρχισα πριν την κόλληση την τεχνητή καταστροφή στα πλαϊνά ασπίδια.

Τότες διαπίστωσα ότι το καλούπι του μοντέλου είναι πολύ πιο φαρδύ από το πραγματικό.

Διακρίνεται η mow γραμμή που ακριβώς εκεί έπρεπε να γίνει το κόψιμο.Κοπήκανε τελικά κόλλησα το πάνω και κάτω μέρος του άρματος.Στα πλαγια έβαλα φύλλο πλαστικό για να έχω μια καλύτερη επιφάνεια και το στοκάρισα

όπως φαίνεται και σε αυτή την φωτογραφία έβαλα τα ασπίδια πάνω στην επιφάνεια δηλαδή τα έκανα καινούρια γιατί ήτανε και αυτά χαλιa maura η απλά απουσιάζανε φανταστείτε δηλαδή τι γίνετε
Την γράμμωση την πέρασα με ένα mix από υγρή κολλα και στόκο ώστε στα αργότερα βήματα όπως το weathering να μην πάθω τίποτα το κακό.Δηλαδή με αυτόν τον τρόπο κλειστήκανε τα σημεία που δεν είχανε κολλα

μετά το στέγνωμα έτριψα όλα τα σημεία με ntoukoxarto.

Και μια φωτό με ERA

Αυτά παιδεία έως τώρα.Το επόμενο βήμα θα είναι όλες οι λεπτομέρειες στην επιφάνεια όπως βίδες κλπ.Θα παρουσιάσω και την επομενη φορα της βελτίωσης στο ERA που αυτά τα λάθη με νευριάσανε παρα πολύ

.
Bis demnächst und viele Grüße
Lucas