Ψηφοφορία

Íáé ç Ï÷é óôá âåëôéùôéêá ?

ÍÁÉ
34 (73.9%)
Ï×É
12 (26.1%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 45

Αποστολέας Θέμα: AFTERMARKET ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ: ΝΑΙ Ή ΟΧΙ ??????????  (Αναγνώστηκε 13610 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
Απ: AFTERMARKET ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ: ΝΑΙ Ή ΟΧΙ ??????????
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 08, 2007, 01:17:04 μμ »
Αλέξη, ο διαχωρισμός του χόμπυ μας σε συναρμολογητές και μοντελιστές που έκανες,θα έλεγα οτι είναι ατυχής και μελοδραματικός.
Δεν γίνεται να κατηγοριοποιούμε τα πάντα!!
Ολοι μας μοντελίζουμε!!Ο καθένας με τον δικό του τρόπο.
Δηλαδή αν βάλω aftermarket πάνω στο μοντέλο μου είμαι ποταπός συναρμολογητής ενώ όταν φτιάξω από μόνος μου μια μπουρούχα που μοιάζει με εξάτμιση και την κοτσάρω πανω στο F-16 μου,είμαι μέλος της οικογενείας των καλλιτεχνών?????
Εχει χορτάσει το μάτι μας από χοντροκομμένα scratchαρίσματα!Πρέπει να τα θεοποιήσουμε κι αυτά ή θα τα...... χωρίσουμε σε κατηγορίες?

Ο καθένας μας πρέπει να μοντελίζει όπως ο ίδιος γουστάρει.Χρησιμοποιώντας οτιδήποτε μέσο τον βοηθάει, στο να φτάσει το μοντέλο του στο σημείο που θα τον ευχαριστεί απόλυτα.
Να σηκώνεσαι από τον πάγκο σου ευτυχισμένος και χαλαρωμένος,αυτή είναι η ουσία του χόμπυ μας,για εμένα τουλάχιστον.

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 08, 2007, 01:19:37 μμ »
Αλέξη, ο διαχωρισμός του χόμπυ μας σε συναρμολογητές και μοντελιστές που έκανες,θα έλεγα οτι είναι ατυχής και μελοδραματικός.
Δεν γίνεται να κατηγοριοποιούμε τα πάντα!!
Ολοι μας μοντελίζουμε!!Ο καθένας με τον δικό του τρόπο.
Δηλαδή αν βάλω aftermarket πάνω στο μοντέλο μου είμαι ποταπός συναρμολογητής ενώ όταν φτιάξω από μόνος μου μια μπουρούχα που μοιάζει με εξάτμιση και την κοτσάρω πανω στο F-16 μου,είμαι μέλος της οικογενείας των καλλιτεχνών?????
Εχει χορτάσει το μάτι μας από χοντροκομμένα scratchαρίσματα!Πρέπει να τα θεοποιήσουμε κι αυτά ή θα τα...... χωρίσουμε σε κατηγορίες?

Ο καθένας μας πρέπει να μοντελίζει όπως ο ίδιος γουστάρει.Χρησιμοποιώντας οτιδήποτε μέσο τον βοηθάει, στο να φτάσει το μοντέλο του στο σημείο που θα τον ευχαριστεί απόλυτα.
Να σηκώνεσαι από τον πάγκο σου ευτυχισμένος και χαλαρωμένος,αυτή είναι η ουσία του χόμπυ μας,για εμένα τουλάχιστον.

Συμφωνώ και επαυξάνω ::icon_thumright::
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 08, 2007, 01:21:23 μμ »
Ξανά εκφράζω την απορία μου γιατί θα πρέπει να είναι ναι ή όχι.

Γούστα είναι αυτά, μην το παλεύεται. Αν κάποιο θέλουν να αλλάξουν οι κανονισμοί στην έκθεση ας το προσπαθήσουν μέσα από την IPMS, αλλά πάλι εγώ μπορώ να βάλω το super-duper PE στο μοντέλο και να πω οτι τα μεταλλικά τα έφιαξα μόνος μου με φωτολιθογραφική μέθοδο αφού τα σχεδίασα στο Autocad. Ενα μοντέλο πιστεύω οτι πρέπει να κρίνεται σαν οπτικό σύνολο και σαν ιστορική ακρίβεια, το πόσες ώρες δουλειάς έβαλε κάποιος για να το φτιάξει δεν νομίζω πως πρέπει να παίζει ρόλο γιατί έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα μπορεί να δουλέψει κανείς.

Επίσης πιστεύω ότι είναι λάθος να "διεκδικείς" έπαθλα στο χόμπυ και το οτι ο μοντελισμός είναι τέχνη όταν τα διεκδικείς. Ο μοντελισμός για μένα είναι χόμπυ, διασκέδαση, χαλάρωση και δεν θα επιβάλλω κανόνες στη διασκέδασή μου, με τίποτα!

Και κάτι για τους Μοντελιστές:
Εχετε μόλις παραλάβει τον καινούργιο υπολογιστή σας και τον ξεκινάτε να στείλετε ένα email. Γιατί με το Outlook; Ανοίξτε λοιπόν την C++, ξεκινήστε καλώντας την function CreateWindowEx (μην τα χάνετε, δεν είναι τίποτα, υπάρχουν οδηγίες εδώ http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms632680.aspx), γράψτε δυο βουνά από κώδικα και σε ένα μήνα θα έχετε έναν όμορφο μικρό editor. Στη συνέχεια θα χρειαστείτε να φτιάξετε και το κομμάτi του [wiki=]SMTP[/wiki] client για να μπoρέσει να φύγει το email και γύρω στα Χριστούγεννα θα το στείλετε. From scratch!

Επειδή μπορώ να κάνω τα παραπάνω δε σημαίνει οτι θα χωρίσω τους χρήστες των υπολογιστών σε πληκτρολογητές και προγραμματιστές ούτε θα μειώσω την αξία των email που στέλνουν...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Γιώργο!

Αποσυνδεδεμένος Aλέξης Κοντηβέης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη-Πάτρα
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #28 στις: Αυγούστου 08, 2007, 01:21:36 μμ »
Καθιστε ρε παιδια, γιατι μπερδευτηκα!!!!
Δηλαδη η κλάση του Μεγα, δεν πρέπει να έχει συνέχεια???? Εστω και στο 1% της?
Δεν πρέπει να αφυπνιστουν συνάδελφοι και να μάθουν, να παραδειγματιστουν, να προσπαθησουν, στη φιλοσοφια του? Το Ιερο Τερας θα παραμεινει στους αιωνες των αιωνων. Αυτο είναι σιγουρο.

Μετά τι??? Verlinden???

Ρωτάω απλως.

προς Μαστορα.
Μπουρουχα εξατμιση δεν βάζεις. Το αφηνεις default. Αν σκρατσαρεις ειναι για να κάνεις κάτι καλυτερο. Οχι χειροτερο απο τη μάνα του. Ετσι το εννοω εγω τουλάχιστον.

Και μη ξεχνάμε ανταλλάσουμε αποψεις. Προς Θεου οχι πολεμο πάλι!!!!
Μαυρομοντελούρος..."Εδώ τα καλά τελευταία Βιολογικά μοντέλα!!!"

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #29 στις: Αυγούστου 08, 2007, 01:30:30 μμ »
Καθιστε ρε παιδια, γιατι μπερδευτηκα!!!!
Δηλαδη η κλάση του Μεγα, δεν πρέπει να έχει συνέχεια???? Εστω και στο 1% της?
Δεν πρέπει να αφυπνιστουν συνάδελφοι και να μάθουν, να παραδειγματιστουν, να προσπαθησουν, στη φιλοσοφια του? Το Ιερο Τερας θα παραμεινει στους αιωνες των αιωνων. Αυτο είναι σιγουρο.

Μετά τι??? Verlinden???

Ρωτάω απλως.

προς Μαστορα.
Μπουρουχα εξατμιση δεν βάζεις. Το αφηνεις default. Αν σκρατσαρεις ειναι για να κάνεις κάτι καλυτερο. Οχι χειροτερο απο τη μάνα του. Ετσι το εννοω εγω τουλάχιστον.

Και μη ξεχνάμε ανταλλάσουμε αποψεις. Προς Θεου οχι πολεμο πάλι!!!!

Ο Μέγας να γίνεται Μεγαλύτερος και ο μικρός να ακολουθεί!
Για πολλούς απο μάς ,στο ξεκίνημά μας , ο κάθε Verlinden υπήρξε έναυσμα ( ίσως και για ορισμένους απο μάς ) να κινηθούμε στην έρευνα και αναζήτηση της λεπτομέρειας και ο,τι δήποτε άλλο θα ξεχώριζε το μοντέλλο μας.

Απλά, δεν έχουμε το δικαίωμα να εμποδήσουμε τον οποιονδήποτε, να θέλει να ευχαρηστηθεί το μοντέλλο του. Η πορεία και ο χρόνος θα τον δείξει που να πάει.
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #30 στις: Αυγούστου 08, 2007, 01:33:01 μμ »
Πως μου αρέσουν αυτές οι παθιασμένες ατέρμονες ιδεολογικές συζητήσεις του forum :!: :!: Μουθυμιζουν την περίοδο της ζωής μου που ήμουν φοιτητής.... Για βοηθήστε με οι παλιότεροι παρακαλώ: Που στο  ::077devil:: είναι το link γιαυτόν το Γαλλο τον sweetie με το τρομερό εργαστήριο, που εδώ και 2 χρόνια φτιάχνει εκεινο το απίστευτο F-16 :?:

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #31 στις: Αυγούστου 08, 2007, 01:35:49 μμ »
Ωραια ειναι!!!! Μ'αρέσει!!! Η χαρά της Δημοκρατικης Απόλαυσης!!!

Σπάμε και τη μονοτονια λιγο!!!

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #32 στις: Αυγούστου 08, 2007, 01:38:05 μμ »
Να προσθέσω επίσης ότι στα άρματα είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Για παράδειγμα η εύκολη λύση σε μια ερπύστρια είναι να χρησιμοποιήσεις τις μονοκόματες που δίνει το κιτ απο PVC, οι οποίες δεν φτάνουν σε καμία περίπτωση το αποτέλεσμα των aftermarket. Οι aftermarket ερπύστριες είναι ένας πραγματικός πονοκέφαλος μιας και θέλουν ένα ένα τα πέδιλά τους καθάρισμα, είτε είναι πλαστικές όπως τα σετ της Hobbyboss, Academy και AFV, είτε οι μεταλλικές της Friul, είτε ακόμα και οι ρητινένιες.
Επίσης πολλές φορές τα ΡΕ είναι μονόδρομος! Οσο λεπτό και αν είναι ένα φύλλο πλαστικού, δεν μπορεί να αναπαραστήσει το ρεαλιστικό τσαλάκωμα ενός ΡΕ όταν χρησιμοποιηθεί για τα φτερά ενός άρματος. Ή ακόμα μια μεταλλική κάνη που έχει τις ραβδώσεις.

Εγώ δεν τάσομαι ούτε υπέρ, ούτε κατά των βελτιωτικών. Για παράδειγμα έχω φτιάξει το Chruchil της Tamiya τελείως ΟΤΒ,   ενώ παράλληλα έχω φτιάξει και την BR52 που στην καμπίνα χρησιμοποίησα πάρα πολλά ΡΕ.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Αυγούστου 08, 2007, 01:49:07 μμ »
 ::armee_smilies121::  ::fahr39:: ::fahr39::

::M249SAW:: ::M249SAW:: ::M249SAW:: ::M249SAW::

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αλέξη ,δεν υπάρχει θέμα πολέμου,απλώς όταν βλέπω απόλυτες θέσεις στο χόμπυ μας,μου ανάβουν λίγο τα αίματα.

Προσωπικά,δεν με απασχολεί καθόλου αν θα συνεχιστεί η "κλάση Τσώνου".
Δεν νοιώθω το βάρος της συνέχειας ενός παρελθόντος να βαραίνει τις μοντελιστικές μου πλάτες!

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #34 στις: Αυγούστου 08, 2007, 01:58:00 μμ »
E οχι και τα αίματα ρε Κωστα!!!!! (δεν νομιζω οτι ειμαι απόλυτος, την προσωπική μου άποψη, λεω, γραφω, και στηρίζω)

Ξερω τι φταιει αν ανάψανε πάντως!!!! Το MW39!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #35 στις: Αυγούστου 08, 2007, 02:03:22 μμ »
E οχι και τα αίματα ρε Κωστα!!!!! (δεν νομιζω οτι ειμαι απόλυτος, την προσωπική μου άποψη, λεω, γραφω, και στηρίζω)

Ξερω τι φταιει αν ανάψανε πάντως!!!! Το MW39!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ::icon_pidu:: ::icon_pidu:: ::icon_pidu:: ::icon_pidu:: ::Alcooli5:: ::Alcooli5:: ::Alcooli5:: ::Alcooli5::

Ηταν τέλεια η πρώτη μου επαφή με αυτό,Αλέξη.Θα είσαι υπεύθυνος για οτι συμβεί στον πάγκο μου!!!

::offtopic::

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #36 στις: Αυγούστου 08, 2007, 02:14:32 μμ »
Προσεξε γιατι ΜW39 βάζω και γω στο τεποζιτο!!! Λες να κολλησεις....????? ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Alexander21

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #37 στις: Αυγούστου 08, 2007, 05:19:37 μμ »
Νομίζω ότι είναι χρήσιμα τα βελτιωτικά (Εξαρτάται από ποια γωνία βλέπει κανεις τον μοντελισμό)

Είναι κάποια πράγματα που δεν φτιάχνονται scratch (τουλάχιστον έτσι νομίζω εγώ)
Κατά τι γνώμη μου δεν μπορεί να συγκριθεί ένας scratch πινάκας έλεγχου με έναν
Pre-painted της Eduard  σε κλίμακα 1:48 και 1:72 .
για παράδειγμα  παιδεύομαι για ένα σκοπευτικό για P-47 σε 1:48 να το φτιάξω scratch ...
εεε  παιδία δεν γίνεται είναι πολύ μικρό το Γ@&$#&@#    :evil: :evil:
θέλω να πω ότι κάποια πράγματα δεν γίνονται scratch ή δεν μπορούμε να τα κάνουμε

όσο για τον mastoras έχει φτιάξει scratch σκοπευτικό στην 1:48 :twisted:

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Αυγούστου 08, 2007, 05:25:05 μμ »
Ναι ρε,ξεμπρόστιασέ με τώρα.. :twisted:

Κι εσύ τι παιδεύεσαι με το σκοπευτικό του Ρ-47?  Αφού σου έδωσα ....ρητινένιο!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος thanosmen

• IF IT'S OPEN, IT'S SCRATCHBUILT...
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/72
  • Τόπος: ΑΙΓΙΟ
  • Dare you challenge the Dark side???
« Απάντηση #39 στις: Αυγούστου 08, 2007, 10:18:35 μμ »
Χμμμ, χαίρομαι που το θεματάκι είχε κάποιες καλές απαντήσεις.
Φυσικά, περί ορέξεως, κολοκυθότουρτα, απλά όταν βλέπω πολλά "ετοιματζίδικα" κάτι παθαίνω. Κατάλαβα καποια πράγματα και από αυτό το topic και δεν θα δώσω άλλη συνέχεια.
Και για το αρχείο: εκτός από το δικό μου αρχικό ΟΧΙ, υπάρχουν και κάποια ακόμα! 

Welcome to the Dark side of the Force...

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #40 στις: Αυγούστου 08, 2007, 11:48:18 μμ »
Φυσικά, περί ορέξεως, κολοκυθότουρτα, απλά όταν βλέπω πολλά "ετοιματζίδικα" κάτι παθαίνω. Κατάλαβα καποια πράγματα και από αυτό το topic και δεν θα δώσω άλλη συνέχεια.

Ναι, αλλά δε γεμίζετε ταξί  :lol: :lol: ... καληνύχτα σας  :mrgreen:  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Αυγούστου 08, 2007, 11:50:23 μμ »

Για το αρχείο,όπως είπες, υπάρχουν δύο ΟΧΙ.Το δικό σου προφανώς και το άλλο μάλλον είναι του φίλτατου Κοντιβέη :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #42 στις: Αυγούστου 08, 2007, 11:54:35 μμ »

Για το αρχείο,όπως είπες, υπάρχουν δύο ΟΧΙ.Το δικό σου προφανώς και το άλλο μάλλον είναι του φίλτατου Κοντιβέη :mrgreen:

άντε ... και ο ταξιτζής τρεις  :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #43 στις: Αυγούστου 09, 2007, 01:53:20 πμ »
Mην ξεχνάτε και όσους επέλεξαν να μην ψηφίσουν. Αυτή την φορά η αποχή εκλέγει έδρα :!:

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #44 στις: Αυγούστου 09, 2007, 02:07:08 πμ »
  Καταρχήν συγνώμη για την αργοπορημένη απάντησή μου. Να πω ότι το παράδειγμα του gkontog για τους υπολογιστές είναι εξαιρετικό και συμφωνώ απόλυτα.

Λοιπόν να πω και την ταπείνη μου άποψη η οποία ίσως φανεί λίγο αιρετική. Βλέπω ότι υπάρχει ένας διαχωρισμός στη χρήση ή όχι βελτιωτικών θεωρώντας τα σχεδόν κάτι ξένο σε σχέση με το μοντέλο για το οποίο δημιουργούνται!
  Ξεχνάμε όμως ότι τα βελτιωτικά δεν είναι τίποτα άλλο παρά λεπτομέρεια που οι εταιρείες πλαστικών μοντέλων αδυνατούν να αποτυπώσουν στα κιτ που παράγουν λόγω περιορισμών των μεθόδων χύτευσης, λόγο κόστους, αλλά και των ορίων του ίδιου του υλικού! Αν μπορούσαν θα παρείχαν οι ίδιες αυτή την παραπάνω λεπτομέρεια.Αν αυτά που παρέχονται από aftermarket προϊόντα, δίνονταν μέσα στο αρχικό κιτ δεν θα υπήρχε καν θέμα...

Προσωπικά λοιπόν θεωρώ τα aftermarket απόλυτα λογική συνέχεια του πλαστικού κιτ, αφού πχ.  είναι απόλυτα αδύνατον να γίνουν οι σίτες των κινητήρων και οι δέστρες εργαλείων στα γερμανικά άρματα σε πλαστικό, τα παίρνω σε φωτοχαραγμένο. Τι σημασία έχει το διαφορετικό υλικό; Τα νέα κιτ της Dragon που παρέχουν πλέον τέτοιες λεπτομέρειες πως πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε;

Όσο για το sctrach, ναι αν μπορώ να κατασκευάσω κάτι μόνος μου με αποδεκτή (τουλάχιστον) πιστότητα και σε λογικό χρόνο, να το κάνω. Πείτε μου όμως πόσοι μπορούν να φτιάξουν σίτες ή δέστρες συγκρίσιμες με Aber, Voyager κλπ; Πριν από 3-4 χρόνια αγόρασα το ρητηνένιο weel bays της Aires στην 1/48 για το P-51Mustang με 2.000δρχ. Βλέπωντας φωτο από το πραγματικό διαπίστωσα ότι δεν έλειπε ούτε η πιο μικρή βίδα!!! Όποιος μπορέσει να κάνει κάτι αντίστοιχο sctrach, δαπανώντας λιγότερο από 4-5 χρόνια από τη ζωή του να το πει για να ανακυρυγχθεί θεός του μοντελισμού.

Όσο για τον Μέγα αλλά και άλλους πολύ καλούς Έλληνες μοντελιστές απ' όσο γνωρίζω γενικά χρησιμοποιούν (και) aftermarket αν και όταν τους βολεύει, απλά τα πιο πρόσφατα μοντέλα τους αφορούν θέματα για τα οποία ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν aftermarket προϊόντα!!!
Και δεν νομίζω ότι η χρήση τους ή όχι μπορεί να αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης σε εκθέσεις ή αλλού. 'Οποιος τέλος νομίζει ότι το aftermarket είναι απλά κόλλημα και βάψιμο, ας πάρει πχ. το πλήρες detail set της Aires για το F-5F Hellcat της Hasegawa 1/48 να το φτιάξει και να μας πει πόσο εύκολο το βρήκε......

αυτά και καλές διακοπές σε όλους

Α, κάτι τελευταίο, παρά τους περιορισμούς των πλαστικών κιτ που ανέφερα προηγουμένως, υπάρχουν και εξαιρέσεις: πχ. στο Τα-152Η της Dragon/Trimaster(1/48) παρέχεται σε καμιά τριανταριά κομμάτια ο κινητήρας Jumo213: απλά ότι καλύτερο έχω δει σε πλαστικό!!! προσωπικά τον θεωρώ καλύτερο από τον ρητηνένιο της Aires.

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #45 στις: Αυγούστου 09, 2007, 07:47:54 πμ »
Τρεις ...και ο κουκος!!! Είναι η Μασκωτ μας, αλλά δεν ξέρει ακομα να πληκτρολογει!!!! :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #46 στις: Αυγούστου 09, 2007, 08:53:02 πμ »
Δεν νοιώθω το βάρος της συνέχειας ενός παρελθόντος να βαραίνει τις μοντελιστικές μου πλάτες!

Συμφωνώ απόλυτα και προσθέτω, ότι αν κάτι πρέπει να μας απασχολεί για το μέλλον του Μοντελισμού στην Ελλάδα και γενικότερα, είναι ο πολύ μικρός αριθμός των νεοεισερχόμενων στο Hobby. Προς την κατεύθυνση αυτή δεν βοηθάει ιδιαίτερα η παρουσία κάποιων εξαιρετικά ταλαντούχων Μοντελιστών, οι οποίοι σαρώνουν τα βραβεία στους διαγωνισμούς της Αγγλίας, σχεδόν πάντα  με αμιγώς Βρετανικά θέματα.
Πρώην Hartman

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #47 στις: Αυγούστου 09, 2007, 09:19:09 πμ »
Οι αποψεις ειναι Σεβαστες. Δεν θέλω προσωπικά εγω να πεισω κανεναν. Η ιδεολογια του καθενος ειδικά στις ηλικιες μας ειναι και πρεπει να θεωρειται δεδομενο μέγεθος.
Η θεση μου είναι οτι η κλάση Τσωνου πρέπει να συνεχιστει (με αμιγως Ελληνικά θεματα σάρωσε και τα εδω βραβεια).
Να συνεχιστει και η Κλάση των Εξαιρετικων υπόλοιπων Ελληνων. Το χομπυ μας είναι για μενα ένα απο τα πιο δημιουργικά και χρησιμα.

Εγω πάντως ως "κουκος" θα συνεχισω να επιμενω ...Σκρατσ και ας ειμαι 90% χειροτερος απο τα έτοιμα.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #48 στις: Αυγούστου 09, 2007, 11:01:59 πμ »
έχοντας διαβάσει - σχετικά βιαστικά - τις προηγούμενες 3 σελίδες του τόπικ έχω να πω τα εξής:
- είμαι ΥΠΕΡ των βελτιωτικών διότι σε βοηθούν να κερδίσεις χρόνο (που θα χρειαζόσουν να κάνεις κάτι αντίστοιχο scratch). το παράδειγμα του gkontog είναι καταπληκτικό και αποδίδει απόλυτα την πραγματικότητα. προσωπικά τα χρησιμοποιώ όπου πραγματικά τα χρειάζομαι και όχι για αυτοσκοπό, καθώς πολλά απο αυτά που προσφέρονται είτε δεν χρειάζονται πραγματικά, είτε σου σπάνε τα νεύρα και δεν σε βοηθάνε πραγματικά να κερδίσεις χρόνο αλλά το αντίθετο.
- στους διαγωνισμούς, δεν κατατάσσονται στην ίδια κατηγορία και συνεπώς δεν συγκρίνονται μεταξύ τους τα μοντέλα "straight out of the box" και τα βελτιωμένα. στα βελτιωμένα όμως δεν υπάρχει διάκριση της προέλευσης της ...βελτίωσης (απο έτοιμο σετ ή scratch).
- αντίστοιχη διάκριση γίνεται εντός της ίδιας κατηγορίας μεταξύ των μοντελιστών που συμμετέχουν σε αυτή, οπότε "κοντράρονται" μεταξύ τους οι έμπειροι/πεπειραμένοι (Π), οι λιγότερο έμπειροι ενήλικες (Ε) και οι νέοι μοντελιστές (Ν).
- η συζήτηση αυτή, τη σημερινή εποχή είναι κάπως ...άστοχη, διότι τα σύγχρονα κιτ είναι απο μόνα τους φορτωμένα. πχ. στην κανονική σειρά της Dragon στην 1/35, οι νέες κυκλοφορίες είναι φουλ στο πλαστικό (500+ κομμάτια), photo-etched, κομμάτια μπρούτζου, νίκελ, αλουμινένιο πυροβόλο σε τόρνο, μεταλλικά ασπίδια, νάυλον σίτα περίφραξης, κλπ. Το φτιάχνεις χωρίς την παραμικρή επέμβαση ή προσθήκη αλλά που να το συγκρίνεις με ένα φουλ πλαστικό κιτ της περασμένης 5-ετίας.
- προσωπικά με γοητεύει η ιδεά του scratch και όποτε βλέπω κάποιο σχετικό άρθρο ή μοντέλο το θαυμάζω. και εδώ έχω διαπιστώσει ότι και αυτοί που κάνοπυν τα scratch, όποτε μπορούν καταφεύγουν στα "έτοιμα", πχ. κινητήρες, τροχοί, καθίσματα κ.α., προφανώς όχι για να "κλέψουν" ή να κοροιδέψουν αλλά για να κερδίσουν χρόνο.

καλά μοντέλα, έτοιμα ή scratch, με ή χωρίς βελτιωτικά.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #49 στις: Αυγούστου 09, 2007, 11:07:57 πμ »
Συμφωνώ απόλυτα και προσθέτω, ότι αν κάτι πρέπει να μας απασχολεί για το μέλλον του Μοντελισμού στην Ελλάδα και γενικότερα, είναι ο πολύ μικρός αριθμός των νεοεισερχόμενων στο Hobby. Προς την κατεύθυνση αυτή δεν βοηθάει ιδιαίτερα η παρουσία κάποιων εξαιρετικά ταλαντούχων Μοντελιστών, οι οποίοι σαρώνουν τα βραβεία στους διαγωνισμούς της Αγγλίας, σχεδόν πάντα  με αμιγώς Βρετανικά θέματα.

το' χεις πιάσει το νόημα εσύ.
πάνε στην ScaleModelWorld με το πιο σουπερ καταπληκτικό υπερ λεπτομερέστατο σκρατς αεροπλάνο σου,
που να μην είναι βρετανικό
και μάλιστα απο την δεκαετία '80 και πίσω
και έαν πάρεις κάτι παραπάνω απο έπαινο,
γράψτε μου.

γι αυτό όλοι οι εδώ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ,
τό' χουν γυρίσει στα..."Εγγλέζικα"

Σ.Σ.

Tags: