Αποστολέας Θέμα: Γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας 2007  (Αναγνώστηκε 23894 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας 2007 (Φωτογραφίες από ʼραξο)
« Απάντηση #125 στις: Νοεμβρίου 12, 2007, 08:39:15 μμ »

Ο καιρός χάλια Σάββατο (116)  την Κυριακή ευτυχώς καλύτερος (117).
Φωτο τράβηξα μόνο από ʼραξο το A-7 στο υπόστεγο. Έξω ο Τίγρης... δυστυχώς δε βρήκα την ευκαιρία να φωτογραφήσω το κατά τα άλλα 1000φωτογραφημένο επετειακό της 335.
Στην 117 έκανα τα ψώνια μου. Patches μπρελόκ t-shirts κόρεσαν την καταναλωτική μου μανία  :mrgreen:
....

την ίδια "συμπεριφορά" έδειξα και εγώ, αλλά το πορτοφόλι μου άδειασε πριν κορεστεί εντελώς η επιθυμία μου :( :( :( :(

Παράθεση

picture edited     που μπορούμε να το βρούμε αυτό αλήθεια;

Το βρήκα στην Σούδα (και εννοείται το αγόρασα αμέσως).
Ήταν όμως το τελευταίο, και δεν είχε άλλο, ακόμη και αργότερα που ξαναπέρασα

Θα ρωτήσω όμως, αν τυχόν ξαναβγάλουνε.

ΥΓ: Εσύ το patch που το βρήκες και το έβγαλες φωτογραφία;  ::dontknow::
Το πουλάγανε (και) στην 116  ::dontknow:: ::dontknow::

έβγαλα την εικόνα
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια
--------------------------------------------------
clopy & paste
επειδή και η αντιγραφή θέλει μυαλό

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
Απ: Γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας 2007
« Απάντηση #126 στις: Νοεμβρίου 12, 2007, 08:48:59 μμ »
Καταπληκτικές φώτος :!:
Και του χρόνου ακόμη περισσότερες :!:
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Fantasma337

• ACIG Team Member
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • http://acig.org
« Απάντηση #127 στις: Νοεμβρίου 12, 2007, 09:28:49 μμ »
Παιδιά, για να μην το δούμε στο youtube και σε καμμιά Χουριέτ, καλό θα είναι να κατέβει το λινκ... Το συγκεκριμένο patch έχει άλλη χρησιμότητα από το να γίνει μπουμεραγκ...

Just my 2cents...
ACIG Team Member
http://hafcphotos.cs.net/

ΜΑΧΙΜΩΤΑΤΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ (Αριστοτέλης)

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #128 στις: Νοεμβρίου 12, 2007, 09:30:59 μμ »
Παιδιά, για να μην το δούμε στο youtube και σε καμμιά Χουριέτ, καλό θα είναι να κατέβει το λινκ... Το συγκεκριμένο patch έχει άλλη χρησιμότητα από το να γίνει μπουμεραγκ...

Just my 2cents...

Ναί ρε παιδιά, λίγο προσοχή στο τί ανεβάζετε...

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #129 στις: Νοεμβρίου 12, 2007, 09:36:01 μμ »

Just my 2cents...

Έχεις απόλυτο δίκιο.

Αν και δεν σκόπευα να την ανεβάσω, παρασύρθηκα και συμπεριέλαβα την εικόνα μέσα στην απάντηση μου.  ::violent1:: ::violent1::

Αν κάποιος θέλει να δει το patch, μπορώ να το φέρω μία φορά στο καφέ ή σε κάποια άλλη συνάντηση.
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια
clopy & paste

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #130 στις: Νοεμβρίου 12, 2007, 09:40:43 μμ »
αν το φέρεις σε συνάντηση μη το αφήσεις απο τα χέρια σου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος.....να φύγεις με άδεια χέρια   :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

• ACIG Team Member
  • Scale 1/48
  • *
Απ: Γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας 2007 (Φωτογραφίες από ʼραξο)
« Απάντηση #131 στις: Νοεμβρίου 12, 2007, 11:46:43 μμ »
Το συγκεκριμένο patch δεν πουλιόταν, βρισκόταν αναρτημένο σε περίοπτη θέση παρέα με φωτογραφίες σε σταν που βρίσκονταν εντός του υποστέγου έκθεσης του Α-7 στην 116, με επίγνωση του προσωπικού και του Διοικητή της μονάδας φαντάζομαι.

ʼν και τίποτα δεν αποκλείεται, μην είσαι και τόσο σίγουρος για τον Δκτη... Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να μην εκτίθονται άτομα εν ενεργεία...

Παράθεση
Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι εγείρεται μείζον πολιτκό θέμα από την κοινοποίησή του σε ένα δικτυακό τόπο ούτε απαραίτητα σημαίνει ότι ασπάζομαι όποια μηνύματα μπορεί η φαντασία κάποιου να γεννήσει (μου θυμίζει τη συζήτηση για το πιξέλιασμα του προσώπου του ιπταμένου στις φωτο από το επετειακό της 336  :mrgreen: τη στιγμή που κάτι τέτοιο δε συνηθίζεται πουθενά στον αμυντικό τύπο για παράδειγμα...

Φίλε Soka, δεν τίθεται τέτοιο θέμα προς Θεού... Απλά επέτρεψέ μου να σου αναφέρω μιαν Ιστορία... Το 2003 ενώ βρισκόταν εν πλήρη εξελίξει η Ψ/Ε  Κράμα-->Κατάρριψη Τουρκικού F-16D---> καθημερινές εμπλοκές στο Αιγαίο και προετοιμαζόταν το έδαφος για πιθανή κατάρριψη Ελληνικού μαχητικού με σχετικές δηλώσεις Τούρκων Πτεράρχων (εν αποστρατεία και εν ενεργεία), διάβασα στην ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet (γνωστή για τις στενές σχέσεις της με την ΜΙΤ) το εξής:

Παράθεση
24.05.2003
Nefret sitesi 

Tolga ÖZBEK

Yunanlılar, Türk F-16'sını düşürüp burnuna Türk bayrağı çizen Yunan uçağının fotoğrafını, internet sitesinde de yayınlıyor.

Fanatik Yunanlılar, internet üzerinde hazırladıkları web sayfaları ile Türkiye'ye kin kusuyorlar. İnternette http://community.webshots.com/album/58335108pdvEAo adresindeki sitede Yunan Mirage 2000'ler ile Türk uçakları arasındaki it dalaşı yapılırken çekilen görüntüler bulunuyor.

Son yıllarda iki ülke arasındaki sıcak yakınlaşmaya, bazı Yunanlıların hazırladığı web siteleri gölge düşürüyor. İnternette adresini yazdığımız site ise adeta kin kusuyor. Sitede Türk uçağını düşüren Mirage 2000 uçağının üzerindeki Türk bayraklı fotoğraf da yer alıyor. Bu fotoğraf, Tanagra'daki hava üssünde bulunan filolardan birinde çekildi. Bu üste Yunanlıların Mirage 2000 ve Mirage F1C tipi uçakları bulunuyor.

UTANÇ DUVARI

Yunan filosunun duvarlarında Türk bayrağının etrafında uçaklarımızın ''head-up display'' adı verilen kokpitin ön kısmında bulunan camdan alınmış kitlenme görüntüleri bulunuyor. Bu fotoğrafın altında filonun Türkiye'ye ait F-16 ve F-4E tipi uçak düşürdüğü iddia ediliyor.

Sitede ayrıca Yunan Kara, Deniz Kuvvetleri'nden fotoğrafların yanı sıra Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki Yunan kuvvetleri ile komando ve helikopterlerin fotoğraflarına da yer verilmiş.

Ege'de görev yapan Bandırma ve Balıkesir'deki 161, 162, 191 ve 192 Filolarımızın hiçbirinin duvarlarında Yunanlıların yaptığı gibi provoke edici fotoğraf, bayrak ya da benzeri bir şey bulunmuyor.   

http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2003/05/24/293361.asp

Το λινκ είναι αυτό http://news.webshots.com/album/18286873yXjJCBxltt
και αρκετές από τις φώτο είχαν δημοσιευτεί ήδη σε Ελληνικά περιοδοκά όπως το Cockpit και η Στρατηγική κι εφημερίδες όπως η Ελευθεροτυπία, και τις είχα ανεβάσει στο φόρουμ του Air Forces Monthly. Από εκεί τις πήρε ο φίλος "Ellas_333" και τις ανέβασε στο Webshots. Εκεί τις βρήκε η Hurriyet και τις μαγείρεψε καταλλήλως για να φτιάξει το άρθρο που ήθελε...

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου "φανατικό", κάθε άλλο... Το Fanatik Yunanilar όμως έμεινε και από τότε βλέπω τα πράγματα λίγο διαφορετικά και πολύ πιο υποψιασμένα...

Παράθεση
Τη φωτο την παρέθεσα αποκλειστικά κα μόνο ως συλλέκτης. Το γεγονός μάλιστα ότι μπορούσε να το προμηθευτεί κάποιος εύκολα στη Σούδα δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι το σήμα θα κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.

Υπάρχουν και άλλα συλλέκτικά patches (π.χ. το σχετικό με την ...ώρα) πού όμως ευτυχώς δεν έχουν κυκλοφορήσει στο διαδύκτυο γιατί όσοι συλλέκτες το έχουν, είναι αρκετά υπεύθυνοι να το κρατήσουν μόνο για τον εαυτό τους...

Παράθεση
Πάντως προσωπικά και για να κλείσει εδώ τοθέμα αν θέλετε περισσότερο με ανησυχεί το γεγονός ότι μπορώ να σας υποδείξω με ακρίβεια λιγοστών εκατοστών το πού ήταν εκτεθιμένο το εν λόγω σήμα παρά αυτό καθ'εαυτό το σήμα :

Δεν αμφιβάλλει κανείς γι αυτό. Κι εγώ μπορώ να σου υποδείξω σε ποιό γραφείο αποφασίστηκε η επιλογή του σχεδίου... Καλό θα είναι όμως να μην εκθέτουμε ανθρώπους που είναι ένστολοι και έχουν καλές προθέσεις και να τους "δίνουμε στεγνά"... Δεν σε κατηγορώ ότι έκανες κάτι κακό, σε καμμιά περίπτωση... Τη γνώμη μου είπα απλά...

ACIG Team Member

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
« Απάντηση #132 στις: Νοεμβρίου 13, 2007, 12:37:15 πμ »

Φίλε Soka, δεν τίθεται τέτοιο θέμα προς Θεού... Απλά επέτρεψέ μου να σου αναφέρω μιαν Ιστορία... Το 2003 ενώ βρισκόταν εν πλήρη εξελίξει η Ψ/Ε  Κράμα-->Κατάρριψη Τουρκικού F-16D---> καθημερινές εμπλοκές στο Αιγαίο και προετοιμαζόταν το έδαφος για πιθανή κατάρριψη Ελληνικού μαχητικού με σχετικές δηλώσεις Τούρκων Πτεράρχων (εν αποστρατεία και εν ενεργεία), διάβασα στην ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet (γνωστή για τις στενές σχέσεις της με την ΜΙΤ) το εξής:

Παράθεση
24.05.2003
Nefret sitesi 

Tolga ÖZBEK

Yunanlılar, Türk F-16'sını düşürüp burnuna Türk bayrağı çizen Yunan uçağının fotoğrafını, internet sitesinde de yayınlıyor.

Fanatik Yunanlılar, internet üzerinde hazırladıkları web sayfaları ile Türkiye'ye kin kusuyorlar. İnternette http://community.webshots.com/album/58335108pdvEAo adresindeki sitede Yunan Mirage 2000'ler ile Türk uçakları arasındaki it dalaşı yapılırken çekilen görüntüler bulunuyor.

Son yıllarda iki ülke arasındaki sıcak yakınlaşmaya, bazı Yunanlıların hazırladığı web siteleri gölge düşürüyor. İnternette adresini yazdığımız site ise adeta kin kusuyor. Sitede Türk uçağını düşüren Mirage 2000 uçağının üzerindeki Türk bayraklı fotoğraf da yer alıyor. Bu fotoğraf, Tanagra'daki hava üssünde bulunan filolardan birinde çekildi. Bu üste Yunanlıların Mirage 2000 ve Mirage F1C tipi uçakları bulunuyor.

UTANÇ DUVARI

Yunan filosunun duvarlarında Türk bayrağının etrafında uçaklarımızın ''head-up display'' adı verilen kokpitin ön kısmında bulunan camdan alınmış kitlenme görüntüleri bulunuyor. Bu fotoğrafın altında filonun Türkiye'ye ait F-16 ve F-4E tipi uçak düşürdüğü iddia ediliyor.

Sitede ayrıca Yunan Kara, Deniz Kuvvetleri'nden fotoğrafların yanı sıra Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki Yunan kuvvetleri ile komando ve helikopterlerin fotoğraflarına da yer verilmiş.

Ege'de görev yapan Bandırma ve Balıkesir'deki 161, 162, 191 ve 192 Filolarımızın hiçbirinin duvarlarında Yunanlıların yaptığı gibi provoke edici fotoğraf, bayrak ya da benzeri bir şey bulunmuyor.   

http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2003/05/24/293361.asp

Θυμάμαι το περιστατικο που το χες αναφερει παλιοτερα....
Νικο ειναι ευκολο να εχουμε μια μεταφραση του συγκεκριμενου αρθρου??? Ειμαι πολυ περιεργος να δω τι στο καλο γραφουν ακριβως...
Ευχαριστω  :wink:

Αποσυνδεδεμένος soka

• Scale 1/48
  • *
  • www.airforce.gr/
    • HELLENIC AIR FORCE PATCHES
« Απάντηση #133 στις: Νοεμβρίου 13, 2007, 02:38:14 πμ »
Παράθεση
Υπάρχουν και άλλα συλλέκτικά patches (π.χ. το σχετικό με την ...ώρα) πού όμως ευτυχώς δεν έχουν κυκλοφορήσει στο διαδύκτυο γιατί όσοι συλλέκτες το έχουν, είναι αρκετά υπεύθυνοι να το κρατήσουν μόνο για τον εαυτό τους...
Το Check Six the Way of  Greeks λες? Έχω μεγαλώσει αντικρίζοντάς το σε αυτοκόλλητα κολλημένα στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων πέριξ της Ανδραβίδας  :mrgreen: Εννοείται πως έχω το σήμα!

Κατανοώ απόλυτα τι μου λες. Όταν ανέβαζα τις φωτο δε σκέφτηκα στιγμή τόσο σύνθετα. Σκέφτηκα μόνο πώς να μοιραστώ την εμπειρία του διημέρου μου μαζί σας... τίποτα περισσότερο. Ίσως σαν συλλέκτης να ενθουσιάστηκα κομματάκι παραπάνω. Sorry e?  :wink:
Η κίνησή μου να πιξελιάσω τη φώτο πάντως ήταν συνειδητή με κριτήριο την ομαλή λειτουργία του forum. Πιστεύω να διόρθωσε τα πράγματα  ::icon_thumright::
Όσο τέλος για το θέμα των εν ενεργεία και πάλι θα συμφωνήσω αλλά σε καμία περίπτωση δε το είπα για να θίξω για παράδειγμα τον Δκτη ή το γραφείο ασφαλείας ... το αντίθετο μάλιστα αν έγινε εν γνώση τους τους συγχαίρω γιατί έγιναν η αφορμή για να το ανακαλύψω... βέβαια ίσως να έχω γενικά μια πιο "χαλαρή" άποψη για την ελευθερία της διακίνησης της πληροφορίας (αλλά σπίτι μου... στο PC μου... όχι εδώ).
Με λίγα λόγια το θεωρώ λήξαν, ε?  ::angel4::

ΥΓ1: Το θέμα είναι πώς θα το αποκτήσουμε!  ::lol18::
ΥΓ2: Προτείνω τη δημιουργία Κατηγορίας στο forum αφιερωμένη αποκλειστικά στα patches (με τα ανάλογα κριτήρια δημοσίευσης βέβαια).

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
« Απάντηση #134 στις: Νοεμβρίου 13, 2007, 03:01:57 πμ »
Χαλάρωσε αρχηγέ δεν έγινε και τίποτα!  ::icon_thumright:: Και να το δουν κάποιοι που δεν τους αρέσει και κάτι έγινε... :mrgreen: Δυστυχώς δεν πρόλαβα να το δω, να μπορείς κανα πμ.... :mrgreen: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος soka

• Scale 1/48
  • *
  • www.airforce.gr/
    • HELLENIC AIR FORCE PATCHES
« Απάντηση #135 στις: Νοεμβρίου 13, 2007, 03:09:12 πμ »
έχεις personal εσύ... και κάποιοι άλλοι  ::smilieinbox::

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
« Απάντηση #136 στις: Νοεμβρίου 13, 2007, 03:12:12 πμ »
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #137 στις: Νοεμβρίου 13, 2007, 03:43:40 πμ »
Κι εγώ το πρόλαβα,αλλά σε μικρό μέγεθος.... :wink:
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #138 στις: Νοεμβρίου 13, 2007, 01:55:50 μμ »
αν το φέρεις σε συνάντηση μη το αφήσεις απο τα χέρια σου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος.....να φύγεις με άδεια χέρια   :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:lol: :lol: Θα βάλω σωματοφύλακα (ή σηματοφύλακα) και θα υπάρχει σωματική έρευνα του καθενός πριν φύγει

:mrgreen: :mrgreen:
clopy & paste

Αποσυνδεδεμένος Markpa

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Norwich
    • Shuttleworth
« Απάντηση #139 στις: Νοεμβρίου 13, 2007, 02:51:40 μμ »
 :lol: :lol: Θα βάλω σωματοφύλακα (ή σηματοφύλακα) και θα υπάρχει σωματική έρευνα του καθενός πριν φύγει

Δώσε το σε εμένα να σου το φυλάξω απο τους κακούς ::ippoths:: :twisted: :twisted:
PER ARDUA AD ASTRA

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #140 στις: Νοεμβρίου 13, 2007, 03:01:08 μμ »
Θα μπορέσεις να τα βάλεις με όλους;
clopy & paste

• ACIG Team Member
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #141 στις: Νοεμβρίου 13, 2007, 09:21:53 μμ »
Το Check #$%^&*()# λες?

Σωστόν!

Παράθεση
Έχω μεγαλώσει αντικρίζοντάς το σε αυτοκόλλητα κολλημένα στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων πέριξ της Ανδραβίδας  :mrgreen: Εννοείται πως έχω το σήμα!

Υπάρχει και νεότερη έκδοση πέραν του αυτοκόλλητου που είναι circa 1994...

Παράθεση
Με λίγα λόγια το θεωρώ λήξαν, ε?  ::angel4::

Σωστόν!  ::kerasma::
ACIG Team Member

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #142 στις: Νοεμβρίου 13, 2007, 10:34:55 μμ »
Μπορει καποιος που το εχει να μου στειλει σε πμ το patch να το δω κι εγω που δεν προλαβα...? :roll:
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #143 στις: Νοεμβρίου 14, 2007, 08:48:04 πμ »
Μπορει καποιος που το εχει να μου στειλει σε πμ το patch να το δω κι εγω που δεν προλαβα...? :roll:

Θα προσπαθήσω να έρθω το Σάββατο στο καφέ (αν έρθει και ο σηματοφύλακας μου). :)
Αν έρθεις και εσύ, θα το δεις και live  8)
clopy & paste

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #144 στις: Νοεμβρίου 14, 2007, 09:54:20 μμ »
βρηκα το παρακατω σε αλλο φορουμ ::arrowdown::

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΑΘΗΝΩΝ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ

ΘΕΜΑ: «Διοργάνωση αεροπορικού σόου  "ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ"»

«Το 2005 διοργανώθηκε με πρωτοφανή επιτυχία από την Πολεμική Αεροπορία το αεροπορικό σόου «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ» στην Τανάγρα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περισσότερα από 200.000 άτομα επισκέφθηκαν την έκθεση, ενώ σε αυτήν συμμετείχαν δεκάδες αποστολές από ξένες χώρες, γεγονός που προέβαλε σημαντικά την Πολεμική Αεροπορία και τη χώρα μας στο εξωτερικό.

Λόγω της αθρόας συμμετοχής, αλλά και της μεγάλης προβολής που είχε από τα Μ.Μ.Ε. συνέβαλε ουσιαστικά, ώστε δεκάδες χιλιάδες Έλληνες να γνωρίσουν από κοντά την πολεμική ετοιμότητα και τη δύναμη της Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτό συνέβαλε τα μέγιστα στην εμπέδωση ενός κλίματος ασφαλείας των πολιτών, αφού διεπίστωσαν ιδίοις όμμασι τις δυνατότητες της Αεροπορίας μας.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε στο site της Πολεμικής Αεροπορίας ότι δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος, με την αιτιολογία των αυξημένων επιχειρησιακών αναγκών. Επίσης, ματαιώθηκε η στατική έκθεση και η πτητική επίδειξη, που είχε προγραμματισθεί για τις 10 και 11 Νοεμβρίου στην Τανάγρα, για λόγους υλικής και ηθικής συμπαράστασης στους πυροπαθείς.
Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Γιατί δεν θα διοργανωθεί φέτος το αεροπορικό σόου «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ», λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την τεράστια επιτυχία που είχε σε όλους τους τομείς το 2005; Ποιες είναι οι αυξημένες επιχειρησιακές ανάγκες σε σχέση με το 2005 που απαγορεύουν τη διενέργειά της;
Επίσης, γιατί επικαλείσθε λόγους ηθικής και υλικής συμπαράστασης για την ακύρωση προγραμματισμένης έκθεσης και πτητικής επίδειξης, η οποία συνεισφέρει στη διατήρηση της στενής επαφής του κοινού με την Πολεμική Αεροπορία; Τα χρήματα που θα εξοικονομήσετε, θα δοθούν δηλαδή στους πυροπαθείς και σε ποιους ακριβώς;»

Αποσυνδεδεμένος xaris_the greek

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • ΠΑΡ ΕΚΑΣΤΟΝ ΤΕΓΓΟΝΤΑΣ ΤΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ
« Απάντηση #145 στις: Νοεμβρίου 14, 2007, 09:59:30 μμ »
Αν δεν είναι κόπος μπορώ να το έχω κι εγώ με pm?

Αποσυνδεδεμένος Harris Charalambous

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Maryland, USA
  • IPMS 410 MC 85
« Απάντηση #146 στις: Νοεμβρίου 15, 2007, 05:21:09 πμ »
Kai ego ean ginetai  :oops: Euxaristo  ::salut::
Μοντελιστής από Αμερική

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #147 στις: Νοεμβρίου 15, 2007, 11:53:28 πμ »
Aν γινεται θα το ηθελα και εγω

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #148 στις: Νοεμβρίου 15, 2007, 05:06:07 μμ »
            Στείλτε το μου κι εμένα ρε παιδιά καί σε μία εβδομάδα θα σας έχω φτιάξει όσα θέλετε. :D :D

Καί θα του κάνω καί μιά μικρή διαφοροποίηση ούτως ώστε οι πραγματικά "ψαγμένοι" να μπορούν να αναγνωρίσουν το γνήσιο. :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #149 στις: Νοεμβρίου 15, 2007, 06:32:05 μμ »
Επανερχόμενος στο θέμα, που είναι η γιορτή της ΠΑ, επισυνάπτω με μερικές μέρες καθυστέρηση, ορισμένες φωτογραφίες που τράβηξα στην Σούδα

το F-16 της στατικής έκθεσης και η ουρά που περίμενε να μπει

το Α-7 της στατικής

στο κοκπιτ του Α-7 με το RF-4 στο βάθος

τα όργανα του Α-7

το RF-4

Στο στεγασμένο μέρος της έκθεσης, υπήρχαν δύο F-16

με μέρος του οπλισμού

ένας κινητήρας

ένα CrotaleNG

ένα Artemis

καθώς και κάποια είδη πιλότου

μεταξύ αυτών και κάσκες, κανονική

και JHMCS

clopy & paste