Αποστολέας Θέμα: ΜΕ ΤΙ ΑΝΑΔΕΥΕΤΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΑΣ  (Αναγνώστηκε 16859 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Απ: ΜΕ ΤΙ ΑΝΑΔΕΥΕΤΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΑΣ
« Απάντηση #50 στις: Φεβρουαρίου 07, 2014, 11:01:13 μμ »
σκάγια απο σφαίρες κυνηγετικού όπλου.... :mrgreen:  ::MP5::

Ξεθάβω ένα παλιό θέμα.
 :oops:
Κι εγώ για το ανακάτεμα χρησιμοποιώ σκάγια κυνηγετικού όπλου.    ::MP5::

Μετά από λίγη ώρα φραπέ    ::moshi44x42::   το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.
Το ερώτημα μου όμως είναι το εξής : η μόνιμη παραμονή των σκαγιών στο κουτάκι ή το φιαλίδιο, ιδίως στα ακρυλικά, μπορεί να αλλοιώσει σε κάτι το χρώμα   ::toualet:: ;

Παρακαλώ τους χημικούς του σάιτ να λάβουν θέση.

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #51 στις: Φεβρουαρίου 07, 2014, 11:12:48 μμ »
Εδω και πανω απο 10ετια (οσο εχω αερογραφο δηλαδη) αποκλειστικα και μονο μιξερακι του καφε,μπαταριας με το δισκακι κατω (και οχι σπιραλ γιατι μια φορα το εψαχνα μεσα στο κουτακι)και τα αποτελεσματα ειναι παντα τα ιδια.
Αψογο ανακατεμα,ομοιομορφο μιγμα σε μηδεν χρονο και δεν του αντιστεκερται ουτε και το πιο ζορικο-πετρωμενο ιζημα.
Μονος κανονας:
ΠΑΝΤΑ κοντραρω καλα στον πατο του κουτιου για εξτρα αντισταση,αλλα μετα απο μισο λεπτο (τοσο θελει να δεσει το χρωμα ) κανω και τσαλιμακια.
ΠΟΤΕ δεν επαναπαυομαστε για να μην την πατησουμε ραντιζοντας παντου (παραλιγο να μου συμβει ΜΙΑ φορα με φρεσκιες μπαταριες ομως,και το μιξερακι μου παιρνει 4ΧΑΑ)
Ολα τα αλλα πλεον μου φαινονται ΑΚΡΩΣ μαζοχιστικα,αν και για μικροπινελιες και ΜΟΝΟΝ η οδοντογλυφιδα ή η αναποδη του πινελου χρησιμοπουνται ακομα που και που.

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #52 στις: Φεβρουαρίου 08, 2014, 12:01:48 πμ »
Με ανοξείδωτα παξιμάδια. Δεν σκουριάζουν και κάνουν και τέλεια δουλειά ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zimmerman

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Melbourne-Australia
« Απάντηση #53 στις: Φεβρουαρίου 08, 2014, 12:15:38 πμ »
εγω χρησιμοποιω μιξερακι φραπε (με καλωδιο_)αλλα βγαζω απο την ακρη του αξονα τον δισκο που εχει...και μενει  μονο ο αξονας....με την φορά που εχει ,ανακατευει το χρωμα μια χαρά...χωρις κινδυνο πιτσιλισματος...
Γιώργος Παπανικολάου

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #54 στις: Φεβρουαρίου 08, 2014, 07:56:59 πμ »
Dremel και φαγωμενο συρματοβουρτσακι. 8)

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #55 στις: Φεβρουαρίου 08, 2014, 09:23:30 πμ »
Όλα καλά, αλλά μήπως ξέρει κανείς να απαντήσει αυτό που ρώτησα ;

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #56 στις: Φεβρουαρίου 08, 2014, 09:28:32 πμ »
Το κόλπο αυτό το χρησιμοποιούν κυριολεκτικά δεκαετίες όσοι ασχολούνται με χρώματα γενικώς, από χρώματα για τα νύχια μέχρι μοντελιστικά. Αν υπήρχε έστω και υποψία αλλοίωσης του χρώματος θα είχε γίνει γνωστό, οπότε πιστεύω πως αδίκως ανησυχείς. Από προσωπικά εμπειρία μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως Humbrol (enamel) 20ετίας με 2-3 σκάγια έκαστο δεν αλλοιώθηκαν καθόλου.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #57 στις: Φεβρουαρίου 08, 2014, 09:44:59 πμ »
Το κόλπο αυτό το χρησιμοποιούν κυριολεκτικά δεκαετίες όσοι ασχολούνται με χρώματα γενικώς, από χρώματα για τα νύχια μέχρι μοντελιστικά. Αν υπήρχε έστω και υποψία αλλοίωσης του χρώματος θα είχε γίνει γνωστό, οπότε πιστεύω πως αδίκως ανησυχείς. Από προσωπικά εμπειρία μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως Humbrol (enamel) 20ετίας με 2-3 σκάγια έκαστο δεν αλλοιώθηκαν καθόλου.

OK ευχαριστώ, ελπίζω να ισχύει το ίδιο και στα ακρυλικά και με πολύ περισσότερα σκάγια.

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #58 στις: Φεβρουαρίου 08, 2014, 09:48:16 πμ »

Για να είσαι 100% σίγουρος, μιας και σκάγια σε μοντέλα για βάρος που χάλασα αργότερα είχαν διογκωθεί, πήγαινε σε ένα ποδηλατάδικο και πάρε μπίλιες μικρές για ρουλεμάν, έχουν σε διάφορα μεγέθη, τα Modelmaster μου τα έχω γεμάτα με δαύτα!

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #59 στις: Φεβρουαρίου 08, 2014, 09:58:26 πμ »
Για να είσαι 100% σίγουρος, μιας και σκάγια σε μοντέλα για βάρος που χάλασα αργότερα είχαν διογκωθεί, πήγαινε σε ένα ποδηλατάδικο και πάρε μπίλιες μικρές για ρουλεμάν, έχουν σε διάφορα μεγέθη, τα Modelmaster μου τα έχω γεμάτα με δαύτα!

OK, πάντως στα ακρυλικά παρατήρησα ότι τα σκάγια κολλάνε στον πάτο της φιάλης και γίνονται ένα σώμα. Θέλουν σπάσιμο με κατσαβιδάκι και στη συνέχεια ανακάτεμα.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #60 στις: Φεβρουαρίου 08, 2014, 11:32:45 πμ »
OK, πάντως στα ακρυλικά παρατήρησα ότι τα σκάγια κολλάνε στον πάτο της φιάλης και γίνονται ένα σώμα. Θέλουν σπάσιμο με κατσαβιδάκι και στη συνέχεια ανακάτεμα.
Εννοείς τα σκάγια γινονται ένα σώμα μεταξύ τους ή με το ίζημα του χρώματος? Αν ισχύει το πρώτο μάλλον δεν είναι και πολύ καλό!

Και εγώ χρησιμοποιώ μπίλιες απο ρουλεμαν σε εναμελ εδω και μια 20ετία και δεν έχει παρατηρηθεί το παραμικρό... σε ακρυλικά Tamiya/Gunze (που εγώ αραιώνω μόνο με X-20, οινόπνευμα ή laquer thinner) δεν νομίζω οτι χρειάζονται και δεν έχω βάλει αλλα σε ακρυλικά νερού (Citadel, Modelmaster, Agama, Vallejo κλπ) φοβάμαι οτι θα υπάρχει πρόβλημα λόγω ακριβώς του νερού που θα σκουριάσει τα μέταλλα! Οι ανοξείδωτες μπίλιες απο ρουλεμαν ίσως και να μη σκουριασουν αλλα είσαι σίγουρος τι ποιότητας είναι και αν θα μείνουν για πάντα... ανοξείδωτες? Καλύτερα βάλε πέτρες! ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος modelman

• Scale 1/48
  • *
  • gamersclub
« Απάντηση #61 στις: Φεβρουαρίου 08, 2014, 06:47:53 μμ »
εγώ τα ανακατεύω με ένα  παλιό κατσαβίδι.και άμα είναι πηχτό το ζεσταίνω με ένα πιστολάκι γα μαλλιά.

Ο χρόνος είναι χρήμα, και τα χρήματα είναι τα μοντέλα ...

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #62 στις: Φεβρουαρίου 08, 2014, 06:52:02 μμ »
εγω χρησιμοποιω μιξερακι φραπε (με καλωδιο_)αλλα βγαζω απο την ακρη του αξονα τον δισκο που εχει...και μενει  μονο ο αξονας....με την φορά που εχει ,ανακατευει το χρωμα μια χαρά...χωρις κινδυνο πιτσιλισματος...

+ 1

Αποσυνδεδεμένος thkar

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αρμενία
    • Scale Modelling Info
« Απάντηση #63 στις: Φεβρουαρίου 12, 2014, 12:04:52 πμ »
Μπιλιες απο ρουλεμαν (ειναι πολυ ποιο ενθεκτικες λογω συνθεσης απο τα σκαγια) για εναμελ χρωματα. Προσοχη θελει οταν τις βαζουμε σε χρωματα εναμελ που εχουν γυαλινο μπουκαλακι (το λεω γιατι την πατησα), σε αυτη την περιπτωση καλυτερα οσο γινετε μικροτερου διαμετρηματος. Για τα ακρυλικα δεν χρειαστηκε ποτε να βαλω μπιλιες γιατι με καλο ανακατεμα με μικρο αναδευτηρι (badger η απλο για φραπε) μια χαρα ανακατευονται.

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #64 στις: Φεβρουαρίου 12, 2014, 11:18:44 μμ »
Δοκιμαστικό κατσαβίδι με ίσια μύτη και μετά φραπέ με το χέρι.
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος PSilos33

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #65 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 01:27:12 μμ »
Μιξεράκι φραπέ και κύλινδρο χαρτόνι απο ρόλο χαρτί υγείας ως ασπίδα. :roll:
 Είναι αρκετά εύκαμπτο ώστε  με το ενα χέρι να κρατάω σταθερά   στο τραπέζι τον κύλινδρο "ζουληγμένο" μεσα στον οποιο βρισκεται το κύπελο του χρώματος. Χρησιμοποιώ μιξεράκι με τέρμα γκάζι και με αυτό τον τρόπο επανέρχονται εναμελ που στον πάτο το χρώμα εχει γίνει σχεδόν τσίχλα. Ας πιτσιλίσει όσο θέλει, ατύχημα δεν είχα πότε με αυτόν τον τρόπο!

Αποσυνδεδεμένος flecktarn

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αργυρουπολη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #66 στις: Φεβρουαρίου 14, 2014, 12:02:37 μμ »
 Είναι αρκετά εύκαμπτο ώστε  με το ενα χέρι να κρατάω σταθερά   στο τραπέζι τον κύλινδρο "ζουληγμένο" μεσα στον οποιο βρισκεται το κύπελο του χρώματος. Χρησιμοποιώ μιξεράκι με τέρμα γκάζι και με αυτό τον τρόπο επανέρχονται εναμελ που στον πάτο το χρώμα εχει γίνει σχεδόν τσίχλα. Ας πιτσιλίσει όσο θέλει, ατύχημα δεν είχα πότε με αυτόν τον τρόπο!

ωραία πατέντα με το ρολό... απλό καθημερινό χωρίς κόστος και κάνεις την δουλειά σου χωρίς ''πιτσιλιές''  :lol: :lol:
εισαι στο μυαλοooooo..κατι μαγικοooooo

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #67 στις: Φεβρουαρίου 14, 2014, 08:33:28 μμ »
ωραία πατέντα με το ρολό... απλό καθημερινό χωρίς κόστος και κάνεις την δουλειά σου χωρίς ''πιτσιλιές''  :lol: :lol:
Χ10
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος modelman

• Scale 1/48
  • *
  • gamersclub
« Απάντηση #68 στις: Φεβρουαρίου 14, 2014, 10:13:03 μμ »

πέστε με χαζό .....αλλά εγώ δεν κατάλαβα τίποτα πως γίνεται... :roll:

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: .
« Απάντηση #69 στις: Φεβρουαρίου 15, 2014, 10:01:14 πμ »
Μιλαμε για μπουκαλακια 10-14ml χρωματος που τα αγοραζεις προς 2-2,7ευρω. Δεν πρεπει να υπαρχει πιο ακριβο χρωμα πουθενα αλλου. Και βεβαια σε νοιαζει εαν πιτσιλισει τον χωρο γυρω, ειτε δεν εχεις κατι για προστασια ειτε εχεις τον χαρτινο σωληνα απο το χαρτι κουζινας. Βεβαια εαν  καποιος εχει λυμενο το οικονομικο τοτε δεν εχει νοημα να ανακατευει παλια χρωματα αλλα αγοραζει καθε φορε φρεσκο.
.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #70 στις: Φεβρουαρίου 15, 2014, 10:48:36 πμ »
Βεβαια εαν  καποιος εχει λυμενο το οικονομικο τοτε δεν εχει νοημα να ανακατευει παλια χρωματα αλλα αγοραζει καθε φορε φρεσκο.
Δεν ισχύει αυτό που λες! Αν ήταν έτσι τότε τα "φρέσκα" χρώματα δεν θα ήθελαν ανακάτεμα αλλά, σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία τουλάχιστον, θέλουν τόσο όσο και τα "μη φρέκσα".
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #71 στις: Φεβρουαρίου 15, 2014, 12:19:36 μμ »
Να προσθέσω οτι το πιτσίλισμα πρέπει πάντα να αποφεύγεται όχι μόνο για να μην λερωθούμε αλλά γιατί ένα χρώμα που έχει διαχωριστεί πρέπει να ανακατευτεί χωρίς να αλλοιωθεί όσο το δυνατόν  η αναλογία των συστατικών. Αν το μισό "λάδι" πεταχτεί έξω από το κουτί με το ανακάτεμα δεν θα έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: .
« Απάντηση #72 στις: Φεβρουαρίου 15, 2014, 12:58:42 μμ »
Δεν ισχύει αυτό που λες! Αν ήταν έτσι τότε τα "φρέσκα" χρώματα δεν θα ήθελαν ανακάτεμα αλλά, σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία τουλάχιστον, θέλουν τόσο όσο και τα "μη φρέκσα".

Σιγουρα ξερεις καλυτερα και εχεις μεγαλυτερη εμπειρια απο εμενα (και δεν το γραφω ειρωνικα). Ο διαχωρισμος φορεα και χρωστικης ξεκιναει απο την πρωτη στιγμη που το μπουκαλακι καθισει στο ραφι αυτο ειναι γεγονος. Αλλο πραγμα ομως να ανακατεψεις το λεπτορευστο υγρο για δυο λεπτα με μια οδοντογλυφιδα και αλλο να προσπαθεις να ξεκολλησεις την ξεραμενη τσιχλα απο τον πατο.
.

Αποσυνδεδεμένος modelman

• Scale 1/48
  • *
  • gamersclub
« Απάντηση #73 στις: Φεβρουαρίου 15, 2014, 01:16:56 μμ »
εγώ πιστεύω άμα ξεραθεί το χρώμα η πήξη πολλή είναι τέλος....

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #74 στις: Φεβρουαρίου 15, 2014, 01:21:12 μμ »
εγώ πιστεύω άμα ξεραθεί το χρώμα η πήξη πολλή είναι τέλος....

Δυστυχώς, αυτό είναι πλέον γεγονός - ειδικά με τα νέα χρώματα των διαφόρων εταιρειών (βλέπε Humbrol), κάτι που δεν ίσχυε με τα παλαιότερα τους.

Για παράδειγμα, έχω χρώματα της Χάμπρολ, τα οποία τα είχα αγοράσει πρίν από 2 δεκαετίες καί ακόμα είναι μία χαρά.
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Tags: