Αποστολέας Θέμα: Καθαριστικο φουρνου  (Αναγνώστηκε 10967 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Don't phuck with the niners
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: inside a purple haze
Καθαριστικο φουρνου
« στις: Οκτωβρίου 14, 2005, 11:36:58 πμ »
Παιδια επιδη πρεπει να ξεβαψω την πτερυγα του Α-7 και με το διαλυτικο μου βγηκε το λαδι, πηγα και πηρα το καθαριστικο φουρνου Fornet (πρασινη φιαλη...καμια σχεση με forthnet!! :D ). Εχει χρησιμοποιησει κανεις αυτο τον αφρο για να ξεβαψει μοντελο??? Υπαρχει περιπτωση να "φαει" το πλαστικο?? (γιατι αν γινει θα το παθω το εγκεφαλικο και δεν με προλαβαινουν:) ). Υπαρχει καποιο αλλο υλικο για αυτη την δουλεια?? Αααα....και ποσες μερες να το αφησω στην σακουλιτσα??
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

Αποσυνδεδεμένος vagos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Aπο Καρέα μεχρι Αγγλία.
  • Come And Get IT.
Καθαριστικο φουρνου
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 14, 2005, 01:35:08 μμ »
E oxi kai meres.. To vradaki mono me kleisti tin sakoula.

Mono Mr Muscle exw dei alla pisteuw 8a kanei douleia k auto. To plastiko den 8a to faei..

Ante tyxere glitwneis ta e3oda tis klinikis. :lol: Opote 8a pareis k alla modela  :wink:

Μονο πανω απο το πτωμα μου θα παρεις αυτο το κιτ.

Αποσυνδεδεμένος stelios2000

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά Κρήτης
ok
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 14, 2005, 01:45:57 μμ »
ego oses fores to exo dokimasei kanei thaumata....ta palaiotera montella mou pou itan me pinelo (prin 13 xronia bebaia) se orismena simeia opou eixe sigkentrothei polu xroma auto de bgainei. kata ta alla ola kala
2 meres to afino alla simasia exei i sakoula na einai kleisti....
ego den exo dei na epitithete sto plastiko .....

stelios
xania
So many things to do, and so little time .....

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
Καθαριστικο φουρνου
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 14, 2005, 01:56:37 μμ »
Μεχρι τωρα ηξερα μονο τη μεθοδο ΧΛΩΡΙΝΗ :!:  :!:
Σημερα βλεπω και αυτο :!:  :!:  :!:
Μηπως μπορει καποιος να μου εξηγηση την Διαδικασια Με τα καθαριστικα  :!:  :!: ΦΟΥΡΝΟΥ :!:  :!:  :!:
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος stelios2000

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά Κρήτης
Καθαριστικο φουρνου
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 14, 2005, 02:15:42 μμ »
File tacan i diadikasia einai fovara poliploki kai den xero an tha mporeso na sou tin exigiso....(plaka kano)

apla to psekazeis kai to bazeis se mia sakoula souper-market...tin deneis ti sakoula oste na min mpainei aeras kai tin afineis stin akri gia 2 meres peripou...meta to diimero to bgazeis kai to pleneis kala to montello. To xroma apla xefloudizei. an einai me pinelo se orismena simeia ison na min bgei to xroma kai isos na prepei na to xanakaneis i apla na to xiseis me ton kofti sou.....allios to montello einai etoimo gia kainouria bafi....
stelios
So many things to do, and so little time .....

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
Καθαριστικο φουρνου
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 14, 2005, 02:22:12 μμ »

Ευχαριστω φιλε stelios2000 :D  :D
Με εχει κουρασει η χλωρινη :!:  :!: Ειναι και χρονοβορα η πο...α :evil:  :evil:
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Scale 1/35
  • *
Καθαριστικο φουρνου
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 14, 2005, 02:37:36 μμ »
Ωραια...οποτε αν ολα πανε κατ'ευχην...την κυριακη θα δειτε το νεο βαψιμο "τιγρη" στην πτερυγα του Α-7!!!! :lol:
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

Αποσυνδεδεμένος thomasofluton

• Scale 1/144
  • *
Απ: Καθαριστικο φουρνου
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 16, 2006, 01:05:32 πμ »
H kaliteri lisi gia xromata smaltu kai acrylica einai to modelstrip, mia omorfi alifi pou ftiaxnete stin agglia eidika gia xevama montelon kanei kali dulia alla prosoxi sta xeria sas!!!!

Mia alli exisu kali lisi einai ta igra frenon pou vgazun ta pada.... apla ena banaki tu kanete kai i glikoli den afini tipota.... sto plastiko den epitithete!!!!

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2006, 11:15:40 πμ »
Το FORNET το έχω χρησιμοποιήσει και εγώ.Ξέβαψα ένα άρμα και καθάρισε τελείως.Στη σακούλα το είχα γύρω στις 2 ώρες το πολύ και ύστερα κάτω από την βρύση καί με ένα πινέλο δεν έμεινε χρώμα καθόλου.Από τότε είναι αναντικατάστατο στο εργαστήριο μου,εκτός και αν κανει καταδρομική ενέργεια η μάνα μου και το εξαφανίσει.

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2006, 09:00:52 πμ »
Χθες το βραδυ περασα το Φαντομακι ενα χερι Φορνετ γιατι ετσι οπως ειχε γινει δεν το εβλεπα να το τελειωνω με τιποτα. Το καλο ειναι οτι διαπιστωσα πως συμπεριφερονται τα διαφορα χρωματα με το Φορνετ, και εξηγω :

Τα Μολακ τα κανει φυλο και φτερο!!!! Μεσα σε 1 ωρα το χρωμα εβγαινε σαν φιλμ με σκετο νερο χωρις τριψιμο
Τα Humbrol αντιστεκονται λιγο περισσοτερο (ειδικα το μαυρο) και αφηνουν πισω ενα ελαφρυ στρωμα σαν καπνια. Ισως χρειαζονται και δευτερο περασμα με Φορνετ...αλλα και παλι δεν επιρεαζουν την διαδικασια του βαψιματος.
Τα  Gunze Βγαινουν χωρις να αφησουν καταλοιπα με ενα ελαφρο τριψιματακι με οδοντοβουρτσα χωρις κανενα προβλημα ακομη και σε δυσκολες επιφανειες...πιλοτηριο ριτηνης π.χ.

Αιντε και τωρα ξεκιναει παλι η διαδικασια βαφης του επετειακου SRA...γιατι πολυ το καθυστερησα!!!
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντινος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαλάτσι/Αθήνα
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2006, 08:21:13 μμ »
Tο καθαριστικό φούρνου κάνει θαύματα!!!!!Ηδη εχω ξεβάψει ένα πλοίο 2 φορες!!!Και μέσα σε λιγες ώρες!!!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 01, 2008, 09:19:49 πμ »
Να προσθέσω και εαυτόν στους απόλυτα ικανοποιηένους χρήστες του Fornet. Αφού λόγω ατυχιών αποφάσισα να ξεβάψω αυτό...

...το ψέκασα και το έκελισα σε σακούλα (κατά τας γραφάς!) από χθες το απόγευμα και σήμερα το πρωί με μια παλιά οδοντόβουρτσα και κάτω από τη βρύση σε ελάχιστο χρόνο είχα αυτό το αποτέλεσμα:

Το Fornet σε αρκετά σημεία σήκωσε και το Hycot το οποίο είναι ισχυρός διαλύτης του πλαστικού και άμα ψεκαστεί δεν το βγάζει σχεδόν τίποτα :shock: Μία δεύτερη εφαρμογή θα διορθώσει κάποια σημεία από κάτω όπου το sky δεν έφυγε, ίσως λόγω του ότι το μοντέλο θα έπρεπε να είναι ανάποδα για να παραμείνει το υλικό και να δράσει. Τα ευχάριστα είναι πως:

- Δεν πείραξε το Maskol στην καλύπτρα.
- Δεν πείραξε την ταινία μασκαρίσματος (Tamiya).
- Δεν αλλοίωσε πουθενά το πλαστικό ούτε καμμία κόλληση. Να σημειώσω πως όλες οι κολλήσεις είναι με κόλλα της Humbrol.
- Μέσα στη σακούλα έριξα και μία παλιά καλύπτρα και την έλουσα με Fornet. Σήμερα βγήκε αλώβητη και μπορώ να πω πιο διαφανής από εχθές :!:

Ως τρόπο αφαίρεσης βαφής το συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 01, 2008, 10:24:06 πμ »
Δεν ξερω τι λες εσυ..εμενα παντως μου αρεσε πιο πολυ βαμμενο! ::glossa:: :mrgreen:
Γιωργη,οσο αναφορα τις κολλησεις,εχω δει διαφορα μετα την χρηση του υλικου.
Σε καποιες περιπτωσεις η κολληση "εσπαγε" πολυ πιο ευκολα και με λιγοτερη πιεση απ'οτι πριν.
Αυτο βεβαια μετα απο πολυημερη παραμονη του μοντελου στην σακουλα... :roll:
Προσωπικα περναω ξανα οποιες ευαισθητες κολλησεις με λεπτορευστη ΖΑΡ.
Για το μασκολ δεν το ηξερα!! :wink:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος AlexanderTheGr

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα-Μαρουσι
    • warcraft.gr
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 01, 2008, 10:33:34 πμ »
Πάντως το Fornet χτυπάει τα μέταλα. Για αυτό ότι έχουν μεταλικά μέρη στο κίτ τους θέλει προσοχή.
When your life is defined by a single action, it changes the concept of time.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 01, 2008, 10:48:24 πμ »
Δεν ξερω τι λες εσυ..εμενα παντως μου αρεσε πιο πολυ βαμμενο! ::glossa:: :mrgreen:
Μωρέ και εμένα, αλλά λόγω αδέξιου χειρισμού (η τζαμοσύνη επιστημονικά...) στο αραίωμα το χρώμα έγινε μπιμπικάτο και αποφάσισα να το "σκοτώσω".

Σε καποιες περιπτωσεις η κολληση "εσπαγε" πολυ πιο ευκολα και με λιγοτερη πιεση απ'οτι πριν.
Προσωπικα περναω ξανα οποιες ευαισθητες κολλησεις με λεπτορευστη ΖΑΡ.
Ωπα! Θα ακολουθήσει νέος και πιο λεπτομερής έλεγχος. Μη μας μείναι και στο χέρι...

Πάντως το Fornet χτυπάει τα μέταλα. Για αυτό ότι έχουν μεταλικά μέρη στο κίτ τους θέλει προσοχή.
Εχεις απόλυτο δίκιο! Μάλιστα υπάρχει και μία παρουσίαση του dedalos που με το Fornet και λίγο αλουμινόφυλλο έχει φτιάξει ένα απίστευτο σκουριασμένο βαρέλι, κοίτα εδώ:

http://www.modelclub.gr/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=174&Itemid=33

Πιο αληθοφανές δε γίνεται, φυσική σκουριά! ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 19, 2008, 10:35:49 πμ »
Λοιπόν μετά από 4 μέρες στη σακούλα με το fornet οι κολλήσεις δε δείχνουν σημάδια εξασθένισης. Εχει περάσει μία εβδομάδα από την έξοδο από τη σακούλα και οι κολλήσεις είχαν γίνει με υγρή κόλλα της Humbrol. Θεωρώ πως δεν θα έχω πρόβλημα...

ΑΛΛΑ, το fornet δεν έβγαλε το κόκκινο διαφανές Humbrol 1321 :shock: Ειλικρινά το διαφανές αυτό χρώμα δεν κατάλαβε τίποτα! Αλλος με παρόμοια εμπειρία; Το χρώμα ήταν απ' ευθείας πάνω σε διαφανές πλαστικό.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 19, 2008, 11:11:25 πμ »
Εγώ θα προσθέσω, πως άφησα το μοντέλο μόνο μια μέρα. Δεν είχε νόημα παραπάνω, γιατί τουλάχιστον το Mr Muscle που χρησιμοποίησα στο τέλος της μέρας είχε υγροποιηθεί και είχε τρέξει μέσα στη σακούλα... Κανένα πρόβλημα και εγώ με τις κολλήσεις.

Το μοντέλο που έκανα reset είχε βαφθεί πριν από 3 περίπου χρόνια με ακρυλικά και enamel της lifecolor με πινέλο απ' ευθείας πάνω στο πλαστικό. Τα ακρυλικά έφυγαν όχι όμως και τα enamel, τουλάχιστον όχι τελείως... ʼφησε σε αρκετά σημεία το σημάδι του. Οι φώτο είναι από το πρώτο ψέκασμα, ενώ με το δεύτερο η κατάσταση βελτιώθηκε λίγο. Εντύπωση μου προκάλεσαν τα εθνόσημα, η πλειονότητα των οποίων έμειναν στη θέση τους. Το μοντέλο είναι το PZL P.24G της Mirrage Hobbies.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 19, 2008, 11:17:41 μμ »
Επειδη εχω ξεβαψει μερικα μοντελα μου κι εγω με το εν λογω υλικο, να σας πω οτι κανει καλη δουλεια. Ειναι ισχυρο διαλυτικο (πριν απο αρκετα χρονια ειχε τρυπησει την κουζινα της γιαγιας μου, χτυπαει το μεταλλο οπως ειπε και ο Αλεξανδρος) αλλα δεν καταστρεφει το πλαστικο. Ειχα μια φοβια για την καλυπτρα αλλα οπως ανεφερε ο φιλτατος Gkontog την ξεβαψε μια χαρα χωρις να αφησει το παραμικρο σημαδι. Το μονο που παρατηρησα στο τελευταιο μοντελο που ξεβαψα την προηγουμενη εβδομαδα (S-3 Viking) ηταν οτι ξεβαψε λιγο και το χρωμα του πλαστικου  :shock: αφηνοντας κηλιδες απο ανοιχτοτερο γκρι σε σχεση με αυτο του πλαστικου. Και οι κολλησεις δεν ανοιξαν αλλα με κοπιδακι και διαδοχικα περασματα (συμβουλη του melpa) επανηλθε στο 0%.
Αν καταφερω θα ποσταρω φωτο αυριο με το ξεβαμμα του πλαστικου να δειτε...
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 20, 2008, 09:55:47 πμ »
ΑΛΛΑ, το fornet δεν έβγαλε το κόκκινο διαφανές Humbrol 1321 :shock: Ειλικρινά το διαφανές αυτό χρώμα δεν κατάλαβε τίποτα! Αλλος με παρόμοια εμπειρία; Το χρώμα ήταν απ' ευθείας πάνω σε διαφανές πλαστικό.

Γιώργο απ'όσο ξέρω κι έχω παρατηρήσει και από τα δικά μου, τα διαφανή της Humbrol για διάλυση αλλά και καθάρισμα των πινέλων γράφουν ότι γίνεται μόνο με διαλυτικό σελουλόζης (celluloze thinners). Προϊόν το οποίο είναι και το μοναδικό που καθαρίζει και το maskol από τα πινέλα. Παλιότερα η humbrol το έβγαζε στο κλασικό γυάλινο τετράγωνο μπουκαλάκι, αλλά έχω να το δω πολλά χρόνια και μάλλον πρέπει να το έχει σταματήσει. Αν το χρειάζεσαι πάντως για ξέβαμμα της καλύπτρας για τσέκαρε στο Plastimodellismo.  :wink: (αν και λογικά το διαλυτικό αυτό θα βρίσκεται στα μεγάλα χρωματοπωλεία).

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 20, 2008, 04:43:59 μμ »
Επειδη εχω ξεβαψει μερικα μοντελα μου κι εγω με το εν λογω υλικο, να σας πω οτι κανει καλη δουλεια. Ειναι ισχυρο διαλυτικο (πριν απο αρκετα χρονια ειχε τρυπησει την κουζινα της γιαγιας μου, χτυπαει το μεταλλο οπως ειπε και ο Αλεξανδρος) αλλα δεν καταστρεφει το πλαστικο. Ειχα μια φοβια για την καλυπτρα αλλα οπως ανεφερε ο φιλτατος Gkontog την ξεβαψε μια χαρα χωρις να αφησει το παραμικρο σημαδι. Το μονο που παρατηρησα στο τελευταιο μοντελο που ξεβαψα την προηγουμενη εβδομαδα (S-3 Viking) ηταν οτι ξεβαψε λιγο και το χρωμα του πλαστικου  :shock: αφηνοντας κηλιδες απο ανοιχτοτερο γκρι σε σχεση με αυτο του πλαστικου. Και οι κολλησεις δεν ανοιξαν αλλα με κοπιδακι και διαδοχικα περασματα (συμβουλη του melpa) επανηλθε στο 0%.
Αν καταφερω θα ποσταρω φωτο αυριο με το ξεβαμμα του πλαστικου να δειτε...

Και οι φωτο που ελεγα...

Click to see the original size.
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 24, 2008, 02:47:08 μμ »
Για αυτό που ψάχνεις  εάν δεν εμπιστεύεσαι τα καθαριστικά φούρνου, έχω την εντύπωση ότι ο Καλφάκης έχει ένα ειδικό  υγρό για  αυτή την δουλειά. To  είδα πριν δύο βδομάδες αλλα
δεν συγκράτησα το ονομα- εταιρία και  το κόστος του.

Τσέκαρε το αν θέλεις.

Πάντως το Mr Muscle έκανε μια χαρά δουλειά  όταν το χρησιμοποίησα, σε κάποια στρατιωτάκια Airfix.

type less model more

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 09, 2009, 11:30:13 πμ »
Και μιά δική μου πρόσφατη εμπειρία.
Έχω ξεβάψει διάφορα μοντέλα με Fornet, πάντα χωρίς πρόβλημα.  Επίσης μερικές φορές εάν έχω απορία με κάποιο χρώμα για το πως θα στρώσει, τι χρωματικό αποτέλεσμα βγάζει κλπ, βάφω ένα κομμάτι και εάν δεν μου αρέσει το τελικό αποτέλεσμα, το κλέινω σε ένα κουτάκι από φίλμ, fornet και την άλλη μέρα είναι πάλι καθαρό για βάψιμο (καθώς είναι φρέσκο το χρώμα το ξεπετάει μέσα σε μία νύχτα).
Πρίν από μερικές μέρες όμως, κάτι δεν πήγε καλά  ::glossa::  :roll:
Δοκιμάζω το Steel Acrylic της Model Master - Testors στον κώνο εξαγωγής του κινητήρα Jumo 004 του Me-262 της Trumpeter στην 1/32 για να δώ "πώς κάθεται" το χρώμα και κυρίως την τελική απόχρωση αφού στεγνώσει.  Το τελικό αποτέλεσμα δεν μου άρεσε, καθώς βγαίνει πολύ γυαλιστερό.  ΟΚ λοιπόν, κουτάκι φίλμ + Fornet και το αφήνω για μία μέρα.
Next day... άνοιγμα κουτιού, ξέπλυμα και... ο κώνος ακόμη βαμμένος  :!:
Δεν του έκανε τίποτα, μόνο λίγο η γυαλάδα έφυγε  :twisted:
Μάλλον δεν πιάνει στα ακρυλικά της  Model Master - Testors...
Καμιά γνώμη από εσάς  :?:
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 09, 2009, 11:33:51 πμ »
Για δοκίμασε χλωρίνη...

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 09, 2009, 11:45:39 πμ »
Για δοκίμασε χλωρίνη...

Καλημέρα συν-ονόματε και Καλή Χρονιά.
Με χλωρίνη τα ξέβαφα πρίν από μερικά χρόνια, χρονοβόρο και μπελαλίδικο...
Δεν με ενδιαφέρει να ξεβάψει το χρώμα από τον κώνο, καθώς τον έτριψα με πολύ ψιλό ντουκόχαρτο και είναι ΟΚ, απλά ερώτηση - διαπίστωση έκανα για το καθαριστικό φούρνου για τα ακρυλικά της Model Master.
Τελικά μάλλον "ξεπετάει" τα enamel, τα "σηκώνει" από το πλαστικό, ενώ το ακρυλικό μάλλον ποτίζει καλύετρα στο πλαστικό...εσύ τι λές???
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος kostas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: εκεί που με πορδές βάφουν αυγά
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 09, 2009, 05:20:26 μμ »
Για δοκίμασε χλωρίνη...

Καλημέρα συν-ονόματε και Καλή Χρονιά.
Με χλωρίνη τα ξέβαφα πρίν από μερικά χρόνια, χρονοβόρο και μπελαλίδικο...
Δεν με ενδιαφέρει να ξεβάψει το χρώμα από τον κώνο, καθώς τον έτριψα με πολύ ψιλό ντουκόχαρτο και είναι ΟΚ, απλά ερώτηση - διαπίστωση έκανα για το καθαριστικό φούρνου για τα ακρυλικά της Model Master.
Τελικά μάλλον "ξεπετάει" τα enamel, τα "σηκώνει" από το πλαστικό, ενώ το ακρυλικό μάλλον ποτίζει καλύετρα στο πλαστικό...εσύ τι λές???

Καλημέρα Γιώργο και καλή χρωνιά κατ΄αρχήν. 

Από προσωπική πείρα μιας και τα χρησιμοποιώ τον τελευταίο καιρό μπορώ να σου πω ότι τα ακρυλικά model-master είναι μπελαλίδικα στο καθάρισμα όταν στεγνώσουν (κάτι που σίγουρα θα το έχεις αντιληφθεί και εσύ). Επίσης η χημική τους σύσταση  είναι διαφορετική από τα enamel πράγμα που τα κάνει απρόσβλητα στο καθαριστικό φούρνου.

Θα σου πρότεινα  να δοκίμασεις καθαριστικό τζαμιών με αμμωνία ή απλό οινόπνευμα   ::salut::

Tags: fornet