Αποστολέας Θέμα: Αναζήτηση κιτ Sikorsky CH-54 SkyCrane  (Αναγνώστηκε 4064 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος teo

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Αναζήτηση κιτ Sikorsky CH-54 SkyCrane
« στις: Ιουλίου 08, 2007, 11:35:18 πμ »
Είμαι η αδερφή του TEO και ψάχνω να βρω το πυροσβεστικό ελικόπτερο sicorscy σε κλίμακα 1/72.
Αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει τον παρακαλώ να μου γράψει.
(πορτοκαλί που το χρησιμοποιούν για όλες τις φωτιές στην ελλάδα).

Ευχαριστώ πολύ.
ΠΑΟΚ και Μοντελισμός = A-7 ΟΛΥΜΠΟΣ (πολύ ΠΑΟΚ αυτό το αεροπλάνο ε???)

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: Αναζήτηση Sikorsky
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 08, 2007, 11:39:29 πμ »
Μαρια γεια σου :)

το μοντελο που θες κυκλοφορουσε πιο παλια απο τη Revell τωρα μαλλον ebay θα το βρεις

HANNANTS :arrow: http://www.hannants.co.uk/search/?FULL=RV4471

:arrow: http://www.familie-wimmer.com/hobby/hr05/hr05-sky/index.html
 :arrow: http://r.gire.free.fr/vos%20maquettes/philippe%20dognon/ch_54_skycrane.htm
 :arrow: http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&P=WR&I=LXJXN0

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 08, 2007, 01:08:35 μμ »
Γειά σου Μαρία,
Με εξέπληξε η επιλογή σου  ::icon_thumright::

Το μοντέλο είναι αυτό που έγραψε ο Viper.  Δοκίμασε στο μαγαζί "Μοντελισμός" του Κύρου Ζιάγκα στα Ιωάννινα, από εκεί αγόρασα ...4  :wink:

Τα στέλνει και με αντικαταβολή, 2651077368

Για λεπτομέρειες του πραγματικού Skycrane S-64 E/F Erickson Air-Crane που βλέπεις στις πυρκαγιές, εάν θέλεις με χαρά μου να σε βοηθήσω, καθώς πετάω με τα συγκεκριμένα ελικόπτερα από το 1999  :wink:
Από φωτογραφικό υλικό άλλο τίποτα, καθώς και πληθώρα πληροφοριών για τις απαραίτητες μετατροπές για να γίνει σαν τα δικά μας, εκτός εάν το κάνεις straight from the box.

Το site της εταιρείας μας είναι:

www.ericksonaircrane.com

Have fun!!!

GeorgeR
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος teo

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 08, 2007, 02:48:31 μμ »
GEORGE R, διάλεξα να φιάξω αυτό το ελικόπτερο επειδή με εξέπληξαν οι δυνατότητές του όταν το είδα πρώτη φορά στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο βουνό πάνω από το χωριό μου, κοντά στο Διακοφτό, στις 27/6/07. οδηγούσες εσύ το 747 ή 749??? αυτοί που τα οδηγούσαν ήταν καταπληκτικοί. Τους έβγαλα 100 βίντεο με το κινητό και πολλες φωτογραφίες!Έμεινα έκπληκτη από τα κατορθώματα αυτών των πιλότων. Άκουσα από τον ασύρματο ότι τον έναν (αυτόν που στις 27 νομίζω, όταν πρωτοήρθαν τα ελικόπτερα, οδηγούσε το 747) τον έλεγαν Αλέξη. Την άλλη μέρα άκουσα ότι έλεγαν τον μεταφραστή έτσι, και την επόμενη ο αδερφός μου μου είπε ότι λένε 'ετσι τον πιλότο, μαίνει στα Γιάννενα και είναι γυμναστής. Έχω μπερδευτεί λιγο με ολα αφτά και πολύ θα ήθελα να τον γνωρίσω αφού για εμένα είναι ο <<σωτήρας του χωριού>>! Όλοι εδώ έχουν μείνει έκπληκτοι με αυτόν τον πιλότο! Αν τον ξέρεις πές του συγχαρητήρια από όλους εδώ και δώσε του το mail μου για να επικοινωνίσει μαζί μου.ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!!!μαρία.

(Τι είναι η αντικαταβολή?/Έχεις πάρει 4 sicorscy?/Γράφω σωστά τη λέξη sicorscy?)

Viper, ευχαριστώ πολύ και για τις δικές σου πληροφορίες.Είμαι σίγουρη ότι θα φανούν πολύ χρήσημες...

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 08, 2007, 04:59:46 μμ »
Μαρία,πραγματικά με εκπλήσσει που μια γυναίκα βλέπει ένα μοντέλο τόσο ρομαντικά,και θέλει να φτιάξει και να εκθέσει ένα,σαν και αυτό που έσωσε τον τόπο της!
Έχε υπόψην σου ότι χρειάζεται λίγη δουλίτσα για να το μετατρέψεις!
Όλοι μας εδώ,θα χαρούμε να σε βοηθήσουμε,όσο μπορούμε,και με την βοήθεια και του αδελφού σου,να καταφέρεις να έχεις ένα μοντέλο που να σου θυμίζει την περιπέτεια που έζησε το χωριό σου...

Ίσως το επόμενο σου μοντέλο να είναι ένα Canadair... :wink:

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
Απ: Απ: Αναζήτηση Sikorsky
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 08, 2007, 05:01:40 μμ »

/Γράφω σωστά τη λέξη sicorscy?

εστι γράφετε :arrow: Sikorsky :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος teo

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 08, 2007, 10:52:35 μμ »
mmaker, Συνήθως (επειδή είμαι μεγαλύτερη απ' τον τεο και έχω πιο σταθερό χέρι και καλλητεχνική φλέβα)εγώ βοηθάω τον αδερφό μου και όχι αυτός εμένα! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...

viper, Είδες? πρώτα το έγραψα σωστά και μετά που ρώτησα αν το γράφω σωστά το έγραψα λάθος η χαζή!... ::eusa_wall::

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 09, 2007, 01:53:36 μμ »
Γειά σου Μαρία.

Εγώ είμαι με το 749, από Ανδραβίδα, το 747 από Γιάννενα.  Την φωτιά αυτή την "αναλλάβαμε" οι Γιαννιώτες, καθώς κι εγώ από Γιάννενα είμαι και εκεί μένω μόνιμα  :wink:
Στο έδαφος, ο συντονιστής ήταν κι αυτός από Γιάννενα... :wink:
Οι κυβερνήτες είναι ξένοι, από Αμερική, Καναδά, Νέα Ζηλανδία κλπ.  Ο Αλέξης όντως είναι γυμναστής από Γιάννενα, συγκυβερνήτης.
Το πρώτο ελικόπτερο που έφτασε ήταν το "δικό μας" (αριθμός δεξαμενής 749) με τον "βετεράνο" on board (εμένα  :wink:) Εμείς πρωτορίξαμε πάνω από το χωριό σου, καθώς και την άλλη μέρα που την συμμαζέψαμε  8)
Θα με ενδιέφεραν τα βίντεο και οι φωτό  ::icon_thumright::

Αντικαταβολή είναι μόλις σου στέλνει κάποιος κάτι με το ταχυδρομείο και το πληρώνεις στον ταχυδρόμο, την αξία του προϊόντος και τα ταχυδρομικά έξοδα.
Από τα 4, τα 2 έγιναν δώρο, τα άλλα 2 περιμένουν την σειρά τους για κατασκευή  :D

Θα προωθήσω το e-mail σου στον Αλέξη, έχιει ρεπό τώρα για λίγο καιρό.

Rgds,
GeorgeR

"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 10, 2007, 10:49:29 μμ »
To έχει και το supermodel ,στην Αθήνα, Σοφοκλέους 134, Καλλιθέα, τηλ 210.95.62.483

Αποσυνδεδεμένος teo

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 11, 2007, 11:03:05 μμ »
ramfighter, Ευχαριστώ γιά την πληροφορία, σημείωσα την οδό και σήγουρα θα το κοιτάξω. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος teo

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 11, 2007, 11:05:56 μμ »
Επίσης, θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους εσάς εδώ που είστε τόσο αγαπημένοι και σέβεται ο ένες τον άλλον...
Αυτό είναι καταπληκτικό...
πραγματικά μπράβο ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 11, 2007, 11:10:33 μμ »
 Πάντως ο αδερφός μου έχει ενα Revell - Monogram στην 1/72 στα παλιά "ασημένια" κουτιά που είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το πυροσβεστικό δλδ το Erikscon.....Είναι ολο πορτοκαλί και μάλιστα θυμάμαι έδινε μέχρι και την "μουσούδα" αναρρόφησης νερού στο πίσω μέρος --- σχεδόν κάτω απο τον κεντρικό ρότορα ---- Τα καλούπια θυμάμαι είχαν "σβησμένο" το όνομα Aurora.....Πάντως έμαθα οτι πρίν κάποια χρόνια (2-3) το ξαναείχε η "μαμά" Revell και πάλι στον κατάλογο της  :roll: :?:

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 13, 2007, 01:54:45 μμ »
Σωστά, το μοντέλο πρωτοβγήκε από την Aurora, μετά η Revell-Monogram με διαφορετικό kit-art cover και εδώ και καμιά δεκαετία η Revell στην μορφή που έχει τώρα.  Στα νεώτερα δίνει και σήματα για Erickson, συγκεκριμένα το N-164 AC "Incredible Hulk" που ήταν εδώ στην Ελλάδα (Ανδραβίδα) το 2005  :wink:

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος teo

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 11, 2007, 02:54:23 μμ »
ποιά βελτιοτικά πρέπει να βάλω γιά να το κάνω πυροσβεστικό????

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 11, 2007, 03:24:19 μμ »
Χμ, δεν υπάρχουν βελτιωτικά σετ απ'ότι γνωρίζω για το συγκεκριμένο κιτ, όλα θα πρέπει να γίνουν scratch από πλαστικό κλπ
Καλή αρχή θα ήταν επίσκεψη στο site της Erickson Air-Crane, www.ericksonaircrane.com
Εκεί θα βρείς σχέδια του ελικοπτέρου και πολλές φωτογραφίες.
Από εκεί και ύστερα, μπορώ να βοηθήσω με λεπτομερείς φωτό από διάφορα μέρη του ελικοπτέρου.
Στα βασικά είναι η αφαίρεση όλων των αεροδυναμικών φέρινγκ του μοντέλου, η προσθήκη χωρισμάτων ανάμεσα στους κινητήρες και στο main gearbox (firewalls), η μετακίνηση του oil cooler απο το gear box πρός τα πίσω και δεξιά, η κατασκευή εκ του μηδενός των ρεζερβουάρ υδραυλικών πίσω αριστερά και των βοηθητικών στο δεξιό σκέλος, των σκαλοπατιών στα σκέλη και στον πυλώνα της ουράς και φυσικά ολόκληρης της δεξαμενής νερού με τα δύο σνόρκελ κλπ
Υπάρχει πολύ δουλειά λοιπόν...
Φυσικά μπορείς να το κάνεις και κατ'ευθείαν από το κουτί με μόνη προσθήκη την δεξαμενή νερού.
Πολλόι θα το δούνε, κανείς δεν θα καταλάβει τις διαφορές, εκτός κι εάν είναι μέλος του πληρώματος  :wink:

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος teo

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 16, 2007, 10:11:56 πμ »
γιοργη πήρα το πρώτο κιτ (το πρασινο) το έκανα ώπος ήταν αλλά χωρής το πράγμα που 'εχει από κάτω υπάρχει σκέτη δεξαμενή(στο εμπόριο) η πρέπει να την φτιάξω μόνος

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 19, 2007, 01:46:32 μμ »
Δηστυχώς όχι, πρέπει να την φτιάξεις μόνος σου...
Μπές στο site μας, www.ericksonaircrane.com για σχέδια

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2007, 06:43:59 μμ »
Για λεπτομερή σχεδιαγράμματα κοίτα:

http://www.ericksonaircrane.com/modelerzone/drawings/

www.emioannina.gr

Tags: ch-54 skycrane