Απόψε, είπα να το αλάξω το μενού και να έχουμε κάτι θαλασσινό.
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια αλλά μην γινόμαστε και υπερβολικοί, περισότερο έχουμε όλοι ανάγκη απο τις ειλικρινείς και καλοπροαίρετες επισημάνσεις .
Νίκο (wildcat) είχες δίκιο για το πυροβόλο του churchill το είχα βάλει ανάποδα , τώρα πως έγινε μην ψάχνεις ..... Δεν θα πεθάνουμε κιόλας , καμιά φορά η μ@λ@κι@ κἀνει θαύματα !!!!
Νίκο Τσίτσο είχες δίκιο για τα χόρτα τα έκοψα και δείχνει πολύ καλύτερο σαν σύνολο. Αλλά ας αφήσουμε τα του churchill και ας έρθουμε στο αποψινό μενού.
Και αυτό το κίτ όπως και το churchill τα είχε φέρει ένας φίλος δώρο μαζί με άλλα ερφιξάκια που τα είχε αγοράσει απο το γκιφτ σοπ του Αυτοκρατορικού πολεμικού μουσείου στην Αγγλία.
Το είχα πιάσει νομίζωντας πως σε ένα απόγευμα θα το τέλείωνα .... κούνια που σε κούναγε κακομοίρη μου.
Αρχίζοντας με τα χαράγματα σε διάφορα σημεία , έφτιαξα ο πόντιος λειτουργική την πόρτα . Εντελώς άκυρη κίνηση , γιατί τα συρματόσχοινα αν ανοιγοκλείνει η πόρτα θα σακουλιάζουν .
Οπότε αν το φτιάξετε μην μπείτε στον κόπο της λειτουργικής πόρτας. Απαρίτητα όμως πρέπει να φτιαχτούν απο το μηδέν τα ράουλα απο τα οποία περνάει το συρματόσχοινο.
Αυτά τα έφτιαξα απο κυλινδρικό πλαστικό απο τα πλαίσια του κίτ. Κατόπιν τα χάραξα στην μέση για να γίνει η αυλακιά του ράουλου. Το πλαίσιο στήριξης τους έγινε απο φύλο αλουμινίου (νές καφέ).
Πάνω στην πόρτα έφτιαξα με λεπτό σύρμα τις πιάστρες όπου πιάνει το συρματόσχοινο. Μέσα στο σκάφος στο χώρο οδήγησης χάραξα το καπάκι του κινητήρα στο οποίο πρόσθεσα τους μεντεσέδες και τη χειρολαβή ανοίγματος. Το δυνατό σημείο του κίτ ήταν κατά την γνώμη μου τα αυτοκόλητα , σπέσιαλ πράμα και ειδικά η σημαία η οποία κολήθηκε και αυτή σε φύλο αλουμίνιου. Την χαζεύω συνέχεια , είναι βλέπετε και η μοναδική μες το σπίτι και μου προκαλεί αμηχανία

Στις πλευρές έφτιαξα-έπλεξα τα προστατευτικά για της προσαράξεις , και έριξα και κάμποσα σχοινιά εδώ κι εκεί. Είμαι ικανοποιημένος απο αυτήν την κατασκευή είναι εύκολη και ευχάριστη χωρίς περιορισμούς σε λεπτομέρειες . Δεν χρειάζεται να έχεις ούτε κάν βιβλιογραφία , είναι μετρημένα κουκιά και κάποιες βελτιώσεις ανα θέλει κάποιος να κάνει τις κάνει απο μόνος του. Χωρίς να πρέπει να πάρει έγκριση απο το λιμεναρχείο !!!!!
Δυστυχώς ακόμα δεν μπορώ να πάρω καλές φωτογραφίες γιατί δεν με βοηθάει και ο φωτισμός , πρέπει να πάρω προβολάκια ( εις τον καιρόν).
Το λέω αυτό γιατί μια κοντινή που πήρα για να δείτε τα ράουλα ( που θολώσαν τα ματάκια μου για να τα φτιάξω ). Βγήκε θολή η Τατιάνα.

Ξέχασα να πω πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα πολυβόλα των 0,30 ιντσών αυτά που έδινε το κίτ πετάχθηκαν γιατί μόνο πολυβόλα δεν ήταν και τώρα έχει μείνει άφτιαχτο το συγκεκριμένο σημείο. Μέχρι να βρώ αξιοπρεπή πολύβόλα να του βάλω.