Το άρμα αυτό είναι απο τις περιπτώσεις που λές ..... σιγά μην κάτσω να στραβωθώ για να φτιάξω τη μ@λ@κί@ !!!!!
Και επειδή η παροιμία λέει πως οτι κοροιδεύεις το κουκουλώνεσε, τα κουκουλώθηκα και , τσιμουδιά.
Γιατί όμως η μουρμούρα ;; Γιατί δεν μπορώ να κάθομαι πάνω απο σκουπίδια και να προσπαθώ να τα κάνω μοντέλα. (η ζωή είναι μικρή) .
Παρ'όλα αυτά όμως οχι μόνο το έφτιαξα αλλά έκανα και τις εξής βελτιώσεις.
1ον -- Του έβγαλα απο τα πλάγια τα συρματόσχοινα που είχε ανάγλυφα , συρματόσχοινα ;; Και καλά !!!!
2ον -- Του πρόσθεσα περιμετρικά του κάτω μέρους του πύργου το προεξέχων χείλος , αντιβαλιστικής προστασίας. ο πύργος ήταν επίπεδος και λάθος . Εγινε απο λεπτή λωρίδα πλαστικού που τρίφτηκε .
30ν -- Τρύπησα την κάνη απο μπροστά και απο το πλάι . Και την έτριψα να συμορφωθεί , γιατί ο φλογοκρύπτης έμοιαζε ποιο πολύ με πούκα παρά με φλογοκρύπτη.
4ον -- χάραξα τα αυλάκια στις ρόδες γιατί μετά την συναρμολόγηση είχαν γίνει σούπα , και για αυτό έβαλα και χορταράκι γιατί η όλη φάση ήταν για πολλά καντήλια ! Ρόδα τσάντα και κοπάνα !!!!!!
5ον -- χάραξα τις πλαινές πόρτες γιατί ήταν σαν λοιωμένες πάνω στα πλαινά.
6ον -- Χάραξα τις αρμώσεις των θυρίδων γιατί ήταν τσίμα τσίμα στις θέσεις που έπρεπε να μπούν με αποτέλεσμα να ενσωματώνονται τόσο που δεν φαίνοταν καθόλου οτι εκεί υπάρχει θυρίδα.
7ον -- Στοκάρισα την εξάτμιση στο πίσω μέρος του άρματος , γιατί είχε μια γούβα που ούτε τα πλέημομπίλ δεν έχουν , τὀσο χἀλια !!!!
8ον -- Χάραξα τα περισκόπια στην οροφή του πύργου , άαααλλη σούπα εκεί.
9ον -- Τοποθέτησα στους εξαεριστήρες του κινητήρα , στα πλαινά του ἀρματος τα στεγαστράκια απο ζελατίνα χοντρή.
Και γενικώς έτριψα και χάραξα ενώσεις κολλήσεις , δεξιά αριστερά , πάνω , κάτω ..........
Εχω αφήσει τις εξής ΕΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ -- τα συρματόσχοινα στα πλάινά -- την τοποθέτηση της βάσης της κεραίας πάνω στον πύργο -- και τις δύο φιγούρες μαζί με το φόρτωμα , κουβέρτα ψιλολόγια κ.τ.λ.
Τα εσωτερικά μαξιλαράκια στην ανοιχτή θυρίδα του πύργου.
Το βάψιμο το απόλαυσα δεόντος όμως μιας και του έκανα τα πάντα , απο όσα ξέρω τουλάχιστον , λάδια - ξύδια στεγνά πινέλα , βρεγμένα πινέλα . Και για πρώτη φορά στη ζωή μου έκανα τσίπινγκ σε μοντέλο .
Οταν το πρωτοείδα ψιλοτρόμαξα γιατί είχα γεμίσει όλο το άρμα μαυρίλες λες και είχε ιλαρά . αλλά με ψέκασμα ξανά ,σκέπασα την αρώστια . Προσωπικά αυτή η τεχνική δεν μου πολυαρέσει , αλλά ισως λόγο συνήθειας . Τελικά πολλά πράγματα που ισχύουν στις δουλειές ισχύουν και στον μοντελισμό . ( Οπως μάθει ο καθένας και ανάλογα την καρκάλα του ).
Οταν κάποτε είχα πάει κάτι αρματάκια στην συνάντηση του Σαββάτου , και είδε ο Τσίτσος το υπερβολικό στεγνό πινέλο που είχα κάνει ψιλοπνίγηκε ο κακομοίρης αλλά .... το κατάπιε . Και μου το έφερε ευγενικά .
( εεεεε!!!!! ξέρεις κάτι καλαμααάρι ????? το στεγνό πινέλο δεν είναι πια στην μόδα . Το έκανε ο Βερλίντεν πριν 20 χρόνια ). Αλλά είχε δίκιο και βελτίωσα όσο μπορούσα την κατάσταση . Κακά τα ψέματα ὀμως, πρέπει να κάνεις συνέχεια εξάσκηση ΄να έχεις ώρες και ...... Πάνω απ'όλα ταλέντο ! Εδώ το κόβω το παρατράβηξα, (και δεν έχω κιόλας).

Σαν κίτ είναι καλό λόγο της φθηνής τιμής του για αρχάριους αλλά και για αυτούς που έχουν την αρώστια των βελτιώσεων . Που σαν σαράκι σε τρώει σιγά , σιγά χωρίς να το πάρεις χαμπάρι. Ευχομαι να μην καταντήσω έτσι μια μέρα .