Αποστολέας Θέμα: IDF Μ-60A1 blazer - ACADEMY 1/35  (Αναγνώστηκε 13076 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
Απ: IDF Μ-60A1 blazer - ACADEMY 1/35
« Απάντηση #50 στις: Ιουλίου 11, 2007, 12:49:33 μμ »
ΑΑΑΑΑΑΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Αυτο ειναι βρε ανθρωπε ΑΡΜΑ! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Οσο για την ερπυστρια,αντι να την παστωσεις με 2 κυβικα λασπη(που μπορει και να σου χαλασει το μοντελο :cry:...),βαλε λιγοτερη μπροστα και πισω,ισα να τις καλυψεις και για το πλαινο ,απλα κολλησε το αρμα διπλα σε εναν χαμηλο τοιχο...ενα μαντρακι,σακια με αμμο,θαμνους κλπ..
Κατι θα σκεφτεις!! :roll: :mrgreen:

Γιατί βρε άνθρωπε του Θεού η λύση που προτίνεις έχει πάντα θάμνους, μαντράκια και σακιά με άμμο?
Καλά που είναι Ισραηλίτικο το άρμα και δεν του είπες να το βάλει σε χαντάκι ορεινού δρόμου με μέρος του Μέλανα Δρυμού και ένα ποταμάκι κάτω από μια ξύλινη γέφυρα με πέστροφες να πηδάνε χαρούμενες έξω από το νερό και μια αρκούδα ξαπλωμένη να κοιτάει νυσταλέα ένα μελίσσι μέσα σε μια κουφάλα οξυάς που οι ρίζες της θα ξεπροβάλουν μέσα από ένα ανατιναγμένο Panzer I με πλήρες εσωτερικό!

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #51 στις: Ιουλίου 11, 2007, 12:55:59 μμ »
ΑΑΑΑΑΑΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Αυτο ειναι βρε ανθρωπε ΑΡΜΑ! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Οσο για την ερπυστρια,αντι να την παστωσεις με 2 κυβικα λασπη(που μπορει και να σου χαλασει το μοντελο :cry:...),βαλε λιγοτερη μπροστα και πισω,ισα να τις καλυψεις και για το πλαινο ,απλα κολλησε το αρμα διπλα σε εναν χαμηλο τοιχο...ενα μαντρακι,σακια με αμμο,θαμνους κλπ..
Κατι θα σκεφτεις!! :roll: :mrgreen:

Γιατί βρε άνθρωπε του Θεού η λύση που προτίνεις έχει πάντα θάμνους, μαντράκια και σακιά με άμμο?
Καλά που είναι Ισραηλίτικο το άρμα και δεν του είπες να το βάλει σε χαντάκι ορεινού δρόμου με μέρος του Μέλανα Δρυμού και ένα ποταμάκι κάτω από μια ξύλινη γέφυρα με πέστροφες να πηδάνε χαρούμενες έξω από το νερό και μια αρκούδα ξαπλωμένη να κοιτάει νυσταλέα ένα μελίσσι μέσα σε μια κουφάλα οξυάς που οι ρίζες της θα ξεπροβάλουν μέσα από ένα ανατιναγμένο Panzer I με πλήρες εσωτερικό!

::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: Ξέχασες τα αυγά απο τις αράχνες αμαζονίου....

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #52 στις: Ιουλίου 11, 2007, 01:01:27 μμ »
 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Μαζι με το πακετο των ΕΛΤΑ!
 :lol: :lol: :lol: :lol:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #53 στις: Ιουλίου 11, 2007, 01:19:01 μμ »
Ναι και σε μια γωνία τον gkontog σκυμμένο πάνω από ένα μικροσκόπιο να μελετάει τα αυγά!

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #54 στις: Ιουλίου 11, 2007, 01:20:49 μμ »
Τρελλοκομεία όλοι μας!
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #55 στις: Ιουλίου 11, 2007, 06:58:24 μμ »
Θα συμφωνήσω με τις παρατηρήσεις των υπολοίπων και θα προσθέσω και μία ακόμη μικρή αλλά σημαντική παρατήρηση:
Στο FN MAG του αρχηγού πληρώματος έχεις μάλλον από λάθος βάλει κιβώτιο πυρομαχικών για 50άρι. Θα πρέπει να το αλλάξεις και να βάλεις αυτό που δίνει το κιτ για το FN MAG.
Κατά τα άλλα οι φθορές είναι εξαιρετικές :!:
 ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #56 στις: Ιουλίου 12, 2007, 12:28:19 πμ »
Και εμένα μου φάνηκε μεγάλο το άτιμο το κουτί οταν το έβαφα.... Το τελειωνω και γυρνάω στα του Β΄ΠΠ... Δεν ειμαι εγω για σύγχρονα... :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #57 στις: Ιουλίου 12, 2007, 10:34:07 πμ »
Επειτα απο τις σωστες σας επισημάνσεις (1000 ματια βλεπουν καλύτερα απο δύο), προχώρησα στις διορθώσεις τόσο στην ερπύστρια όσο και στο κιβώτιο πυρομαχικών του ΜΑG..  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #58 στις: Ιουλίου 12, 2007, 10:46:13 πμ »
...δεν νομίζω να αμφέβαλε κανείς ότι θα το διόρθωνες πάραυτα.  ::icon_thumright::
Απαντώντας σου στο παραπάνω...έχουν και τα σύγχρονα άρματα την χάρη τους και τα φτιάχνεις πάρα πολύ όμορφα, οπότε παίζε μπάλα και σ΄αυτά.  :lol:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #59 στις: Ιουλίου 12, 2007, 10:53:33 πμ »
Ναι και σε μια γωνία τον gkontog σκυμμένο πάνω από ένα μικροσκόπιο να μελετάει τα αυγά!
Είστε όλοι άρρωστοι!

Τώρα στο άρμα! Εχω την εντύπωση, που μπορεί κάλλιστα να οφείλεται στη γωνία φωτογράφισης, οτι τα δίδυμα 50άρια αποκλείνουν προς τα δεξιά σε σχέση με τον άξονα του πυροβόλου. Είναι όντως έτσι;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #60 στις: Ιουλίου 12, 2007, 11:27:14 πμ »

Τώρα στο άρμα! Εχω την εντύπωση, που μπορεί κάλλιστα να οφείλεται στη γωνία φωτογράφισης, οτι τα δίδυμα 50άρια αποκλείνουν προς τα δεξιά σε σχέση με τον άξονα του πυροβόλου. Είναι όντως έτσι;

Ξελασκάρισε το δεξί παξιμάδι απο την οξυγονοκόλληση της βάσης των 0,50 μμ μετά απο πέτρα που πέταξε Παλαιστίνιος πρόσφυγας...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #61 στις: Ιουλίου 12, 2007, 12:13:26 μμ »

Ξελασκάρισε το δεξί παξιμάδι απο την οξυγονοκόλληση της βάσης των 0,50 μμ μετά απο πέτρα που πέταξε Παλαιστίνιος πρόσφυγας...
Λοιπόν, νάτο το διόραμα που έψαχνες!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #62 στις: Ιουλίου 14, 2007, 04:45:51 μμ »
Να και η φωτό που έψαχνα!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #63 στις: Ιουλίου 17, 2007, 09:40:43 πμ »
μπράβο,
 ::salut::
αυτή εννοούσα κι εγώ.
εδώ φαίνεται ότι ορθά έχεις τοποθετήσει τα κάνιστρα πάνω και παράλληλα με την πλάκα του Blazer (αναιρώ λοιπόν τον ενδοιασμό που είχα γι αυτό).
Πίσω διακρίνονται τα σύρματα που πιθανόν χρησιμοποιούνται για τον "τηλεχειρισμό" των πολυβόλων.
πηγή της φωτό είναι φαντάζομαι το Israeli Armor Might (Concord) ή υπάρχει καιαλλού?

::arrowred:: gkontog
αφού ψάχνεσαι και με τα αρματικά και "έχεις/παίζεις" τη σχετική βιβλιογραφία με άνεση, γιατί δεν παρατάς τα αεροπλανάκια για να σχοληθείς με τα σαφώς πιο προχωρημένα και ενδιαφέροντα αρματικά θέματα?
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #64 στις: Ιουλίου 17, 2007, 10:10:13 πμ »
πηγή της φωτό είναι φαντάζομαι το Israeli Armor Might (Concord) ή υπάρχει καιαλλού?
Ναι!

::arrowred:: gkontog
αφού ψάχνεσαι και με τα αρματικά και "έχεις/παίζεις" τη σχετική βιβλιογραφία με άνεση, γιατί δεν παρατάς τα αεροπλανάκια για να σχοληθείς με τα σαφώς πιο προχωρημένα και ενδιαφέροντα αρματικά θέματα?
Σ.Σ.
Θα κωφεύσω στις σειρήνες και την εχθρική προπαγάνδα και θα συνεχίσω πιστός στις αρχές μου! Πάντως, για την ιστορία, τα έχω λασπώσει και εγώ τα χεράκια μου: http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=3797.0

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #65 στις: Ιουλίου 18, 2007, 05:34:37 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Μπράβο βρε Γίωργο!! Ευχαριστώ για την φώτο... Συρματάκι λοιπόν για τα κάνιστρα και καλώδιο για τα 50αρια μόλις γυρίσω απο διακόπες!!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #66 στις: Αυγούστου 02, 2007, 12:36:41 πμ »
Διακοπές τέλος λοιπόν για εμένα και με το που γύρισα στο σπίτι το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να στρωθώ στο εργαστήρι..

Μετά απο πολύ σκέψη σχετικά με το τι θα έκανα με το Μ-60 κατέληξα στα εξής σχετικά με το άρμα:

1. Χάρη στο φίλτατο Gkontog και την φώτο του με λεπτό σύρμα έδεσα τα κάνιστρα στην βάση απο τα 50αρια και επίσης έφτιαξα το καλώδιο τηλεχειρισμού των πολυβόλων.
2. Με εποξικό στόκο έφτιαξα τα μπαγάζια και τα τοποθέτησα στον πύργο ωστε να γεμίσει λίγο το άρμα. Εδώ δεν έχουμε τελειώσει πλήρως μιάς και θέλω να κατασκευάσω μια μπασκέτα (το ταμπλό με το στεφάνι) απο φύλλο πλαστικού και να την τοποθετήσω πίσω στο καλάθι του πύργου.. Την δεκαετία του 80 οι ισραηλινοί είχαν τρέλα με το μπάσκετ λόγο της Μακάμπι και υπάρχουν φωτο που δείχνουν Ισραηλίτικα άρματα να κουβαλάνε μπασκέτες  :shock:

Μετά απο τα παραπάνω που πήραν αρκετές μερούλες και αρκετά μπινελίκια άρχισα να σκέφτομαι σε τι βάση θα βάλω το άρμα.. Ηθελα κάτι απλό και γρήγορο που να μήν πιάνει χώρο και πάνω απο όλα το κυριάρχο στοιχείο να είναι το άρμα.. Δεν δυσκολεύτηκα να στήσω μια πολύ απλή βάση στην οποία η ιστορία είναι απλή.. Το Μ60 σε ένα τοπίο ερήμου παρκαρισμένο με μερικά παλιά και ταλαιπωρημένα βαρέλια ανεφοδιασμού, 2 κιβώτια , εναν βράχο και..... εναν στρατιωτη ο οποίος σε στιγμή ηρεμίας παρατηρεί μια σαυρούλα πάνω σε ένα βράχο...

Για την σαυρούλα έκανα google την πρόταση "Dessert lizzard" και μου έβγαλε ένα συμπαθητικό ερπετό με απίστευτη παραλλαγή... Εκεί και άν έπεσαν μπινελίκια αλλά νομίζω οτι το αποτέλεσμα δίνει μια διαφορετική νότα...

Το έδαφος έγινε με τον ελαστικό στόκο της polyfilla και απο επάνω έριξα μαζί με αραιωμένη ατλακόλ ψιλή άμμο.. Τοποθετήθηκαν τα βαρέλια,κτλ ωστε να πατήσουν και μετά αφέθηκε να στεγνωσει..

Τι απομένει στο να ολοκληρωθεί πλήρως? Να βαφτεί ο στρατιώτης, να σκονιστουν τα κιβωτια, κάποια ακόμα ψιλά φορτωματάκια και η επιγραφή στο μπροστινό μέρος της βινιέτας που θα περιγράφει το άρμα και παραγγέλθηκε απο σχετικό μαγαζί.

Αυτά για σήμερα και ελπίζω το μέχρι τώρα αποτέλεσμα να σας αρέσει..  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #67 στις: Αυγούστου 02, 2007, 12:49:36 πμ »
Γρηγόρη βλέπω σημασία στη λεπτομέρεια...από καλώδια μέχρι σαύρες...μπράβο, όμορφα όλα, περιμένω να δω και τον στρατιώτη τελειωμένο  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #68 στις: Αυγούστου 02, 2007, 07:27:58 πμ »
Καταπληκτικό :!:

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #69 στις: Αυγούστου 02, 2007, 10:48:21 πμ »
Μούρλια είναι... Μπράβο σου Γρηγόρη... Μια μικρή προσοχή δώσε στο χώμα γύρω από τους θάμνους γιατί φαίνεται ελάχιστη κόλλα και είσαι κομπλέ... Η σαύρα είναι φοβερή... Πάρε και ένα παράδειγμα και από ένα μικρό και ένα μεγάλο σαυροειδές...

Και τα δύο εθεάθησαν στην Αμοργό... Το μεγάλο ήρθε διακοπές, ενώ το μικρό είναι μόνιμος κάτοικος...

Αποσυνδεδεμένος stigfaq

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #70 στις: Αυγούστου 02, 2007, 10:58:43 πμ »
Μπράβο φίλε, Εξαιρετικό ,  ::award_1:: Καταπληκτικό ::058love::! Έχω χάσει τα λόγια μου ::sprechende_007::..., τέτοιο σκόνισμα πρώτη φορά βλέπω. Θέλω να μάθω και εγώ πως γίνεται ::book::, τι προϊών είναι και που μπορώ να το βρω;  :D :D :D :D :D :shock:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #71 στις: Αυγούστου 02, 2007, 11:48:32 πμ »
Ευχαριστώ πολύ παιδιά  ::salut::

Stigfaq αν διαβάσεις το τοπικ απο την αρχή περιγράφεται η διαδικασία παλαίωσης.. Οι σκόνες πάντος είναι της MIG.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #72 στις: Αυγούστου 02, 2007, 11:54:10 πμ »
 :shock: :shock: :shock: ::icon_thumright::
Γρηγόρη τέλειο! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Και η σαύρα όλα τα λεφτά, τρελλό βάψιμο, μπράβο! Και τα μάτια της είναι απίστευτα και το ανασηκωμένο κεφάλι, απίστευτα φυσική. Το μόνο παράπονο που έχω είναι με τη στάση της σαυρίτσας, τοποθέτησέ την έτσι ώστε να εφάπτεται ολόκληρη με το βράχο και να μην περισσεύει η ουρά της στον αέρα, αν παρατηρήσεις σαύρες θα δείς οτι ανά πάσα στιγμή προσπαθούν να είναι παράλληλες με το ανάγλυφο του εδάφους.

Και πάλι συγχαρητήρια! Ελπίζω να το δούμε από κοντά στην έκθεση.

ΥΓ
Κώστα, εντάξει το ζωναρωτό σαμιαμίδι, στην Αίγινα έχουμε κοπάδια από δαύτα, αλλά ρε παιδί μου ιγκουάνα στην Αμοργό :shock: :shock: :shock:

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #73 στις: Αυγούστου 02, 2007, 12:54:18 μμ »
Τώρα μας έστειλες!
Τρελή ιδέα τόσο η σαύρα, όσο και η μπασκέτα!!!!

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #74 στις: Αυγούστου 02, 2007, 03:05:50 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Tags: m-60 m60 idf blazer