Μετά απο αρκετή δουλίτσα πάνω στο μοντέλο φτάσαμε σχεδόν προς το τέλος... Απανωτά wash και φίλτρα, highlight με πολλούς τόνους του μπέζ, σκόνες του Μιg και αρκετή λασπούλα "μπερδεμένη" με σκόνη στο πήγμα αλλά και στους τροχούς/ερπύστριες.
Η λάσπη έγινε με ένα μίγμα ακρυλικού βερνικιού της Winsor and Newton αναμεμιγμένο με σκόνες του Mig και ένω το μίγμα ήταν νωπό πρόσθεσα ψιλή άμμο ώστε να εχω μια ανάγλυφη επιφάνεια, προς το στέγνωμα του μίγματος το χτυπησα με την μύτη ενός σκληρού πινέλου ωστε να δώσει παραπάνω "αγριάδα" στην ξεραμένη λάσπη.. Θεωρώ οτι είναι πιό δύσκολο , τουλάχιστον για εμένα, να αποδώσει κανείς την ξερή λάσπη σε σχέση με την νωπή όπου τα λάθη συγχωρούνται.. Στην προκειμένη, και πάντα προσωπικά, το αποτέλεσμα της τεχνικής μου άρεσε πολύ.
Απομένουν οι αντένες, το φόρτωμα (οπου θα γίνει χαμός), κάποια φιγούρα, λίγο δουλειά ακόμη στα πολυβόλα και στις σφαίρες ( τα κοντάκια βάφτηκαν με λάδια και οταν τραβούσα τις φώτο ήταν ακόμη νωπά) και νομίζω οτι με την τοποθέτηση σε κάποια απλή λουστραρισμένη βάση έχουμε τέλος.
Δέδαλε ελπίζω το μοντέλο αφιέρωση να σου άρεσε... Ότι φθορά χωρούσε βάση πραγματικών φώτο ( παιδά σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις φώτο, βοήθησαν πάρα πολύ!!) την πήρε.. ʼΛΛΟ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣ