Αποστολέας Θέμα: RAH-66 Αορατο κουνουπι !  (Αναγνώστηκε 7116 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
Απ: RAH-66 Αορατο κουνουπι !
« Απάντηση #50 στις: Αυγούστου 21, 2007, 03:27:51 πμ »
Ωραίος ο Μήτσος με την κουνουπάρα του!!! Μπουρί μπουρί!!
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #51 στις: Αυγούστου 28, 2007, 01:08:02 μμ »
Τα συγχαρητήρια και από μένα Δημήτρη, ωραία δουλειά με ωραίο βάψιμο και διακριτική φθορά   ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος oropios

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #52 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2007, 12:08:09 πμ »
kali epityxia ...
pantws oi ellines sxediastes,ean eixan kai ton ellina kataskevasti apo dipla,tha kanane tromeres epityxies...

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #53 στις: Φεβρουαρίου 03, 2008, 03:37:38 μμ »
::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Mπράβο! ...πολύ όμορφο! Μου αρέσουν οι διακριτικές φθορές και οι ελαφρές διαφορές στην τονικότητα του χρώματος.
Και η καλύπτρα είναι... τζάμι!

Και πάλι μπράβο ::icon_thumright::
αυτα ακριβως ηθελα να πω κ εγω. :) Να τονισω επισης ποσο μου αρεσε το βαψιμο! Ερωτηση:γιατι εβαλες κ πρασσινο σαν βαση?

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cybertron
  • Transform, Seek, Attack, Destroy!
« Απάντηση #54 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 10:18:24 πμ »
  Το ελικόπτερο είναι πολύ όμορφο και μπράβο!

Θα κάνω μόνο μια παρατήρηση:

Ο US Army συνηθίζει να δίνει ονόματα ινδιάνικων φυλών στα ελικόπτερά του. AH-64 Apache,RAH-66  Comanche, CH-47 Chinook, UH-1 Iroquois, OH-58 Kiowa κτλ.

Αυτά προς αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας!

(Εκτός αν το όλο θέμα με τα κολεόπτερα έιναι κάποιο αστείο μεταξύ σας!)

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #55 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 06:09:23 μμ »
Ωραίος ο Κώνωψ Μητσάρα,μπράβο σου.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #56 στις: Φεβρουαρίου 05, 2008, 09:55:32 πμ »

Ο US Army συνηθίζει να δίνει ονόματα ινδιάνικων φυλών στα ελικόπτερά του. AH-64 Apache,RAH-66  Comanche, CH-47 Chinook, UH-1 Iroquois, OH-58 Kiowa κτλ.

Οντως πολλά ελικόπτερα αμερικανικής κατασκευής φέρουν ονόματα ινδιάνικων φυλών. Πολλά ελικόπτερα της 1ης γενιας εμοιαζαν με κάποια κολεόπτερα - χαρακτηριστικά αναφέρω το  UH-19 και το seahorse. Δεν ξερω πότε αρχισε να χρησιμοποιήται το παρατσούκλι "κουνούπι", αλλά μπορεί να επιβεβαιώσει και ο Ιπτάμενος Χάρης οτι είναι ένας όρος που χρησιμοποιειται στην Π.Α χωρίς τίποτα υποτιμητικό.

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #57 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 01:46:59 μμ »
Παράθεση
αυτα ακριβως ηθελα να πω κ εγω. :) Να τονισω επισης ποσο μου αρεσε το βαψιμο! Ερωτηση:γιατι εβαλες κ πρασσινο σαν βαση?

Φιλε Amen δεν εχω βαλει πρασινο σαν βαση πρασινο ειναι το χρωμα του πλαστικου του κιτ ..... μετα εβαψα κατευθειαν με πρασινο που ειναι το χρωμα του ελικοπτερου. ::icon_thumright::

Η ονομασια του του τιτλου δινετε απο εμας που φτιαχνουμε μια κατασκευη στην προκημενη περιπτωση ο τιτλος "κουνουπι" ειναι εντελως χιουμοριστικος και "σουρεαλιστικος" θα μπορουσα να πω .....αν δεις και αλλα ποστ θα καταλαβεις οτι μας δερνει μια ευρηματικοτητα σε τιτλους και ενας παλιμπεδισμος θα ελεγα  :D

Αποσυνδεδεμένος dsamba

• d-ημήτρης samba-νης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πεύκη
  • NH-90 TGRA
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (ανεπίσημη ιστοδελίδα)
« Απάντηση #58 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 01:53:02 μμ »
Jimάρα άψογος. Αν και σχεδιαστικά δεν μου πολυαρέσει σαν Ε/Π, του έχεις δώσει άλλη ζωντάνια. :D

Μπράβο σου  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

::salut::

ΤΟ ΙΠΤΑΣΘΑΙ ΤΟΛΜΗΡΟΝ
 http://armyaviation.wordpress.com

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cybertron
  • Transform, Seek, Attack, Destroy!
« Απάντηση #59 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 04:38:33 μμ »

@StaticJim : Τότε πάω πάσο! Γι' αυτό ρώτησα αν υπάρχει κάποιο αστείο μεταξύ σας!   ::glossa:: ::glossa:: :lol: :lol:

Εγώ απλώς το είπα για τα υπόλοιπα μέλη...

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #60 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 06:29:35 μμ »
Διαβασα ενα τοπικ εκεινη την μερα οτι ξεφλουδιζει το ακρυλικο και ηθελα να καταλαβο τι γινετε.Εβλεπα και σε αλλα μοντελα να περνανε ενα 1ο χερι με γκρι η αλλο χρωμα.Σε σενα με ξεγελασε το φως μαλλον, γιατι στην 1η φωτο που το εχεις αναποδα και το εχεις βαψει φαινετε πρασσινο ενω στις επομενες διχνει πιο καφε.
Για τις τονικοτητες εχεις κανει preshading η εριξες πιο σκουρο χρωμα μετα?Μου αρεσουν παρα πολυ!

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #61 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 11:23:10 μμ »
Διαβασα ενα τοπικ εκεινη την μερα οτι ξεφλουδιζει το ακρυλικο και ηθελα να καταλαβο τι γινετε.Εβλεπα και σε αλλα μοντελα να περνανε ενα 1ο χερι με γκρι η αλλο χρωμα.Σε σενα με ξεγελασε το φως μαλλον, γιατι στην 1η φωτο που το εχεις αναποδα και το εχεις βαψει φαινετε πρασσινο ενω στις επομενες διχνει πιο καφε.
Για τις τονικοτητες εχεις κανει preshading η εριξες πιο σκουρο χρωμα μετα?Μου αρεσουν παρα πολυ!

Φιλτατε Amen δεν εχω κανει preshade απλα εβαψα το βασικο χρωμα πρωτα ...μετα αραιωση του βασικου με λευκο ψεκασμα περιμετρικα τα πανελ .....μετα ξανα ανοιγμα με περισοτερο λευκο ψεκασμα προς το κεντρο των πανελ αυτη τη φορα ....μετα ξανα πολυ περισοτερο ξανοιγμα με λευκο αλλα σαυτο το σταδιο πολυ περισοτερο αραιωμα δυαλιτικου χρωματος και ψεκασμα σε επιλεγμενα σημεια των πανελ .... αφου τελειωσουν ολα αυτα ξαναψεκαζεις ενα χερι με το βασικο χρωμα αλλα αραιωμενο του σκοτομου δηλαδη ποιο πρακτικα βαζω δυαλιτικο στο ποτηρακι του αερογραφου και μετα ριχνω σταγονες το βασικο χρωμα ..... ουσιαστικα αν πας να βαψεις με αυτο ενα πλαστικο να βλεπεις ενα διαφανο στρομα χρωματος.....και ψεκασμα με αυτο το νερουλο βασικο απλα για να γινει λιγο "Blending" μεταξυ των υπολοιπων ψεκασματων και να μην φαινετε υπερβολικο.  ::icon_thumright::

Και τελος washακι.

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #62 στις: Φεβρουαρίου 09, 2008, 02:24:43 πμ »
οκ Got it!  ::icon_thumright:: 8α το προσπαθησω στο f-117 που ετοιμαζω.
Και για το bleding που λες στο τελος,  εχω διαβασει οτι γινετε και μετα τα αυτοκολλητα ωστε να δειχνουνε πιο smooth με το σκαρι. (Αλλα προφανως θα ειναι επαναληψη του βηματος και οχι το ιδιο ,ωστε τα decals να μπουνε πανω απο gloss coat)

Αυτη η οχι υπερβολικη διαφορα τονικοτητας χρωματων ειναι που κανει το μοντελο να δειχνει και το εχεις πετυχει παρα πολυ! ::icon_thumright::

Tags: