Αποστολέας Θέμα: Απορίες σχετικά με το Fw-190Α-8 της Eduard.  (Αναγνώστηκε 1770 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απορίες σχετικά με το Fw-190Α-8 της Eduard.
« στις: Ιουλίου 24, 2007, 01:50:50 πμ »
  Την προηγούμενη εβδομάδα αγόρασα το Fw-190 A-8 της Eduard. Ξεκινώντας τη μελέτη για συλλογή πληροφοριών πριν ξεκινήσω την κατασκευή και συγκρίνοντας το κιτ με το Fw-190 F-8 της Tamiya που έχω στο στοκ, έχω μερικές απορίες σχετικά με το συγκεκριμένο κιτ:

-στο πίσω μέρος της ατράκτου, πριν από το τμήμα της ουράς, υπάρχει μία κυκλική οπή και από τις δύο πλευρές της ατράκτου. Σε κάποια σχέδια και φώτο που έχω δει φαίνεται ανοικτή και διαμπερής, ενώ σε άλλα κλειστή. Η Eduard τη δίνει κλειστή. Ποιό είναι το σωστό;

-η Eduard δίνει δύο τύπους τροχών χωρίς να διευκρινίζει ποιοί χρησιμοποιούνται στα τέσσερα αεροσκάφη για τα οποία παρέχει σήματα. Υπάρχει κάποιος κανόνας για την επιλογή τους;

-στο κόκπιτ παρέχει τον πίνακα οργάνων και τις πλαϊνές κονσόλες σε έτοιμα βαμένα κομμάτια. Παρατήρησα όμως ότι το χρώμα RLM66 δεν είναι τελείως «συμπαγές», φαίνονται κάποιες πολύ μικρές κουκίδες άσπρου. Έχει παρατηρήσει άλλος το πρόβλημα αυτό ή έτυχε στο δικό μου κίτ;

-Το μήκος των σκελών προσγείωσης του κιτ της Eduard είναι σχεδόν 4mm μεγαλύτερο από αυτά που δίνει η Tamiya (Fw-190 F-8). Ποιό είναι πιο σωστό; Μήπως το μοντέλο της Eduard θα στέκεται πολύ «ψηλά»;

-Επίσης η καλύπτρα τύπου «blown» στο κιτ της Tamiya έχει έντονη καμπύλη στο πάνω μέρος της, ενώ της Eduard είναι πολύ πιο επίπεδη, σχεδόν όσο και η «απλή» καλύπτρα Πιο είναι το σωστό;

-Το πλαϊνό κάλυμμα του κινητήρα ακριβώς πίσω από τις εξατμίσεις, στα προφιλ που έχω δει φαίνεται βαμένο μαύρο. Η Eduard δεν αναφέρει τίποτα σχετικά. Πρέπει να βαφτεί μαύρο;

-Η ανάγλυφη λεπτομέρεια που υπάρχει στα ailerons, στα πτερύγια ύψους-βάθους και στο rudder είναι σωστή; Στο κιτ της Tamiya είναι πολύ διαφορετική.

-Η Eduard δίνει στα σήματα 4 επιλογές αεροσκαφών. Και τα τέσσερα φέρουν τα εξωτερικά πυροβόλα  MG151/20 στις πτέρυγες. Όμως, για τα δύο από τα τέσσερα αεροσκάφη η Eduard λέει να  χρησιμοποιηθούν οι άνω πτέρυγες χωρίς τα καλύματα των κλείστρων αυτών των πυροβόλων. Νόμιζα ότι αυτά τα καλύματα υπήρχαν πάντα από τη στιγμή που το αεροσκάφος ήταν εξοπλισμένο με τα εξωτερικά πυροβόλα  MG151/20, είναι σωστό αυτό που προτείνει η Eduard;

Και μια και ο λόγος Γι' αυτά τα καλύματα, στο κιτ του Fw-190D-9 'Rudel' της Hasegawa στην 1/32, το σχέδιο προτείνει να τοποθετηθούν αυτά τα καλύματα των κλείστρων παρόλο που το Fw-190D-9 δεν είχε εξωτερικά πυροβόλα  MG151/20;;
 Τέλος η μία επίλογή σημάτων στο κιτ της Hasegawa αφορά το αεροσκάφος του oberst Hans-Ulrich Rudel (stab./SG2,Grossenhain/Germany 1945). Ο Hans-Ulrich Rudel δεν ήταν ο άσσος των Stuka;  ΕΙναι συνωνυμία;

Ελπίζω να μην έγινα κουραστικός με τις πολλές ερωτήσεις μου,
  ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος zimmerman

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Melbourne-Australia
Απ: Απορίες σχετικά με το Fw-190Α-8 της Eduard.
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 24, 2007, 02:14:05 πμ »
ρε μαγκιτη χαλαρωσε.....μοντελαρισε ,κανε την καυλα σου μια χαρα ειναι το κιτακι μην τρελενεσε....
να αυτα κανουμε και χανουμε την μαγεια..........
Γιώργος Παπανικολάου

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 24, 2007, 02:18:00 πμ »
Γιωργο οπως τη βρισκει ο καθενας,αφου γουσταρει να τη ψαχνει το παλικαρι καλα κανει κατα τη ταπεινη μου γνωμη ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Nick the G

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 24, 2007, 02:31:00 πμ »
Grmodeler σου εύχομαι καλή αρχή με το FW 190 .....

-στο πίσω μέρος της ατράκτου, πριν από το τμήμα της ουράς, υπάρχει μία κυκλική οπή και από τις δύο πλευρές της ατράκτου. Σε κάποια σχέδια και φώτο που έχω δει φαίνεται ανοικτή και διαμπερής, ενώ σε άλλα κλειστή. Η Eduard τη δίνει κλειστή. Ποιό είναι το σωστό;

Η κυκλική οπή και από τις δυό πλευρές της ατράκτου ήταν όντως διαμπερής καθότι ουσιαστικά ήταν ένας σωλήνας (pipe) που μέσα του τοποθετούνταν μπάρα ανύψωσης (lift bar) όπως φαίνεται εδώ

Πιστεύω ότι είτε την αφήσεις ως έχει (κλειστή) είτε ανοιχτή θα είσαι σωστός εφόσον όπως λες έχεις φωτό με ανοιχτές αυτές τις οπές

Για τα άλλα .... ψάχνουμε  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 24, 2007, 07:43:33 πμ »
Ο Ruddel προς το τέλος του πολέμου είχε πετάξει και με Fw-190D9.
To μήκος των σχελών του Eduard είναι το σωστό (το Τamiya είναι λάθος το συγκεκριμμένο σημείο).
Το πλαινό κάλυμα του κινητήρα πίσω από τις εξατμίσεις, στις περισσότερες φωτογραφίες φαίνεται να είναι μαύρο.
Για τα υπόλοιπα, θα πρέπει να τσεκάρω τα δύο ΚΙΤ και τη βιβλιογραφία στο σπίτι και θα ενημερώσω (αν δεν προλάβουν οι συνήθεις ύποπτοι Γερμανόφιλοι....του Forum :wink:)
Πρώην Hartman

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 26, 2007, 12:00:49 πμ »
  παιδιά ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Περισσότερο με ενδιαφέρει το θέμα των καλλυμάτων των MG151/20 των πτερύγων οπότε αν κάποιος ξέρει κάτι θα εκτιμούσα την βοήθεια του.

σχετικά με το κιτ, πρέπει να πω ότι δεν εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα. Σε σύγκριση με τα κιτ της Dragon/Trimaster που είναι δεκαπενταετίας περίμενα περισσότερα. ΠΧ. το κάθισμα είναι πολύ μέτριο και η ανάγλυφη λεπτομέρεια στις πλαϊνές κονσόλες δεν συγκρίνεται με τα Dragon/Trimaster. Και από εφαρμογή και "κοφτή" λεπτομέρεια ειδικά στα μικρά κομμάτια δεν νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί με τα μοντέλα της Tamiya. Από την άλλη, με τέτοια ποσότητα λεπτομέρειας ( κινητήρας, οπλισμός κλπ.) αν ήταν Tamiya θα κόστιζε 60 ευρώ και βάλε, και όχι 35, οπότε λογικός ο συμβιβασμός...

Αποσυνδεδεμένος Farao Mike

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 26, 2007, 08:10:45 πμ »
Λοιπον εχουμε και λεμε...

Η οπη ειναι ενας οδηγος για την τοποθετηση "γρυλλου" ανυψωσης.
Ειτε ανοιχτη την αφησεις ειτε κλειστη,ειναι σωστη.

Οι τροχοι που φορουν ελαστικα χωρις γραμμωση -αυτη νομιζω ειναι και η διαφορα τους- αφορουν τα α/φη που επιχειρησαν προς το τελος του πολεμου οποτε και τα ελαστικα απεκτησαν γραμμωση.
Οι ζαντες λοιπον του κιτ χρονικα τουλαχιστον ειναι σωστες,αλλα και σε σχεση με αλλες στην λεπτομερεια ειναι μια χαρα,μπορεις να τις χρησιμοποιησεις αφοβα χωρις να ανησυχεις ιδιαιτερα για τα λαστιχα.

Το χρωμα στα βαμενα μερη του δικου μου κιτ ειναι ενταξει,αρα ησουν μαλλον ατυχος.

Το μηκος των σκελων της Eduard ειναι σωστο.Αν προσεξεις κατα την κατασκευη,την γωνια σε σχεση με την πτερυγα και την γωνια αναμεσα στα δυο σκελη τοτε το α/φος θα καθεται σωστα (η σωστη γωνια ειναι οταν το κατω μερος του καλυματος του τροχου ειναι παραλληλο με το εδαφος)

Η καλυπτρα τυπου "blown" ειχε εντονη καμπυλη σε προφιλ αλλα απο πανω ηταν σχετικα επιπεδη,αρα σωστα την δινει η Eduard.

Η επιφανεια πισω απο τις εξατμισεις ναι μεν βαφοταν μαυρη,αλλα οχι και κατα κανονα.
Θεωρωντας οτι η Eduard εχει κανει μια στοιχειωδη ερευνα για τα α/φη που δινει,ακολουθησε τις οδηγιες της.

Η λεπτομερεια της Eduard ειναι συνολικα πιο σωστη.

Στο θεμα των εξωτερικων πυροβολων,πραγματι υπηρχαν α/φη που τα ειχαν χωρις τα "φουσκωτα" καλυματα οσο και αν σου φαινεται περιεργο και μαλιστα δεν εντοπισα -ισως ψαχνοντας λιγο ακομα κατι να βρω- καποιον κανονα σχετικα με την χρηση τους.

Το κιτ της Hasegawa δεν το εχω στα υπ οψη μου και δεν μπορω να απαντησω,αλλα οσο για τον Hans Urlich Ruddel ειναι ο γνωστος ασσος των Στουκα που προς το τελος του πολεμου πεταξε και με Fw190D-9.

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 28, 2007, 12:12:17 πμ »
To eduard είναι περισσότερο λεπτομερές και ακριβές από το Tamiya, αλλά θέλει πολύ μεγάλη προσοχή στη συναρμολόγηση, ειδικά στο τμήμα από το κάλυμμα  του πίνακα οργάνων και μετά ::webmaster::. Το tamiya είναι πολύ πιο απλό και απροβλημάτιστο κιτ. Διαλέγεις και παίρνεις... :wink:   
Πρώην Hartman

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 31, 2007, 10:16:40 πμ »
 ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας. Απ' ότι βλέπω υπάρχουν αρκετοί που το ψάχνουν το θέμα, δεν είμαι και ο μόνος που τα ψειρίζω, ε;
Λοιπόν μάλλον είναι καιρός να πιάσω τον κόφτη... ( μόλις κόψει η ζέστη γιατί τώρα...)

Tags: fw-190a8 fw-190