Αποστολέας Θέμα: ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ή ΟΧΙ?  (Αναγνώστηκε 19122 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΤΥΠ
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 23, 2007, 09:29:16 μμ »
Εχετε αναρωτηθεί αν το μοναδικό ελληνικό περιοδικό μπορεί να βρει 5-6 άρθρα το μήνα;
Αν κρίνω από τη δικιά μου εμπειρία πρέπει να είναι δύσκολο να βρει και αυτά τα 3 που βάζει.
Δεν δικαιολογώ κανέναν και δεν υποστηρίζω κανέναν. Κάνω όμως σε όλους την ερώτηση: Αν σας ζητούσε να γράψετε ένα άρθρο και να στείλετε ένα μοντέλο θα το κάνατε; Για μένα πάντως η απάντηση δεν είναι εύκολη...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
Kαι αυτό το θέμα δεν το εχουμε ξανασυζητήσει? Γιατί ανακυκλωνόμαστε στα ίδια και τα ίδια?
Ποσοι ασχολουνται σε σοβαρό βαθμό με τον μοντελισμό στην Ελλάδα ώστε να στηρίζονται σε αυτούς 1-2 περιοδικά να τους παραδίδουν θεματα με σταθερό ρυθμό και ποιότητα και σε προκαθορισμένο χρόνο?

Οσο για την δημιουργία περιοδικού με θέματα απο το forum, έχω δύο σημεία οπου παρακαλώ να τα αναλογιστείτε:
1. Οπως πολύ εύστοχα έχει παρατηρήσει συντονιστής " εδώ δεν βάζετε ύλη στο modelclub.gr, περιοδικό θα καθίσετε να φτιάξετε?"
2. Ακομα και αν καθίσουν καποιοι - αμισθί βεβαιώς και σε βαρος του προσωπικού τους χρόνου και συγκεντρώσουν ύλη απο θεματα που ψηφίσουμε ως καλύτερα, και συνθεσουν περιοδικό σε pdf που θα κατεβαινει με συνθηματικό στα μελη μόνο, πείτε μου γιατί να το επιλέξουμε?

Γιατί η ομορφιά αυτου του forum - είμαι και σε άλλα μέλος και μπορώ άνετα να κρινω - είναι η αμεσότητα, η φρεσκάδα και η διαδραστικότητα στην εξέλιξη των θεμάτων και των μοντέλων ταυτόχρονα.
Ενα άρθρο δεν μπορεί να παράγει αυτό το συναίσθημα. Και με το χέρι στην καρδιά τι απολαύσατε περισσότερο?

Το άρθρο του F-102 στο modelexpert ή την κατασκευή του C-130 στο forum :?:

Αποσυνδεδεμένος thanosmen

• IF IT'S OPEN, IT'S SCRATCHBUILT...
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/72
  • Τόπος: ΑΙΓΙΟ
  • Dare you challenge the Dark side???
Σε σχέση με τα δύο που αναφέρεις, σαφώς το δεύτερο, δεν τίθεται θέμα εδώ!
Πάντως αν είδατε τον τρόπο που δουλεύουν τα ξένα περιοδικά (γράφω πιο πάνω), τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αν υπάρχει θέληση. Το θέμα ουσίας όμως είναι άλλο:Το C-130 άνετα θα μπορούσε να αποτελέσει το highlight του Tamiya Model Magazine International ή του Model Airplanes International, αλλά όχι του Model Expert...πιστεύω οι λόγοι είναι λίγο-πολύ γνωστοί και "ο νοών νοείτω"...δυστυχώς για ακόμα μια φορά.............

Για το αν θα μπορούσε το ελληνικό περιοδικό να βρει 5 - 6 θέματα το μήνα, νομίζω ότι αν οι ιθύνοντες δουν λίγο το forum και κανένα ξένο site θα βρουν υλικό για πάρα πολλούς μήνες!!! Απλά μάλλον δεν θέλουν - κι αυτό είναι που πονάει και προβληματίζει περισσότερο. Απ' την άλλη, γιατί να μη γράψει κανείς ένα άρθρο και να το προτείνει αν είναι του επιπέδου που συζητάμε εδώ? Απλά φοβάμαι πως ακόμα κι αυτό το παιχνίδι είναι σικέ. Αλήθεια πού το έχετε ξανασυζητήσει το παρόν θέμα?

Welcome to the Dark side of the Force...

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
Καποιος αν δεν κανω λαθος ανεφερε κατι πολυ σωστο πριν...
Θυμαστε το περιοδικο Model Kit?

Εχω ενα και μοναδικο τευχος και ειναι το Νο2.Η θεματολογια ηταν Αεροσκαφη 4 θεματα .Πλοια 1 θεμα. Φιγουρες 2 θεματα. Αρματα 3-4 θεματα. ακομα και για τηλεκατευθυνομενα!
Τωρα εχουμε 1-2 θεματα ανα τευχος...Αεροπλανα Αρματα ή Αρματα Αρματα ή Αρματα φιγουρες...Μπορει να ειμαι αεροπλανας αλλα υπαρχουν και αλλοι τομεις οι οποιοι θελουν να μαθουν εν τη προκειμενη περιπτώση καποια πραγματα...και ειναι αδικο να μην μπορουν...Εκεινο δεν ηταν περιοδικο...ηταν συλλεκτικος τομος...Δυστυχως για το κερδος γινονται πολλα.Ακομα και αυτο,η συρρικνωση δλδ των τευχων..
Κακα τα ψεμματα καλυτερα ενα περιοδικο παρα το Ιντερνετ...με αυτο κολλας...ο υπολογιστης σου καταναλωνει ωρες οπως και να το κανουμε...

Περα απο αυτα συμφωνω απολυτα σε οσα προειπατε συναδελφοι....

Αντε καληνυχτα παιδες γιστι ειμσι  ΨΟΦΙΟΣ!!!!!

Αποσυνδεδεμένος zimmerman

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Melbourne-Australia
Λοιπον παιδια πολυ ωραια αυτα που λετε και συμφωνω με τα περισσοτερα.....
Δυστηχως τουλαχιστον οσο αφορα τον περιοδικο τυπο τα πραγματα δεν πανε καλα...Καποτε εβγαινε το Μοντελο και αργοτερα το Μοdelling..
Αλλα σιγα -σιγα οσο περνουσαν τα χρονια καταντουσαν διαφημηστικα φυλλαδια..εγω βεβαια σταματησα να παιρνω παντος ειδους περιοδικα γιατι εχω πολλα κυριως modelling που τα εχω ολα μεχρι το 100στο...
καμμια φορα ξεφυλιζω τα πρωτα τευχη και αναπολω...
ο ξενος τυπος εχει πολυ καλο επιπεδο κυριως οσον αφορα την σαφηνια στον τροπο κατασκευης αλλα κυριως στον τροπο βαψιματος( οχι ολος)...πανω σε θεματα παλαιωσης και πως να χρησιμοποιησεις αυτο το ΡΙΜΑΔΙ εργαλειο που λεγεται ΑΕΡΟΓΡΑΦΟΣ!!! 100 περιοδικα ΟΥΤΕ 1(ΕΝΑ) ΣΩΣΤΟ αρθρο για την τεχνικη βαψιματος αερογραφου ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ και το βγαζω τωρα αυτο σαν παραπονο γιατι παρολο που ειχα στειλει δυο επιστολες να κανουν καποιο αρ8ρο μου απαντουσαν ως εξης¨με υπομονη και πειραματισμο 8α μα8εις!!!!δηλ.να σου ελεγε ο δασκαλος της οδηγησης το ιδιο χωρις να σου πει συγκεκριμενα πως εκεινο και το αλλο...αοριστιες....εμενα παντως το ιντερνετ μου ανοιξε τα ματια και εμα8α πολλα πραγματα που τοσα χρονια μεσα απο τον ελληνικο περιοδικο τυπο ...δεν εμα8α..
χωρις βεβαια να αδικω υπηρχαν και μερικα πολυ καλα αρ8ρα ...

Γιώργος Παπανικολάου

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 24, 2007, 01:20:31 πμ »
Το θέμα έχει ξανασυζητηθεί εδώ http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=1224.msg17180#msg17180. Εγώ τουλάχιτον αυτό θυμάμαι, οι παλιότεροι ας βοηθήσουν.

πιστεύω οι λόγοι είναι λίγο-πολύ γνωστοί και "ο νοών νοείτω"...δυστυχώς για ακόμα μια φορά.............
Λοιπόν ο νοών δε νοείτω, τουλάχιστον όσον αφορά εμένα. Δε νομίζω να υπάρχει περιοδικό που να μη θέλει για άρθρο το διαμάντι! Ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι τέλος πάντων που αφήνουν τα καλύτερα θέματα εκτός;

Και κανείς δε μου έχει απαντήσει ακόμα: Ποιος θα έγραφε ένα άρθρο και θα έστελνε ένα μοντέλο του σε περιοδικό; Αν ναι γιατί και αν όχι γιατί. Για να δούμε, τελικά μπορεί να αντλήσει θέματα από το forum; Γιατί θέματα υπάρχουν αλλά αν ο δημιουργός δεν θέλει, για οποιοδήποτε λόγο, τότε για το περιοδικό είναι σα να μην υπάρχουν.

Και για μην βγάζω την ουρά μου απ' έξω, αυτή είναι η γνώμη μου: Εγώ προσωπικά πολύ δύσκολα θα το έκανα. Οι λόγοι μπορεί να σας φανούν ηλίθιοι αλλά για μένα είναι σοβαροί. Αρχικά δεν πιστεύω οτι τα μοντέλα μου είναι ποιοτικά τόσο που να είναι για δημοσίευση. Δεύτερον φοβάμαι τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος εδώ στην Ελλάδα και τους απίθανους συνειρμούς που γίνονται και πολλές φορές με τρελλένουν. Πριν κάποια χρόνια ένα περιοδικό μετά τις φωτογραφίες από την έκθεση έβαλε ένα δισέλιδο σαλόνι με τίτλο "Οι δημιουργίες του Γιώργου Κοντογιάννη στην 1/72". Μου το είπε ένας φίλος, πήρα το περιοδικό και έμεινα κάγγελο. Στη επόμένη έκθεση δεν ήθελα ούτε να κατέβω από φόβο για το τι μπορεί να λεχθεί και τελικά ελέχθει... Τονίζω οτι με το περιοδικό δεν είχα ούτε και έχω καμμίας μορφής σχέση.

Αρα εγώ είμαι πρακτικά απ' έξω. Καλώς ή κακώς, δεν το ξέρω. Οι υπόλοιποι;

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
Απ' την άλλη, γιατί να μη γράψει κανείς ένα άρθρο και να το προτείνει αν είναι του επιπέδου που συζητάμε εδώ? Απλά φοβάμαι πως ακόμα κι αυτό το παιχνίδι είναι σικέ. Αλήθεια πού το έχετε ξανασυζητήσει το παρόν θέμα?
Συνδυασμός των παρακάτω:
Ειναι συνέχεια μιας παλαιότερης συζήτησης που είχαμε περί επαγγελματικής ενασχόλησης με τον μοντελισμό
http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=3036.msg50761#msg50761
για το model expert τα είχαμε ξαναπεί για την ποιότητα του και αν μπορούμε να κανουμε κατι
http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=3597.msg62619#msg62619

Δυστυχώς δεν θυμαμαι που συζητάγαμε για δικό μας περιοδικό. Εαν εχεις χρόνο διάβασε και το παράκατω θέμα - είναι λίγο μεγάλο το παραδέχομαι.
http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=3020.0

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
 ::arrowred:: gkontog
Και καλά σ' εσενα μνημονευθηκε το όνομα σου. Καποιος άλλος - όχι εγώ βέβαια - που είδε μοντελο του σε περιοδικό με άλλο όνομα, φωτογραφημενο απο βιτρίνα καταστήματος  :?:::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
::arrowred:: gkontog
Και καλά σ' εσενα μνημονευθηκε το όνομα σου. Καποιος άλλος - όχι εγώ βέβαια - που είδε μοντελο του σε περιοδικό με άλλο όνομα, φωτογραφημενο απο βιτρίνα καταστήματος  :?:::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Αυτό ξεπερνά και τη μαφία! Σε λίγο θα σταμπάρουμε τα μοντέλα σαν τα μοσχάρια στην άγρια Δύση...

Αποσυνδεδεμένος thanosmen

• IF IT'S OPEN, IT'S SCRATCHBUILT...
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/72
  • Τόπος: ΑΙΓΙΟ
  • Dare you challenge the Dark side???
 ::arrowred:: gtong

Πόσα θέματα-διαμάντια που τα γνωρίζουμε όλοι μας έχεις δει τελευταία στο περιοδικό? Οι λόγοι είναι ότι παρακολουθώντας τους υπογράφοντες τα άρθρα στο περιοδικό θα δείτε να ανακυκλώνονται τα ίδια ακριβώς ονόματα. Η "κατασκευαστική" ομάδα αποτελείται από 4 - 5 το πολύ ονόματα εκ των οποίων 1 - 2 φιγουράδες που δίνουν όλη την ύλη. Είπα και πριν: κανένα νέο θέμα, καμιά κατασκευή πρόσφατης κυκλοφορίας για μένα σημαίνει ότι αυτά το άτομα δίνουν ό,τι έχουν κατασκευάσει εδώ και καιρό, μέχρι εξάντλησης της συλλογής τους! (γνώμη μου). Η αλήθεια είναι έγινε κάποια προσπάθεια να  έρθουμε σε επαφή για κάποια άρθρα, αλλά "φάγαμε πόρτα"!!! Στη δική μου περίπτωση, μάλιστα, η αιτία ή μάλλον αφορμή ήταν ότι δεν άρεσε το επίπεδο φθορών (κρίθηκε υπερβολικό!) και ότι μερικές από τις φωτο που έστειλα ήταν "φλουταρισμένες".
Έχω γράψει και αλλού, το υπογράφω μάλιστα κιόλας: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ. Εφόσον δεν υπάρχουν κατασκευαστικά λάθη, το θέμα π.χ. των φθορών είναι εντελώς υποκειμενικό. Το ξέρετε ότι στα Τ/Θ στη Χίο τα βάψαμε μια φορά εκτάκτως πριν από επιθεώρηση με πινέλο??? ʼντε να πείσεις μετά τον αδαή ότι δήθεν ΟΛΑ πρέπει να βάφονται με τον αερογράφο... και να έχουν μέτριες φθορές, σαν τζατζίκι δηλ. χωρίς πολύ σκόρδο, έτσι για να αρέσει σε όλους!

Ευχαριστώ για τα links!!!!!!!!!!

Welcome to the Dark side of the Force...

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI

Και κανείς δε μου έχει απαντήσει ακόμα: Ποιος θα έγραφε ένα άρθρο και θα έστελνε ένα μοντέλο του σε περιοδικό; Αν ναι γιατί και αν όχι γιατί. Για να δούμε, τελικά μπορεί να αντλήσει θέματα από το forum; Γιατί θέματα υπάρχουν αλλά αν ο δημιουργός δεν θέλει, για οποιοδήποτε λόγο, τότε για το περιοδικό είναι σα να μην υπάρχουν.

Γιώργο,

Το να πάς μόνος σου και να χτυπήσεις την πορτα " Γειά σας εχω μοντελάκια για δημοσίευση" δεν θα το κάνει κανείς...

Το να σε ρωτήσουνε (και μάτια έχουνε) " Γειά σου θα ήθελες να μας βοηθήσεις στο να δημοσιεύσουμε μοντελάκι" θα βρεθούν αρκετοί..

Τώρα για τα σχόλια... Ενα πράγμα μόνο: Για δες στατιστικά απο αυτούς που κράζουνε πόσοι κάνουνε μοντέλα (είναι ενεργοί)?? Οι περισσότεροι έχουν να κάνουν μοντέλα απο τότε που μπήκαν στην λούμπα του δεν φτιάχνω (συλλέγω ομως-αρα εχω αποψη) αλλά κριτικάρω - Αυτούς τους εχω σμένους!!

Μου βγάζε και ο εντυπος τύπος στο τελευταίο τεύχος φωτο απο το παλικάρι με τις κατασκευες των κτιρίων (δεν το ξέρω το παιδί και δεν έχω πρόβλημα μαζι του και πρέπει να είναι και μοντελισταράς σε αυτό που κάνει) που και να κάτσεις και να κάνεις βήμα,βήμα αυτά που περιγράφει ο εκδότης στο κείμενο δεν βγάζεις ουτε πόρτα.. οχι κτίριο...

Και τέλος (και τελεύω με το θέμα οριστικά), στο προηγούμενα είχανε και κοσμικά!!!! Ο κύριος τάδε του τάδε μαγαζιού με το κύριο τάδε του ΔΣ της ταδε μετά της συζύγου του!!   ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::  ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!! Να πάρω και κανα CIAO τότε τουλάχιστον να δώ και κανα μπουτάκι...

Βρε που τα ειδατε αυτά  :shock: ?? Σε ποιο αντιστοιχο περιοδικό στον κόσμο? Εδώ κοτζάμ Van Gills, Dan Capuano, Βιll Horan (μιλάμε για τρελά παλικαράκια) και ζήτημα να έχουν μία φωτογραφία σε περιοδικό και αυτές απο απομονή σε Euromilitaire ή κανα Chigaco Show..

Kαι επειδή σπάνια μιλάω χωρίς να έχω κάποια ολοκληρωμένη άποψη, έχω σχεδόν όλα τα τεύχη, ακόμη και όταν σταμάτησα να φτιάχνω μοντέλα για τουλάχιστον 2 χρόνια.. Κσι παρόλο που φωνάζω πάλι θα το πάρω και τον επόμενο μήνα γιατί ΓΟΥΣΤΑΡΩ τον μοντελισμό ακόμη και στην "περίεργη" του μορφή.

Over and Out  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
Το να σε ρωτήσουνε (και μάτια έχουνε) " Γειά σου θα ήθελες να μας βοηθήσεις στο να δημοσιεύσουμε μοντελάκι" θα βρεθούν αρκετοί..
Δεν το ανέφερα προηγουμένως, και κακώς, αλλά η πρόταση μου έχει γίνει. Πολλάκις...

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
Δεν το ανέφερα προηγουμένως, και κακώς, αλλά η πρόταση μου έχει γίνει. Πολλάκις...

Πάσο.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
Ειναι υποχρεωτικο οι πηγες ενος ελληνικου περιοδικου να ειναι απο την Ελλαδα? Αν δεν βρισκει παρουσιασεις απο εδω ας ψαξει στο εξωτερικο (οπως και κανει) αρα οριστε τα πολλα  θεματα
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
"...Μου βγάζε και ο εντυπος τύπος στο τελευταίο τεύχος φωτο απο το παλικάρι με τις κατασκευες των κτιρίων (δεν το ξέρω το παιδί και δεν έχω πρόβλημα μαζι του και πρέπει να είναι και μοντελισταράς σε αυτό που κάνει) που και να κάτσεις και να κάνεις βήμα,βήμα αυτά που περιγράφει ο εκδότης στο κείμενο δεν βγάζεις ουτε πόρτα.. οχι κτίριο..." ενώ τα "σακιά" στο Model Time  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Gkalfop

• Scale 1/144
  • *
  • SNAFU
Σας δίαβασα όλους. Τελικά μπορώ να πώ και εγώ στον ʼλεξ ότι ξέρει πολύ καλά τι συμβαίνει στην Ελλαδίτσα και μάλιστα στην επαρχία. Εγώ πάντως πληροφοριακά κάποια στιγμή σε μια ώρα κρίσιμη για εμένα (μετακόμιζα) πήρα μια μεγάλη απόφαση. Πούλησα ότι είχα και δεν είχα από ελληνικά μοντελιστικά περιοδικά σε μια τιμή που ήταν σχετικά καλή -νομίζω- για ανακύκλωση. Ναι κύριοι. Ξέρετε κάτι, ότι έβλεπα τότε σε εκείνα τα παλιά τεύχη τα βλέπω και σήμερα. Δεν υπάρχει καμία διαφορά. Ξαναζεσταμένο φαγητό, για να μην πω ξαναχρησιμοποιημένο προφυλ......κό. Αφήστε το γεγονός ότι μπορώ να δανιστώ απο κάποιους καλούς φίλους, όπως κάλλιστα δανίζω και εγώ ότι μπορώ. (Φίλε Θάνο δες το Μy cosmos). Κράτησα μόνο τον ξένο τύπο και σας πληροφορώ πως έχω μείνει ικανοποιημένος, μιας και εκεί βλέπω ανατυπώσεις. Παντού τα ίδια θα μου πείτε. Όμως στον ξένο τύπο ευτυχώς σέβονται την πελατεία τους (δεν χρειάζονται Ευαγγελάτο εν ολίγοις). Ο μοντελισμός στην Ελλάδα τελικά θέλει θυσίες πολλές. Τώρα για το αν θα έκανα μοντέλο για να εκδοθεί σε περιοδικό, δεν ξέρω αν ποτέ σας έχετε αναλάβει τέτοιου είδους δουλειά. Έχει άγχος γιατί εκεί προσπαθείς να το τελειώσεις in time. Και δυστυχώς ο χρόνος είναι πιεσμένος γιατί οι περισσότεροι έχουμε άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις (δυστυχώς). Για ναμην γράφω πολλά δεν νομίζω πως υπάρχει μοντελιστικός περιοδικός τύπος στην Ελλάδα παρά μόνο πληροφορίες μέσω διαδικτύου και κατά καιρούς κάποιες αξιόλογες παρουσιάσεις αεροπορικού και άλλων εκδόσεων  :).  

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
Αν και το έχουμε κουράσει το θέμα, να θίξω και κάτι για το οποίο δεν μιλάει κανείς.

Δεν έχουν τα περιοδικά ενδιαφέροντα θέματα?
Δεν πρόκειται ποτέ να έχουν αν δεν πληρώσουν ικανοποιητικά λεφτά σ αυτούς που μπορούν να παρουσιάσουν ένα καλό και πρωτότυπο θέμα είτε αυτό είναι κατασκευή είτε τεχνική είτε ιστορικό. Ανθρωποι υπάρχουν στην Ελλάδα αρκετοί να γράψουν αξιόλογα πράγματα αλλά με τα λεφτά που πληρώνουν τα περιοδικά δεν πρόκειται να τους δώσουν τίποτε.

Η άποψη των εκδοτών είναι: "αφού το φτιάχνεις για να κάνεις το κέφι σου και θα το έκανες έτσι κι αλλιώς γιατι να ζητάς λεφτά? Φέρτο να το δημοσιεύσω να γίνεις και διάσημος αντε να σου δώσω και ένα μια συμβολική αμοιβή."

Η άποψη των αρθρογράφων: "είσαι μια εμπορική επιχείρηση απο την οποία ζείς κύριε εκδότα και θα μιλήσουμε εμπορικά. Αυτό που βλέπεις κόστισε 150 ευρώ σε υλικά (μοντέλλο, βελτιωτικά και αναλώσιμα) και 800 ώρες δουλειά δηλ 100 μεροκάματα. Ζητάω να πληρωθώ με το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη έστω κι ας είμαι πολύ ειδικευμένος απο γνώσεις, τεχνικές κλπ. Αρα θέλω 2750 για να στο δωσω για αποκλειστικη δημοσιευση"

Εκει ο εκδότης παθαίνει εγκεφαλικό και η συζήτηση τελειώνει. Που και που θα ψήσει κάποιον, αλλά κι αυτός αφού δοξαστεί συνηδειτοποιεί οτι μάλλον πιάνεται κορόιδο και δεν ξαναδίνει.

Ευτυχώς που υπάρχει το διαδύκτυο... Εκεί θα βρείς ανθρώπους που πραγματικά επιθυμούν να προσφέρουν, θα δείξουν τη δουλειά τους και θα μοιραστούν τις γνώσεις τους χωρίς να αισθάνονται οτι κάποιος εκμεταλεύεται τη τρέλλα τους και κερδίζει χρήματα απο τη δική τους δουλειά

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
         Μιά ερώτηση προς όλους έτσι από περιέργεια.

Αν κάποιος έβαζε αμησθί όλο το τυπογραφικό κομμάτι,πιστεύετε ότι κάποιοι από εμάς θα έδιναν μοντελιστικού ενδιαφέροντος άρθρα χωρίς αντάλλαγμα,έτσι ώστε να φτιαχνόταν ένα περιοδικό που θα μοιραζόταν στα μέλη δωρεάν?

Τίς θέσεις σας παρακαλώ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
         Μιά ερώτηση προς όλους έτσι από περιέργεια.

Αν κάποιος έβαζε αμησθί όλο το τυπογραφικό κομμάτι,πιστεύετε ότι κάποιοι από εμάς θα έδιναν μοντελιστικού ενδιαφέροντος άρθρα χωρίς αντάλλαγμα,έτσι ώστε να φτιαχνόταν ένα περιοδικό που θα μοιραζόταν στα μέλη δωρεάν?

Τίς θέσεις σας παρακαλώ.
Κάτι σαν Μodeclub monthly; Μέσα με τα τέσσερα!

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
Το εγραψα έμμεσα προηγουμενως.
Αρχείο pdf με αρθρα που ψηφισαμε ως καλυτερα, ανεβασμα στο διαδικτυο και δικαίωμα κατεβάσματος με συνθηματικό που θα εχουν μόνο τα μελη του forum μας.

Αλλά οχι μηνιαίο.Γιατί καποιοι θα καταλήγουν να κανουν μοντελα απο καταναγκασμό για να προλαβαίνουν ημερομηνίες και κάποιος κακόμοιρος θα ξενυκτά προπαραμονή της έκδοσης για να προλάβει να συνθέσει το e-magazine. Δεν βλεπω καμμιά ομορφιά σε αυτό

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
Συμφωνώ με την ιδέα σου Γιάννο
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
Eλα όμως που εμένα δεν μου αρέσει ιδιαίτερα. :shock: :shock:
Είναι μια λυση τεχνοκρατική που λαμβανει υπόψη ολους τους παράγοντες και θα αποφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, εαν αυτό είναι το περιοδικό. Αλλά επιτρέψτε μου να δωρίσω το πνευματικό δικαίωμα της ιδέας μου στην διαχείρηση και να μην αναμειχθώ με αυτό.

Αποσυνδεδεμένος Aλέξης Κοντηβέης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη-Πάτρα
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #47 στις: Ιουνίου 24, 2007, 06:29:52 μμ »
διαβασα όλες σας τις θέσεις. Βασικά μπάχαλο το θέμα. εκεί καταλήγουμε. Έτσι δεν είναι?

Ερωτηση κρίσεως.
Το περιοδικό είναι Ελληνικό σωστά?
Πρέπει να έχει Έλληνες κατασκευαστες? Το οφείλει.
Πολύ η κάτω βόλτα σας πήρε ρε παιδιά.
Πολλή ..."αυτοπεποίθεση" βλέπω. Στα λόγια σας όμως!!! Γιατί στα μοντέλα σας διακρίνω το αντίθετο.
Δήλαδή όταν ανοίγω το Γκάλερυ στο arc και βλέπω το Dirty Ugly FW190 του Θάνου, και παθαίνω μουν....πλακα, δεν αξίζει αυτό να το διάβαζα και αναλυτικά μέσα από άρθρο ένος περιοδικού??? Τυχαίο παράδειγμα δίνω. Δεν νομίζω ότι αν στον Περικλή κάνανε προταση για φιγούρα να έλεγε όχι? (Παρόλο που είμαι φαν. αεροπλανας, να ξέρετε οτι η φιγούρα για να δείξει φιγούρα, θα πρέπει να είσαι Ζωγράφος. Μπορει να βάφω αεροπλανα, αλλά αν πάω να βάψω φιγούρα θα βγει ...φαγούρα. Είναι μεγάλη τεχνη). Σίγουρα κάποιοι για χ-ψ λόγους μπορέι να πουν όχι. Αλλά πολλοί θα πουν ναι. Και βασικά εδω μέσα έχω δεί 100 φορές καλύτερες κατασκευες από πολλά μοντ. περιοδικά!

Αν έβγαινε ένα δωρεαν έντυπο, από συνεργάτες εθελοντες (αυτόι σίγουρα θα κάνανε πολλή καλύτερη δουλεια, γιατι στον εθελοντισμό πρέπει να το βαστάει η ψυχή σου), θα πρέπει να πληρωνε τα τυπογραφικά. Και μόνο από δωρέες, έσοδα από διαφημίσεις θα μπορούσε να τα πληρώσει.

Αν έβγαινε, ίσως η εικόνα να ήταν καλύτερη αφού δεν θα υπήρχε συγκρουόμενο όφελος και συμφέρον.

Μαυρομοντελούρος..."Εδώ τα καλά τελευταία Βιολογικά μοντέλα!!!"

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
Πολύ η κάτω βόλτα σας πήρε ρε παιδιά.
Αυτό τώρα από που βγαίνει :?: :shock:

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
Ας χαλαρώσουμε ...
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Tags: