Αποστολέας Θέμα: ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ή ΟΧΙ?  (Αναγνώστηκε 19115 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
Απ: ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ή ΟΧΙ?
« Απάντηση #150 στις: Ιανουαρίου 02, 2008, 08:06:45 μμ »
Niko. Πολύ εντυπωσιακή η δουλειά του κου Δόξα (ερμηνεύω τα " :shock:"  ως ότι θα έπρεπε να τον ξέρω?) αλλά για να καταλάβεις πως σκέπτομαι εγώ και κάποιοι άλλοι...: είδα την πολύ αξιόλογη δουλειά του μετά την υπόδειξη σου αλλά δεν θα ξανάπαω να την δω...Όχι γιατί δεν είναι καλή το αντίθετο, απλά δεν με ενδιαφέρουν τα αεροπλάνα όπως και κάποιους τα Ελ. πλοία...(Και  αυτό νομίζω  θα πρέπει να το λαμβάνει υπόψη του  κάθε εκδότης).
Παραθέτεις την γνώμη σου νομίζω βλέποντας το θέμα από άλλη γωνία. Μπορεί να μας εντυπωσιάζει η δουλειά κάποιου (περισσότερου έμπειρου από εμάς) αλλά δεν είναι απαραίτητο να την βλέπουμε μέσα από το πρίσμα κέρδους...Είναι νομίζω και θεωρητική αν δεν σου έχει γίνει πρόταση για δημοσίευση δικής σου δουλειάς.
Οι ασφαλιστικές δικλείδες του εκδότη θα πρέπει να είναι τα πολλά  θέματα (όχι απαραίτητα  «Μουσειακά»...) που να καλύπτουν τα ενδιαφέροντα  πολλών αναγνωστών και όχι μόνο το τι κατά την γνώμη τους ή την γνώμη «διαφόρων»  «πουλάει».
Γιατί το παράδειγμα σου ως εξώφυλλο είχε κάποιον με αεροπλάνο... και όχι  κάποιον με Ελ. σκαρί (όχι εμένα...υπάρχουν πολλοί καλύτεροι) ...Πέραν της προτίμησης σου  αναρωτήθηκες μήπως σε έχουν οδηγήσει εκεί.
Τις  35 σελίδες  post για την δουλειά του κου Δόξα την ξέρουμε μόνο όσοι έχουμε δυνατότητα internet...αλλά για τους εκδότες δεν υπάρχουμε μόνο εμείς...Αν δεχθούμε στατιστικά ότι πρόσβαση-ικανότητες σε pc έχουν μόνο οι νεότεροι ηλικιακά τότε τι μένει στους μεγαλύτερους από το να θέλουν να  διαβάσουν περιοδικά με θέματα όμως που τους ενδιαφέρουν.Θα τους ενδιαφέρει όμως η δουλειά του κου Δόξα?
Δεν μπορώ να σου απαντήσω στο παράδειγμα σου με την αύξηση των πωλήσεων ενός περιοδικού και την αγοραπωλησία άρθρων γιατί νομίζω ότι κανείς μας δεν έχει τα δεδομένα ενός εκδότη και των στόχων του χρονικά.. Μην θεωρείς όμως απίθανο να μην θέλει ο εκδότης την επανάληψη...και νομίζω ότι η επανάληψη αρθρογράφου-θεματολογίας (και επιπλέον αμειβόμενης) κουράζει-δεν πουλάει... και η  πραγματικότητα  είναι  (αν δεν κάνω λάθος) ότι δεν  υπάρχει κανείς serial article Modeler...
Και σε τι να θέλει να πληρωθεί ένας μοντελιστής που δημοσιεύεται άρθρο του (και δεν αναφέρομαι σε κατά παραγγελία κατασκευή)
Για την πνευματική του εργασία...για την ορθή-καλλιτεχνική σύνταξη του άρθρου του...για τις σωστές φωτογραφίες....για την ωραία παρουσίαση κειμένου και εικόνων...ή μόνο  και μόνο επειδή εκτιμά ότι θα κερδίσει ο εκδότης και άρα γιατί όχι και ο ίδιος...
Τα μοντέλα του αν θέλει μπορεί να τα πουλάει, το να σκεφτεί το κέρδος απο το πρώτο του άρθρο είναι κάτι που δεν κατανοώ.
Μπορεί να μην είμαι στο πνεύμα του «ΠΑΝ-εμπόριο» αλλά συνειδητά θέλω να μείνω απ' έξω.
Μήπως ως μοντελιστές πρέπει να παραμείνουμε στην ρομαντική πλευρά του Hobby. Μήπως θα πρέπει στο χώρο του μοντελισμού να επικρατεί το mates και το sharing.
Μήπως ως νεοέλληνες πρέπει να  ξεφύγουμε από την νοοτροπία της «αρπαχτής»...
Αν κάποιος θίγεται ζητώ ηλικρινά συγνώμη.
There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #151 στις: Ιανουαρίου 02, 2008, 08:43:08 μμ »
Δέν νομίζω πώς κανείς εδω μέσα φτιάχνει μοντέλα με σκοπό να πουλήσει ένα άρθρο σε περιοδικό... και άν είναι κάτι δεδομένο στο modelclub είναι το "mates και το sharing" που αναφέρεις! Θα το έχεις διαπιστώσει φαντάζομαι τόσο καιρό... :wink:
Και συμφωνώ απόλυτα πώς πρέπει να ξεφύγουμε από την νοοτροπία της «αρπαχτής» όπως λές, μόνο που για μένα αρπαχτή είναι να προσπαθεί κάποιος να αποκτήσει ένα εμπορικό προϊόν χωρίς να προσφέρει ικανοποιητικό αντάλαγμα... :roll:

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
« Απάντηση #152 στις: Ιανουαρίου 02, 2008, 09:03:07 μμ »
Παρακολουθώ την συζήτηση με ενδιαφέρον και θα ήθελα να εκφράσω την γνώμη μου επί του θέματος, αφού αναφέρθηκε το όνομα μου και η σχέση μου με το Μodel Expert.
Πρώτα απ΄όλα να σας ευχαριστήσω για την αναγνώριση που μου δείχνετε  :oops: και όπως έχω πει και στο παρελθόν, είναι το μεγαλύτερο βραβείο που μπορώ να έχω σε αυτό το Hobby.  ::award_1::
Η συνεργασία μου με το Model Expert ξεκινάει πριν από τέσσερα χρόνια περίπου, αφού μου ζητήθηκε από τον αρχ/κτη του περιοδικού  Σ.Δ. Η τιμή θεωρώ είναι μεγάλη για έναν μοντεληστή  ::eusa_dance:: να παραθέτει άρθρο και φωτογραφίες της κατασκευής του μοντέλου του, στο μοναδικό μέχρι στιγμής Ελληνικού μοντεληστικού περιοδικού. Φυσικά δέχτηκα την πρόταση με όλους τους όρους του περιοδικού, αφού ήταν πρόκληση για μένα και δεν είχα κατά  το παρελθόν  ασχοληθεί ξανά με κάτι παρόμοιο.
Η αμοιβή τώρα του αρθρογράφου πρέπει να είναι απαραίτητη, αφού το περιοδικό έχει έσοδα από την δουλειά που δίνεις και τον αρκετό θα έλεγα χρόνο που σπαταλάς για να γράψεις ένα άρθρο ::book:: ::pc024::. Το χρηματικό ποσό που δίνει το περιοδικό, κατά την γνώμη μου είναι  χαμηλό που δεν γίνετε άξιο λόγου να το συζητάμε, αφού με ένα ή το
πολύ δύο άρθρα το χρόνο δεν βγάζεις ούτε τα έξοδα, είτε μοντεληστικά, είτε με όλα τα μέσα που πρέπει να έχεις προμηθευτεί για να παραδώσεις το άρθρο-φωτογραφίες του μοντέλου!  Σε περιπτώσεις όπως μη κερδοσκοπικού σκοπού, όπως  πχ. Model Club, πιστεύω ότι τις νέες μου κατασκευές τις μαθαίνετε πρώτοι  ::icon_thumright::.
Ότι αφορά τώρα το Model Expert είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό που κυκλοφορεί στην αγορά και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις όχι και τόσο ευνοϊκές συνθήκες τις αγοράς. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσής του και με προτάσεις και εισηγήσεις προς τον αρχ/κτη του περιοδικού, πιστεύω να ικανοποιήσει  τους περισσότερους από εμάς, αν όχι όλους.

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #153 στις: Ιανουαρίου 02, 2008, 10:28:55 μμ »
Wildcat.To θέμα μας είναι τα μοντελιστικά περιοδικά.... με το mates και sharing δεν αναφέρομαι στο Modelclub...Αλλά αυτά και τα δύο έχουν θέση και στον έντυπο μοντελιστικό χώρο...Αν δεν τα βρεί ο αρθρογράφος-μοντελιστής με εκδότη.... για μια διαφορά 50 Ευρώ :!: :!: ο μοντελιστής ενδέχεται να μην κάνει sharing με mates που δεν έχουν καν Pc....
Όσο για τα ανταλάγματα η δική μου άποψη είναι ότι αυτά ας έχουν να κάνουν με τον πραγματικό κόπο-δημιουργία κάθε μοντελιστή...
Δόξα.Χαίρομαι που σε γνωρίζω (και την δουλειά σου) έστω και μέσα απο αυτήν την συζήτηση....Η δουλειά σου είναι καταπληκτική αν και δεν μου επιτρέπεται να έχω γνώμη ως άσχετος στον αερομοντελισμό...
Σέβομαι την άποψη σου για την όποια αμοιβή και αφού βέβαια αν κατάλαβα καλά δεν ήταν ζητούμενο της πρώτης φοράς ή τουλάχιστον αίτημα απο πλευράς σου....Δεν ξέρω αν έχεις βρεθεί σε θέση να παζαρέψης... με τον εκδότη και που κατέληξες- κατέληγες...?
Τι θα έθετες ως προτεραιότητα...Το μοίρασμα των γνώσεων σου και την καταξίωση (που ήδη νομίζω υπάρχει) ή την αμοιβή σου...
(και επαναλαμβάνω το internet δεν είναι  όλος ο μοντελιστικός κόσμος.)
Αν δεν το γνωρίζετε τα περισσότερα στοιχεία της Παραδοσιακής μας Ναυπηγικής είναι χαμένα....γιατί οι παλιοί ναυπηγοί είχαν την άποψη ότι:"Η τέχνη (ναυπηγικής) δεν μαθαίνεται (μοιράζεται)....κλέβεται".

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #154 στις: Ιανουαρίου 02, 2008, 10:32:12 μμ »
Να πω κι εγώ με την σειρά μου, οτι σίγουρα η παρουσίαση της κατασκευής ενός κιτ σε περιοδικό, πρέπει να αμοίβεται.Οποιουδήποτε κιτ,ακόμη και ενός κακού!

Εχει δημιουργηθεί στην συζήτηση μας ,μια λάθος εντύπωση-κατά την γνώμη μου-όσον αφορά την ποιότητα των κιτ που παρουσιάζονται στα περιοδικά.
Πόσες φορές,οι περισσότεροι από εσάς, δεν έχετε ανοίξει ένα περιοδικό και να αναφωνήσετε "σιγά το μοντέλο ,εγώ το έκανα καλύτερο" ? Σίγουρα το κάνατε καλύτερο! Και ξέρετε γιατί?
Είναι τακτική στα ξένα περιοδικά,να παρουσιάζουν και μέτριας ποιότητας μοντέλα, γιατί γνωρίζουν οτι το κοινό τους δεν αποτελείται μόνο από βραβευμένους Scalemodelworldάδες,αλλά και (κυρίως) από "κακούς" ή "μέτριους" μοντελιστές.
Είναι πολύ σημαντικό οι τελευταίοι να μπορούν να ταυτιστούν με κάτι που βλέπουν στις σελίδες τους,και είναι υπέροχο όταν μπορούν να πουν "το φτιάχνω κι εγώ αυτό",τότε το περιοδικό πετυχαίνει το σκοπό του και το χόμπυ μας προχωράει ένα βήμα.

Οσον αφορά το Model expert,διαγράφει μια φθίνουσα πορεία που,εγώ τουλάχιστον, σταμάτησα να παρακολουθώ εδώ και πάρα πολύν καιρό.Δεν νομίζω οτι το πρόβλημά του είναι οικονομικό,μάλλον χρειάζεται σεμνότητα και περισσότερη ουσία.
Το οτι είναι το μοναδικό Ελληνικό μοντελιστικό περιοδικό,λυπάμαι,αλλά δεν με συγκινεί τόσο ωστε να ξοδεύω 6EUR στην συντήρησή του.Ελπίζω η διεύθυνση του περιοδικού να καταφέρει να διορθώσει τα προβλήματά του και να μας κάνει να το περιμένουμε έξω από τα περίπτερα...

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #155 στις: Ιανουαρίου 02, 2008, 10:32:46 μμ »
Μπορώ να καταλάβω τις δυσκολίες που μπορεί να έχει ο εκδότης ενός Ελληνικού Μοντελιστικού περιοδικού και συγκεκριμένα του Model Expert.

Επίσης θεωρώ δεδομένο ότι ένας εκδότης έχει το περιοδικό του σαν παιδί του.

Θεωρώ επίσης δεδομένο ότι τα 100 τεύχη του "παιδιού" σου τα γιορτάζεις ή τουλάχιστον δίνεις ένα πιο εορταστικό - συλλεκτικό ύφος στο συγκεκριμένο τεύχος. Δηλαδή αντί για τις 60 photo από την έκθεση της Χαλκίδας, έβαζε 60 photo από τα καλύτερα μοντέλα που παρουσίασε ποτέ το M.E. , κάτι σαν αναδρομή στο παρελθόν, δεν θα έδινε ένα πιο εορταστικό τόνο στο τεύχος? Και χωρίς περαιτέρω έξοδα (πληρωμή αρθρογράφων - περισσότερες σελίδες κτλ).

Πριν από κάποιες σελίδες μίλησα για μεράκι. Είναι η πρώτη φορά που κατακρίνω το μοναδικό Ελληνικό μοντελιστικό περιοδικό και αφορμή είναι μόνο το συγκεκριμένο τεύχος γιατί απλούστατα νομίζω ότι το μεράκι έχει εκλείψει.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #156 στις: Ιανουαρίου 02, 2008, 10:40:40 μμ »
Πριν από κάποιες σελίδες μίλησα για μεράκι. Είναι η πρώτη φορά που κατακρίνω το μοναδικό Ελληνικό μοντελιστικό περιοδικό και αφορμή είναι μόνο το συγκεκριμένο τεύχος γιατί απλούστατα νομίζω ότι το μεράκι έχει εκλείψει.

Τα είπες όλα Γιάννη...  :(

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #157 στις: Ιανουαρίου 02, 2008, 10:54:03 μμ »
Και επιτρέψτε μου να παραθέσω πάλι...με επισημάνσεις το κείμενο πρόλογο στο δικό μου άρθρο του εκδότη του Mas Navios.
«Αναγνώστες του (περιοδικού) Mas Navios που παρακολουθείτε την διαδρομή του περιοδικού μας/σας  θα έχετε δει ότι μέρα με την μέρα  τίθεται οδηγός   σ' αυτό το δύσκολο πεδίο των εξειδικευμένων εκδόσεων.
Ένα σημαντικό μέρος της επίτευξης της επιτυχίας είναι η συμμετοχή πολλών αναγνωστών που ανιδιοτελώς διέθεσαν την δουλειά  τους στην υπηρεσία της διευθύνσεως του  Mas Navios προκειμένου να μοιραστούν την εμπειρία τους με άλλους μοντελιστές......κ.λ.π.
Ας το ξαναδιαβάσουμε μοντελιστές και εκδότες....

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #158 στις: Ιανουαρίου 02, 2008, 11:12:21 μμ »
Θαναση το Mas Navios προς πωληση δεν ειναι??

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #159 στις: Ιανουαρίου 02, 2008, 11:13:34 μμ »
Wildcat.To θέμα μας είναι τα μοντελιστικά περιοδικά.... με το mates και sharing δεν αναφέρομαι στο Modelclub...Αλλά αυτά και τα δύο έχουν θέση και στον έντυπο μοντελιστικό χώρο...Αν δεν τα βρεί ο αρθρογράφος-μοντελιστής με εκδότη.... για μια διαφορά 50 Ευρώ :!: :!: ο μοντελιστής ενδέχεται να μην κάνει sharing με mates που δεν έχουν καν Pc....
Όσο για τα ανταλάγματα η δική μου άποψη είναι ότι αυτά ας έχουν να κάνουν με τον πραγματικό κόπο-δημιουργία κάθε μοντελιστή...
...

Η διάθεση να προσφέρεις πάει περίπατο όταν αισθάνεσαι οτι σε εκμεταλεύονται... Γι'αυτό και όσοι θέλουν να προσφέρουν, βρίσκουν άλλους τρόπους για να το κάνουν! Και η ευθύνη φυσικά για την ενημέρωση/βοήθεια τών αναγνωστών, είναι αποκλειστικά του περιοδικού που ζητάει χρήματα για να το κάνει...
ʼν θές δώσε ένα παράδειγμα για τα ανταλάγματα που έχουν να κάνουν με τον πραγματικό κόπο του μοντελιστή...

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #160 στις: Ιανουαρίου 02, 2008, 11:29:01 μμ »
Το Mas Navios είναι μοντελιστικό περιοδικό ή άλλο εξειδικευμένο έντυπο?
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #161 στις: Ιανουαρίου 03, 2008, 09:03:02 πμ »
Viper.Ναι είναι περιοδικό πρός πώληση...(αλλά δεν καταλαβαίνω την ερώτηση).
Αντιμετωπίζει  και αυτό (απο ότι διαβάζω στο CM) μετά την τελευταια (πρό 3 μηνών) αύξηση της τιμής του στα 6 Ευρώ (απο 4 Ευρώ που ήταν τον Σεπ. του 05) παρόμοιες αντιδράσεις αλλά και εκεί υπάρχουν θετικές και αρνητικές κρίσεις.
Απο το αντίτυπο του Δεκεμβρίου που έχω στα χέρια μου εγώ (άπειρος μεν σε ύλη περιοδικών) δεν μπορώ να δώ που υστερεί....
Είναι (Stavros) αποκλειστικά ναυτομοντελιστικό περιοδικό 50 σελίδων όλες "γυαλιστερές" με επιπλέον ένθετες 8 σελίδες παρουσίαση βήμα-βήμα κατασκευή -εγκατάσταση RC μοντέλου που συνεχίζεται σε κάθε επόμενο τεύχος...και καλύπτει εκδηλώσεις-σεμινάριο μοντελιστών...μοντέλα RC...παρουσιάσεις μοντελιστών απο όλο τον κόσμο(το τεύχος Σεπτεμβρίου είχε κάποιον Ruben απο Βραζιλία)...παρουσιάσεις διάφορων μοντέλων (απο ιστιοφόρα μέχρι Τανκερ - πυροσβεστικά πλοία και υποβρύχια)... τεχνικές κατασκευών....παρουσίαση ιστοσελίδων...και δεν γνωρίζω αν είναι συνεχές αλλά κάνει και προσφορές στην αγορά σχεδίων μοντέλων με επιπλέον κόστος.
Οι διαφημίσεις του δεν θα έλεγα ότι είναι και πάρα πολλές....στο εσώφυλλο, σε μία μόνο εσωτερική σελίδα και στο οπισθόφυλλο μέσα-έξω.
Το μεγαλύτερο θετικό....που βλέπουν οι Ισπανοί είναι ότι δεν υπάρχει άλλο ναυτικό μοντελιστικό περιοδικό αν αυτό αναγκαστεί να κλείσει...και για ορισμένους αυτό και μόνο αποτελεί λόγο για να το στηρίζουν...
Wildcat Δεν βλέπω να καταλήγουμε προσπαθώντας να δικαιολογήσουμε την αλληλοεκμετάλλευση.... :D
Τα ανταλλάγματα έχουν να κάνουν με την αμοιβή του μοντελιστή στην πώληση κάποιου μοντέλου του.Εκεί δέχομαι το οτιδήποτε όσο extreme και αν φαίνεται για κάποιον άλλο.

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #162 στις: Ιανουαρίου 03, 2008, 09:26:41 πμ »
Με τα παραπάνω ενδεχομένως να έχω δώσει την εικόνα ότι υποστηρίζω τα περιοδικά ή ότι είμαι ευχαριστημένος...Δεν θα το έλεγα...
Η τελευταία μου σχέση-εμπειρία με Ελ.μοντελιστικό περιοδικό (το έχω ξαναπεί) υπήρξε τραυματική απο πλευράς μου...
Όμως νομίζω ότι το πρόβλημα δεν είναι ο κακός (ως άνθρωπος) εκδότης αλλά ενδεχομένως πολλά άλλα ξεχωριστά ή και όλα μαζί...
Ο μεγάλος αντίπαλος το internet...τα "ρεύματα"-τάσεις  που δεν είναι πάντα οι πραγματικές...η άγνοια ή και η άρνηση του τρόπου και της έρευνας για το καλύτερο...ο κακός μιμητισμός με ολίγη ή και καθόλου Ελλάδα που καταλήγειο σε φάβα...φόβος του ρίσκο...το άνγχος του αριθμού πωλήσεων...ο περιορισμός θεμάτων μόνο σε αυτά που θα μας δίνουν κέρδος...οι σύμμαχοι...και οι Sponsors.
Θα υποθέσω παράτολμα ότι και απο την συντακτική ομάδα των περιοδικών πιθανόν λίγοι  να είναι σχετικοί με τα θέματα που γράφονται...και άρα λείπει και το μεράκι που σωστά προαναφέρθηκε.
Ο εκδότης του Mas Navios είναι και ο ίδιος ναυτομοντελιστής (και νομίζω οτι αυτό του δίνει μεγάλο πλεονέκτημα) με ιστοσελίδα http://www.navalmodel.com/web%20barcos/a.alcaraz/m.e/es.htm

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #163 στις: Ιανουαρίου 03, 2008, 11:51:44 πμ »
το spam-άραμε αλλα δεν έχω καταλάβει  :?
ο εν λόγω κύριος σου ζήτησε το άρθρο και σου ζήτησε και λεφτά για να το δημοσιεύσει ή εσύ του το έδωσες χωρίς αμοιβή ενώ θέλησε να σε πληρώσει?
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #164 στις: Ιανουαρίου 03, 2008, 12:12:28 μμ »
Να μιλαμε με τις ωρες για το modelclub, την IPMS, μιας και ειναι  ελευθεροI χωροI και διαμορφωνεται απο τα μελη το καταλαβαινω...Να μιλαμε για ενα εμπορικον προιον που βασιζεται στο πολυ απλο αν σαρεσει το αγοραζεις αν οχι το προσπερνας δεν το καταλαβαινω....γραφεις τις αποψεις σου στην συντακτικη ομαδα και αν βελτιωθει καλως αν οχι παλι καλως.... :lol: :lol: :lol:
  [img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος Aλέξης Κοντηβέης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη-Πάτρα
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #165 στις: Ιανουαρίου 03, 2008, 12:27:06 μμ »
Γιατι το "ξανακουνάμε" το σέικερ πάλι ρε παιδια???? Νομιζω οτι, ...ο,τι ειχαμε να πουμε το ειπαμε και το αναλυσαμε και για τα Ελληνικά περιοδικά αλλά και για τα Ξενα.

Αν ειναι να διορθωθουν καποια πραγματα, ας διορθωθουν. Αν οχι, ο χρονος θα γινει ο καλυτερος ...κριτής και εκτιμητής.

Μαυρομοντελούρος..."Εδώ τα καλά τελευταία Βιολογικά μοντέλα!!!"

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #166 στις: Ιανουαρίου 03, 2008, 12:34:18 μμ »
 :twisted:

Επισης εχω να καταγγειλω οτι πολλες συζητησεις γινονται αλλα λιγα μοντελα βλεπω να φτιαχνονται και να ποσταρονται...(εξερειται ο Αλεξης και μερικοι αλλοι...)για πιαστε κανα κοφτη ρε ΡΕΜΑΛΙΑ και αφηστε τις αμπελοφιλοσοφιες...!!!!!

ΥΓ αμα δειτε τα ποστ για γενικα θεματα και τα ποστ για συγκεκριμενα μοντελα η τεχνικες θα καταλαβετε...ασ μη πω και για μοντελοσυναντησεις που καταληγουν σε τσιμπουσια...ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ...μα τα χιλια sprue....

Αποσυνδεδεμένος Aλέξης Κοντηβέης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη-Πάτρα
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #167 στις: Ιανουαρίου 03, 2008, 12:50:19 μμ »
:twisted:

Επισης εχω να καταγγειλω οτι πολλες συζητησεις γινονται αλλα λιγα μοντελα βλεπω να φτιαχνονται και να ποσταρονται...(εξερειται ο Αλεξης και μερικοι αλλοι...)για πιαστε κανα κοφτη ρε ΡΕΜΑΛΙΑ και αφηστε τις αμπελοφιλοσοφιες...!!!!!

ΥΓ αμα δειτε τα ποστ για γενικα θεματα και τα ποστ για συγκεκριμενα μοντελα η τεχνικες θα καταλαβετε...ασ μη πω και για μοντελοσυναντησεις που καταληγουν σε τσιμπουσια...ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ...μα τα χιλια sprue....

Απόστολε, νομιζω οτι δεν εισαι δικαιος!!!! Σχεδόν των 90% των ενεργών μελων σε συμμετοχή, μοντελοποσταρουν κατα τακτικές περιοδους. Αλλος λιγα, άλλος πολλά, άλλος με το πάσο του, άλλος με speedex. Για όλα τα γουστα, ανάλογα με τις δυνανότητες ή τις υποχρεωσεις. Τωρα απο την στιγμή που το Φορουμ εκτεινεται και σε άλλα θεματα μη κατασκευαστικού περιεχομενου, ειναι λογικό να υπάρχει συμμετοχή.

Οσο για τα "τσιμπουσια" δεν παιρνω θεση διοτι δεν γνωρίζω.

::offtopic::
Μαυρομοντελούρος..."Εδώ τα καλά τελευταία Βιολογικά μοντέλα!!!"

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #168 στις: Ιανουαρίου 03, 2008, 01:06:50 μμ »
Οσον αφορα τα τσμπουσια χανεις.......

Οσον αφορα τη δικαιοσυνη δεν υπαρχει....ολοι πρεπει να μοντελαρουν σα σκλαβοι 365 μερες το χρονο, 24 ωρες το 24ωρο....μονο οποιος τελειωνει κατι εχει το δικαιωμα για ενα σχολιο γενικου περιεχομενου...μονο ενα...Αντε πια....και στον καφε το σαββατο θα πρεπει να κανουμε δουλεια...μα ενα τριψιμο ενα κοψιμο, κατι...αλλιως χανουμε πολυτιμο χρονο...και μετα γκρινιαζουμε τοσα πολλα κιτ τοσος λιγος χρονος...βαψιμο ακομα και στην τουαλετα..... :lol: :lol: :lol:

ΥΓ και συ μην ξαναπαντησεις και τελειωνε με το θοδωρα γιατι μας εχεις αφησει με τα σαλια....

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #169 στις: Ιανουαρίου 03, 2008, 01:58:19 μμ »
Stavros Δεν έγινε καμμία συζήτηση μεταξύ μας για χρήματα.Και απ' 'οσο μπορώ να γνωρίζω ούτε και με τον Ruben (Βραζιλία)...
Αυτό που υπονόησα σε προηγούμενο μου post αφορούσε Ελ.περιοδικό άλλης εποχής...
Αλλά και εκεί δεν μου τέθηκε ευθέως απο το περιοδικό...
Όταν μετά απο ένα χρόνο παραμονής του άρθρου μου στο συρτάρι τους...το συζήτησα με άνθρωπο του χώρου (τέως ιδιοκτήτης μοντελιστικού καταστήματος...) εκείνος μου είπε: Λεφτά τους έδωσες? του λέω γιατί αφού εκείνοι με κάλεσαν...και συνεχίζει : αμ δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα...αυτή είναι η τακτική της καθυστέρησης.... και δεν είσαι ο μόνος....
Και βέβαια όταν ζήτησα πίσω το άρθρο μου, κανείς απο το περιοδικό δεν ζήτησε συγνώμη ή δεν εξέφρασε την πρόθεση έστω και για καθυστερημένη δημοσίευση.

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #170 στις: Ιανουαρίου 03, 2008, 03:32:43 μμ »
Λοιπόν για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, εγώ προσωπικά πήγα με το πετούμενο μου όχι για τα χρήματα αλλά για την δόξα γιατί έτσι το ήθελα! 8)
Το αεροσκάφος μου απορρίφθηκε για λόγους τους οποίους σύμφωνα με ότι κατασκευή έχω δει να δημοσιεύεται τους θεωρώ άκυρους... Και παραδείγματα να σας δώσω όσα θέλετε.... Δεν θεώρησα ποτέ μα ποτέ τον εαυτό μου ψώνιο, τα παιδιά που με έχουν γνωρίσει από κοντά και οι μπόλικες σελίδες στο τόπικ μπορούν να το επιβεβαιώσουν, ήθελα να μοιραστώ την κατασκευή αυτή με αναγνώστες λόγω του εντυπωσιακού φινιρίσματος της, να μπορεί αναλυτικά να διαβάσει ο καθένας πως ολοκληρώθηκε ώστε παρέχοντας του όλα τα στοιχεία να φτιάξει το ίδιο άνετα...
Αν δεν σας αρέσει πείτε μου ότι κάνω λάθος...  ::icon_thumright:: Να συγκρίνουμε μερικά πράγματα χειροπιαστά!  :D

http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=2138.0

Εκτός και αν όσοι πόσταραν εδώ σε αυτό το τόπικ με δουλεύουν ψιλό γαζί και με κοροϊδεύουν... :roll:

Προφανώς ο εκδότης ήταν Ολυμπιακάκιας και βλέποντας τον βάζελο πιλότο αρνήθηκε...  :mrgreen:  :mrgreen:

Πάντως εγώ σαν Ολυμπιακάκιας που είμαι Γιώργο, πρέπει να ομολογήσω ότι η Δουλειά του Βάζελου Κάκκαλου είναι καταπληκτική.

Τώρα άμα ήταν και έφτιαχνε ο Βάζελος Κάκκαλος κάνα f-5 Τούρκικο και το πήγαινε στο Περιοδικό για Δημοσίευση, τότε ούτε και γω θα το δημοσίευα, πρώτον για το Τούρκικο και δεύτερον για το Βάζελος. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #171 στις: Ιανουαρίου 03, 2008, 03:44:54 μμ »
Λοιπόν για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, εγώ προσωπικά πήγα με το πετούμενο μου όχι για τα χρήματα αλλά για την δόξα γιατί έτσι το ήθελα! 8)
Το αεροσκάφος μου απορρίφθηκε για λόγους τους οποίους σύμφωνα με ότι κατασκευή έχω δει να δημοσιεύεται τους θεωρώ άκυρους... Και παραδείγματα να σας δώσω όσα θέλετε.... Δεν θεώρησα ποτέ μα ποτέ τον εαυτό μου ψώνιο, τα παιδιά που με έχουν γνωρίσει από κοντά και οι μπόλικες σελίδες στο τόπικ μπορούν να το επιβεβαιώσουν, ήθελα να μοιραστώ την κατασκευή αυτή με αναγνώστες λόγω του εντυπωσιακού φινιρίσματος της, να μπορεί αναλυτικά να διαβάσει ο καθένας πως ολοκληρώθηκε ώστε παρέχοντας του όλα τα στοιχεία να φτιάξει το ίδιο άνετα...
Αν δεν σας αρέσει πείτε μου ότι κάνω λάθος...  ::icon_thumright:: Να συγκρίνουμε μερικά πράγματα χειροπιαστά!  :D

http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=2138.0

Εκτός και αν όσοι πόσταραν εδώ σε αυτό το τόπικ με δουλεύουν ψιλό γαζί και με κοροϊδεύουν... :roll:

Προφανώς ο εκδότης ήταν Ολυμπιακάκιας και βλέποντας τον βάζελο πιλότο αρνήθηκε...  :mrgreen:  :mrgreen:

Πάντως εγώ σαν Ολυμπιακάκιας που είμαι Γιώργο, πρέπει να ομολογήσω ότι η Δουλειά του Βάζελου Κάκκαλου είναι καταπληκτική.

Τώρα άμα ήταν και έφτιαχνε ο Βάζελος Κάκκαλος κάνα f-5 Τούρκικο και το πήγαινε στο Περιοδικό για Δημοσίευση, τότε ούτε και γω θα το δημοσίευα, πρώτον για το Τούρκικο και δεύτερον για το Βάζελος. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Όντως το αεροπλάνο είναι πανέμορφο.
Αστειεύτηκα όμως γιατί το πρόσωπο του πιλότου φαίνεται πράσινο στην πρώτη φωτό.   :wink:
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #172 στις: Ιανουαρίου 03, 2008, 03:46:30 μμ »
και σ' εμένα φαίνεται πράσινος (λαχανί)
είναι κάποια "εικαστική παρέμβαση" ή κατι άλλο?
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
« Απάντηση #173 στις: Ιανουαρίου 03, 2008, 03:53:39 μμ »
Το μοντέλο εξαίρετο σμήναρχε.

Ο πιλότος μια χαρά είναι με το μουστακάκι του, απλώς είναι Πακιστανός και φαίνεται ο εκδότης ήταν Σωβινιστής οπότε και απερρίφθει..............
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #174 στις: Ιανουαρίου 03, 2008, 04:07:51 μμ »
Το μοντέλο εξαίρετο σμήναρχε.

Ο πιλότος μια χαρά είναι με το μουστακάκι του, απλώς είναι Πακιστανός και φαίνεται ο εκδότης ήταν Σωβινιστής οπότε και απερρίφθει..............

Είχαν έρθει για εκπαίδευση εκείνη την εποχή Πακιστανοί! XAXAXXAXAXA
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Tags: