Niko. Πολύ εντυπωσιακή η δουλειά του κου Δόξα (ερμηνεύω τα "

" ως ότι θα έπρεπε να τον ξέρω?) αλλά για να καταλάβεις πως σκέπτομαι εγώ και κάποιοι άλλοι...: είδα την πολύ αξιόλογη δουλειά του μετά την υπόδειξη σου αλλά δεν θα ξανάπαω να την δω...Όχι γιατί δεν είναι καλή το αντίθετο, απλά δεν με ενδιαφέρουν τα αεροπλάνα όπως και κάποιους τα Ελ. πλοία...(Και αυτό νομίζω θα πρέπει να το λαμβάνει υπόψη του κάθε εκδότης).
Παραθέτεις την γνώμη σου νομίζω βλέποντας το θέμα από άλλη γωνία. Μπορεί να μας εντυπωσιάζει η δουλειά κάποιου (περισσότερου έμπειρου από εμάς) αλλά δεν είναι απαραίτητο να την βλέπουμε μέσα από το πρίσμα κέρδους...Είναι νομίζω και θεωρητική
αν δεν σου έχει γίνει πρόταση για δημοσίευση δικής σου δουλειάς.
Οι ασφαλιστικές δικλείδες του εκδότη θα πρέπει να είναι τα πολλά θέματα (όχι απαραίτητα «Μουσειακά»...) που να καλύπτουν τα ενδιαφέροντα πολλών αναγνωστών και όχι μόνο το τι κατά την γνώμη τους ή την γνώμη «διαφόρων» «πουλάει».
Γιατί το παράδειγμα σου ως εξώφυλλο είχε κάποιον με αεροπλάνο... και όχι κάποιον με Ελ. σκαρί (όχι εμένα...υπάρχουν πολλοί καλύτεροι) ...Πέραν της προτίμησης σου αναρωτήθηκες μήπως σε έχουν οδηγήσει εκεί.
Τις 35 σελίδες post για την δουλειά του κου Δόξα την ξέρουμε μόνο όσοι έχουμε δυνατότητα internet...αλλά για τους εκδότες δεν υπάρχουμε μόνο εμείς...Αν δεχθούμε στατιστικά ότι πρόσβαση-ικανότητες σε pc έχουν μόνο οι νεότεροι ηλικιακά τότε τι μένει στους μεγαλύτερους από το να θέλουν να διαβάσουν περιοδικά με θέματα όμως που τους ενδιαφέρουν.Θα τους ενδιαφέρει όμως η δουλειά του κου Δόξα?
Δεν μπορώ να σου απαντήσω στο παράδειγμα σου με την αύξηση των πωλήσεων ενός περιοδικού και την αγοραπωλησία άρθρων γιατί νομίζω ότι κανείς μας δεν έχει τα
δεδομένα ενός εκδότη και των στόχων του
χρονικά.. Μην θεωρείς όμως απίθανο να μην θέλει ο εκδότης την επανάληψη...και νομίζω ότι η επανάληψη αρθρογράφου-θεματολογίας (και επιπλέον αμειβόμενης) κουράζει-δεν πουλάει... και η πραγματικότητα είναι (αν δεν κάνω λάθος) ότι δεν υπάρχει κανείς serial article Modeler...
Και σε τι να θέλει να πληρωθεί ένας μοντελιστής που δημοσιεύεται άρθρο του (και δεν αναφέρομαι σε κατά παραγγελία κατασκευή)
Για την πνευματική του εργασία...για την ορθή-καλλιτεχνική σύνταξη του άρθρου του...για τις σωστές φωτογραφίες....για την ωραία παρουσίαση κειμένου και εικόνων...ή μόνο και μόνο επειδή εκτιμά ότι θα κερδίσει ο εκδότης και άρα γιατί όχι και ο ίδιος...
Τα μοντέλα του αν θέλει μπορεί να τα πουλάει, το να σκεφτεί το κέρδος απο το πρώτο του άρθρο είναι κάτι που δεν κατανοώ.
Μπορεί να μην είμαι στο πνεύμα του «ΠΑΝ-εμπόριο» αλλά συνειδητά θέλω να μείνω απ' έξω.
Μήπως ως μοντελιστές πρέπει να παραμείνουμε στην ρομαντική πλευρά του Hobby. Μήπως θα πρέπει στο χώρο του μοντελισμού να επικρατεί το mates και το sharing.
Μήπως ως νεοέλληνες πρέπει να ξεφύγουμε από την νοοτροπία της «αρπαχτής»...
Αν κάποιος θίγεται ζητώ ηλικρινά συγνώμη.