Αποστολέας Θέμα: Academy F-16 1/32  (Αναγνώστηκε 3147 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
Academy F-16 1/32
« στις: Ιουνίου 20, 2007, 11:17:31 πμ »
Καλημερα σε ολους
Εχω ξεκινησει εδω και καιρο να φτιαχνω το κιτ τις academy για το f16 1/32 και μεχρι στιγμης εχω κατασκευαση σχεδον ολη τη ατρακτο του μοντελου το συμπερασμα για αυτο ειναι οτι ειναι το χειροτερο μοντελο σε εφαρμογη ξερω αν το εχει φτιαξει καποιος αλλος παιδια αλλα εχω φτιαξει και το tamiyia το οποιο εινει εκπληκτικο και λαθος μου που δεν το εκανα Ελληνικο το αcademy θα το σταματαγα μιας και δεν το εχω αγορασει αλλα ειναι το δωρο που εδινε το modelexpert με την συνδρομη περσυ αλλα εχω αγορασει και καποια βελτιωτικα τα οποια αρκετα απο αυτα εχουν μπει στο μοντελο οποτε συνεχιζω με μεγαλη υπομονη.Αν καποιος εχει φτιαξει το συγκεκριμενο ας απαντησει ισως να ειμαι ο ατυχος με ελατωματικο κομματι

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
Απ: academy f16 1/32
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 20, 2007, 12:11:30 μμ »
Φίλε Τάκη δεν είσαι ο μόνος άτυχος! Εγώ το παράτησα το δικό μου γιατι έχει τα χάλια του. Από εφαρμογή δεν το συζητάμε κάτι κενά που κλείνουν μόνο με φύλλο πλαστικού και ένα μεγάλο λάθος στον αεραγωγό! Δεν δίνονται οι βοηθητικές εισαγεγές αέρα στα πλαινά του τοιχώματα!!!

Πάντως εγώ λέω να πάρω το κιτ της Tamiya και από την Academy να πάρω τα αξεσουαρ για να γίνει ελληνικό

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 20, 2007, 12:20:10 μμ »
Ρε παιδιά, κάνω λάθος ή το κιτ της Academy είναι σχετικά καινούργιο καλούπι, κάπου στο 2002; Είναι δυνατόν να έκαναν τέτοις πατάτες; Σαν εταιρεία η Academy, στα αεροπορικά που γνωρίζω, έχει κάποια ποιότητα και ειδικά στα 32άρια έχει βγάλει το F-18 το οποίο κατά γενική ομολογία είναι πολύ καλό. Τι τους χάλασε τη συνταγή στο F-16;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 20, 2007, 12:35:24 μμ »
δεν ξερω πως το εβγαλαν ετσι αλλα ειναι απαραδεκτο ειμαι μοντελιστης εδω και 15 χρονια και ειναι η μονη ισως φορα που εχω φτασει στα ορια μου οχι οτι δεν εχω ξαναπεσει σε παρομοια χαλια αλλα αυτο δεν παιζεται παντνως θα προαπαθησω με μεγαλη υπομονη και σε βαθος χρονου να το τελειωσω το καταραμενο. Εχει και στα φτερα απιστευτα σκαλοπατια και στη εφαρμογη τις ειασγωγης και που να προσπαθησεις να βαλεις τον κωνο αν  δεν εχειις φτασεις εκει καντο με ανοιχτο και ο θεος βοηθος

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΩΝΙΔΑΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Γη των Ατρειδών
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 20, 2007, 12:37:19 μμ »
Καλά τα λέει ο Eagle το διαπίστωσα και γω το πρόβλημα του αεραγωγού! :cry:
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 20, 2007, 12:41:37 μμ »
Συγγνώμη, δεν σας αμφισβητώ, αλλά έχω μείνει με ανοιχτό το στόμα! Γράφει κάπου χρονολογία πάνω στα κομμάτια;

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 20, 2007, 12:50:12 μμ »
Ε ρε λεφτά που μπορεί να γλιτώσει κανείς διαβάζοντας το forum... Τάκη πάρε γρήγορα μια απόφαση και φτιάξε με τα καλά κομμάτια ένα καλό έκθεσης και με τα υπόλοιπα ένα απλό για κρέμασμα από το ταβάνι...

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 20, 2007, 12:51:47 μμ »
οχι φιλε δεν γραφει το δικο μου ειναι απο τα κιτ που εδινε το modelexpert με τις συνδρομες 2 ετων και δεν νομιζω η εταιρια που τα φερνει στην ελλαδα να βρηκε καποια ελατωματικα κομματια η πολυ παλια απο λαθος καλουπια και να τα εδωσε στο περιοδικο για τις συνδρομες για τους φιλους που εχουν το ιδιο κιτ δεν ξερω αν ειναι αγοραστω η απο συνδρομη αν ειναι και εκεινα απο συνδρομη ισως τοτε κατι αλλο να παιζει .
Υπαρχει καποιος που να το εχει αγορασει και να μας πει κατι γιατι την εφαρμογη του

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΩΝΙΔΑΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Γη των Ατρειδών
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 20, 2007, 12:55:45 μμ »
οχι φιλε δεν γραφει το δικο μου ειναι απο τα κιτ που εδινε το modelexpert με τις συνδρομες 2 ετων και δεν νομιζω η εταιρια που τα φερνει στην ελλαδα να βρηκε καποια ελατωματικα κομματια η πολυ παλια απο λαθος καλουπια και να τα εδωσε στο περιοδικο για τις συνδρομες για τους φιλους που εχουν το ιδιο κιτ δεν ξερω αν ειναι αγοραστω η απο συνδρομη αν ειναι και εκεινα απο συνδρομη ισως τοτε κατι αλλο να παιζει .
Υπαρχει καποιος που να το εχει αγορασει και να μας πει κατι γιατι την εφαρμογη του

Εγώ το αγόρασα όταν τα πρωτοέφερε ο Λαρόζας πρόπερυσι νομίζω και είναι τα ίδια χάλια! Πάντως ο Δημήτρης μου έκανε καλή τιμή...
Από ότι θυμάμαι πάντως είναι νέο καλόυπι
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 20, 2007, 01:08:51 μμ »
οποτε δεν τιθεται θεμα απλα ειναι απαραδεκτο οποιος παει για 1/32 f16 ας παρει το tamiyia ειναι τελειο απο ολες τις αποψεις και ας παρει τα βελτειωτικα η οτι αλλο χρειαζεται για να γινει Ελληνικο ωπος ουρα και ειαγωγη και θα φτιαξει τελειο μοντελο με καποια προσοχη γιατι εχει παρα πολλα κομματια το μονο λαθος ειναι η υψηλη τιμη του αλλα το καλο το πληρωνης

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 20, 2007, 01:21:21 μμ »
Παιδιά, βρήκα 4 full build reviews και κανένας δε δείχνει να είχε πρόβλημα με εφαρμογή.

http://www.aircraftresourcecenter.com/Gal7/6101-6200/gal6116-F-16-Money/gal6116.htm
http://www.aircraftresourcecenter.com/Gal7/6101-6200/gal6130-F-16-Carmody/gal6130.htm
http://www.aircraftresourcecenter.com/Gal6/5501-5600/gal5589_F-16_Mears/gal5589.htm
http://www.aircraftresourcecenter.com/Gal6/5401-5500/gal5402_F-16_Daniel/gal5402.htm

Μήπως κάτι τρέχει με την εισαγωγή που έγινε στην Ελλάδα;

Αποσυνδεδεμένος Gkalfop

• Scale 1/144
  • *
  • SNAFU
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 20, 2007, 01:22:58 μμ »
Παιδιά καλημέρα. Επειδή έχω σε 1/32 το Tamiya και το Academy και δεν έχω δει λάθη, μπας και η συνδρομή έδινε της Kangnam και όχι της Academy που λέτε;

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 20, 2007, 01:30:07 μμ »
Παιδιά, βρήκα 4 full build reviews και κανένας δε δείχνει να είχε πρόβλημα με εφαρμογή.

Και γιατί δεν ''παίρνεις'' και την έτερη εκδοχή;;;
Ότι ποτέ κανένας ''έγκριτος''  :?: :?: μοντελιστής δεν αντιμετωπίζει ή δεν εντοπίζει κατασκευαστικό πρόβλημα στο κιτ που του έχει παραχωρηθεί (συνήθως ΔΩΡΕΑΝ) για preview = στην ουσία προώθησή του;;;

Γιατί κι εμένα κάποιες φορές μου έχει τύχει να διαβάσω preview και να αγοράσω κάτι με κλειστά μάτια και στη συνέχεια να ''φύγω αδιάβαστος''. Και μιλώ κι εγώ φυσικά για full build review.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 20, 2007, 01:34:03 μμ »

Και γιατί δεν ''παίρνεις'' και την έτερη εκδοχή;;;
Ότι ποτέ κανένας ''έγκριτος''  :?: :?: μοντελιστής δεν αντιμετωπίζει ή δεν εντοπίζει κατασκευαστικό πρόβλημα στο κιτ που του έχει παραχωρηθεί (συνήθως ΔΩΡΕΑΝ) για preview = στην ουσία προώθησή του;;;

Γιατί κι εμένα κάποιες φορές μου έχει τύχει να διαβάσω preview και να αγοράσω κάτι με κλειστά μάτια και στη συνέχεια να ''φύγω αδιάβαστος''. Και μιλώ κι εγώ φυσικά για full build review.
ΟΚ, έχεις ένα δίκιο, υπάρχει και αυτή η πιθανότητα. Και μου έχει τύχει και εμένα με ένα 72άρη F4U της Hasegawa.

Τώρα καταλαβαίνεις γιατί απαντώ αρνητικά σε όλες τις προσφορές των εταιρειών ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Prodromos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Melbourne
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 20, 2007, 01:48:59 μμ »
Ego to eixa ftiaxi tora prin dio xponia kai den ixa problimata me tin efarmogi tou kit. Sinfono oti exi merikes atelies se merika meri alla gia tin timi to analoga me tis tamiya eina sxedon misi kai sou dini piopolles ekdosis.
Eos gia to intake enas efkollos tropos na kallifthi h enosi eina na tou dosete ena h dio arketa kallo coat apo Tamiya primer (spray can) kai meta apo 2/3 meres na to canete spray me Spray putty (pink) pou xrisimopion gia ta aftokinita. Den pirazi ean kanni nera kai trexi exo o stokos, epidi molis exi stegnosi tha to tripsete me sandpaper mexri na exi gini orea kai smooth h enosi tou. Afto bori na xriasti na gini merikes fores gia na xafanisti endelos h enosi. Meta borite na to kanete spray pali omos afti tin fora me Tamiya white primer me elafria xeria yia na min ginoune nera. Pali ean kani nera na to afisete na stegnosi kai na to tripsete pali mexri na fenete orea kai smooth.
Eina ligo taliporima alla molis teliosi exete ena oreo seamless intake.

Gia Prodromos

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 20, 2007, 02:26:17 μμ »
παιδια το κιτ ειναι academy και ναι σε ολες τις παρουσιασεις εχει καλες κριτικες ακομα και στο modelexpert το εχιει σε καποιο τευχος συγκριτικο με το tamiyia και εκει το βγαζουν πολυ καλο ηθελα να ηξερα κοβουν κομματια και τα συμαρμολογουν και βγαζουν τις κριτικες η απλα τα βλεπουν και μας λενε οτι ειναι καλο γιατι ετσι αν δεν δοκιμασεις πως ξερεις τι ψαρια πιανει απο εφαρμογη γιατι τοση γραφουμε ασχημα για αυτο το κιτ δεν μπορει ολοι να κανουμε λαθος και εω πιστευω οτι μεσα απο τις κριτικες γινεται και καποια προωθηςη σε ολα τα προιοντα οπως και στα κιτ μοντελων

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
Απ: Academy F-16 1/32
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 21, 2007, 07:12:27 πμ »
αυτο που λες δεν υφισταται το μοντελο ειναι αρκετα καλο μαλλον με κατι αλλο το μπερδευεις για βαλε φοτο το κουτι να δουμε

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 21, 2007, 08:50:55 πμ »
φιλε καλημερα 

δεν κανω κανενα λαθος ξερω πολυ καλα ποιο κιτ τις academy για το f16 εχω ειμαι χρονια μοντελιστης ασχετα με το οτι γραφω για πρωτη φορα στον
site και οπως θα διαβασες υπαρχουν και αλλη με το ιδιο προβλημα το κιτ ειναι το ιδιο που πωλητε στα καταστημα και το ιδιο που φερνει και ο Λαροζας το εχω παραλαβει σφραγισμενο μεσα στην συσκευασια του απο την συνδρομη 2 ετων που εκανα το καλοκαιρι που μασ περασε απο το modelexpert και φυσικα ουτε ανταγωνιστης τις εν λογω εταιριας ειμαι ουτε εχω καποιο αλλο συμφερων απλα λογω περιορισμενου χρονου το ξεκινησα
καπως αργα γιαυτο γραφω τωρα για τα προβληματα του κιτ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 21, 2007, 02:14:37 μμ »
Στο παρακάτω λινκ, θα δείτε το δικό μου "in box review" για το συγκεκριμένο κιτ.
http://ipms-hellas.gr/02_Articles_02_Reviews_ACADEMY_F-16CGCJ%20_GR.htm
Η άποψη μου έχει καταγραφεί εκεί και δεν την ανασκευάζω, απλά θέλω να κάνω κάποιες επισημάνσεις σχετικά με το κιτ και τα όσα διάβασα παραπάνω απο τους άλλους φίλους.
Το κτι ήταν δείγμα του εισαγωγέα και όχι κανονικό "απο το ράφι".
δεν ξέρω εάν σημαίνει κάτι αυτό αλλά το αναφέρω.
την ακριβή ημερομηνία δεν τη θυμάμαι αλλά ήταν αρκετό καιρό πριν την κανονική εισαγωγή.
οι δοκιμές που είχα κάνει τότε για την εφαρμογή του κιτ, "στεγνές" δοκιμές χωρίς κόλλα, χωρίς διαδοχικές κολλήσεις (όπου μια απρόσεκτη κόλληση δημιουργεί διαδοχικά περισσότερα προβλήματα εφαρμογής κλπ.) και χωρίς πχ. προσαρμογές εσωτερικών κομματιών,
ήταν ικανοποιητικές και δεν είχα βρει κάποιο πρόβλημα, ούτε σκευρώματα κλπ. στα κομμάτια.
Η γενική εμφάνιση (γραμμώσεις, λεπτομέρειες κλπ.) ήταν πολύ καλή.
χωρίς να έχω την απόλυτη βιλιογραφία για το F-16, με ότι διέθετα τότε (και τώρα σχεδόν τα ίδια έχω) δεν διαπίστωσα ανακρίβειες ή χοντρά λάθη πέρα από όσα επισημαίνω στο κείμενο.
αυτή τη στιγμή δεν διαθέτω το κιτ (για να το ξαναδοκιμάσω) διότι το επέστρεψα στον εισαγωγέα.
Κλείνωντας, επαναλαμβάνω πως πρόκειται για "in box review", ουσιαστικά για παρουσίαση των περιεχομένων και προσφερόμενων στο κιτ.
Προσωπικά, δύσκολα πια βρίσκω "full buiλd reviews" , στη χώρα μας μάλιστα σπανιότατα αν όχι καθόλου, σε περιοδικά γενικού μοντελισμού μόνο στο FSM και σε 2-3 sites.
Αυτά.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 21, 2007, 02:41:20 μμ »
φιλε stavros στα περισσοτερα απο αυτα που λες εχεις δικιο εγω δεν ειπα οτι εχει λαθος διαστασεις ειπα οτι πολλα κομματια και σε επιπεδο τελικης κατασκευης δηλαδη κολημα εχει παρα πολα προβλημα οπως στην εισαγωγη με την ατρακτο στα φτερα που αφου συναρμολογηθουν θελουν τριψιμο στο σημειο τις επαφης με την ατρακτο οχι μονο με ντουκοχαρτο αλλα και με λιμα και παλι στην επανω πλευρα αφηνει σκαλοπατη και θελει αρκετη ποσοτητα στοκου το ιδιο ο κωνος του ρανταρ και η εισαγωγη θελει αρκετο τριψιμο και στοκο φυσικα αν δεν γινει πραγματικο τεστ εφαρμογης με κολα κανεις δεν μπορει να ειναι σιγουρος αλλα σιγουρα για καποιον που εχει να γραψει για αρκετα κιτ δεν ειναι οτι ποιο απλο .
και ξαναλεω οτι δεν τα γρφω με κακο σκοπο απλα το ξεκινησα για να δω αν ημουν ο ατυχος ( τυχερος γιατι δεν το αγορασα οπως θα διαβασες ) η αν υπαρχουν και αλλοι που εχουν τα ιδια προβλημα τα με το κιτ τις αcademy  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 21, 2007, 04:06:42 μμ »
κάτι παρόμοιο αντιμετωπίζω αυτή την περίοδο.
ξεκίνησα την κατασκευή του Μ-1Α1 ΑΙΜ της Dragon.
To kit  είναι μακράν το καλύτερο σύγχρονο άρμα στην 1/35.
Απο πλευράς λεπτομέρειας και ακρίβειας στην τελευταία λεπτομέρεια.
Στη συναρμολόγηση του όμως, αντιμετωπίζω προβλήματα εφαρμογής, που αφενός δεν τα είχα εντοπίσει στον αρχικό έλεγχο,
αφετέρου δεν τα περίμενα ούτε είχα διαβάσει κατι σχετικό πριν,
καθώς όλοι εκθείαζαν - απόλυτα δικαιολογημένα - το κιτ στα in box review που το παρουσίαζαν.
κάνοντας μια αντιστοιχία με το παράδειγμα σου, στα "δικά μου χωράφια" αυτή τη φορά,
θα ήταν πολύ άδικο να πω ότι το "άλλο" Abrams της αγοράς, αυτό της Tamiya που το ξέρω και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα εφαρμογής, είναι πιο καλό από το Dragon, διότι την λεπτομέρεια και τις επιλογές του είτε δεν θα τις δω ποτέ στο Γιαπωνέζικο, είτε θα τις πληρώσω πολύ περισσότερο.
εκεί πιστεύω είναι το νόημα.
στο ζύγισμα των "υπέρ" έναντι των "κατά" και στην προσπάθεια η τελική "σούμα" να είναι στα συν.
Στο παραπάνω δεν "πάιζει" η νοοτροπία (την έχω κι εγώ αλλά δεν θα την μαρτυρήσω) του "μου αρέσει η τάδε εταιρεία, επειδή μου ....κάθεται καλύτερα" (χωρίς αυτό να πέρνει πάντα αιτιολόγηση και το καταννοώ.
Αυτά και πάλι.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 21, 2007, 04:50:30 μμ »
φιλε starvos

οπως θα καταλαβες οτι εγραψα δεν ειχαν κανουν με την λεπτομερεια την οποια εχει η δεν εχει ουτε το συγκρινα με αυτην τις tamiyia εχει να κανει μονο με τν εφαρμογη και απλα για να μαθω αν συμβαινει κατι με αυτο  ετσι και αλλιως δεν μπορω να κανω παραπονα στον εισαγωγεα μιας και δεν φταιει σε τιποτα και βεβαια το εχω δωρεαν οπως εργραψα παραπανω και φυσικα δεχομαι αυτα που γραφεις μιας και εσυ αντιμετωπιζεις παροποια προβληματα οσο για το tamiyia ειναι πραγματι κορυφαιο στην κατηγορια το εχω φτιαξει αλλα και η τιμη του ειναι επισης στα υψη και βεβαια οτι εγραψα ηταν σε φυλικο και ενημερωτικο χαρακτηρα

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 21, 2007, 08:06:11 μμ »
OK.
συμφωνούμε.
καλή συνέχεια στο F-16 σου και καλά τελειώματα.
Ελληνικό φαντάζομαι και φουλ οπλισμένο, έτσι?
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 21, 2007, 08:58:09 μμ »
ακριβως ετσι οπως τα λες με αρκετη υπομονη και για το κιτ και τις αδυναμιες του και για την  :oops:ζεστη αντε και καλα μπανια

Αποσυνδεδεμένος muffinman

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 25, 2007, 12:12:52 μμ »
Πάντως εγώ παιδιά δεν αντιμετώπισα κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα με το συγκεκριμένο μοντέλο. Όλα καλά μέχρι τώρα. Θα σας ανεβάσω σύντομα και φωτό.  :lol: :lol:

Tags: