Αποστολέας Θέμα: Beirut 1982 - 1/35  (Αναγνώστηκε 2564 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
Beirut 1982 - 1/35
« στις: Ιουνίου 18, 2007, 03:06:51 πμ »
Η όλη ιδέα ξεκίνησε σαν ενα μικρό διάλειμμα απο το Crusader.. Δυστυχώς όμως ή ευτυχώς τα μοντελιστικά διαλείμματα συχνα φέρνουν μπελάδες... Έναν τετοιο λοιπόν ξεκίνησα και εγώ.

Το σκηνικό μας μεταφέρει στους δρόμους της  Βυρητού το 1982, Ενα Ισραηλινό Shmira είναι παρκαρισμένο σε ενα command post σε κάποιο δρόμο και το πλήρωμα του έχει πάρει εντολή να ελέγχει ότι περνάει απο τον χώρο ευθύνης του..

Προσπαθόντας να σπάσω το μονότονο γκρί του πεζοδρομίου ανέτρεξα στο internet για να δώ και πώς μοιάζει η Βυρητός (έπαθα σοκ το πόσο όμορφη είναι)  και βρήκα την εξής φωτογραφία:

Μεταφέροντας λοιπόν τον χρωματισμό αυτό του κίτρινου και μαύρου  στην βάση μου......

Την βινιέτα δεν την έχω ολοκληρώσει ακόμη στο μυαλό μου οπότε λογικά κατά την πορεία θά αλλάξουν κάποια πράγματα.. Αν τώρα κάποιος απο εσάς έχει κάποια φώτο απο IDF command post ή  check point με σακιά απο άμμο θα με βοηθούσε πολύ αν την πόσταρε.. Μάλλον για scratchia πάμε..  :roll:

Μέχρι στιγμής λοιπόν είμαστε εδώ:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
Απ: Beirut 1982 - 1/35
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 18, 2007, 09:23:11 πμ »
Κάτι καλό θα μας ετοιμάσεις και εδώ, αναμένουμε συνέχεια.... ::icon_thumright::

Ερωτήσεις: το στρογγυλό, καπάκι υπονόμου είναι; τη βάση με τον ακρυλικό στόκο την έχεις κάνει;

(Αδιάκριτη ερώτηση: καλά πότε κοιμάσαι; πότε ξεκουράζεσια;)  :oops:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 18, 2007, 09:43:29 πμ »
(Αδιάκριτη ερώτηση: καλά πότε κοιμάσαι; πότε ξεκουράζεσια;)  :oops:

Δεν κοιμάται  :lol: γι'αυτό και στο εξής προτείνω να τον αποκαλούμε UHU-gfilos (UHU=κουκουβάγια) ή Γρηγόρης ο κουκουβάγιας.  :lol:  :mrgreen: :mrgreen:
(εμ, τι μόνο το φίλο μου τον χοτ-ντογκ θα πειράζουμε ;;; )  :mrgreen:

επιστρέφοντας τώρα στο ψητό και ως καλό ΠΜΑ κι εγώ (άμα κοιμηθείς με στραβό λέει, ξυπνάς αλλοίθωρος, Τασούληηηηη ακούς;;  :mrgreen: ) για λέγε για τη βάση;;;;;;; handmade by UHU κι αν ναι από τι / πως ;;; ή ετοιματζίδικη;;

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 18, 2007, 10:54:05 πμ »
Γρηγόρη πολύ δυνατό ξεκίνημα! Καλή συνέχεια... ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 18, 2007, 01:59:11 μμ »
Νίνε - Δεν σου λέω βρε που να σκάσεις για την βάση !! Και δεν ειμαι ο μόνος κουκουβάγιας, έχω και τον Τα(θ)σούλη παρέα. Ξέρεις τι πμ πέφτει βραδυάτικα?? Αντε όταν με το καλό βάλεις γραμμή στο σπιτι θα μας κάνεις παρέα  ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Philip - Το καπάκι του υπονόμου είναι από ρητίνη (δεν φαίνεται στην φώτο αυτή).. Όσο για τον ύπνο, είμαι απο τους τυχερούς που πάνε στο γραφείο κατά τις 10 - 10:30 το τελευταίο διάστημα  :oops: και αυτό επειδή με εχει μαμήσει αυτό το φόρουμ.. Πρίν εκανες κανα μοντελάκι το εδειχνες σε κανα 2 που δεν ξέρανε και πολλά,  και μπράβο και πολύ ωραία τα στρατιωτάκια σου και σου ερχόταν να το σπάσεις.. Τώρα φτιάχνεις, ποστάρεις και γουστάρεις και εσύ που το κάνεις και γουστάρουν (οχι πάντα :mrgreen: ) και αυτοί που τα βλέπουν, και μαθαίνεις και κάποια νεα πράγματα..  Εχει δηλαδή δυναμική το θέμα..

Γιάννη - Ευχαριστώ πολύ, εσύ πάντος είσαι απο άλλον πλανήτη παληκάρι μου.. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 18, 2007, 02:43:17 μμ »
Greg,σου'χω θεμα για το διοραματακι σου!!!

Check point(βαλε στον γουγλι τον τιτλο σου και το Check point και θα βγαλει πολλα) με τα φανταρα να προσπαθουν να εμποδισουν εναν φωτογραφο ή εναλλακτικα εναν καμεραμαν να τραβηξει πλανα!! :wink: ::icon_thumright::
Γιλεκακι που θα γραφει press,συμπραγκαλα και φωτογραφικες μηχανες πανω του κλπ κλπ
Αν θελεις διπλο θεμα,βαλε και πολιτες στο Check point να τους ελεγχουν(σωματικο ελεγχο) με τον φωτογραφο να αδιαφορει για τους σκοπους κυνηγοντας το θεμα!! ::icon_thumright::
Πουλιντζερ κυνηγαει ο ανθρωπος!!!
Πως αλλιως θα ειχαμε εμεις τις φωτο ετοιμες! :wink:
Φιγουρες υπαρχουν για ολα τα παραπανω παντως :wink:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 18, 2007, 02:48:39 μμ »
BTW,ξεχνα τα σακια.
Ειναι πολυφορεμενα!
Βαλε συρματοπλεγματα,τα κλασσικα τσιμεντενια διαχωριστικα και λαμαρινες!! :wink:
Στον γουγλι εχει μπραμα σλεου! ::salut:: :mrgreen:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 18, 2007, 02:57:21 μμ »
Α,ξεχασα...και βαρελια με αμμο(με καμια πινακιδα φυτεμενη μεσα...) :mrgreen:

Brainstorming alert ::alarm:: ::alarm:: ::alarm::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 18, 2007, 03:16:03 μμ »
Ρε συ, καθε φορά που μιλάει άνθρωπος για διόραμα τον μαμας!! Βαλε και το ένα, βάλε και το άλλο και κάνουμε κανα 3μηνο να τελειώσουμε!!  :lol: :lol:

Στειλε κανά λινκ δικέ μου, μην μας ανοιγεις την ορεξη και μετά παρε την "τσαμπού" και τρέχα!  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 18, 2007, 04:06:33 μμ »
Έλα Γρηγόρη το "πρώτο πρώτο" που βρήκα

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 18, 2007, 04:49:46 μμ »
Χμμμμ Τάσο όσες ΄φωτο έχω βρεί απο την Ισραηλινή κατάληψη της Βηρυτού το '82 - '83 δεν φαίνονται οι τσιμεντένιες μπάρες......Αυτές "εφευρέθηκαν" μετά κατα το '90 που άρχισαν να "βρίσκουν" τα αυτοκίνητα καμικάζι (πρίν ήταν "απλώς" στάσιμα αυτοκίνητα βόμβες). Τα πιό πολλά έχουν τα κλασσικά σακιά - βαρέλια - μεγάφωνα - συρματοπλέγματα......Να και μια απο το λιμάνι της Βηρυτού το '82 αλλά αμερικάνικο check point (αμερικάνικη απόβαση για απελευθέρωση ομήρων) ---->

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 18, 2007, 05:00:56 μμ »
Ετσι είναι Πάνο, το 82 παιζανε μόνο συρματα και σακιά στα checkpoints στην Βυρητό.. Και εγώ οτι έψαξα είχε αυτό το αποτέλεσμα.. Οχι τσιμέντα και ιστορίες, αλλωστε τα στηνανε πρόχειρα διότι ήταν μέσα σε εχθρικό έδαφος... ΑΡΑ, παίζουν μόνο:

1. Barbed wire
2. Σακιά με άμμο
3. Βαρελια με πινακίδες.
4. Μπάζα
5. Οπλισμός.

Ετσι νομίζω...

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 19, 2007, 01:23:11 πμ »
Η ιδέα πάντως με τους μάχημους ρεπόρτερ μου αρέσει πολύ!!!

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 19, 2007, 05:23:00 μμ »
Και ωραία ιδέα είναι αυτή με τους ρεπόρτερ (Λιάνη, Δημαρά, Χαρδαβέλλα δηλαδή;  :mrgreen: :mrgreen: ) και φιγούρες σχετικές υπάρχουν!

Όσο για το διοραματάκι, φαίνεται ωραίο, μικρό (compact) ό,τι πρεπει για το shmira και κατάλληλο περιβάλλον (φυ :mrgreen:άκιο, κλπ). Καλή αρχή!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 19, 2007, 06:41:44 μμ »
Ομορφοτατο στο σκηνικο και στην κατασκευη. ::icon_thumright::

Τασος ::salut::

Tags: