Αυτές τις δύο φωτογραφίες τις εστειλα στο παρελθόν και στα διάφορα Ελληνικά περιοδικά που ασχολούνται με το χώρο του
αεροπλάνου και στο AIRLINERS και σε άλλα ξενόγλωσσα αλλά μόνο εσείς το βρήκατε.
Ειναι το ομοίωμα που κατασκεύασε ενας φίλος μου στα Χανιά της Κρήτης ,και αυτός μηχανικός αεροπλάνων, για το σήριαλ της τηλεόρασης
με την Καραμπέτη κ.τ.λ. και εάν δεν είχε κάνει βασικά λάθη -( κάτι βέβαια που δέν ενδιέφερε ούτε τον σκηνοθέτη ούτε τους ηθοποιούς )- θα είταν
δύσκολο να το αναγνωρίσει κάποιος που δεν είναι βαθιά γνώστης των αεροπλάνων.
Σ'αυτόν του δώσανε μια παραγγελία να κατασκευάσει ένα αεροπλάνο γιά τις ανάγκες ενός σήριαλ και να φαίνεται ότι είναι καιρό στη θάλασσα.
Ούτε τον ίδιο τον ενδιέφερε να είναι κάποιο πιστό αντίγραφο ενός F-84, F-86, T-33, F-104 κ.τ.λ. που πιστεύω οτι αν έπρεπε θα το έφτιαχνε.
Ετσι λοιπόν κατασκεύασε ένα αεροπλάνο πάνω στο F-84 αλλά με καλύπτρα άσχετη ,με ρύγχος πού δεν εχει σύστημα προσγείωσης και inlet
με κάθετο σταθερό χωρίς πηδάλιο διεύθυνσης και θυρίδες προσιτότητας σε λάθος σημεία .Το επένδησε με μοκέτα (και βενζινόκολλα) και έτοιμο το βυθισμένο
αεροπλάνο γιά τις ανάγκες του έργου.
Εγώ το σήριαλ δεν το είδα αλλά πιστεύω ότι και να το έβλεπα θα το καταλάβαινα ότι το αεροπλάνο είναι από στρατζαριστό και λαμαρίνες.
Εάν ο παραγωγός της ταινίας είχε ζητήσει από την Πολεμική Αεροπορία να του δώσουν ένα αεροπλάνο για τις ανάγκες ενός σήριαλ ...........ακόμα θα περίμενε..
.............Αυτά είναι περιουσία του Μετοχικού Ταμείου και άσχετα από το οτι μπορεί να υπάρχουν κάποια , κάπου και να σαπίζουν σε υπαίθριες ...αποθήκες...
πού δεν υπάρχουν πλέον ...η διαδικασία γιά να πάρει κάποιος ήτε ιδιώτης ήτε σύλλογος π.χ αερομοντελιστών είναι .... ''ζήσε Μάη μου να φάς τριφύλι''...
Το modelclub.gr δεν το είχα ξανά επισκευτεί και μου το συνέστησε ένας παλιός φίλος από την Αθήνα.Πάντως παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον,
και επειδή όσο ζεί κανείς μαθαίνει θα το επισκέπτομαι τακτικά.
Ατζολετάκης Αγαπητός
Ηράκλειο Κρήτης
http://aeromodelling-agapitos.blogspot.com/