Αποστολέας Θέμα: Ασυνηθιστες Φωτο απο Ελληνικα αεροπλανα  (Αναγνώστηκε 272197 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Απ: Ασυνηθιστες Φωτο απο Ελληνικα αεροπλανα
« Απάντηση #950 στις: Ιουλίου 26, 2009, 05:04:54 μμ »
Διακρίνω και ένα F-84 πιο πίσω?

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #951 στις: Ιουλίου 26, 2009, 05:14:34 μμ »
Σχετικα με το συγκεκριμενο αεροπλανο ,ηταν το F86D s/n 51-6171  και παραδοθηκε οδικως στο North East aircraft Museum ,βεβαια το Αeroplane Monthlys του δινει το s/n 51-6151 ,γεγονος που περιπλεκει την ταυτοτητα του F86D,του Πολεμικου Μουσειου ,μαλιστα επειδη ,στην ουσια ηταν αμερικανικο υλικο ,ΜΑΡ,οι Αμερικανοι δωσανε αδεια παραχωρησης,με τον ορο ενα απο τα 2 α/φη (το αλλο ειναι το F-84F s/n52-6541 που φαινεται πισω )να βαφτει με αμερικανικα σηματα

Αποσυνδεδεμένος phantomphlyer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bogotá
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
« Απάντηση #952 στις: Ιουλίου 26, 2009, 08:16:54 μμ »
6 CL-415 της 383 ΜΕΕΑ στην πίστα της 113 ΠΜ...ιδιαίτερα σπάνιο θέαμα όσον αφορά τον αριθμό... :wink:

Αποσυνδεδεμένος Zero 3

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πελοπόννησος
« Απάντηση #953 στις: Ιουλίου 26, 2009, 10:47:05 μμ »
Στην διευθυνση που παραθετω, βρηκα μια σπανια φωτο Ελληνικου F-86D Sabre (6171) σε μουσειο στην Αγγλια. ::arrowred:: http://www.neam.org.uk/Exhibits/History/6171.htm
Βαση της λεζαντας,
(In May 1960 the aircraft was removed from the USAF inventory and transferred to the Greek Air Force (as 6171). Unfortunately, not much is known about its service history while in Greek service.

We received the aircraft in 1987 after approx five years of negotiations!.)
το α/φος παραδοθηκε στην ΠΑ το 1960, αλλα δεν υπαρχουν αλλα στοιχεια για την πορεια του στην ΠΑ..... ::dontknow::

Το μουσειο το απεκτησε το 1987 επειτα απο διαβουλευσεις 5 χρονων...!!! :shock:

(Image removed from quote.)

Και αν δεν έπεφτε το τηλέφωνο από τον Αμερικανό αεροπορικό ακόλουθο της πρεσβείας όχι σε 5 ούτε σε 15 χρόνια δεν θα το παίρνανε.(Πήραν δώρο και ένα δεύτερο!)
Το F-84f  πίσω είναι ένα από τα μόλις δύο? Αεροσκάφη που εκτίθενται εκτός Ελλάδας με τα Ελληνικά χρώματα!!! ::eusa_clap:: (Ένα η δύο είναι στην Ευρώπη).

Αποσυνδεδεμένος Themis Vranas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #954 στις: Ιουλίου 30, 2009, 08:04:46 μμ »
To North East Aircraft Museum είχε πράγματι κάνει συνεχείς κρούσεις στο ΓΕΑ αλλά κανείς δεν τους έδινε σημασία.
Όντως, αν δεν ενεργοποιούνταν η Αμερικανική και η Βρετανική Πρεσβεία ακόμη θα περίμεναν...
Βέβαια πήραν την ... «εκδίκησή» τους όταν απαιτήθηκε από τους Αμερικάνους προσωπικό της ΠΑ να πακετάρει το F-86D ώστε να φορτωθεί στον τράκτορα που έφεραν οι Βρετανοί για την οδική μεταφορά του !

Τέλη του 2001 είχα συχνή αλληλογραφία με το μέλος του ΝΕΑΜ  κύριο Tom Cummings και μέσα από τις επιστολές μας φάνηκε ότι ίσως η συνεργασία του Μουσείου με την ΠΑ μπορούσε να περάσει σε ένα άλλο επίπεδο.
Έτσι επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον τότε Διευθυντή του ΝΕΑΜ κύριο Hugh Newell και συζητήσαμε σχετικά με το τι θα ήθελε  το  NEAM από την Ελλάδα, αλλά και το τι θα ήταν πρόθυμο να δώσει ως αντάλλαγμα, ώστε να έχει η ανταλλαγή ενδιαφέρον και για τις δύο πλευρές.
Ο κύριος  Newell δήλωσε ότι το ΝΕΑΜ επιθυμεί διακαώς ένα Northrop F-5A Freedom Fighter, αφού δεν υπάρχει ούτε ένα στη Μεγάλη Βρετανία και θα λειτουργούσε ως πόλος έλξης επισκεπτών.
Ως αντάλλαγμα , θα έδινε ένα εκπαιδευτικό αεριωθούμενο εκπαιδευτικό De Haviland Vampire T.11, χωρίς όμως οπλισμό και κινητήρα.
Του απάντησα ότι ίσως θα μπορούσε να λάβει ένα F-5A στην ίδια κατάσταση και μάλιστα θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας αν δεσμευόταν ότι το F-5A θα εκτίθεται με τα ελληνικά εθνόσημα.
Από αυτό το σημείο αρχίζει ένας  χρονοβόρος και ψυχοφθόρος Γολγοθάς , εντός Ελλάδας φυσικά !
Επικοινωνώ με τον Διοικητή του Μουσείου, νομίζω τότε ήταν ο κύριος Γεωργόπουλος,  ένας  πραγματικά άξιος και έμπειρος  Αξιωματικός.
Μου είπε ότι σαφέστατα το Μουσείο ΠΑ θέλει ένα τέτοιο έκθεμα αλλά θα πρέπει πρώτα να εισηγηθεί θετικά το ΓΕΑ/Α5.
Ο αρμόδιος του Α5 μου το ξέκοψε αμέσως λέγοντας ότι τα F-5A απόκτήθηκαν μέσω ΜΑΡ οπότε χρειάζεται η έγκριση των ΗΠΑ , διαδικασία την οποία δεν φαινόταν πρόθυμος να ξεκινήσει με τίποτα κι επίσης ότι το ΝΕΑΜ είναι ιδιωτικό Μουσείο και η ΠΑ δεν συνεργάζεται με ιδιώτες !
Ο,τι κι αν του έλεγα, φωνή βοώντος εν τη ερήμω ! 
Έτσι λοιπόν πήρα την απόφαση να στείλω επιστολή στον Α/ΓΕΑ, τον κύριο Παπανικολάου.
Μέσα ανέφερα όλη την επιχειρηματολογία ενάντια στις θέσεις του Α5, πλήρες ιστορικό του συγκεκριμένου Vampire και επισύναπτα φωτογραφίες του σε διάφορες χρονικές περιόδους.
Η επιστολή απεστάλη στις 26 Φεβρουαρίου 2002, το Γραφείο του Α/ΓΕΑ την έλαβε σε λίγες ημέρες και έτερον ουδέν !
Για έναν ολόκληρο χρόνο τους ενοχλούσα τηλεφωνικά ρωτώντας για την εξέλιξη του θέματος και η μονότονη απάντηση ήταν ότι περιμένουν την εισήγηση του Α5 !
Λες και δεν μπορούσε ο Α/ΓΕΑ να σηκώσει το τηλέφωνο και να ΔΙΑΤΑΞΕΙ να τελειώνει επιτέλους το κρυφτούλι, για να μην πω η κοροϊδία !
Φυσικά γίναμε ρεζίλι στους ʼγγλους οι οποίοι ακόμα περιμένουν την απάντηση...
Ειλικρινά αναρωτιέμαι γιατί δεν απευθύνθηκαν στη συνέχεια απευθείας στους Αμερικανούς ή τους φίλους και σύμμαχους εξ Ανατολών οι οποίοι αμφιβάλω αν θα άφηναν τέτοια ευκαιρία εμπλουτισμού του Μουσείου τους και διαφήμισης της Αεροπορίας τους...

Αποσυνδεδεμένος Zero 3

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πελοπόννησος
« Απάντηση #955 στις: Ιουλίου 30, 2009, 11:57:18 μμ »
Μπράβο Θέμη πεστα.
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Scale 1/35
  • *
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #956 στις: Ιουλίου 31, 2009, 04:24:58 μμ »
Tης φωτο ,μου της εστειλε ενας φιλος ,η πρωτη απεικονιζει  Canberra της RAF σε σχηματισμο με ελληνικα RF-84F απο την  348, πάνω απο Μετεωρα, Οκτωβριος 69.

η δευτερη RF-84 σε συντηρηση στην 348 (μαλλον)

• Scale 1/35
  • *
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
« Απάντηση #957 στις: Ιουλίου 31, 2009, 04:41:18 μμ »
πωπω...ουτε 24 ωρες δεν εχει που τις ανεβασαμε στο fb... :twisted:

ειναι απο το νεο group φιλων της 348 στο facebook...οσοι πιστοι προσελθετε...

ps: η photo με το Canberra ειιναι καδρο σε τοιχο, στη Μοιρα...μολις χθες το εβγαλα φωτογραφια και την ανεβασα το βραδυ...πολυ καλο στιγμιοτυπο απο την ιστορια της 348 8)

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Scale 1/35
  • *
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #958 στις: Ιουλίου 31, 2009, 04:43:26 μμ »
Tι να σε πω ,μου της στειλανε ,πιθανοτατα εκει να της βρηκε ο φιλος μου,,,

• Scale 1/35
  • *
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
« Απάντηση #959 στις: Ιουλίου 31, 2009, 04:59:35 μμ »
Tι να σε πω ,μου της στειλανε ,πιθανοτατα εκει να της βρηκε ο φιλος μου,,,
standard απο το fb ειναι...αφου αναγνωριζω τη φωτογραφια μου... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #960 στις: Ιουλίου 31, 2009, 10:00:29 μμ »

Δέ θυμάμαι να έχω ξαναδεί Thunderflash με εθνόσημο στο κάθετο σταθερό... αλλα και ο σειριακός είναι ασυνήθιστος. Γνωρίζει κάποιος να μας πεί περισσότερα?

• Scale 1/35
  • *
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
« Απάντηση #961 στις: Ιουλίου 31, 2009, 10:07:23 μμ »
...πολυ σωστη παρατηρηση για το εθνοσημο στα Thunderflash... ::icon_thumright:: ...εγω δεν γνωριζω κατι... :roll:

Αποσυνδεδεμένος DimBoud

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Τρίκαλα
  • Phabulous Photographer Phantom Phan
    • Το Blog μου
« Απάντηση #962 στις: Αυγούστου 01, 2009, 12:01:36 πμ »
Λοιπον, το παραπάνω RF-84F 1-17011 βρήκα εδώ: http://www.airliners.net/photo/Greece---Air/Republic-RF-84F-Thunderflash/0314495/L/ και λέει πως βρίσκεται στο Μουσείο.

Με εθνόσημο στην ουρά βρήκα μόνο το ασημί που βρίσκεται στο μνημείο πεσόντων της 110. Ψάχνω μπας και βρω τίποτα σε παλιά φωτο, αλλά δεν..

Η έρευνα συνεχίζεται...

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #963 στις: Αυγούστου 03, 2009, 09:53:54 πμ »

Δέ θυμάμαι να έχω ξαναδεί Thunderflash με εθνόσημο στο κάθετο σταθερό... αλλα και ο σειριακός είναι ασυνήθιστος. Γνωρίζει κάποιος να μας πεί περισσότερα?

Επίσης περίεργο είναι και το κόψιμο του βαψίματος στο ήμισυ της ατράκτου και όχι χαμηλά... Μου θυμίζει γερμανικό βάψιμο...

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Scale 1/35
  • *
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #964 στις: Αυγούστου 09, 2009, 09:00:31 μμ »
Φωτο απο νορατλας,πρωην γερμανικο ,η φωτο παρθηκε απο το βιβλιο της Flugzeug για το Νορατλας
[IMGt]http://i409.photobucket.com/albums/pp172/sotirist8/noratlas.jpg[/IMGt]
και μια φωτο απο το κιτρινο GMC της ΠΑ,
[IMGt]http://i409.photobucket.com/albums/pp172/sotirist8/PDVD_101.jpg[/IMGt]

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #965 στις: Αυγούστου 09, 2009, 10:30:54 μμ »
και μια φωτο απο το κιτρινο GMC της ΠΑ,
[IMGt]http://i409.photobucket.com/albums/pp172/sotirist8/PDVD_101.jpg[/IMGt]
Παραβλέπω το γεγονός πως δέν είναι ασυνήθιστη φωτό αεροπλάνου...  ::violent1::
Αλλα μάλλον για REO μου μοιάζει...

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Scale 1/35
  • *
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #966 στις: Αυγούστου 09, 2009, 10:48:44 μμ »
Eπειδη ειναι της ΠΑ ,το εβαλα εδω ,που να το εβαζα στιν ΕΣ ?,εξαλλου και αλλοι εχουν βαλει μοντελα,οχηματα ΠΑ εδω ,,
αλλα αν εισαι παπατας

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #967 στις: Αυγούστου 10, 2009, 06:54:26 μμ »
Σήμερα φωτογράφισα αυτό το CL-215 το οποίο έχει spinners στις έλικες.

Νομίζω οτι είναι ασυνήθιστο, δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί (Ελληνικό τουλάχιστον).

Αποσυνδεδεμένος VAGELIS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΩΑΝΝΙΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #968 στις: Αυγούστου 10, 2009, 07:08:45 μμ »
Ωραία φωτογραφία ::icon_thumright:: Έχω και το 1112 με κόκκινα spinners από τη γιορτή της Π.Α. στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων το 2002 ή το 2003.
Βαγγέλης Αθανασίου

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #969 στις: Αυγούστου 11, 2009, 08:50:26 πμ »
Σήμερα φωτογράφισα αυτό το CL-215 το οποίο έχει spinners στις έλικες.

Νομίζω οτι είναι ασυνήθιστο, δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί (Ελληνικό τουλάχιστον).
Ωραία φωτογραφία ::icon_thumright:: Έχω και το 1112 με κόκκινα spinners από τη γιορτή της Π.Α. στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων το 2002 ή το 2003.

Σε προηγούμενη επίσκεψη που είχα κάνει πέρυσι στο υπόστεγο των -215 είχα δει τα παραπάνω spinners σε ''αποθηκευση'' και σε ερώτηση που έκανα έμαθα ότι προέρχονταν απο τα αεροσκάφη που πήραμε από την τότε Γιουγκοσλαβία αλλα δε χρησιμοποιούνταν.

Σε συνδιασμό της φωτογραφίας του 1043 με την πληροφορία του Βαγγέλη για το 1112, το οποίο προέρχετα απο τα αφη αυτά  έχουμε πιθανή αλαγή τακτικής  ή (ξανά) δοκιμαστική χρήση των spinners  :?: :?:
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος MicaGR

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: A8hna
« Απάντηση #970 στις: Αυγούστου 11, 2009, 03:23:29 μμ »
Λίγο χαζό αυτό που θα πώ... Αλλά τι ακριβώς κάνουν τα spinners? σε τι χρησιμοποιούνται?
[

"Αμες δε γεσόμεθα, πολλώ κάρρονες"
https://www.facebook.com/Vitrina.Collection

Αποσυνδεδεμένος xaris_the greek

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • ΠΑΡ ΕΚΑΣΤΟΝ ΤΕΓΓΟΝΤΑΣ ΤΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ
« Απάντηση #971 στις: Αυγούστου 11, 2009, 08:15:07 μμ »
Λίγο χαζό αυτό που θα πώ... Αλλά τι ακριβώς κάνουν τα spinners? σε τι χρησιμοποιούνται?

Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις, μόνο χαζοί άνθρωποι. Η ερώτηση είναι εύλογη και ήταν και δική μου απορία πριν από λίγα χρόνια.

Τα spinners γενικά βοηθούν στην ψύξη του κινητήρα ενώ ενισχύουν και ομαλοποιούν τη ροή του αέρα στα τμήματα της έλικας κοντά στον ομφαλό της (βάση των πτερυγίων), όπου για διάφορους λόγους (αμβλύτερο σχήμα, γωνιακή ταχύτητα, κ.α.) η έλικα είναι λιγότερο αποδοτική. Στους κινητήρες turboprop έχουν γίνει σχεδόν κανόνας, ενώ σε εμβολοφόρους κινητήρες τα συναντάμε κυρίως σε νεώτερα μοντέλα και κατά την εξέλιξη των μοντέλων (ανάλογα με την πρόοδο της αεροδυναμικής, την αποστολή κάθε αεροπλάνου κ.λ.π.).

Οι κινητήρες R-2800 (και οι ομόσταυλοι R-1800 των C-47) είναι πολύπλοκα συγκροτήματα, με ιστορία που κορυφώνεται κατά το Β' ΠΠ, πολύ ευαίσθητα ως προς την περιοχή λειτουργίας σε ότι αφορά τις θερμοκρασίες και η ψύξη κινητήρων και αναμικτήρων (carburator) είναι κεφαλαιώδους σημασίας για αυτούς. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους εμβολοφόρους κινητήρες αλλά ειδικότερα για τους αερόψυκτους η διαχείριση του αέρα για ψύξη (ακριβέστερα απαγωγή θερμότητας) είναι ιδιαίτερα σημαντικό κεφάλαιο.

• Scale 1/35
  • *
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
« Απάντηση #972 στις: Αυγούστου 11, 2009, 08:21:48 μμ »
Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις, μόνο χαζοί άνθρωποι. Η ερώτηση είναι εύλογη και ήταν και δική μου απορία πριν από λίγα χρόνια.

Τα spinners γενικά βοηθούν στην ψύξη του κινητήρα ενώ ενισχύουν και ομαλοποιούν τη ροή του αέρα στα τμήματα της έλικας κοντά στον ομφαλό της (βάση των πτερυγίων), όπου για διάφορους λόγους (αμβλύτερο σχήμα, γωνιακή ταχύτητα, κ.α.) η έλικα είναι λιγότερο αποδοτική. Στους κινητήρες turboprop έχουν γίνει σχεδόν κανόνας, ενώ σε εμβολοφόρους κινητήρες τα συναντάμε κυρίως σε νεώτερα μοντέλα και κατά την εξέλιξη των μοντέλων (ανάλογα με την πρόοδο της αεροδυναμικής, την αποστολή κάθε αεροπλάνου κ.λ.π.).

Οι κινητήρες R-2800 (και οι ομόσταυλοι R-1800 των C-47) είναι πολύπλοκα συγκροτήματα, με ιστορία που κορυφώνεται κατά το Β' ΠΠ, πολύ ευαίσθητα ως προς την περιοχή λειτουργίας σε ότι αφορά τις θερμοκρασίες και η ψύξη κινητήρων και αναμικτήρων (carburator) είναι κεφαλαιώδους σημασίας για αυτούς. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους εμβολοφόρους κινητήρες αλλά ειδικότερα για τους αερόψυκτους η διαχείριση του αέρα για ψύξη (ακριβέστερα απαγωγή θερμότητας) είναι ιδιαίτερα σημαντικό κεφάλαιο.

...εγραψες!  ::icon_thumright:: Ευχαριστουμε για την επιμορφωση!
Κι εγω διαβαζοντας την ερωτηση του MicaGR, περιμενα μ ενδιαφερον την απαντηση! :wink:

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ PATCHES!!!
  • Scale 1/48
  • *
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ PATCHES !!!
« Απάντηση #973 στις: Αυγούστου 12, 2009, 08:44:18 πμ »
Ευχαριστούμε
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας..

[/u

Αποσυνδεδεμένος Menelaos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HAMBURG-DEUTSCHLAND
  • largescaleplanes.com
    • Largescaleplanes
« Απάντηση #974 στις: Αυγούστου 12, 2009, 10:13:00 πμ »

pirame to 1-17011 apo tin Luftwaffe? mou fenetai oti exei splinter camo.... tote dikaiologite to kopsimo...

are na to eixa stin 1:32.... i kalitera stin 1:18!!!  :mrgreen: :mrgreen: :lol:
AIEN YΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Tags: