Αποστολέας Θέμα: Ασυνηθιστες Φωτο απο Ελληνικα αεροπλανα  (Αναγνώστηκε 272011 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος 337.x

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΙΑ
  • modelclub.gr
Απ: Ασυνηθιστες Φωτο απο Ελληνικα αεροπλανα
« Απάντηση #350 στις: Οκτωβρίου 04, 2007, 11:27:07 πμ »
kala tha koufathoume :shock: :shock: :shock:
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ FANTOMAS

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #351 στις: Οκτωβρίου 04, 2007, 11:34:10 πμ »
Α, άρα δεν είμαι ούτε στραβός ούτε παλαβός...

Μπας και έχει κανείς καμμιά άλλη φωτό σχετική με SRA και TISEO?

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #352 στις: Οκτωβρίου 04, 2007, 11:40:03 πμ »
Μιας και η CL φαίνεται παλιού τύπου,πιστεύω ότι είναι ένα απ τα 7άρια,όταν πρωτοβάφτηκαν τα Φαντόμια με την ghost...

Edit:Έλα βρε Γιάννη,φαίνεται στο σαιτ!
http://www.aviation-picture-hangar.co.uk/Overseas_Phantoms.html
Το 71751 είναι της 338!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #353 στις: Οκτωβρίου 04, 2007, 12:19:27 μμ »
Φτου! Κάτι έγραφε για 117 (ενν ΠΜ), εγώ το είδα όμως 337...

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #354 στις: Νοεμβρίου 19, 2007, 07:32:49 μμ »
Ποιος ειπε οτι ο λιακοπουλος ειναι παπατζης ,οι Ελ ειναι παντου οριστε αποδειξεις

οι φωτο προερχονται απο την GKONTOGγραφια η πρωτη ειναι απο βιβλιο της squadron kai oi αλλες απο OSPREY
ΤΑ F-86 ειναι καναδεζικα,τωρα αυτοι αντιγραψανε εμας, εμεις αυτους κανεις δεν ξερει

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #355 στις: Νοεμβρίου 19, 2007, 07:40:56 μμ »
Ποιος ειπε οτι ο λιακοπουλος ειναι παπατζης ,οι Ελ ειναι παντου οριστε αποδειξεις

οι φωτο προερχονται απο την GKONTOGγραφια η πρωτη ειναι απο βιβλιο της squadron kai oi αλλες απο OSPREY
ΤΑ F-86 ειναι καναδεζικα,τωρα αυτοι αντιγραψανε εμας, εμεις αυτους κανεις δεν ξερει
Tα F-86 που είχαμε ήταν κατασκευής Canadair,και οι μαίανδροι στα Ελληνικά ήταν κατά πάσα πιθανότητα απομεινάρια των Καναδικών...
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #356 στις: Νοεμβρίου 19, 2007, 08:58:57 μμ »
Τουλάχιστον εμένα μου φάνηκε ασυνήθιστο:

SRA με TISEO.

(Image removed from quote.)

Ξέρετε κάτι παραπάνω;
φίλε Γιάννη
ένα ακόμα κόλπο για να ξεχωρίζεις τα SRA απο τα υπόλοιπα είναι ότι έχουν επάνω στην καλύπτρα μονό καθρέφτη και όχι διπλό όπως το εικονιζόμενο! :wink:
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #357 στις: Νοεμβρίου 19, 2007, 09:01:13 μμ »

Tα F-86 που είχαμε ήταν κατασκευής Canadair,και οι μαίανδροι στα Ελληνικά ήταν κατά πάσα πιθανότητα απομεινάρια των Καναδικών...

Δηλαδή οι Καναδοί τα είχαν έτσι?
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος Fantasma337

• ACIG Team Member
  • Scale 1/48
  • *
    • http://acig.org
« Απάντηση #358 στις: Νοεμβρίου 20, 2007, 04:12:08 πμ »
Σωστόν! Αλλά κι εμείς... Αρκετά CL.13 της 342ΜΑΗ είχαν επίσης Μαιάνδρους στο ρύγχος και το πίσω μέρος της ατράκτου αλλά με ελαφρώς διαφορετικό σχέδιο...
ACIG Team Member
http://hafcphotos.cs.net/

ΜΑΧΙΜΩΤΑΤΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ (Αριστοτέλης)

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #359 στις: Νοεμβρίου 20, 2007, 09:37:57 πμ »
Και με κίτρινο το κάθετο σταθερό; ;;;

Αν ναι θέλουμε
(α) φωτό αναφοράς
(β) profile από τον fisherman
(γ) αναθεωρημένα Icarus decals
(δ) τρεις βδομάδες άδεια για να το φτιάξουμε...

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #360 στις: Νοεμβρίου 20, 2007, 10:58:25 πμ »

Αν ναι θέλουμε
(α) φωτό αναφοράς
(γ) αναθεωρημένα Icarus decals
(δ) τρεις βδομάδες άδεια για να το φτιάξουμε...

(α) Δεν πρέπει να έχω στην δουλειά...το βραδάκι απ το σπίτι.
(β) Υπάρχουν φωτό σε διάφορες πλευρές των αεροσκαφών αλλά όχι από ένα συγκεκριμένο Α/Φ,οπότε ένα αντίστοιχο προφίλ ή θα είχε ασάφειες ή δεν θα είναι απλά 100% σωστό με σιγουριά.Και ο Γιώργος δεν αφήνει τίποτα στην τύχη...
(γ) Περίμενε βιαστικέ....Θα έχει και Part2... 8)
(δ) Απολύεσαι...
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #361 στις: Νοεμβρίου 20, 2007, 11:05:15 πμ »
Και το μοιρόσημο της 342 όμως είχε μαιάνδρους και με κάνει να αναρωτιέμαι...
Όπως σωστά ανέφερε ο Fantasma, τα δικά μας είχαν μιά πιό στενή ταινία, με λίγο μικρότερους μαιάνδρους, μπροστά απο το κάλυμμα των πολυβόλων (και όχι πίσω όπως φαίνονται στις φωτογραφίες των καναδέζικων). Προσέξτε και το μοιρόσημο που είναι περίπου στην ίδια θέση που το είχαν και τα δικά μας... Μόνο που και αυτό μου φαίνεται μεγαλύτερο! Απο την άλλη να ξεβάφτηκαν και να ξαναβάφτηκαν παρόμοια σήματα σε λίγο διαφορετικά σχέδια/μεγέθη είναι μάλλον απίθανο! Οπότε το δικό μου συμπέρασμα είναι πώς στη φωτογραφία απεικονίζονται αεροσκάφη της ίδιας μοίρας απο την οποία προήλθαν κάποια Ελληνικά F-86 αλλά σε διαφορετική εποχή (προγενέστερα/μεταγενέστερα δέν ξέρω :oops: ) και γι'αυτό οι προαναφερθείσες διαφορές στον διάκοσμο...

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #362 στις: Νοεμβρίου 20, 2007, 07:48:04 μμ »
Επειδή βλέπω ότι απασχολεί αρκετό κόσμο το θέμα με τους μαιάνδρους, θα ήθελα να καταθέσω και εγώ την ταπεινή μου άποψη. Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, οι μαίανδροι στις ελάχιστες ελληνικές φωτό δεν έχουν καμιά σχέση με τους καναδέζικους. Αν οι δικοί μας είδαν κάποιο καναδέζικο α/φ κάπου στην Ευρώπη και πήραν την ιδέα δεν μπορώ να το ξέρω, όπως επίσης και το αν όντως ήρθε κάποιο με μαιάνδρους και από αυτό πήραν την ιδέα να βάψουν άλλα αεροσκάφη με την ελληνική εκδοχή του σχεδίου. Τίποτε δεν αποκλείεται, αλλά θεωρώ κατά 99% βέβαιο, ότι αυτά που έχουμε δει στις φωτό των ελληνικών είναι μαίανδροι βαμμένοι στην Ελλάδα. Και φυσικά δεν χρειάζεται να φτιάχνουμε σενάρια για να δούμε από που πήραν οι έλληνες την ιδέα να χρησιμοποιήσουν ένα 100% ελληνικό σχέδιο. Το παράξενο είναι ότι το χρησιμοποίησαν οι Καναδοί. Όχι εμείς.

Και τέλος, επειδή είμαι αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το αρχείο μου, μπορεί κάποιος στα βιβλία που κυκλοφορούν για τα καναδέζικα F-86 να τσεκάρει λίγο το ιστορικό της συγκεκριμένης Μοίρας (414 Sqn). Αυτό που μας ενδιαφέρει στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αν η Μοίρα πέταξε με Cl.13 Mk.2, ή πήρε κατευθείαν κάποιο μεταγενέστερο μοντέλο. Στη δεύτερη περίπτωση θα αποκλεισθούν και τα σχετικά σενάρια περί έλευσης αεροσκαφών με καναδικούς μαιάνδρους...

Εγώ έκανα μια σύντομη έρευνα στο internet, και βρήκα τα παρακάτω 2 links:

Σύντομο ιστορικό της Μοίρας: http://www.avroland.ca/al-rcaf-com-414sqn.html
Ιστορικό του Cl.13: http://home.att.net/~jbaugher1/p86_22.html

Με βάση τις ημερομηνίες επανίδρυσης της Μοίρας που δίνονται, λογικά η 414 πήρε Mk.4 αρχικά και όχι Mk.2.  Επειδή όμως το συμπέρασμα βγαίνει δια της ατόπου απαγωγής, αν κάποιος όπως προείπα, βρει πιο αξιόπιστες πηγές θα χαρώ να δω κάποια επιβεβαίωση ή διάψευση.

Γιατί καλά τα σενάρια για τους καναδέζικους μαίανδρους σε ελληνικά αεροσκάφη, αλλά αν δεν υπήρχε καναδέζικο Mk.2 με μαίανδρο (εγώ προσωπικά δεν έχω δει ποτέ σε φωτό), τότε ας μην αφήνουμε τη φαντασία μας να οργιάζει άδικα... :D
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος phantom_phixer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: LGTG
« Απάντηση #363 στις: Νοεμβρίου 20, 2007, 09:10:08 μμ »
Λοιπον, μετα απο ενα προχειρο ψαξιματακι...

CL13 Mk.II production begins January 1951
CL13 Mk.II production ends August 1952
CL13 Mk.4 first flight August 1952
414 Sq. re-activated November 1952 (equiped with CL13 Mk.II)
414 Sq. visits Europe (Baden-Soellingen) August 27 - September 4 1953
Sabre 5 enters service October 1953
Sabre 6 enters service October 1954
Camouflage on all a/c summer 1955
414 Sq. de-activated July 1957

ex-414 Sq. a/c to the RHAF 19448 and 19452.

...και συνεχιζω το ψαξιμο...

Κώστας Πάντιος
Some of my military aviation photos here

Αποσυνδεδεμένος xaris_the greek

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • ΠΑΡ ΕΚΑΣΤΟΝ ΤΕΓΓΟΝΤΑΣ ΤΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ
« Απάντηση #364 στις: Νοεμβρίου 20, 2007, 09:31:21 μμ »
Σύμφωνα με το φωτογραφικό υλικό που έχω στα χέρια μου (υλικό του ΜΙΣΠΑ, είναι σε τεύχος δικό μου που βγαίνει αυτές τις ημέρες, αν κάποιος τις χρειάζεται ευχαρίστως με pm και χωρίς παρεξήγηση, για να μη νομίζετε ότι το κάνω για εμπορικούς λόγους) τα αεροπλάνα κατά την παραλαβή τους το 1954 φαίνονται χωρίς μαίανδρους ενώ 2 χρόνια αργότερα σε άλλη φωτογραφία έχουν μαίανδρους.

Αποσυνδεδεμένος xaris_the greek

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • ΠΑΡ ΕΚΑΣΤΟΝ ΤΕΓΓΟΝΤΑΣ ΤΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ
« Απάντηση #365 στις: Νοεμβρίου 20, 2007, 11:03:46 μμ »
Μετά από συνεννόηση με διαχειριστή σας δίνω link όπου φαίνεται αυτό που λέω παραπάνω, αν και έχω κατεβάσει την ανάλυση γιατί αλλιώς είναι ... τέρας (300dpi)

http://i225.photobucket.com/albums/dd300/charitwnas/112-1954.jpg

http://i225.photobucket.com/albums/dd300/charitwnas/112-1956.jpg

Αποσυνδεδεμένος Fantasma337

• ACIG Team Member
  • Scale 1/48
  • *
    • http://acig.org
« Απάντηση #366 στις: Νοεμβρίου 21, 2007, 02:12:20 πμ »
Παράθεση από: Yiannis L.

Aρνητικό. Το βαμμένο κάθετο σταθερό εφαρμόστηκε αργότερα.

Παράθεση
Αν ναι θέλουμε
(α) φωτό αναφοράς

Στο Λεύκωμα της 342 για το κλείσιμο της Μοίρας που βγήκε το 2003.

Παράθεση

Αυτό το βλέπω δύσκολο λόγω του εκτεταμένου clopyright που έχει πέσει στα ήδη ανεβασμένα online profiles του. Σε κάθε περίπτωση αρμόδιος είναι ο ίδιος να απαντήσει, εάν θέλει φυσικά...

Παράθεση από: Wildcat
Και το μοιρόσημο της 342 όμως είχε μαιάνδρους και με κάνει να αναρωτιέμαι...
Όπως σωστά ανέφερε ο Fantasma, τα δικά μας είχαν μιά πιό στενή ταινία, με λίγο μικρότερους μαιάνδρους, μπροστά απο το κάλυμμα των πολυβόλων (και όχι πίσω όπως φαίνονται στις φωτογραφίες των καναδέζικων). Προσέξτε και το μοιρόσημο που είναι περίπου στην ίδια θέση που το είχαν και τα δικά μας... Μόνο που και αυτό μου φαίνεται μεγαλύτερο! Απο την άλλη να ξεβάφτηκαν και να ξαναβάφτηκαν παρόμοια σήματα σε λίγο διαφορετικά σχέδια/μεγέθη είναι μάλλον απίθανο! Οπότε το δικό μου συμπέρασμα είναι πώς στη φωτογραφία απεικονίζονται αεροσκάφη της ίδιας μοίρας απο την οποία προήλθαν κάποια Ελληνικά F-86 αλλά σε διαφορετική εποχή (προγενέστερα/μεταγενέστερα δέν ξέρω  ) και γι'αυτό οι προαναφερθείσες διαφορές στον διάκοσμο...

To θέμα παραμένει ένα ακόμη "μυστήριο" στον θαυμαστό κόσμο των Ελληνικών α/φων και το πώς αποφασίζεται το πώς θα βαφτούν...

Παράθεση από: xaris_the greek
Εισαγωγή παράθεσης
Σύμφωνα με το φωτογραφικό υλικό που έχω στα χέρια μου (υλικό του ΜΙΣΠΑ, είναι σε τεύχος δικό μου που βγαίνει αυτές τις ημέρες, αν κάποιος τις χρειάζεται ευχαρίστως με pm και χωρίς παρεξήγηση, για να μη νομίζετε ότι το κάνω για εμπορικούς λόγους) τα αεροπλάνα κατά την παραλαβή τους το 1954 φαίνονται χωρίς μαίανδρους ενώ 2 χρόνια αργότερα σε άλλη φωτογραφία έχουν μαίανδρους.

Σωστά. Μόνο που τα F-86 δεν ήρθαν όλα μαζί και δεν είχαν ολα ομοιόμορφη εμφάνιση. Στην τελετή π.χ. ενεργοποίησης της 342ΜΑΗ είχαν μαιάνδρους τουλάχιστον 4 από αυτά.

ACIG Team Member
http://hafcphotos.cs.net/

ΜΑΧΙΜΩΤΑΤΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ (Αριστοτέλης)

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #367 στις: Νοεμβρίου 21, 2007, 12:37:04 μμ »
Ευχαριστώ από μέρους μου για τις πληροφορίες.

Να πω ότι υπάρχει μία καρα-head-on φωτό από F-86E με μαιάνδρους στο αφιέρωμα που είχε κάνει η ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΗ σε παλαιότερο τεύχος. Όμως δεν φαίνεται τίποτα ιδιαίτερο από το υπόλοιπο αεροσκάφος...

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #368 στις: Νοεμβρίου 21, 2007, 12:37:57 μμ »
Μετά από συνεννόηση με διαχειριστή σας δίνω link όπου φαίνεται αυτό που λέω παραπάνω, αν και έχω κατεβάσει την ανάλυση γιατί αλλιώς είναι ... τέρας (300dpi)

http://i225.photobucket.com/albums/dd300/charitwnas/112-1954.jpg

http://i225.photobucket.com/albums/dd300/charitwnas/112-1956.jpg

Ενδιαφέρον το ότι υπάρχουν σκούρα αλλά και ανοικτά γαλάζια εθνόσημα...

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #369 στις: Νοεμβρίου 21, 2007, 02:32:18 μμ »
Χάρη ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες  ::icon_thumright::
Μια παράκληση μια και τις έχεις σε ψηλότερη ανάλυση: αν διακρίνονται, μπορείς να μας πεις τα serial απο τα α/φη της δεύτερης φωτογραφίας?

Προσέξτε επίσης στη φωτο της παραλαβής τα fin flash είναι στενόμακρα, "Καναδικού τύπου"

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #370 στις: Νοεμβρίου 21, 2007, 02:54:24 μμ »
Ίσως θα έπρεπε να ανοίξουμε (όπως κάναμε με τα F-5) ένα ειδικό τόπικ για τα F-86...

Στο παρακάτω
http://koti.welho.com/msolanak/proff-86.html

υπάρχουν κάποιες ενστάσεις σχετικά με το μέχρι που ανεβαίνει η χρωματιστή μπάντα. Πέρα από αυτό, F-86D με κοκκινο κάθετο σταθερό δεν έχω ξαναδεί... Υποθέτω της 337?

Όσο για τα F-86E(M) είδα πάλι στο γνωστό περιοδικό (σε ασπρόμαυρη φωτό) σκάφη της 341, ένα εκ των οποίων είχε λοξές γραμμές σε όλο το ύψος της πλευράς, τέσσερεις λεπτές με χρωματισμένο το εσωτερικό. Το θέμα είναι ότι φαίνονται και οι γραμμές και το εσωτερικό να ΜΗΝ είναι μαύρα, οπότε, τί χρώματα να έχουν χρησιμοποιηθεί; Πες το ένα χρώμα να είναι κόκκινο, το άλλο τί να είναι; Κίτρινο ίσως;

Ο fisherman σε profile της 342 στο HAFy αναφέρει κάτι αντίστοιχο με την υπόθεση των μαύρων γραμμών με κίτρινο στο μεσοδιάστημά τους...

Αποσυνδεδεμένος NICK OLIVER KALIMERIS

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: NAUPLIO-OXFORD,UK
  • modelclub.gr
« Απάντηση #371 στις: Νοεμβρίου 21, 2007, 03:06:04 μμ »
Ίσως θα έπρεπε να ανοίξουμε (όπως κάναμε με τα F-5) ένα ειδικό τόπικ για τα F-86...

Στο παρακάτω

υπάρχουν κάποιες ενστάσεις σχετικά με το μέχρι που ανεβαίνει η χρωματιστή μπάντα. Πέρα από αυτό, F-86D με κοκκινο κάθετο σταθερό δεν έχω ξαναδεί... Υποθέτω της 337?

Όσο για τα F-86E(M) είδα πάλι στο γνωστό περιοδικό (σε ασπρόμαυρη φωτό) σκάφη της 341, ένα εκ των οποίων είχε λοξές γραμμές σε όλο το ύψος της πλευράς, τέσσερεις λεπτές με χρωματισμένο το εσωτερικό. Το θέμα είναι ότι φαίνονται και οι γραμμές και το εσωτερικό να ΜΗΝ είναι μαύρα, οπότε, τί χρώματα να έχουν χρησιμοποιηθεί; Πες το ένα χρώμα να είναι κόκκινο, το άλλο τί να είναι; Κίτρινο ίσως;

Ο fisherman σε profile της 342 στο HAFy αναφέρει κάτι αντίστοιχο με την υπόθεση των μαύρων γραμμών με κίτρινο στο μεσοδιάστημά τους...

Το σημα που ειναι κατω απο την πισω μερια της καλυπτρας του F-86E(M) τι αποικωνιζει τελικα?
απ'οτι μπορω να δω εγω ειναι το στεμμα και δυο ξιφη,εμεις το τοποθετησαμε το σημα εκει? :roll:

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #372 στις: Νοεμβρίου 21, 2007, 03:12:38 μμ »
Ναι...

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #373 στις: Νοεμβρίου 21, 2007, 03:17:05 μμ »

Στο παρακάτω

Ναι της 337 είναι,φαίνεται και το παλιό Μοιρόσημο στο κάθετο!
Οι συγκεκριμένες 4 γραμμές,πιθανότατα αντιπροσωπεύουν το αεροσκάφος του Μοιράρχου!
Σε κάποια φωτογραφία φαίνεται να είναι βαμμένο το εσωτερικό τους,ή τουλάχιστον διαφορετικό χρώμα...
Πιθανολογώ ότι μπορεί η αντίθεση να είναι βαμμένο Αλουμίνιο(Dopped) και κάνει διαφορά με το άβαφο μέταλλο της υπόλοιπης ατράκτου!
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #374 στις: Νοεμβρίου 21, 2007, 03:17:59 μμ »

Στο παρακάτω

Το σημα που ειναι κατω απο την πισω μερια της καλυπτρας του F-86E(M) τι αποικωνιζει τελικα?
απ'οτι μπορω να δω εγω ειναι το στεμμα και δυο ξιφη,εμεις το τοποθετησαμε το σημα εκει? :roll:
Είναι το Μοιρόσημο της 342!
Γιώργος   

Tags: