Όσο για τις διαφορές στις μονάδες και στα λοιπά κατασκευαστικά θέματα, όταν πήραμε εμείς τα F1 έχω την εντύπωση χωρίς να είμαι όμως σίγουρος, ότι κυκλοφορούσαν και αλλού Γαλλικά α/φη με Αμερικάνικα όπλα. Και F1 αλλά και Mirage III σε διάφορες γεύσεις.
F1 με sidewinder δεν έχω δει ποτέ άλλης αεροπορίας εκτός απο τα Ελληνικά
Γνωρίζει κανείς εάν οι πιστοποιήσεις γίνονται από τον κατασκευαστή ή από τον χρηστή; Δηλαδή εάν είχε πιστοποιήσει για παράδειγμα η Ισπανία τον ΑΙΜ-9 στα δικά της F1 πριν από εμάς, θα κυκλοφορούσε η τεχνογνωσία από την AMD-BA ή θα την κρατούσαν οι Ισπανοί για πάρτη τους;
Το ποιός ανέλαβε την αρχική πιστοποίηση των ΑΙΜ-9 στα Ελληνικά F1, και ποιο ήταν το κόστος είναι κάτι που δεν ξέρω και θα με ενδιέφερε για ιστορικούς λόγους να μάθω.
Το θέμα στις μέρες μας είναι νομίζω πολύ πιο πολύπλοκο απ ότι ήταν πριν απο 30 χρόνια που μπήκαν οι ΑΙΜ-9 στα Ελληνικά F1.
Τις πιστοποιήσεις σήμερα συνήθως τις κάνουν οι κατασκευάστριες εταιρείες διότι έχουν την τεχνογνωσία και γνωρίζουν "μυστικά" της σχεδίασης του α/φους που δεν είναι πρόθυμοι να μοιραστούν με κανένα. Aν τίς κάνει τρίτος πιστεύω οτι θα πουλάει την τεχνογνωσία της πιστοποίησης για να κάνει και κάποια απόσβεση του κόστους, έχοντας πάντα πάρει πρώτα την άδεια του κατασκευαστή ή ακόμα και της κυβέρνησης ης χώρας του κατασκευαστή..
Την πιστοποίηση μπορεί να την κάνει ο χρήστης, αν ο κατασκευαστής του παρέχει πρόσβαση στα σχεδιαστικά στοιχεία του α/φους και θεωρεί οτι αξίζει να εμπλακεί στο ρίσκο του να μήν μπορέσει να προσαρμοστεί τελικά το όπλο το α/φος.
Επίσης έχει να τη κάνει με τη σύμβαση αγοράς, τις εγγυήσεις που έχουν συμφωνηθεί, την προσαρμογή σε διεθνείς συνθήκες περιορισμού συμβατικών όπλων, διακρατικές συμφωνίες, εξωτερική πολιτική και φυσικά με το ποιός πληρώνει το κόστος και αν αυτό μακροπρόθεσμα συμφέρει.