Αποστολέας Θέμα: Matchbox - Revell 1/72 Supemarine Walrus  (Αναγνώστηκε 4835 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Matchbox - Revell 1/72 Supemarine Walrus
« στις: Μαΐου 23, 2007, 12:30:01 πμ »

Παρά την κακομούτσουνη εμφάνιση, το αεροπλάνο είναι πνευματικό παιδί του σχεδιαστή του Spitfire και ήταν το πρώτο πραγματικά αμφίβιο αεροσκάφος στον κόσμο. Εδρασε στη διάρκεια του Β ΠΠ και μάλιστα το 1945 έσωσε πιλότους που είχαν καταριφθεί στον κόλπο του Τόκυο! Αν προσέξατε το avatar μου, είναι το αερολπλάνο που έκανε τη συγκεκριμένη διάσωση.

Αντε, αρκετά σας έπρηξα με τα ψυχολογικά μου, πείτε τη γνώμη σας...

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: Matchbox - Revell 1/72 Supemarine Walrus
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 23, 2007, 12:44:55 πμ »
Οπως παντα... ::icon_thumright::.Δεν χρειαζετε να σου πω οτι καποια στιγμη πρεπει να δουμε και τα υπολοιπα σου μοντελα,να ξεφυγουμε και λιγο απο την τζετιλα ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 23, 2007, 12:45:08 πμ »
Με συγκινησες ρε αδερφε αποψε...!!!
Εισαι και γλαφυροτατος ρε κερατα!! :shock: :mrgreen: :mrgreen:
Δεν εχει κανενα νοημα να αποκτησει απο εμενα τον τιτλο του ωραιου ή του ασχημου μιας και ειναι ισως το καλυτερο μοντελο για εσενα! ::icon_thumright::
Μακαρι ολα τα κιτ να ειχανε τετοια ιστορια και να κουβαλουσανε τετοιες μνημες!
Μονο καποια πολυ παλια δικα μου φερουν νεα απο το παρελθον αλλα περισσοτερο για την περιοδο παρα για το κιτ και αυτος ειναι ο λογος που τα κραταω ακομα!...
...
......
Περα απο τα παραπανω ομως,θα ηθελα να μαθω επιτελους πως δι@ολο περνατε αυτα τα συρματακια?!?!
Και στην 72?! :shock:
Δεν κανουν σακουλα πουθενα και δεν φαινεται κολληση με τα φτερα.... :roll:
.....
...
Τασος
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 23, 2007, 12:51:42 πμ »
Περα απο τα παραπανω ομως,θα ηθελα να μαθω επιτελους πως δι@ολο περνατε αυτα τα συρματακια?!?!
.....
...
Τασος

Καλά βρε αθεόφοβε.. Ο ανθρωπος μας ανοιξε την καρδία του βρε.. Μας γύρισε χρόνια πίσω, σαν να βλεπαμε τον εαυτό μας να παίζει στο πάτωμα με τα στρατιωτάκια της matchbox και την μανα μας να φωνάζει για το δίαβασμα και να τα βάζουμε σε πλαστικό σακουλάκι να μην χαθουν- που παντα εχανες κανα 2 την φορα - και εσυ πάλι Π.Μ.Α?  :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 23, 2007, 01:01:55 πμ »
Οπως παντα... ::icon_thumright::.
Δημήτρη ευχαριστώ!

Εισαι και γλαφυροτατος ρε κερατα!! :shock: :mrgreen: :mrgreen:
Αυτό στα αγγλικά λέγετε horn carrier ή horn owner, πάντα το είχα απορία!  ::glossa::

Τάσο ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Εχω δεσμευτεί να παρουσιάσω την κατασκευή ενός διπλάνου στην 1/72 με πολλές πολλές φωτογραφίες και όσα πιο πολλά συρματόχοινα αντέξω να βάλω. Θα δείς οτι είναι πανεύκολο!

...σαν να βλεπαμε τον εαυτό μας να παίζει στο πάτωμα με τα στρατιωτάκια της matchbox και την μανα μας να φωνάζει για το δίαβασμα και να τα βάζουμε σε πλαστικό σακουλάκι να μην χαθουν- που παντα εχανες κανα 2 την φορα...
Και της Airfix! Πάντως της Matchbox έδιναν περισότερο όγκο πυρός γιατί είχαν στην συσκευασία 2 φαντάρους με bazzoka, 3 φαντάρους με .50 πολυβόλο και 2 όλμους! Από την άλλη οι ρώσσοι της Airfix είχαν εκείνο το μυστήριο πολυβόλο με τα ροδάκια και το θώρακα και οι Αυστραλοί είχαν 6  :!: :!: φαντάρους με Bren.

Ρε τι μου θύμισες! Είναι απίστευτο τι ανασύρετε από το μυαλό αν είναι οι συνθήκες κατάλληλες... Τους αυστραλούς κάπου τους έχω, μάλλον πάω για ανασκαφή!

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 23, 2007, 01:13:21 πμ »
Ποιο μοντελο βρε Γιωργη, ::glossa:: το story ολα τα λεφτα ::eusa_clap:: ::cry2::  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 23, 2007, 01:24:19 πμ »
- και εσυ πάλι Π.Μ.Α?  :lol: :lol:

:oops: :oops: :oops:
Κοιτα κατω απο τα στοιχεια μου...
Εκει αριστερα...
και θα καταλαβεις.... :roll:
 :mrgreen: :mrgreen:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος rafael

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 23, 2007, 01:46:07 πμ »
Γιώργο εμένα μια χαρά μου φαίνεται το Walrus.
Αλλά όπως είπε και ο Λάμπρος αυτό που αξίζει πιο πλύ είναι η ιστορία πίσω από το μοντέλο.
Αλλωστε λίγο πολύ όλοι έχουμε μια παρόμοια ιστορία κάπου εκεί πίσω ...
ΡΑΦΑΗΛ ΛΙΣΜΑΝΗΣ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 23, 2007, 10:34:13 πμ »
Τάσο έχω ξαναγράψει τη μέθοδο εδώ: http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=2770.msg49818#msg49818

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 23, 2007, 10:54:32 πμ »
Τάσο έχω ξαναγράψει τη μέθοδο εδώ: http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=2770.msg49818#msg49818

Γιώργο τι είναι η μεσινέζα?
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 23, 2007, 10:55:12 πμ »
Με συγκίνησες βρε! Πάρα πολύ καλό το μοντέλο αλλά τι να λέμε τώρα... συνοδεύεται από αναμνήσεις μιας ολόκληρης ζωής και αυτό το κάνει μοναδικό  ::eusa_clap:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 23, 2007, 11:08:13 πμ »
Μακάρι να γινόταν να ήμουν και πάλι πιτσιρικάς και να ακούω διηγήσεις όπως αυτή, τη συγκεκριμένη, που με έκανε να νοσταλγήσω παππούδες, γονείς και εποχές που δεν υπήρχε το χαζοκούτι και έτσι διασκεδάζαμε με τις διηγήσεις και με την φαντασία μας να δουλεύει στα κόκκινα. Τυχερά τα παιδία σου Γιώργο, φαντάζομαι την χαρά τους να σε ακούνε... Αν και είμαι ο γηραιότερος    ::sofos11:: στο forum δεν θα κρύψω ότι ξανάνιωσα    μ΄όλους εσάς τους μουρλούς...Thanks

Όσο για το Walrus άμα αρέσει σε σένα μία, εμένα μ΄ αρέσει 101, αυτό δεν είναι τελικά το νόημα εδώ μέσα;;

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 23, 2007, 11:31:21 πμ »
Γιωργο με σκότωσες οσο δεν μπορείς να φανταστείς.
Ο στρατός των παιδικών μου χρόνων στο εξοχικό σπίτι απαρτιζόταν απο αυστραλους στρατιώτες  matchbox με ντόπιους τα παλια σετ των πρώιμων αμερικανων κυνηγών και ινδιανων της atlantic. Οχηματα υποστήριξης 2 jeep willys με πυροβόλο Π.Α.Ο και φορτηγα τα πλαστικά της ελληνικής joytoy. Aεροπορία 1 walrus, 1 matchbox α/φ diecast και ενα πλαστικό πανηγυριώτικο. Εχθροί φυσικά οι γιαπωνεζοι ή ενναλακτικά ο στρατός του αδελφού μου που ήταν atlantic αλλά δεν θυμαμαι ποιά.

To Σάββατο πάμε να τα χαζέψουμε παρέα στο μαγαζάκι - μουσείο

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 23, 2007, 11:42:10 πμ »
Α ρε άτιμε Γιώργο, κι εμένα με έφερες τουλάχιστον 30χρόνια πίσω και μου 'ρχεται να βάλω τα κλάμματα  :cry: αναπολώντας εκείνες τις χρυσές και ανέμελες εποχές.
Σε ευχαριστούμε πολύ που μας ξέθαψες όλες αυτές τις θύμησες, με βλέπω κι εμένα πάλι εκεί ξαπλωμένο στο πάτωμα με την ιστορία του Β' Π.Π. του Ρ.Καρτιέ που την είχα μάθει απέξω κι ανακατωτά (το έχω ακόμα το δίτομο λιωμένο και με διαλυμένη βιβλιοδεσία από το συνεχές άνοιξε κλείσε) και τα μάτια γουρλωμένα να χαζεύω όλα τα ερπυστριοφόρα, πλεούμενα και πετούμενα αλλά και από όσα διάβαζα. Και τα panther, hurricane, P-47, Me262, Zero (όλα Matchbox και ΑΒΑΦΤΑ) αλλά και τα στρατιωτάκια να καραδοκούν δίπλα αρχίζοντας τις αψιμαχίες και αναπαραστάσεις αμέσως μετά.

Γι'αυτό ακριβώς και δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο εδώ για κατασκευές και βαψίματα και χρώματα και λοιπά για το Walrus. Απλά ΜΠΡΑΒΟ

Sorry, για το άσχετο αλλά.... κάτι τελευταίο ... το πατάρι, που το ξαναανακάλυψες τι πατάρι ήταν ;;  :mrgreen:  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 23, 2007, 11:51:08 πμ »
Κάτι τέτοιες ιστορίες είναι που σε κάνουν να καταλάβεις πόσο δεμένοι είμαστε με τον μοντελισμό!
Όλοι μας ξεκινήσαμε στα παιδικά μας χρόνια με αντίστοιχο τρόπο...
Όπως και συ Γιώργο,έτσι και γω βρήκα ένα μισοσπασμένο Ηunting Persival Piston Provost της Matchbox...Με το που το έπιασα στα χέρια μου με έπιασαν λυγμοί.Δεν πίστευα ότι μετά από 23 χρόνια ξαναέπιανα το πρώτο μου μοντέλο...
Μερικά κομμάτια πλαστικό,με ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο σε ηλικία 9 χρονών,τότε που ένας φίλος, μου έφερε για δώρο το πρώτο μου μοντέλο...
Παρότι 9 χρονών,θυμάμαι με κάθε λεπτομέρεια την κατασκευή,τα στάδια και όλες τις οδηγίες-τις γνωστές της Matchbox με τα κομμάτια σκιασμένα αναλόγως το χρώμα που ήθελαν. στο μυαλό μου είχε αποτυπωθεί κάθε λεπτομέρεια εκείνου του κιτ,και δεν ξεχάστηκε ποτέ!
Μπορεί να ξέχασα διάφορα άλλα πιο σημαντικά πράγματα στην ζωή μου,αλλά το σχετικά άγνωστο και άσημο αεροπλανάκι, δεν ξεχάστηκε ποτέ...

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 23, 2007, 11:53:48 πμ »

Είναι το διαφανές ναύλον σκοινάκι διαφόρων διατομών που κύρια χρήση τους είναι το ψάρεμα!  :wink:
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 23, 2007, 12:06:39 μμ »
Γαμ@ το, θα ήθαλα να είσουνα εδώ ή να είμουνα εκεί για να σου κάνω μια αγκαλιά ρε Γιώργη.
΄Οπως είπε και ο Λάμπρος αυτό που πραγματικά αξίζει ειίναι η ιστορία, η συναισθηματική φόρτιση στην οποία βρισκόμαστε όλοι όσοι διαβάσαμε αυτά που έγραψες και φυσικά οι αναμνήσεις.
Εγώ σ' ευχαριστώ που ανταπορκίθηκες στο αίτημά μου και γι' αυτό σου κάνω μια δεύτερη αγκαλιά, έστω και από μακριά.

Όσο για το μοντέλο είμαι σίγουρος ότι κανένα  δεν θα είναι όπως αυτό, όσο τέλειο κι αν το φτιάξεις στο μέλλον.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 23, 2007, 12:28:24 μμ »

Είναι το διαφανές ναύλον σκοινάκι διαφόρων διατομών που κύρια χρήση τους είναι το ψάρεμα!  :wink:

@ Τάσος : Την άλλη Τετάρτη ο αξιότιμος κύριος ΓΚΟΝΤΟΓΚ (έτσι νόμιζες ότι θα τη γλυτώσεις;;  :twisted: ) θα μας παραθέσει σπίτι μου μαθήματα περάσματος μεσινέζας (ως ακτίνες σε ζάντα μοτοσυκλέτας BMW σε 1/35  :lol: ). ΜΗΝ το χάσεις, γιατί αν δεν τα καταφέρει (γιατί επιμένει ότι είναι εύκολο) θα τον τυλίξουμε ωσάν λουκάνικο με αυτήν και θα τον πετάξουμε από το μπαλκόνι  :mrgreen:

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 23, 2007, 12:31:58 μμ »

@ Τάσος : Την άλλη Τετάρτη ο αξιότιμος κύριος ΓΚΟΝΤΟΓΚ (έτσι νόμιζες ότι θα τη γλυτώσεις;;  :twisted: ) θα μας παραθέσει σπίτι μου μαθήματα περάσματος μεσινέζας (ως ακτίνες σε ζάντα μοτοσυκλέτας BMW σε 1/35  :lol: ). ΜΗΝ το χάσεις, γιατί αν δεν τα καταφέρει (γιατί επιμένει ότι είναι εύκολο) θα τον τυλίξουμε ωσάν λουκάνικο με αυτήν και θα τον πετάξουμε από το μπαλκόνι  :mrgreen:

Eννοείς ως ακτίνες σε ζάντα PiMP Hummer :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 23, 2007, 12:41:21 μμ »
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια!

Ποιο μοντελο βρε Γιωργη, ::glossa:: το story ολα τα λεφτα ::eusa_clap:: ::cry2::  ::salut::
Λές να το γυρίσω στη συγγραφή; Γιατί με αυτό που κάνω, όχι Poolitzer, κάτι άλλο από που αρχίζει από Poo παίρνω στο τέλος...

Αυτή που εγώ τουλάχιστον χρησιμοποιώ δεν έχει να κάνει με το ψάρεμα όπως έγραψε ο άλλος Γιώργος (mmaker). Είναι ψιλη μαύρη πλαστική κλωστή για επιδιόρθωση καλτσόν. Οταν τη ζήτησα ο υπάλληλος μου είπε οτι τη λένε μεσινέζα.

...δεν θα κρύψω ότι ξανάνιωσα    μ΄όλους εσάς τους μουρλούς...Thanks
Δεν έχει ακόμα μπει διάγνωση σχετικά με εμάς. Η επιστήμη αδυνατεί να μας κατατάξει στις γνωστές ψυχολογικές παθήσεις  :)

To Σάββατο πάμε να τα χαζέψουμε παρέα στο μαγαζάκι - μουσείο
Αμα καταφέρω να κατέβω, ΣΙΓΟΥΡΑ! Εχεις pm.

το έχω ακόμα το δίτομο λιωμένο και με διαλυμένη βιβλιοδεσία από το συνεχές άνοιξε κλείσε
Ναι, και εγώ το κρατάω σε ημιδιαλυμένη κατάσταση, αν και πρόσφατα ξεκίνησε να το διαβάζει ο γιος μου και το βλέπω να σκορπάει...

Sorry, για το άσχετο αλλά.... κάτι τελευταίο ... το πατάρι, που το ξαναανακάλυψες τι πατάρι ήταν ;;  :mrgreen:  ::glossa::
Θα προσπαθήσω να βγάλω φωτό από μία αποθήκη τρίτων (Third party logistics) για να δεις τι εννοώ. Πάντως για να προφτάσω καυστικά σχόλια, χωράω στα εν λόγω πατάρια. Και άνετα, είναι σχεδιασμένα να κινείται περονοφόρο ανάμεσα, και σαν έννοια δεν έχουν καμμία ομοιότητα με τα κοινά πατάρια των σπιτιών (αν και του ramfighter έχει κάτι το μυστήριο...)

Μπορεί να ξέχασα διάφορα άλλα πιο σημαντικά πράγματα στην ζωή μου,αλλά το σχετικά άγνωστο και άσημο αεροπλανάκι, δεν ξεχάστηκε ποτέ...
Τελικά είναι παράξενο τι μας μένει από τις παιδικές αναμνήσεις. Ισως είναι και μία υπενθύμιση οτι τι θεωρούμε σημαντικό και τι όχι πρέπει να επανεξεταστεί. Εμένα πάντως με έχει πείσει να μην παίρνω ΠΟΤΕ στην πλάκα τα προβλήματα που μου αναφέρουν τα παιδιά μου. Μπορεί τώρα στα 42 να μου φαίνεται γελοίο να στεναχωριέται η 8χρονη κόρη μου γιατί ξεκόλλησε η ουρά από μία πλαστική τίγρη, αλλά ξέρω ότι η μικρή υποφέρει και το έχει πάρει πολύ σοβαρά.

Όσο για το μοντέλο είμαι σίγουρος ότι κανένα  δεν θα είναι όπως αυτό, όσο τέλειο κι αν το φτιάξεις στο μέλλον.
Ω ναι!

Πόσα χιλιόμετρα μεσινέζας έχεις;  ::glossa::
Για τη δουλειά αυτή πιο καλό είναι συρματάκι από πολύκλωνο UTP. Και αν βρεις και κάτω από cat 5 διευκολύνει τα πράγματα γιατί έχει λιγότερες συστροφές στη μονάδα του μήκους και είναι πιο εύκολο να ισιώσει. Πάντως η τεχνική είναι η ίδια και τα πράγματα στη ζάντα είναι πιο εύκολα, αρκεί να φτιάξεις με λίγο πλαστικό ένα στήριγμα για τη ζάντα και το κέντρο του τροχού. Πάντως το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά ευαίσθητο από πλευράς μηχανικής αντοχής, οπότε σχεδίασε τη συνέχεια να είναι απαλή και τρυφερή...

Eννοείς ως ακτίνες σε ζάντα PiMP Hummer :D :D :D
Αυτές γίνονται με μήκη από ψιλό ατσαλόσυρμα, σαν αυτό που έχουν τα μηχανικά μολύβια της Rotring για να βγάζεις την μολυβένια μύτη αν σφηνώσει μέσα στο μολύβι. Ασε που είναι και έτοιμα ασημί γυαλιστερά!

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 23, 2007, 12:57:13 μμ »
Συγγνωμη εαν μπαινω στα χωράφια αλλονων, αλλά απο τα 3 μικροέργα που εχω κανει για εγκαταστάσεις δομημένης καλωδίωσης μου γενναται η απορία:
Γιώργο υπαρχει ακόμα πολύκλωνο cat3 ή cat4 ? Και αν ναι που χρησιμοποιείται?

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 23, 2007, 01:10:51 μμ »
Συγγνωμη εαν μπαινω στα χωράφια αλλονων, αλλά απο τα 3 μικροέργα που εχω κανει για εγκαταστάσεις δομημένης καλωδίωσης μου γενναται η απορία:
Γιώργο υπαρχει ακόμα πολύκλωνο cat3 ή cat4 ? Και αν ναι που χρησιμοποιείται?
Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα... Μόνο για τηλέφωνα το βλέπω να χρησιμοποιείται

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 23, 2007, 04:09:47 μμ »
Η ιστορία σου με συγκίνησε και εμένα. Με ταξίδεψες πολλά χρόνια πίσω. Επίσης μου άρεσε που η ιστορία σου διαδραματίστηκε στην πατρίδα μου στην Σαλαμίνα γιατί όπως εσύ έτσι και εγώ είχα βρει στην Κούλουρη αρκετά kit και θυμάμαι χαρακτηριστικά που είχα αγοράσει ένα F-5B της Matchbox....

Μεγάλες Στιγμές και άλλες εποχές... :(
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος Costas 1/72

• Unicus Ac Immortalis II
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΝΟΜΟΙΣ ΠΕΙΘΟΥ,αλλιώς κίτρινο κορδόνι που σας έφαγε
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 23, 2007, 07:12:41 μμ »
Κάτι τέτοιες ιστορίες είναι που σε κάνουν να καταλάβεις πόσο δεμένοι είμαστε με τον μοντελισμό!
Όλοι μας ξεκινήσαμε στα παιδικά μας χρόνια με αντίστοιχο τρόπο...
Όπως και συ Γιώργο,έτσι και γω βρήκα ένα μισοσπασμένο Ηunting Persival Piston Provost της Matchbox...Με το που το έπιασα στα χέρια μου με έπιασαν λυγμοί.Δεν πίστευα ότι μετά από 23 χρόνια ξαναέπιανα το πρώτο μου μοντέλο...
Μερικά κομμάτια πλαστικό,με ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο σε ηλικία 9 χρονών,τότε που ένας φίλος, μου έφερε για δώρο το πρώτο μου μοντέλο...
Παρότι 9 χρονών,θυμάμαι με κάθε λεπτομέρεια την κατασκευή,τα στάδια και όλες τις οδηγίες-τις γνωστές της Matchbox με τα κομμάτια σκιασμένα αναλόγως το χρώμα που ήθελαν. στο μυαλό μου είχε αποτυπωθεί κάθε λεπτομέρεια εκείνου του κιτ,και δεν ξεχάστηκε ποτέ!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Και συ με Provost ξεκίνησες ρε θηρίο?!? Και γω το είχα βρει στο σπίτι (δυστυχώς γι'αυτό με ένα σωληνάριο κόλλα δίπλα του) όταν ακόμη ήμουν πολύ μικρός, 5-6 ετών. Περιττό να πω ότι από τότε κόλλησα και εγώ την ανίατη μοντελίτιδα... Αναμνήσεις.....
ΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ

Tags: walrus