Αποστολέας Θέμα: Ki-84 Hayate χρώμα παραλλαγής  (Αναγνώστηκε 2054 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Ki-84 Hayate χρώμα παραλλαγής
« στις: Μαΐου 19, 2007, 01:46:22 πμ »
    Παιδιά καλησπέρα,
  Πρόσφατα αγόρασα το κιτ του Ki-84 Hayate της Hasegawa στην 1/32, το οποίο είναι εξαιρετικό μοντέλο( νομίζω ότι οι γιαπωνέζοι φροντίζουν λίγο περισότερο τα κιτ δικών τους αεροσκαφών, βέβαια και τα Bf-109, Fw-190 είναι πολύ καλά μοντέλα).
   Στις οδηγίες βαψίματος της παραλλαγής προτείνεται για τις πάνω επιφάνειες το 304 Olive drab(FS34087) της Gunze. Μήπως γνωρίζει κάποιος κατά πόσο είναι σωστό αυτό το χρώμα ; Απ'όσο ξέρω θα περίμενα να βάφεται με το σκούρο πράσινο της Ιαπωνικής Αεροπορίας Στρατού.
   Επίσης για το πιλοτήριο προτείνεται το 127 Cockpit color(Nakajima) και για τις φωλέες του συστήματος προσγείωσης  το 128 Gray green(της Gunze και τα δύο). Είναι σωστά αυτά τα χρώματα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
Απ: Ki-84 Hayate χρώμα παραλλαγής
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 19, 2007, 02:20:33 πμ »
    Παιδιά καλησπέρα,
  Πρόσφατα αγόρασα το κιτ του Ki-84 Hayate της Hasegawa στην 1/32, το οποίο είναι εξαιρετικό μοντέλο( νομίζω ότι οι γιαπωνέζοι φροντίζουν λίγο περισότερο τα κιτ δικών τους αεροσκαφών, βέβαια και τα Bf-109, Fw-190 είναι πολύ καλά μοντέλα).

...και που να δεις το καινούργιο 1/32 Thunderbolt P-47 της Hasegawa... Ε-Κ-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-O!

Το Olive Drab της Gunze νομίζω πως ταιριάζει με Imperial Japanese Army Green - το πιλοτήριο μπορεί να βαφτεί με Nakajima Green αλλα και με αλουμίνιο ή Metallic Blue. Πάντως σε γενικές γραμμές από τα τέλη του '43 έως τη παράδοση των Ιαπώνων η ποιότητα των χρωμάτων λόγω μειωμένης παραγωγής δεν ήταν και η καλύτερη - επομένως δε δεν  θα ανησυχούσα για 100% ακρίβεια στα χρώματα αυτά.
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 21, 2007, 11:42:06 πμ »
   ευχαριστώ για τη βοήθεια. Σκέφτομαι να αναμίξω το Olive Drab με πράσινο σκούρο και να φθείρω την παραλλαγή αρκετά. Πράγματι, σε φωτό της περιόδου αυτής, τα αεροσκάφη των Ιαπώνων δείχνουν σε κακά χάλια....

μήπως ξέρετε αν υπάρχει ή αν πρόκειται να κυκλοφορήσει βελτιωτικό για αυτό το κιτ? (κυρίως με ενδιαφέρει ο κινητήρας).

ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 21, 2007, 11:44:04 πμ »
Για τσέκαρε και εδώ φίλε μου
http://www.ipmsstockholm.org/colorcharts/stuff_eng_colorcharts_japan.htm
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 21, 2007, 11:45:27 πμ »
Φίλε δεν το είχα δει το post, sorry...

Στα πρόχειρα τώρα, το olive drab είναι το FS34087 και το IJA A2 olive green είναι το 34088 που είναι πολύ κοντά. Μπορείς να ανακατέψεις Humbrol 155 και 159 σε αναλογία 1:1 και να έχεις το FS34088.

Περίμενε μέχρι το απόγευμα για να επιβεβαιώσω τα παραπάνω...

Επίσης μπορείς να το κάνεις όλο μεταλλικό (άβαφο) και στην 1/32 θα είναι εντυπωσιακότατο. Τέλος υπήρχαν και μονόχρωμα με A12 medium brown, FS30140, Lifecolor UA125, Humbrol 160. Λάβε υπ' όψη σου ότι προς το τέλος του πολέμου ότι χρώμα υπήρχε διαθέσιμο κατέληγε πάνω στα αεροπλάνα οπότε μην σκάς και πολύ για σωστές τονικότητες. Επίσης τα χρώματα για επίσπευση της παραγωγής έπεφταν στα αεροσκάφη χωρίς τη χρήση υποστρώματος primer και αυτό σε συνδιασμό με την κακή ποιότητα των χρωμάτων που επισήμανε και ο Corto και το περιβάλλον των επιχειρήσεων, οδηγούσε σε εκτεταμένες φθορές, αποχρωματισμούς, chipping και γενικά μια εικόνα ενός αεροσκάφους πολύ-πολύ ταλιπωρημένου...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 22, 2007, 12:30:08 μμ »
Επειδή και εγώ το έψαχνα πιο παλιά το "αυθεντικό χρώμα" των μοντέλων, μετά από ΠΟΛΥ ψάξιμο κατέληξα στο συμπέρασμα που γράφει και ο gkontog.
Ειλικρινά προς το τέλος του πολέμου το αυθεντικό χρώμα στα γερμανικά και στα γιαπονέζικα - όπως και στην αρχή του πολέμου στα ρώσσικα - δεν υφήσταται καν.
Μην ξεχνάμε φυσικά και ότι το χρώμα που πουλάνε οι εταιρείες ΔΕΝ είναι ακριβώς (κατά 100%) η επίσημη απόχρωση, βάλε και ότι το χρώμα πρέπει να αραιωθεί για να πέσει στην κλίμακα, και έχεις ένα αχταρμα όλο δικό σου....
Βάψτο όπως το είδες και σου αρέσει με λίγα λόγια, αυτό κάνω εγώ εδώ και 10 χρόνια...

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 25, 2007, 01:58:25 μμ »
  ευχαριστώ για τη βοήθεια, είστε πολύ ενημερωμένοι απ' ότι βλέπω. Ειδικά ο mmaker, τι να πώ... Εξαιρετική η ιστοσελίδα που παραπέμπεις.
 πού την ξετρύπωσες?  όσες φορές έψαξα στο Internet δεν έβρισκα τίποτα.

μήπως ξέρετε αν υπάρχει ή αν πρόκειται να κυκλοφορήσει βελτιωτικό για αυτό το κιτ? (κυρίως με ενδιαφέρει ο κινητήρας).

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Tags: ki-84 hayate