Αποστολέας Θέμα: Collezione Lancia  (Αναγνώστηκε 6731 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Collezione Lancia
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 16, 2007, 02:27:40 μμ »
 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Εντάξει, με κάλυψες! Αμα χρειάζονται και παραστατικά αγοράς για πιστοποίηση γνησιότητας  των εξαρτημάτων :!:
Και υποθέτω οτι ανάλογα με το επίπεδο πιστοποίησης FIBA παίζει και η τιμή πώλησης μετά το πέρας των εργασιών.

Ακριβό χόμπυ διάλεξες ρε παιδί μου!  :)
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 16, 2007, 02:29:41 μμ »
Να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου (σαν καλός μ@λ@κ@ς) που αποφάσισε να ασχοληθεί με κλασσικά αυτοκίνητα και μάλιστα Ιταλικά  :evil: και μάλιστα Alfa Romeo  :evil: :evil:
Αγαπητέ gkontog αυτή τη στιγμή η αξία του στοκ ανταλλακτικών που διατηρώ για τα αυτοκίνητά μου (είτε γιατί δεν υπάρχουν και δε θα βρίσκονται όταν τα χρειαστώ, είτε για την κακιά την ώρα) μπορώ να σου πω ότι είναι μεγαλύτερη από τα ίδια τα αυτοκίνητα.
Ενδεικτικά να παραθέσω κάποιες τιμές προφυλακτήρας νικελένιος (και αν τον βρεις) στοιχίζει πάνω από 600 με 900EUR  :shock:
Μπροστινή ή πίσω μετώπη (ήσουν της δουλειάς οπότε ξέρεις τι είναι) άνω των 1000-1500EUR.
Φανάρι (εμπρός ή πίσω) από 300 με 400 και βάλε
και πολλά άλλα που σταματάω να τα σκέφτομαι γιατί ανεβάζω πίεση  ::salut::

ΥΓ Sorry για το spam ξάδερφε

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 16, 2007, 02:55:29 μμ »
Να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου (σαν καλός μ@λ@κ@ς) που αποφάσισε να ασχοληθεί με κλασσικά αυτοκίνητα και μάλιστα Ιταλικά  :evil: και μάλιστα Alfa Romeo  :evil: :evil:
Αγαπητέ gkontog αυτή τη στιγμή η αξία του στοκ ανταλλακτικών που διατηρώ για τα αυτοκίνητά μου (είτε γιατί δεν υπάρχουν και δε θα βρίσκονται όταν τα χρειαστώ, είτε για την κακιά την ώρα) μπορώ να σου πω ότι είναι μεγαλύτερη από τα ίδια τα αυτοκίνητα.
Ενδεικτικά να παραθέσω κάποιες τιμές προφυλακτήρας νικελένιος (και αν τον βρεις) στοιχίζει πάνω από 600 με 900EUR  :shock:
Μπροστινή ή πίσω μετώπη (ήσουν της δουλειάς οπότε ξέρεις τι είναι) άνω των 1000-1500EUR.
Φανάρι (εμπρός ή πίσω) από 300 με 400 και βάλε
και πολλά άλλα που σταματάω να τα σκέφτομαι γιατί ανεβάζω πίεση  ::salut::

ΥΓ Sorry για το spam ξάδερφε
Εντάξει παιδιά με πείσατε! Εχω μείνει άλαλος!
 ::offtopic::
Ωραία, ας αφήσουμε τα 1/1, τα συλλεκτικά πολύ ωραία κομμάτια που βλέπω στο topic από τιμές που κυμαίνονται;

ΥΓ
Νίκο με τόσα λεφτά σε ανταλλακτικά όντως αγόραζες άλλο αυτοκίνητο. Η μια τηλεφωνική γραμμή για το σπίτι  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Aretino

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 16, 2007, 03:23:52 μμ »
Τώρα γιατί μου αγγίζετε ευαίσθητες χορδές περί συλλεκτικών;Θέλετε να αρχίσω να αραδιάζω τιμές από πρόσφατες δημοπρασίες;Η καλύτερη πάντως  σχετικά προσιτή επένδυση στο χώρο του κλασσικού οχήματος αυτή τη στιγμή,είναι μια Giulietta Sprint Veloce ή μη (750 ή 101).Έστω και Giulia Coupe(101).Ή την αντίστοιχη Giulietta Spider ή Giulia Spider (πάντα 101).Δίνεις γύρω στα 30 με 35 χιλιάρικα (πάντα στο εξωτερικό)για ένα καλό κομμάτι,ξέροντας ότι σε δυό τρία χρόνια ή τιμή αυτή θα έχει διπλασιαστεί.
Οι ανακατασκευές των vintage αυτοκινήτων είναι τόσο ακριβές,γιατί στην ουσία ασχολούνται πολύ λίγα και εξειδικευμένα άτομα που πρέπει να ανακατασκευάσουν και να ανακαλύψουν σχέδια για ένα σωρό κομμάτια του αυτοκινήτου.Και αν η ΜΒ μπορεί να προμηθεύσει  σήμερα με την μικρότερη  βίδα για οποιοδήποτε μοντέλο της το συλλέκτη,για τη  Maserati πχ. αυτό δεν είναι δυνατό.Όλα πρέπει να τα κάνει ή να τα ανακαλύψει μόνος του ο ιδιοκτήτης (άντε με τη βοήθεια του Adolfo Orsi γιού των πρωην ιδιοκτητών της Maserati τη δεκαετία του 50).

Στις μινιατούρες τώρα οι τιμές δεν είναι standard αλλά ποικίλου ανόλογα με τα ποιοτικά standards της εταιρείας (δεν μιλάμε για diecast τώρα αλλά για κιτ ή έτοιμα κομμάτια από ρητίνη ή white metal).Ένας μέσος όρος τιμών λοιπόν είναι τα 60-80 ευρώ για το κιτ 1:43(400 ευρώ αν μιλάμε για φορτηγό) και 200-300 ευρώ για το factory handbuilt (500-600 για φορτηγά)πάντα στην 1:43.           

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 16, 2007, 03:56:47 μμ »
Είμαστε όλοι μας εραστές της αυτοκίνησης. Αλλά τι γίνεται όταν οι ερωμένες μας κοστίζουν ακριβα :?: :oops: :oops:

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 16, 2007, 04:55:50 μμ »
 Η 037 stradale είναι υπέροχο αυτοκίνητο, ήταν μια "φτηνή" ferrari  :wink:  Είχε απίστευτο ήχο και κράτηματα  ::icon_thumright::
Ένας φίλος στην Ιταλία είχε μια Beta και μια thema 8.32 ferrari  :shock: :shock:  Η beta ήταν καλό αυτοκίνητο, όμως εμένα προσωπικά δεν μου άρεζε η μούρη της....στην Thema 8.32 θυμάμαι οτι στο πόρτπαγκάζ υπήρχε μια αεροτομή η οποία σαν στις porsche μετά τα 100 'έβγαινε" και σηκωνόταν για άντοση.
 Στην Pescara που σπούδαζα είχα πετύχει μια mercedes 190SL, όμοια με την 300SLR "Gulling" ----"φτερά του γλάρου" αλλά χωρίς τα "φτερά" και με 1900 μοτέρ  :oops: :oops: :mrgreen: , με "ταυτότητα Automobile Club Italia (A.C.I.) οτι ήταν original, γύρω στα 45.000.000 λιρέτες δλδ περίπου 8.500.000 δρχ εποχής ('93)......βέβαια τότε με 17.000.000 δρχ αγόραζες 348Ts ελαφρά μεταχειρισμένη ή με 10.000.000 την Mondial πάλι ελαφρά μεταχειρισμένη.....

Αποσυνδεδεμένος Aretino

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 16, 2007, 05:20:53 μμ »
Η 037 stradale είναι υπέροχο αυτοκίνητο, ήταν μια "φτηνή" ferrari  :wink:  Είχε απίστευτο ήχο και κράτηματα  ::icon_thumright::
Ένας φίλος στην Ιταλία είχε μια Beta και μια thema 8.32 ferrari  :shock: :shock:  Η beta ήταν καλό αυτοκίνητο, όμως εμένα προσωπικά δεν μου άρεζε η μούρη της....στην Thema 8.32 θυμάμαι οτι στο πόρτπαγκάζ υπήρχε μια αεροτομή η οποία σαν στις porsche μετά τα 100 'έβγαινε" και σηκωνόταν για άντοση.
 Στην Pescara που σπούδαζα είχα πετύχει μια mercedes 190SL, όμοια με την 300SLR "Gulling" ----"φτερά του γλάρου" αλλά χωρίς τα "φτερά" και με 1900 μοτέρ  :oops: :oops: :mrgreen: , με "ταυτότητα Automobile Club Italia (A.C.I.) οτι ήταν original, γύρω στα 45.000.000 λιρέτες δλδ περίπου 8.500.000 δρχ εποχής ('93)......βέβαια τότε με 17.000.000 δρχ αγόραζες 348Ts ελαφρά μεταχειρισμένη ή με 10.000.000 την Mondial πάλι ελαφρά μεταχειρισμένη.....

Η 037 ουσιαστικά είναι μια beta (κλωβός επιβατών από beta Montecarlo) με κινητήρα του gruppo,του οποίου το μπλοκ για μεγαλύτερη αντοχή ήταν αυτό ενός Fiat Turbodiesel.Χρησιμοποιούσε βέβαια μηχανικό υπερσυμπιεστή τύπου Roots (Volumex ονόμασαν το σύστημα οι Ιταλοί)που κατόπιν βρήκε το δρόμο προς την παραγωγή,τόσο στις Beta Coupe,HPE και Τrevi όσο και στο Fiat Argenta.
Με μόλις 200 κομμάτια παραγωγήμσχεδιασμένα από τον Pininfarina και συναρμολογημένα στο ατελιέ της Abarth,το αυτοκίνητο βγαίνει σήμερα προς πώληση σπανιότερα και από μια Stratos.Oi τιμές για μια απλή έκδοση ξεκινούν από τα 100.000 ευρώ.ʼρα ακριβότερη από οποιαδήποτε σύγχρονη της Ferrari.
Είναι από τα ελάχιστα κομμάτια μετά την περίοδο της Fulvia (μαζί με Stratos,S4 και Deltona)που γίνεται δεκτό στο Registro Storico Lancia.

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 16, 2007, 05:25:16 μμ »
Beta ΑΛΛΑ ΤΙ Beta  :shock: :shock: 8)   Πολύ ωραίο αυτοκίνητο...ο ήχος του σε διαπερνούσε  ::eusa_dance:: ::eusa_dance::
Η Fulvia δεν ήταν μια "λεπτοκαμωμένη" ιταλίδα  :?: :?:

Αποσυνδεδεμένος Aretino

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 16, 2007, 05:54:29 μμ »
Beta ΑΛΛΑ ΤΙ Beta  :shock: :shock: 8)   Πολύ ωραίο αυτοκίνητο...ο ήχος του σε διαπερνούσε  ::eusa_dance:: ::eusa_dance::
Η Fulvia δεν ήταν μια "λεπτοκαμωμένη" ιταλίδα  :?: :?:

Δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς εννοείς για τη Fulvia.Mπορείς να γίνεις λίγο σαφέστερος;Mιλάω για το μοντέλο της Lancia.

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 16, 2007, 06:01:07 μμ »
Ναι για την Lancia Fulvia μιλάω.....το αμάξωμα της δεν είναι πολύ....πώς να το πώ........ιταλικα λέγεται slanciata..... :oops: :twisted:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 16, 2007, 06:14:08 μμ »
Ναι για την Lancia Fulvia μιλάω.....το αμάξωμα της δεν είναι πολύ....πώς να το πώ........ιταλικα λέγεται slanciata..... :oops: :twisted:
Η Fulvia ήταν το 2ο αυτοκίνητο της οικογένειας, αυτή με τα στρογγυλά φώτα πίσω και όχι τα μακρόστενα. Οταν έπειτα από 15 χρόνια την εμβόλισε από το πλάι αριστερά ένα VW σκαραβαίος με 80Km/h (εκτίμηση της αστυνομίας) η Fulvia απογειώθηκε, χτύπησε με την οροφή μία κολώνα της ΔΕΗ (σημάδι στα 3.5m), προσγειώθηκε και ήρθε πάλι στους τροχούς της. Ο θάλαμος των επιβατών δεν παραμορφώθηκε πάνω από 10cm από τα πλάγια και 15cm ο ουρανός στο σημείο που χτύπησε την κολώνα. Στη συνέχεια, και φυσικά με κάποια δυσκολία στο οδήγημα, επέστρεψε σπίτι έχοντας μέσα τρομαγμένους αλλά σώους των πατέρα μου και τον 7χρονο αδελφό μου. Δεν επισκευάστηκε ποτέ γιατί ούτως ή άλλως θα πέρναμε άλλο αυτοκίνητο, και πουλήθηκε για ανταλλακτικά  :( Το VW διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη τραυματίζοντας σοβαρά και τους 2 επιβαίνοντες.

Δε νομίζω να ήταν λεπτοκαμωμένη!

Αποσυνδεδεμένος Aretino

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 16, 2007, 07:30:27 μμ »
Η Fulvia ήταν το 2ο αυτοκίνητο της οικογένειας, αυτή με τα στρογγυλά φώτα πίσω και όχι τα μακρόστενα. Οταν έπειτα από 15 χρόνια την εμβόλισε από το πλάι αριστερά ένα VW σκαραβαίος με 80Km/h (εκτίμηση της αστυνομίας) η Fulvia απογειώθηκε, χτύπησε με την οροφή μία κολώνα της ΔΕΗ (σημάδι στα 3.5m), προσγειώθηκε και ήρθε πάλι στους τροχούς της. Ο θάλαμος των επιβατών δεν παραμορφώθηκε πάνω από 10cm από τα πλάγια και 15cm ο ουρανός στο σημείο που χτύπησε την κολώνα. Στη συνέχεια, και φυσικά με κάποια δυσκολία στο οδήγημα, επέστρεψε σπίτι έχοντας μέσα τρομαγμένους αλλά σώους των πατέρα μου και τον 7χρονο αδελφό μου. Δεν επισκευάστηκε ποτέ γιατί ούτως ή άλλως θα πέρναμε άλλο αυτοκίνητο, και πουλήθηκε για ανταλλακτικά  :( Το VW διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη τραυματίζοντας σοβαρά και τους 2 επιβαίνοντες.

Δε νομίζω να ήταν λεπτοκαμωμένη!

Νομίζω ότι ο χαρακτηρισμός αφορά στις γραμμές της και ιδιαίτερα της coupe και όχι στη στιβαρότητα της κατασκευής της :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 19, 2007, 02:22:33 πμ »
Τελικά ο μ@μ@κας την Gamma coupe είχα στο μυαλό μου και έλεγα την Fulvia  ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: πήρα τηλ. ενα φίλο ιταλό που την έχει και μου είπε το μοντέλο  :oops: :oops:

** slanciata = λεπτή και πλατιά

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 19, 2007, 02:27:50 πμ »
Πολύ σε Quattroporte φέρνει από το πλάι...

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 19, 2007, 02:49:30 πμ »
Πολύ σε Quattroporte φέρνει από το πλάι...

Πιο πολύ στην Ghibli του 92 φέρνει ( ή μαλλον η maserati φερνει στην Gamma Coupe)

Αποσυνδεδεμένος Aretino

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 19, 2007, 12:27:50 μμ »
Εγώ θα έλεγα ότι συγγένεια υπάρχει με την Ferrari 400/412i αφού πρόκειται για δημιουργίες του ίδιου οίκου (Pininfarina) της ίδιας περιόδου περίπου και το σπουδαιότερο του ίδιου σχεδιαστή (Aldo Brovarone). 

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 19, 2007, 01:10:43 μμ »
Σωστός!

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 19, 2007, 03:16:59 μμ »
Πώπώωωωωω φίλε μου τί μου θύμησες φίλε μου....όταν αγόρασα στην Ιταλία την 348tb μου ακριβώς δίπλα ήταν μια τέτοια 400/412i σε μπλέ σκούρο μεταλλικό.........κόλαση αμάξι  :oops: :oops:  Νομίζω οτι τα 2 400/412 - Gamma coupe πρέπει να έχουν κοινές ρίζες, νόμιζα η Mondial να πώ την αλήθεια αλλά τώρα που τις βλέπω όντως η 400άρα "τής φέρνει πιό πολύ". Η Gamma ήταν η ακριβή εκδοχή της Betta, έτσι μετά απο απαίτηση πολλών Bettista γιά λίγο αβάντσο στις Betta τους, η μαμά Lancia κυκλοφόρησε σε πολύ λίγα αντίτυπα (για τους "άρρωστους"  :mrgreen: ) την Lancia Betta special Monte Carlo, σήμερα έχει μεγάαααλη αξία πλέον....

Tags: