Γεια σας Παιδιά

Μετά από οκτώ μέρες υπηρεσίας σκέφτηκα να σας παρουσιάσω ένα από τα Μοντέλα μου που έχω φτιάξει πριν από τρία χρονια περίπου.
Είναι το Αυστραλέζικο Aρμα Περισυλλογής που έδρασε στο Vietnam το 1965.Το Μοντέλο είναι τις
Accourate Armour όλο από ρητίνη στην 1:35.
Η τιμή του ήτανε και τώρα κρατηθείτε όλοι σας....160EUR!!!!!

.Όχι δεν είμαι πλούσιος αλλα ένας τρελός "μοντελλιστις"

.
Το πρώτο μου μοντέλο ρητίνης και χρειάστηκα περίπου έναν μηνα για την κατασκευή του.Ένα πολύ ωραίο kit με μερικά λαθάκια εφαρμογής που όμως διορθώθηκαν εύκολα.
Το βάψιμο έγινε με Ακριλικά τις Tamiya και Modelmaster. Το χρώμα τον αυστραλέζικων αρμάτων στο Vietnam then υπάρχει από καμια εταιρία.Έπρεπε να συγκρίνω φωτογραφίες για να το κάνω.
Η παρακάτω Λίστα θα σας δώσει μια ιδέα το πως να το κάνετε και εσείς.
1.Αστάρι δικό μου "μιξ" από ακριλικά
2. PreShading με μαύρο ακριλικό.
3.Πρώτο χέρι με αρκετά αραιωμένο XF-51 Khaki Drab Tamiya.
4.Το ίδιο χρώμα με λίγο άσπρο για τα ανοίγματα.
5.Φίλτρο αρκετά αραιωμένο Olive Drab με το νούμερο 2050 τις Modelmaster.
6.Μετά από μια εβδομάδα στέγνωμα, γιατί ήθελα να τα κάνω όλα σωστά, πέρασα το πρώτο χέρι gloss βερνίκι για να βάλω τις χαλκομανίες.
7.Χαλκομανίες και δεύτερο χέρι βερνίκι.
8.μετά από δυο μέρες πρώτο χέρι wash με μαύρο και καφέ λάδι.
9.μετά από μια μέρα στέγνωμα στεγνό πινέλο με Khaki Drill με το νούμερο 72 τις Humbrol
10.Paint chipping εδώ μπορεί ο καθένας να αφήσει την φαντασία του ελεύθερη.
11.Metalising με ασημι και Raw Umber λάδι τεχνική του κυριου Verlinden
12.Οι ερπύστριες είναι τις Friul και βαφτήκανε με μαύρο τις Tamiya και επεξεργαστήκανε με λάδια wash και στεγνό πινέλο με το "μιξ" ασημι και Raw Umber.
Στο τέλος κολληθήκανε τα κομμάτια που επεξεργαστήκανε ξεχωριστά και...αυτό ήτανε.

Με αυτό το Aρμα κέρδισα σε δυο κατηγοριες σε μια έκθεση το 2004 και δημοσιεύτηκε το κείμενο που έγραψα σε ένα γερμανικό μοντελιστικό περιοδικό το Modell Fan.
Έτσι έβγαλα και τα λεφτά που ξόδεψα για αυτό το Μοντέλο.
Μερικά τελευταία λόγια για το μοντέλο.
Το άρμα είναι όλο από ρητίνη και θα σας πω ειλικρινά ότι δεν ήτανε καθόλου πρόβλημα να επεξεργαστή. Δηλαδή το περίμενα πολύ πιο δύσκολο από ότι μου φαινότανε και τα προβλήματα εφαρμογής λυθήκανε χωρίς δυσκολία.Η λεπτομέρεια του είναι άψογη.Το μονο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήτανε η καρκινογόνα σκόνη τις ρητίνης που εδώ οπωσδήποτε πρέπει να "εργασεζε" με μάσκα. Καλά η τιμή του είναι πολύ αλλα πιστεύω ότι στην ελλάδα θα είναι ακόμα πιο ακριβό.Αλλα να σας πω κάτι...άμα έχω μαζέψει κάνα φράγκο και δω κάτι καλο και ακριβό το αγοράζω και δεν υπολογίζω τίποτα...αυτή είναι η τρελα του μοντελισμού.
Lucas