Καλησπέρα, αυτή είναι μια απάντηση που άργησε να δωθεί αλλά... Κάλιο αργά παρά ποτέ.
Η revell διαφημίζει την σειρά ακρυλικών της ως "χρώματα με βάση το νερό και εκπληκτική καλυπτικότητα" και όχι άδικα.
Τα χρώματα έρχονται σε τετράγωνο κουτάκι με τον κωδικό, το όνομα και το καρτελάκι του χρώματος στο επάνω μέρος.

Η σειρά δεν είναι και τόσο περιορισμένη όσο ήταν στα πρώτα βηματά της και πλέον αριθμεί 72 κωδικούς. Ελλίψεις υπάρχουν πολλές και πολλά χρώματα πρέπει να αναμιχθούν για να
μας δώσουν αυτό που θέλουμε. Αισθητή είναι η απουσία χρωμάτων καμουφλάζ της luftwaffe καθώς και η περιορισμένη γκάμα σε μεταλλικά.
Η αντιστοίχιση έγινε σύμφωνα με τα Γερμανικά RAL και πολλά χρώματα αλλάζουν ονομασία στον πίνακα FS.
Δεν δοκίμασα να αραιώσω το χρώμα με AJAX η με οινόπνευμα αλλα με απλό νεράκι βρύσης και δεν είχα πρόβλημα με σταγόνες και δάκρυσμα.
Η Revell διαφημίζει πως μπορούμε να πετύχουμε αποτελέσματα ισάξια με enamel χρώμα όταν βάφουμε με πινέλο και επιφάνια αερογράφου. Στην πρώτη περίπτωση δεν μπορώ να την διαψεύσω καθώς, χωρίς αραίωση κατευθείαν απο το κουτι, το χρώμα έστρωσε άψογα πάνω στην επιφάνεια και οι πινελιές μετά απο λίγο κάθησαν με το υπόλοιπο στρώμα.
Στον αερογράφο η εταιρία προτείνει αραίωση περίπου 20% - 25% δοκιμάζοντας να ψεκάσω με αυτές της αναλογίες πρόσεξα πως το χρώμα καλύπτει απο το πρώτο χέρι και πειραματίστηκα λίγο περισότερο με 30% - 35% με καλύτερη υφή γύρω στο 30%. Στην αραίωση, ασφαλώς παίζει μεγάλο ρόλλο ο πειραματισμός και το προσωπικό γούστο του καθενώς. Με χαμηλή πίεση παρατηρήθηκε μπούκωμα του tip αλλά όχι περισσότερο απο άλλες μάρκες.
Το χρώμα δεν σηκώνεται εύκολα με της ταινίες μασκαρίσματος μοντελισμού αλλά για καλό και για κακό αφαίρεσα την κόλλα απο της απλές του εμπορίου.
Βάζοντας το δαχτυλάκι μου (

) με το νυχάκι έξυσα λίγο χρώμα απο την επιφάνεια αλλά αυτό είναι ακραία κατάσταση και δεν νομίζω να δίνουμε σε παιδιά τα μοντέλλα μας για να προκαλέσουν αυτού του είδους της ζημιές.
Το κουτάκι περιέχει 18ml χρώματος σε τιμή γύρω στα 2.00 Ε στην Ελλάδα και περίπου 1,5 με 1,7 Ε στο εξωτερικό. Εγώ αφού δοκίμασα κάποια απο αυτά αγόρασα όλη την σειρά απο τα mat, satin και μεταλλικά χρώματα σε σύνολο τιμής μαζί με τα μεταφορικά περίπου 1,7 Ε το κουτάκι απο το EBAY Γερμανίας. Μάζι με αυτά αγόρασα και ένα μπουκάλι aqua color clean της Revell το οποίο καθαρίζει ξεραμένο revell aqua color αλλά έχει και την ίδια εφαρμογή σε enamel. Η Revell προτείνει τον καθαρισμό των πινέλων, εάν δεν έχει ξεραθεί το χρώμα, με νερό και σαπούνι και του αερογράφου με ζεστό νερό. Σε περίπτωση που ξεραθεί τοτε χρησιμοποιούμε το aqua color clean που είναι πιστεύω πιο μαλακό απο νίτρου και white spirit αλλά δεν ξέρω αν είναι το ίδιο αποδοτικό.
Γενικά έχοντας δοκιμάσει gunze, tamiya, σωληνάρια ακρυλικού ζωγραφικής και παλιότερα enamel μπορώ να πώ πως η σειρά της Revell σίγουρα κρατάει της υποσχέσεις της και προσφέρει φοβερή ποιότητα σε χαμηλή τιμή και αρκετό περιεχόμενο χωρις τις ιδιεταιρότητες άλλων εταιριών.
Ευχαριστώ.