Αποστολέας Θέμα: Chieftain MK 5, Tamiya 1/35  (Αναγνώστηκε 2623 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
Chieftain MK 5, Tamiya 1/35
« στις: Απριλίου 26, 2007, 05:14:30 μμ »
Το συγκεκριμένο άρμα είναι της ΤΑΜΙΥΑ στην 1/35 και όπως όλοι ξέρετε είναι καλούπι της δεκαετίας του 1970,αλλά κατά την γνώμη μου πολύ καλό και με πολλή καλή εφαρμογή.
Βάφτηκε με το XF-61 DARK GREEN ακρυλικό της TAMIYA και σκονίστηκε ελαφρά από μακριά με το XF-57 BUFF και με ελάχιστες φθορές μιας και δεν είχε επιχειρήσει με τους Αγγλους σε κάποιο μέτωπο(αν κάνω λάθος να με διορθώσει όποιος ξέρει κάτι).Ελπίζω να σας αρέσει.

Αποσυνδεδεμένος Geokid

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αργος
  • modelclub.gr
    • virtual 335th Greek Squadron
Απ: CHIFTAIN MK 5 - 1/35
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 26, 2007, 05:19:08 μμ »
Εξαιρετικο και επιτελους κατι διαφορετικο! ::icon_thumright::
Me,i want what's coming to me.
The world Chico, and everything in it
,Scarface
 Hasegawa 1/48 F-14A"Jolly Rogers" 75% Hasegawa 1/48 Spitfire Vb Trop Τελος!!

Αποσυνδεδεμένος LAMPAKIAS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • Μ113 IDF Fitter
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 26, 2007, 05:48:57 μμ »
και ελεγα που χαθηκε αυτο το παιδι
μπραβο δημητρη
πολυ καλος ο εγγλεζος
θα ηθελα μονο λιγο καλυτερες φοτος
αντε τωρα στο επομενο
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
IPMS 1200

[im

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 26, 2007, 06:02:31 μμ »
Πολύ όμορφο αγαπητέ. ::icon_thumright::

Συμφωνώ και εγώ στο κάτι διαφορετικό, γιατί εκτός από όμορφα γερμανικά ΒΠΠ υπάρχουν και άλλα άρματα με ενδιαφέρον.
Το ίδιο κιτ τό έχω φτιάξει και εγώ κάπου στα τέλη του της 10ετίας του 80 (αν θες σου ποστάρω φωτό) αλλά έχω και ένα ακόμη που θα ξεκινήσω σύντομα.

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 26, 2007, 06:15:22 μμ »
Πως τα καταφέρνω και κάθε κιτ που αγοράζω ή σκέφτομαι να αρχίσω παρουσιάζεται από κάποιο άλλο μέλος λίγες μέρες πριν!!!!! :lol: :lol: :lol:

Πάντως Μήτσο τρομερό το Chieftainακι σου!!! Και να σκεφτεί κανείς ότι είναι καλούπι 1970!!!! Είναι όμως και το μοναδικό σε αυτή την κλίμακα και ένα απίστευτα ωραίο και διαφορετικό θέμα!!! Μπράβο ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Το δικό μου Chieftain πάει για κάτι λίγο πιο περίεργο... :mrgreen:
Θα είναι ένα Ιρανικό Shir 1 (Khalid) που είναι μετασκευή του Chieftain με αναρτήσεις τροχούς και ερπύστριες από το μεταγενέστερο Callenger I.
Είμαι ακόμα στο στάδιο της ιστορικής έρευνας μιας και τα  Shir 1 κατά κάποιες πηγές στο internet είχαν ήδη αρχίσει να παραδίδονται στην κυβέρνηση του Σάχη ενώ κατά κάποιες άλλες δεν πρόλαβαν να παραδοθούν μετά την πτώση του Σάχη και το μπλοκάρισμα των ΗΠΑ.

Την έρευνα "μπλοκάρισε" και η αναφορά:
"Οι ΗΠΑ απάντησαν μπλοκάροντας την εξαγωγή προς το Ιράν ήδη προπληρωμένου αμυντικού υλικού αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων USD." του φίλου Γιώργου (gkontog) στο εξαιρετικό κατά τα άλλα άρθρο του για την επιχείριση Eagle Claw στο site του modelclub! ::eusa_clap::

http://modelclub.gr/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=157&Itemid=38

Υ/Γ: Έχω την αίσθηση (χωρίς να είμαι απόλυτος) ότι τα Chieftain είδαν επιχειρησιακή δράση στον πόλεμο του κόλπου το '91.

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 26, 2007, 06:37:13 μμ »
Πως τα καταφέρνω και κάθε κιτ που αγοράζω ή σκέφτομαι να αρχίσω παρουσιάζεται από κάποιο άλλο μέλος λίγες μέρες πριν!!!!! :lol: :lol: :lol:

Πάντως Μήτσο τρομερό το Chieftainακι σου!!! Και να σκεφτεί κανείς ότι είναι καλούπι 1970!!!! Είναι όμως και το μοναδικό σε αυτή την κλίμακα και ένα απίστευτα ωραίο και διαφορετικό θέμα!!! Μπράβο ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Το δικό μου Chieftain πάει για κάτι λίγο πιο περίεργο... :mrgreen:
Θα είναι ένα Ιρανικό Shir 1 (Khalid) που είναι μετασκευή του Chieftain με αναρτήσεις τροχούς και ερπύστριες από το μεταγενέστερο Callenger I.
Είμαι ακόμα στο στάδιο της ιστορικής έρευνας μιας και τα  Shir 1 κατά κάποιες πηγές στο internet είχαν ήδη αρχίσει να παραδίδονται στην κυβέρνηση του Σάχη ενώ κατά κάποιες άλλες δεν πρόλαβαν να παραδοθούν μετά την πτώση του Σάχη και το μπλοκάρισμα των ΗΠΑ.

Την έρευνα "μπλοκάρισε" και η αναφορά:
"Οι ΗΠΑ απάντησαν μπλοκάροντας την εξαγωγή προς το Ιράν ήδη προπληρωμένου αμυντικού υλικού αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων USD." του φίλου Γιώργου (gkontog) στο εξαιρετικό κατά τα άλλα άρθρο του για την επιχείριση Eagle Claw στο site του modelclub! ::eusa_clap::

http://modelclub.gr/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=157&Itemid=38

Υ/Γ: Έχω την αίσθηση (χωρίς να είμαι απόλυτος) ότι τα Chieftain είδαν επιχειρησιακή δράση στον πόλεμο του κόλπου το '91.

Από τους Αγγλους νομίζω όχι αυτοί είχανε κατεβάσει τα CHALLENGER 1 ίσως Νικόλα να τα είχανε οι Σαουδάραβες Περισσότερες πληροφορίες θα μπορούσε να μας έδινε ο Φάνης αν ξέρει.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 26, 2007, 09:20:19 μμ »
Πολύ καλός Μήτσο... Λίγη προσοχή με το φίλμ των χαλκομανιών και είσαι αρχηγός...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 27, 2007, 12:54:45 πμ »
Μερικές φορές οι απαντήσεις είναι μπροστά στα μάτια μας και δεν της βλέπουμε.... :shock: :shock: :shock:

Από wikipedia:

"The first Chieftain model was introduced in 1967. Chieftains were supplied to at least six countries, including Iran, Kuwait, Oman and Jordan. The largest foreign sale was to Iran, which took delivery of around 1,000 "Mk5(P)" before the 1979 revolution. Further planned deliveries of the more capable 4030 series were cancelled at that point. The tank's main combat experience was in the Iran-Iraq war of 1980-88."

Δυο απαντήσεις μέσα στην ίδια πρόταση!!!! ʼντε μεγιά τα μάτια!!!!! :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 27, 2007, 01:05:09 πμ »
Μερικές φορές οι απαντήσεις είναι μπροστά στα μάτια μας και δεν της βλέπουμε.... :shock: :shock: :shock:

Από wikipedia:

"The first Chieftain model was introduced in 1967. Chieftains were supplied to at least six countries, including Iran, Kuwait, Oman and Jordan. The largest foreign sale was to Iran, which took delivery of around 1,000 "Mk5(P)" before the 1979 revolution. Further planned deliveries of the more capable 4030 series were cancelled at that point. The tank's main combat experience was in the Iran-Iraq war of 1980-88."

Δυο απαντήσεις μέσα στην ίδια πρόταση!!!! ʼντε μεγιά τα μάτια!!!!! :lol: :lol: :lol:

Με πρόλαβες...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 27, 2007, 01:36:41 πμ »

Από wikipedia:

Με πρόλαβες...

Δηλαδή Γιώργη είμαστε καλυμμένοι και ιστορικά έτσι???? Υπήρξαν παραδώσεις Shir 1 στο Ιράν!!!!

Πρόσεξε τι θα πεις γιατί έχω φάει τα μάτια μου σήμερα!!!!! ʼλλη μια αναβολή για ψάξιμο και θα το στείλω το Chieftainακι από το παράθυρο!!!!! :lol: :lol: :lol: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 27, 2007, 01:48:04 πμ »
Δηλαδή Γιώργη είμαστε καλυμμένοι και ιστορικά έτσι???? Υπήρξαν παραδώσεις Shir 1 στο Ιράν!!!!

Πρόσεξε τι θα πεις γιατί έχω φάει τα μάτια μου σήμερα!!!!! ʼλλη μια αναβολή για ψάξιμο και θα το στείλω το Chieftainακι από το παράθυρο!!!!! :lol: :lol: :lol: ::glossa::

Εχεις το Osprey - Essential Histories 020 - The Iran-Iraq War 1980-1988; Το έχεις, το ΞΕΡΩ οτι το έχεις. Πήγαινε στη σελίδα 32, περιγράφει τη μάχη του ποταμού Karkheh και αναφέρει τη χρήση Chieftain από τους ιρανούς.
Νομίζω πως και έχω φωτογραφίες, θα ψάξω στα άδυτα των δίσκων μου και θα σου πω. Τώρα όμως πάω για ύπνο γιατί αλλιώς δεν θα υπάρχει άυριο...

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 27, 2007, 01:49:57 πμ »
οντως ετσι θυμαμε ειχα διαβασει καπου,το ειχαν κι οι Ιρανοι ::sprechende_015::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 27, 2007, 01:55:18 πμ »
Επίσης στο Jane's Tank Recognition Guide 2nd ed, σελ 98 αναφέρει σα χρήστη το Ιράν.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 27, 2007, 02:04:22 πμ »
Η Osprey στο New Vanguard 080 Chieftain Main Battle Tank 1965-2003 αναφέρει στην περίληψη του βιβλίου

The Chieftain saw combat during the Iran-Iraq War, with the Kuwaitis during the 1990 Iraqi invasion and with the British Army during the Gulf War of 1990-91 as special-purpose variants.

Και τώρα τέρμα τα ψέματα, πάω για ύπνο!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 27, 2007, 02:08:02 πμ »
Διάβολε, ξανά εδώ είμαι. Μάλλον αύριο θα έχω στη διάθεσή μου βιβλίο της Crowood με αναλυτική παρουσίαση του άρματος και την επιχειρησιακή του δράση. Αν δεν με έχει πνίξει με το μαξιλάρι η Ελένη την οποία μάλλον θα ξυπνήσω τώρα που θα πάω για ξάπλα...

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 27, 2007, 05:10:58 πμ »
Λοιπόοοον, πάμε να δούμε τι γίνεται και με αυτά τα σύγχρονα κονσερβοκούτια...

Κατ'αρχάς το αρματάκι σου ΔΗμήτρη, λαμβάνοντας υπόψη την εποχή που το έφτιαξες είναι ωραίο. Καθαρό βάψιμο, διακριτικό σκόνισμα, προσεγμένη κατασκευή γενικά. Για τα σήματα και το γυάλισμα, σου είπε και ο Κώστας, αλλά αυτό μάλλον έγκειται στην παλαιότητα της κατασκευής.

Όσον αφορά τις πληροφορίες για τα ιρανικά Chieftain, ελπίζω να μην είναι πολύ άσχημο να τις βάλουμε εδώ, ή πολύ κουραστικό, και αν είναι, ευχαρίστως τις τραβάω από εδώ και τις κολλάω σε νέο θέμα, αν ανοιχτεί.

Πάμε λοιπόν στα links. Δυστυχώς δεν έχει πια. Επι δύο και πλέον ώρες μάζευα links και τα παρέθετα εδώ, με μικρή περιγραφή (περίπου 16-17 ήταν) αλλά ο firefox αποφάσισε πάλι να κολλήσει πάνω που άλλαζα γραμματοσειρά...και ό,τι είχα γράψει πήγε περίπατο, δυστυχώς. Τα links δεν τα είχα πια. Αυτό ήταν η χαριστική βολή για σήμερα, και δεν έχω την όρεξη να το ξανακάνω. Αύριο θα επαναληφθεί η ανάσυρση και παράθεση τους.
Προς το παρόν δειτε αυτό, που μάλλον είναι και το χρησιμότερο link για το εν λόγω θέμα και διαφωτιστικό ως προς την παραγγελία των ιρανών. Σημειωτέον ότι έχουν chieftain MkIII & MkV. Αλλά αυτό FV 4030/2 Shir 1  είναι άλλο άρμα τελικά:

http://www.geocities.com/Pentagon/Quarters/7413/fv4030_shir1.html

Όποιος δεν θέλει να περιμένει μέχρι να μπορέσω να ξαναφτιάξω τη λίστα με τα links, μπορεί απλά να μπει στο Missing Links (www.missing-lynx.com) στο Modern Discussion Group και να κάνει ένα search με τις λέξεις Chieftain Iran. Κι εγώ έτσι τα βρήκα. Σε κάποια σεχτικά threads υπάρχουν πολλές και χρήσιμνες πληροφορίες για τους τύπους chieftain που χρησιμοποίησε το Ιραν αλλά και το Ιρακ και το Κουβέϊτ. Ξεχώρισα κάποιες απαντήσεις με παράθεση άλλων links, μία με πολλές καλές φωτογραφίες, και μια με πλήρη tweak-list (λίστα με διορθώσεις, τροποποιήσεις για να γίνει σωστό το κιτ της Tamiya) όπως και για το βάψιμο και σήματα.

Αύριο λοιπόν.

Tags: