Αποστολέας Θέμα: Πλοία και φθορές  (Αναγνώστηκε 2358 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
Πλοία και φθορές
« στις: Απριλίου 25, 2007, 06:59:26 μμ »
Μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί τα μοντέλα πλοίων που βλέπω στο internet είναι όλα της κούτας?  :evil:
Γιατί δεν κάνουν φθορές στα πλοία :?:

Κι αν υπάρχει κανένας λόγος σημαντικός πως αποτυπώνονται οι λεπτομέρειες :?:  (βλέπε σκάλες, πόρτες, φιλιστρίνια, σωληνώσεις)

Εγώ φτιάχνω το πρώτο μου σοβαρό πολεμικό πλοίο του Β' ΠΠ και θα το "τιγκάρω" στη φθορά....  :twisted:  :twisted: (με προσοχή στην κλίμακα βέβαια)

"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: AΘΗΝΑ
  • Σαούλ Σαούλ γιατί με καταδιώκεις ;;
Απ: Πλοία και φθορές
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 25, 2007, 07:41:47 μμ »
Ισως γιατί παραδοσιακά οι ασχολούμενοι με τον χώρο των πλοίων απο ανέκαθεν τα έφτιαχναν χωρίς αυτό που εμείς ονομάζουμε φθορές.
Η ίσως λόγο μεγέθους και κλίμακας, πιο πολύ μου φαίνετε έχει να κάνει με αυτό που λέμε  {{χλωρίνη κλινέξ -- αυτήν ξέρετε αυτήν εμπιστεύεστε}}
Αλλά είναι και δοκιμασία πρώτου μεγέθους να κάνεις φθορές σε κάποια πλοία που το μέγεθος τους είναι απο 60 cm και πάνω.
Εγώ για παράδειγμα που πήγα να παντρέψω την αρματική με την ναυπηγική  ένοιωσα σε σε όλο της το μεγαλείο τη δοκιμασία.
Πάντως οι κλίμακες είναι μικρές και θέλει πολύ σκέψη το πράγμα για το πώς και που θα γίνουν οι φθορές.

Υ.Γ.
 Και μην ξεχνάμε πως η πρώτη μορφή μοντελισμού ήταν τα πλοία.
ΙΣΡΑΗΛ = (Συνεπεια , Αξιοπιστία , Αποτελεσματικότης). Δεν έχετε παρά να μας μιμηθείτε !!!

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 25, 2007, 08:34:35 μμ »
Τα μοντελα των πλοιων χρησημοποιουνταν για να δει ο πελατης το τελικο αποτελεσμα πριν ξεκηνησουν εργασιες
κατασκευης σε ναυπηγιο. Ετσι οτιδηποτε αλλαγες στο αρχικο σχεδιο γινονταν στο μοντελο.
Φανταζεσαι να δειξης σε μελοντικο πελατη ναυπηγιου, ενα φθαρμενο μοντελο  :lol: :lol: :lol: :lol:

There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 26, 2007, 10:23:17 πμ »
Είναι γεγονός πως τα περισσότερα παρουσιάζονται χωρίς φθορές για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.
Παρ'όλα αυτά θα μπορούσες να κάνεις ένα ελαφρό wash, φωτοσκιάσεις με διαφορετικούς τόνους χρωμάτων από τα βασικά και κυρίως "τρεξίματα" σκουριάς από π.χ μπίντες & όκια προς τις πλευρές του σκάφους.
Επίσης, ένα ελαφρύ πέρασμα άσπρου λαδιού με στεγνό πινέλο, θα τονίσει τις επιφάνειες και θα σου δώσει τη δυνατότητα να ξεθωριάσεις επιφάνειες που στην πραγματικότητα χτυπάει περισσότερο ο ήλιος κλπ.
Αν αυτό που φτιάχνεις έχει "ξύλινο" κατάστρωμα μια πολύ κουραστική διαδικασία με πολύ ρεαλιστικό αποτέλεσμα όμως, είναι να βάψεις τα σανίδια με τρείς-τέσσερις διαφορετικές αλλά κοντινές αποχρώσεις του βασικού χρώματος, σε τυχαία σειρά.

Όλα τα παραπάνω βέβαια σε συνάρτηση με την κλίμακα γιατί όταν φτάσεις στο σημείο να αναρωτιέσαι αν το έχεις παρακάνει........το έχεις σίγουρα παρακάνει  ::oops::.

ʼντε να δω πότε θα έρθουμε στη Σύρο  ::handshake::

Αποσυνδεδεμένος MIKE

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 26, 2007, 10:40:44 πμ »
Φίλε Getsa,για κοίτα εδώ να ευχαριστηθείς φθορά απο τόν αρχηγό.

http://www.modelshipgallery.com/gallery/users/jim-baumann/jb-index.html

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 26, 2007, 11:52:40 πμ »
Kai min ksehname oti ta ploia genika vafontai sinaiheia, opote yparhei perithorio kai gia diafora se tono hromatos,
ta dika mou ta mahomena(radio controlled) apoktoun tis dikes tous fthores en kairo :lol: :lol:
ta statika deihnoun san na vgikan apo naypigio.
Kai min ksehate
       "A ship is always referred to as she because it costs so much to keep one in paint and powder"
 Chester W. Nimitz quote

There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

Αποσυνδεδεμένος rafael

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 26, 2007, 01:12:17 μμ »
Μια σκέψη ...
Είναι λογικό - ρεαλιστικό ένα μοντέλο που θα επιδειχθεί πάνω σε μια βάση να είναι φθαρμένο ?Αν το βάλεις σε ομοίωμα θάλασας τότε ακούγεται πιο λογικό. (Τον ίδιο προβληματισμό έχω και με τα άρματα που φτιάχνω χωρίς διοραματική βάση. Τα βρωμίζω γιατί έτσι λέει ότι πρέπει αλλά, μεταξύ μας, δε μου δείχνουν πολύ ρεαλιστικά στο τζάμι του ραφιού.)
Από την άλλη μη ξεχνάμε ότι η συντήρηση ενός πλοίου σε κατάσταση "του κουτιού" είναι βασικό μέλημα των αξιωματικών και βασική αγκαρεία του πληρώματος. Νομίζω ότι αν μιλάμε για πολεμικά το maximum που σηκώνουν είναι φωτοσκιάσεις και dry-brush εκτός αν μιλάμε για πλοίο χτυπημένο όπου φυσικά σηκώνει ότι θέλεις (που λέει ο λόγος). Φαντάζεσαι το "Αδρίας" κομμένο στη μέση και το υπόλοιπο "του κουτιού" ?

Ποιο αυστηρά καθαρά μου φαίνονται τα κρουαζιερόπλοια. Δεν πας τον άλλο κρουαζιέρα στα νησιά μεσα στη μπίχλα !
Αν μιλάμε όμως για φορτηγά εκεί πιστεύω ότι σηκώνει πολλή-πολλή βρώμα. Σα γιος ναυτικού έχω δει στα λιμάνια φορτηγά που ... σιχαινόσουνα να τα κοιτάξεις !!!
ΡΑΦΑΗΛ ΛΙΣΜΑΝΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 26, 2007, 01:52:20 μμ »
Νομίζω πως κατάλαβα.
Αυτό μιας και το ξεκίνησα έτσι, θα το "φθείρω" και τα επόμενα της κούτας.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Αν και δεν είμαι σίγουρος για το πως θα καταφέρω να αναδείξω την ανάγλυφη λεπτομέρεια χωρίς wash και drybrush. (στα πιπίνια εννοώ)

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 01, 2007, 11:15:34 πμ »
Εάν επιτρέπεται, ποιό πλοίο φτιάχνεις και τι κλίμακα?
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 01, 2007, 11:22:40 πμ »
φτιάχνω το Marceau (πρώην Ζ31) σε 1/400

Tags: