Αποστολέας Θέμα: Προσπαθείτε.....  (Αναγνώστηκε 1244 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
Προσπαθείτε.....
« στις: Απριλίου 15, 2007, 08:14:53 μμ »
Προσπαθητε να βαλετε και αλλα ατομα στο χομπυ και στον κοσμο του μοντελισμου?
Θεωρητε οτι ειναι ανουσιο μετα απο μια ηλικια και μετα να αρχισε καποιος τον μοντελισμο? και οτι αν δεν αρχισεις απο μικρος δεν κανει μετα?

Για πειτε....

Προσωπικα ολοι οι γνωστοι μου τους αρεσει το θεαμα ενος μοντελου ακομη και η ολη κατασκευη του βημα προς βημα οταν με βλεπουν αλλα ποτε τους δεν θελουν να ασχοληθουν οσο και να προσπαθησα και να τους βοηθησω να αρχισουν...
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: Προσπαθητε.....
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 15, 2007, 08:44:13 μμ »
Δεν υπάρχει άνω οριο ηλικίας για να ασχοληθεί καποιος με τον μοντελισμό. Χρόνο,χώρο και χρήμα χρειάζεται κανεις.

Το θεμα της εξάπλωσης ή αν θελεις της διαιώνισης του μοντελισμού στην Ελλάδα το έχουμε ξανασυζητησει στο forum και έχουμε καταλήξει σε απογοητευτικά συμπεράσματα.

Τα περισσότερα νέα παιδιά προτιμουν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τις καφετέριες. Ειναι και κομματάκι ακριβό στα ματια ενος 15άρη το άθλημα,- κατι το ιδιο το μοντελο, κατι τα χρώματα, κατι τα εργαλεία, κατι ενα βιβλίο. Εχεις δει πολλους νεαρους πελατες στα μοντελιστικά καταστήματα? Παιζει ρόλο και οτι το συναρμολογούμενο εχει εξαλειφθει από τα ράφια των βιβλιοπωλείων και των παιχνιδάδικων. Που να βρεί έρεισμα μετά ο νέος για να ξεκινησει?

Με τους μεγαλυτερους ειναι όπως τα λες. Ενδιαφέρον δειχνουν οι φίλοι μου οταν βλεπουν την βιτρίνα μου αλλα απο κει και πέρα τίποτα. Να ξερες πόσες φορές εχω κανει δώρο αυτοκίνητα της Burrago που είναι βαμμένο το αμαξωμα και θελουν συναρμολόγηση τα υπόλοιπα.. Αλλα δεν υπήρξε συνεχεια.

Να μην σου πω οι σύζυγοι των γνωστών μου πόσο αδιάφορα / άκαρδα αντιμετωπίζουν την "λοξα του Γιάννου".
Ασε που μαζευω και μεταλλικά αυτοκινητάκια - εκει να δεις δουλεμα.

Βέβαια νεοι πελάτες υπάρχουν. Θες ο τρόπος ζωής, θες ο Αρχάγγελος, θες η Deagostini, υπάρχει καποια αύξηση, διαφορετικά δεν θα ανοιγαν νεα καταστήματα και θα κλειναν και τα παλια. Τωρα οσο αφορα την αντιμετωπιση των νεων πελατών να μην το ξαναπιάσουμε το θεμα...

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απ: Προσπαθείτε.....
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 15, 2007, 09:02:15 μμ »
Να συμφωνήσω κατ' αρχήν με τον Γιάννο και να συμπληρώσω μόνο ότι σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν αρχίσεις να ασχολείσαι με τον μοντελισμό απαραίτητη προϋπόθεση είναι να σου κάνει αυτό που λέμε "κλικ". Εγώ μέχρι τα 34 μου δεν ήξερα τι θα πει μοντελισμός. Ειλικρινά. Αλλά όταν η Deagostini έβγαλε την σειρά Airplane τότε ένοιωσα αυτό το "κλικ" που λέω και τώρα θεωρώ τον εαυτό μου πολύ άτυχο που έχασα τόσα χρόνια από την ζωή μου μη ασχολούμενος με το χόμπυ αυτό, που από ένα σημείο και ύστερα δεν απλά ένα χόμπυ αλλά ένας τρόπος ζωής, τουλάχιστον για μένα. Δεν μπορώ να φαντασθώ τον εαυτό μου στην υπόλοιπη ζωή μου να μην ασχολείται με τον μοντελισμό. ʼλλωστε οι περισσότεροι φίλοι μου πλέον είναι μοντελιστές, είτε είναι μέσα στο model club είτε όχι.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 15, 2007, 09:10:56 μμ »
...που από ένα σημείο και ύστερα δεν απλά ένα χόμπυ αλλά ένας τρόπος ζωής, τουλάχιστον για μένα. Δεν μπορώ να φαντασθώ τον εαυτό μου στην υπόλοιπη ζωή μου να μην ασχολείται με τον μοντελισμό.
Once a modeller, always a modeller ::salut::
ʼλλωστε οι περισσότεροι φίλοι μου πλέον είναι μοντελιστές, είτε είναι μέσα στο model club είτε όχι.
Kι εμένα... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Speedst3r

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιάννης
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 24, 2007, 09:39:23 μμ »
Εγω εχω εναν φιλο που ειναι κολλημενος με τα πλοια.Ειμαστε και στην ιδια σχολη (ΑΕΝ Ασπροπυργου ειδικοτητας μηχανικων) ε και απο συζητησεις μας μιας και εγω ειχα ασχοληθει κατα την εφηβεια μου με τον μοντελισμο αλλα διεκοψα μεχρι που πριν ενα χρονο αποφασισα να ξαναρχισω,τον εψησα να αρχισει να κανει μια ωραια συλλογη απο καραβια που και θα παινευοταν για την δημιουργια τους αλλα και θα του γεμιζαν και το ματι μιας και ειναι και καραβολατρης.Με τα πολλα αγορασαμε το Ν/S Savanna της Revel στην 1/380 και ειπαμε να το προχωρησουμε μαζι αφου μπορουσα να τον βοηθησω με τις βασικες γνωσεις που εχω.Το θεαμα που αντικρυσα χαραγμενο στο προσωπο του οταν ανοιξαμε το κιτ ηταν αποτροπαιο...Του φανηκε μια ασπρη μαζα που ουδεμια σχεση ειχε με πλοιο αν εξαιρεσετε τη γαστρα του πλοιου.Αφου τον ηρεμησα με νερο (σε αναλογια μιας κανατας ανα sprue) του εξηγησα ολα αυτα τα γνωστα οτι θα τα κοψουμε και και και.....θα βαφτουν και αλλα τοσα.Η αυτοπεποιθηση μου οσον αφορα τον "προσηλυτισμο" του στο χομπυ επεσε κατακορυφα αλλα ειπα να μην το βαλω κατω.Να μην σας τα πολυλογω το παλικαρι γενικα ειναι δεξιοτεχνης σε πολλα πραγματα αλλα δεν εκανε για μοντελισμο.Εβαφε περισσοτερο τα χερια του και το τραπεζι -παρα τις απεγνωσμενες προσπαθειες μου να του προσφερω οδοντογλυφιδες μανταλακια μεχρι και αυτοσχεδιες βασεις απο ζεσταμενο και τεντωμενο πλαστικο ::pop::- Με την καμια δεν μπορουσε να περιμενει το οτιδηποτε να κολλησει με την κλασσικη κολλα με την βελονα και ετσι κατεφυγε στην κυανοακρυλικη πασαλειβοντας τα παντα μεχρι που οι παλαμες του δεν τεντωναν με τιποτα.Τι να σας πω ρε παιδια , τραυματικη εμπειρια.Το κιτ το ολοκληρωσα μονος μου η καλυτερα διεσωσα οτι μπορουσα απο αυτο γιατι μου αρεσε το Σαβανα.Φανταστειτε να του ελεγα και για scratch ρελια τι θα γινοταν ::iconairforce::Ενας αλλος φιλος μου παλι με εξεπληξε στον τομεα αυτοκινητα τωρα τελευταια ο οποιος τα πηγε απιστευτα καλα για πρωτη φορα και απο οτι φαινεται του εκανε καποιο κλικ η ολη φαση και μαλλον θα το ξαναπροσπαθησει.Γενικα απο οτι εχω καταλαβει πρεπει να εισαι αρκετα μοναχικο ατομο για να σου αρεσει ο μοντελισμος η αν οχι αυτο να τα εχεις καλα με τον εαυτο σου και να σου αρεσει να περνας καποιες ωρες με την ησυχια σου σπιτι.Επισης το πρωτο κιτ ειναι καθοριστικο για το αν συνεχισεις η οχι και γι αυτο καλο ειναι να επιλεγουν οι αρχαριοι (κι εγω μεσα σ αυτους δηλαδη) καποιο πολυ αγαπημενο θεμα/μοντελο ωστε και σε περιπτωση ψιλοξενερας πανω στην εργασια να υπαρχει ενα κινητρο για διορθωση η αν μη τι αλλο ολοκληρωσης του.

Never ride faster than your angel is able to fly...

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 24, 2007, 11:12:13 μμ »
Βρε παιδιά δεν έχουν υπομονή για να μοντελάρουν απ'όσο έχω συζητήσει με κάποια άτομα άσχετα με το χόμπυ, χρειάζεται και αυτό και τους φαίνεται φοβερό καμιά φορά με το να κάτσουν να κάνουν όλες τις διαδικασίες... :?

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 24, 2007, 11:43:45 μμ »
Eχω αναφερθεί και παλιότερα σε ενα συναδελφο μου που προσπαθεί με τον γιό του να φτιάξουν μια ξυλινη ελληινική τριήρη για το μαθημα της τεχνολογίας. Με τα πολλά καταλαβε ποσο χρήσιμος εινια ο ταχυτροχός στην κατασκευή ενός ξυλινου πλοίου, ειδικά τωρα που πρέπει να κανει τρύπες για τα κουπιά. Τις προάλλες ετρεχα να του βρω τσοκ για τον ταχυτροχό που πηρε απο το carrefour. Προσπαθώ τώρα να τον πείσω να δεχθεί να του δανείσω το παχύμετρο μου. Θελω ο γιός του να συνεχίσει με τον μοντελισμό.

Σε καλο δρομο δρόμο βρίσκεται ο γιός ενός αλλου φιλου μου. Δειχνει ενδιαφέρον για 2 ελικόπτερα που έχω χαρίσει σε πατέρα/γιό αλλά ο άχρηστος ο πατέρας του ολο το αναβαλει να ξεκινησει. Το προηγούμενο σαββατο τον τράβηξα με το ζόρι sto supermodel στην Καλλιθέα αλλά δεν τσίμπησε

Δυο αλλοι φιλοι μου εχουν δειξει ενδιαφέρον για φιγούρες. Τους εχω χαρίσει παλιά model expert με την euromilitaire και φέτος θα τους τραβήξω στην εκθεση φιγουρας.

Κανεις βεβαια δεν ενδιαφέρεται για αυτά που πραγματικά ενδιαφέρομαι εγω

Tags: