Αποστολέας Θέμα: SD.KFZ.179 BergePanther & Sd.Kfz182KingTiger Henschel Turret (1/35)  (Αναγνώστηκε 14884 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
Απ: SD.KFZ.179 BergerPanther (Italeri 1/35)
« Απάντηση #25 στις: Απριλίου 16, 2007, 09:59:51 μμ »
Αδέρφια, συγκεντρωθείτε. Χεχε... Το μοτέρ είναι ΑΠΟ το berger αλλά σκεφτόμουν να τον βάλω στο Tiger.Όχι να τον βγάζει με τον γερανό, απλά να είναι ανοιχτό το hatch (πώς το λένε) και να το περιεργάζονται οι Γερμανοί. Όμως το Tiger δεν έχει έτοιμο το διαμέρισμα του κινητήρα, παρά μόνο ανοιχτό το καπάκι. Έτσι πρέπει να κατασκευαστεί απ' την αρχή και όχι μόνο τη διάθεση δεν έχω για κάτι τέτοιο, αλλά ούτε καν την ικανότητα. Υπάρχει κανένα βελτιωτικό που να έχει έτοιμα αυτά που καλούμαι να κατασκευάσω; Πρέπει να υπάρχει λογικά, διαφορετικά γιατί δίνει η Dragon ανοιχτό το καπάκι του κινητήρα; (μήπως για ορισμένους τρελούς που θα έφτιαχναν μόνοι τους το διαμέρισμα του κινητήρα; χεχεχε).

Τέλος πάντων, εμένα με κάλυψε απόλυτα η απάντησή σας! Αν δεν υπάρχει έτοιμο βελτιωτικό, εγκαταλείπουμε το σενάριο. Η ατυχία ήταν που δεν ξεκίνησαν τα δύο κιτ ταυτόχρονα, γιατί σ' αυτή την περίπτωση θα μπορούσα να πάρω το διαμέρισμα του κινητήρα απ' το berger και να το κοτσάρω στον Τίγρη, χωρίς πολλά-πολλά κασκαντεριλίκια.

Πάντως, το διοραματάκι με τα δύο "τέρατα" μ' αρέσει σαν ιδέα.

Εσείς που είστε φανταστικοί φορουμίτες, μπορούμε λέτε να βρούμε πληροφορίες για χρώματα berger και tiger που έδρασαν μαζί; (Ξέρω, ξέρω, όλο ζητάω... Χίλια συγγνώμη)
Και να μη βρούμε βέβαια, εμένα δεν με απασχολεί πολύ. Θα τα βάψω όπως προτείνουν οι οδηγίες και θα τα βάλω μαζί σε μία βάση. Να φροντίσει η ιστορία να προσαρμοστεί κατάλληλα! Χεχεχε...

Εγώ άλλωστε έχω μία άποψη για το μοντελισμό, αρκεί να ικανοποιεί εμένα που τα φτιάχνω και τα βλέπω. Και ας μην ανταποκρίνεται 100% στην ιστορική αλήθεια και ακρίβεια! :-)

Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #26 στις: Απριλίου 17, 2007, 09:09:09 πμ »
Αδέρφια, συγκεντρωθείτε. Χεχε... Το μοτέρ είναι ΑΠΟ το berger αλλά σκεφτόμουν να τον βάλω στο Tiger.
Ωπα Νασο!!
Τα δυο αρματα ειχανε τελειως διαφορετικους κιμητηρες!!!
Τα Tiger "φορουσανε" τους Maybach 210 και αργοτερα τους 230 αναλογως την εκδοση/εποχη.
Υπαρχουνε ρητινενιοι για Τιγρη(μην περιμενεις την απολυτη ακριβεια παντως...)
Υπαρχει επισης,τωρα που το σκεφτομαι, ενας ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ κινητηρας Τιγρη σε aftermarket που ειναι κομματι κομματι!!!
Μπορεις να τον κανεις τον συγκεκριμενο εκτος αρματος και να τον εχουνε λυσει τελειως!! ::icon_thumright::
Θα ψαξω να τον βρω να τον δεις :wink:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #27 στις: Απριλίου 17, 2007, 09:28:38 πμ »
Το βρηκα...
Για ριξε μια ματια 8)
http://www.verlinden-productions.com/vp_htm_1201_1800/1360.html

Κι αλλοι κινητηρες.
Αν θελησεις περισσοτερα info για το θεμα βαλε μια φωνη(υπαρχουν κι αλλοι) :wink:
http://spruebrothersmodels.com/product/VER1370
http://www.verlinden-productions.com/vp_htm_0001_0600/0526.html

BTW,ποιον Τιγρη εχεις?
Να δουμε αν ταιριαζει ο κινητηρας στον  δικο σου..
Και οι τρεις που σου εδειξα ειναι οι 230  που αντιστοιχουν σε mid/late production type!
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #28 στις: Απριλίου 17, 2007, 09:49:34 πμ »
Παιδιά, είστε φοβεροί!!! Χάνω τα λόγια μου μαζί σας. Όχι μόνο μοντελάρετε απίστευτα, αλλά είστε και κινητές βιβλιοθήκες! Φοβερό!

Λοιπόν, ο τίγρης μου είναι αυτός:

Τώρα, τι είναι και πώς... λυπάμαι, δεν γνωρίζω.

Είδα και αυτό:

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ!!!

Καλά, ποιος θα έκανε κάτι τέτοιο; Όχι εγώ πάντως. ʼσε που δεν νομίζω ότι κανένα κινητό συνεργείο θα μπορούσε να το κάνω αυτό στο πεδίο της μάχης.

Είναι φοβερό πάντως. Καλά, δεν πειράζει. Δεν θα ασχοληθώ με τέτοια παιχνίδια. Είναι για μεγάλα παιδιά! (αν και το σκέφτομαι, να πω την αλήθεια, λυπάμαι όμως το λεφτά, γιατί το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο)

Ευχαριστώ πάρα πολύ πάντως!

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Απριλίου 17, 2007, 10:04:25 πμ »
Πληροφοριακα αυτο ειναι ενα Κing Tiger που επισης φορουσε τον maybach-230.
Οσο για το λυσιμο του κινητηρα στην μεση του πουθενα,ναι ηταν εφικτο και πολλες φορες αναγκαιο!(φυσικα οταν το προβλημα εμφανιζοταν μακρυα απο το πεδιο της μαχης.Οταν ηταν κοντα στο πεδιο και ακινητοποιημενο απο μηχανικο προβλημα τοτε....μεσιε λε πουλ :mrgreen:)

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #30 στις: Απριλίου 17, 2007, 08:45:41 μμ »
Απορία:
Το πήγμα του King Tiger είναι μεγαλύτερο απ' αυτό του Bergerpanther; Ή είναι λάθος των εταιρειών; Θα έλεγα πως δείχνει περίπου μισό μέτρο μεγαλύτερος ο Βασιλιάς Τίγρης.

Επίσης, μία ακόμα ερώτηση:
Στο Panzer που έφτιαχνα, τα χτυπήματα στα διάφορα φτερά κτλ, τα είχα κάνει ζεσταίνοντας προσεκτικά τα σημεία και πιέζοντάς τα λίγο, αλλά μετά που είχα τελειώσει το βάψιμο. Ακολούθησαν όπως αναμένεται σκουριές κτλ. Μήπως όμως είναι καλύτερα να το κάνω πριν το βάψιμο; Κάποιος ασφαλής τρόπος για το ζέσταμα υπάρχει;

Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #31 στις: Απριλίου 17, 2007, 09:56:22 μμ »
Απορία:
Το πήγμα του King Tiger είναι μεγαλύτερο απ' αυτό του Bergerpanther; Ή είναι λάθος των εταιρειών; Θα έλεγα πως δείχνει περίπου μισό μέτρο μεγαλύτερος ο Βασιλιάς Τίγρης.

Οχι, δεν έχουν κάνει λάθος οι εταιρείες!
Το King Tiger είναι μεγάλο άρμα!
22cm στην 1/35 μεταφράζονται σε περίπου 7 μέτρα και κάτι στο πραγματικό! ;)

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #32 στις: Απριλίου 18, 2007, 01:33:59 πμ »
Απορία:

Επίσης, μία ακόμα ερώτηση:
Στο Panzer που έφτιαχνα, τα χτυπήματα στα διάφορα φτερά κτλ, τα είχα κάνει ζεσταίνοντας προσεκτικά τα σημεία και πιέζοντάς τα λίγο, αλλά μετά που είχα τελειώσει το βάψιμο. Ακολούθησαν όπως αναμένεται σκουριές κτλ. Μήπως όμως είναι καλύτερα να το κάνω πριν το βάψιμο; Κάποιος ασφαλής τρόπος για το ζέσταμα υπάρχει;

Ευχαριστώ!

Για το ζεσταμα..

Καλυτερα καντο πριν το βαψεις γιατι μπορει να καταστραφει η μπογια σε αλλα σημεια. :wink:

Ενας τροπος ειναι να ζεστανεις την λεπιδα και να κανεις χειρουργειο.
Ο αλλος κατ ευθιαν τη φωτια στο πλαστικο για ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ και μετα να το μεταμορφωσεις οσο ειναι ζεστο με την λεπιδα
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #33 στις: Απριλίου 18, 2007, 01:39:39 πμ »
Επίσης μπορείς αν θέλεις να αντικαταστήσεις τα πλαστικά μέρη, με φύλλο είτε χαλκού, είτε αλουμινίου (τέτοια είναι τα προστατευτικά που έχει ο Νεσκαφέ!)

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #34 στις: Απριλίου 18, 2007, 08:45:33 πμ »
Επίσης μπορείς αν θέλεις να αντικαταστήσεις τα πλαστικά μέρη, με φύλλο είτε χαλκού, είτε αλουμινίου (τέτοια είναι τα προστατευτικά που έχει ο Νεσκαφέ!)

Όχι, όχι. Αυτά είναι για μεγάλα παιδιά. Εμένα μου άρεσε αρκετά το αποτέλεσμα που είχε στο panzer το ζέσταμα και η παραμόρφωση. Αυτό που νομίζω είχα κάνει, ήταν με αναπτήρα σε μικρή απόσταση και μετά πίεση με το μεταλλάκι του αναπτήρα που ήταν ακόμα ζεστό. Είχε βγει ωραίο, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα το πετύχω για 2η φορά. Για την ακρίβεια, φοβάμαι ότι και σε απλό πλαστικό να το κάνω και να είναι τέλειο, όταν έρθει η ώρα να το εφαρμόσω στο άρμα, θα γίνει χάος! Τέλος πάντων, θα δούμε. Θα το δοκιμάσω μάλλον απόψε αν δεν έχω δουλειά.

Δεν μου λέτε, αυτό το αστάρι της tamiya, πώς το ζητάμε; Θα το έχει εδώ ο φίλος μας άραγε; Θα πάω σήμερα να δω.

Καλημέρα και ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
Απ: SD.KFZ.179 BergerPanther & Sd.Kfz182KingTiger Henschel Turret (1/35)
« Απάντηση #35 στις: Απριλίου 18, 2007, 11:17:30 μμ »
Λοιπόοοον... Δουλειά δεν είχα απόψε, σκέφτηκα λοιπόν, δεν "χαλάω" δύο άρματα; Και αυτό έκανα. Μόνο που δυστυχώς, μάλλον το έκανα κυριολεκτικά!

Εγώ ο Τίγρης:

(εδώ το ξεπάτωσα, το ξέρω, αλλά θα το συμμαζέψω με λίγο στόκο και τρίψιμο)

Η μέθοδος απλή, ζεσταίνω το πλαστικό με ένα κεράκι και μετά του επιτίθεμαι με μία μύτη από στυλό, προς αναπαράσταση των βλημάτων που το έπληξαν ή με το πίσω μέρος του αναπτήρα, για να στραβώσω τα φτερά και τα ασπίδια. Όπως βλέπετε κι εσείς οι ίδιοι, αυτή η μέθοδος ΔΕΝ είναι αποτελεσματική! Χεχεχε. Οπότε, καλύτερα όσοι το αντιμετωπίζετε σοβαρά το θέμα, να εφαρμόσετε κάποια άλλη!

Ομοίως και για τον πάνθηρα, τα ίδια χάλια!

Ελπίζω μόνο να δείξει κάπως καλύτερο βαμμένο!

Καληνύχτα σας!

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #36 στις: Απριλίου 19, 2007, 12:18:55 πμ »
Νασο, παρε ντουκόχαρτο και τριψτα.. Θα φαίνονται πολυ καλύτερα.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #37 στις: Απριλίου 19, 2007, 07:19:24 πμ »
 ::icon_thumright::Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω και αυτό!  :)

Να ρωτήσω; Τρίψιμο από τρίψιμο διαφέρει. Να τα τρίψω προσπαθώντας να κάνω τι; Να αγριέψω την επιφάνεια, να καθαρίσω την ένωση απ' τα υπολείμματα της κόλλας, τι ακριβώς; Έγινε και χάλια το τιμημένο, δεν ξέρω από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω... Χεχεχεχε!

Α, ναι, κι άλλη ερώτηση: Το primer, από πού το παίρνω; Από χρωματοπωλεία; Πώς το ζητάω; Σε σπρέι είναι ή το βάζω στον αερογράφο; Δεν θα τον τσακίσει; Λογικά θα είναι χοντρόκοκκο.

Sorry ρε παιδιά για το πρήξιμο...

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #38 στις: Απριλίου 19, 2007, 08:39:46 πμ »
Πρέπει να πάρεις ένα ακρυλικό αστάρι για πλαστικό (των αυτοκινήτων είναι ότι πρέπει) σε σπρέυ. Κατά προτίμηση σε κάποιο ανοικτό χρώμα π.χ. γκρι. Το βρίσκεις και σε χρωματοπωλεία, praktiker, carrefour. Αφού το κουνήσεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ψεκάζεις από σχετικά μακριά (30-40εκ.) σε "σύννεφο" δηλ. λεπτά & απανωτά στρώματα.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #39 στις: Απριλίου 19, 2007, 09:30:56 πμ »
Αχα, κατάλαβα. Και δεν γεμίζει όλο το δωμάτιο με αστάρι ρε παιδιά έτσι; :(

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #40 στις: Απριλίου 19, 2007, 09:34:10 πμ »
Αχα, κατάλαβα. Και δεν γεμίζει όλο το δωμάτιο με αστάρι ρε παιδιά έτσι; :(

Αυτή τη δουλειά ΦΥΣΙΚΑ και θα την κάνεις έξω, σε ανοιχτό χώρο  :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Απριλίου 19, 2007, 11:59:41 πμ »
Με το τριψιμο θα απαλύνεις τα κομμάτια που δεχθηκαν την επίθεση του αναπτήρα ωστε να φαινεται το τσαλάκωμα πιο φυσικό.

Το primer παρτο απο το πρακτικερ απο το τμημα των αυτοκινήτων (ειναι χρωματος γκρι συνηθως) και φροντισε να ειναι για τα πλαστικά μερη του αυτοκινήτου και οχι για τα μεταλλικά.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #42 στις: Απριλίου 21, 2007, 05:08:26 μμ »
Του άλλαξα τα φώτα! :shock: Έκοψα ασπίδια, τους έκανα φθορές, τα χάλασα, τα άλλαξα, τα ξανάλλαξα, στο τέλος τα άφησα όπως βγήκαν. Τοποθέτησα τις ερπύστριες δοκιμαστικά, είδα ότι τα ασπίδια τις ενοχλούσαν, ξανά ζέσταμα, αλλαγή θέσης, άρα και αλλαγή του σχήματος, χάλια μαύρα έγιναν. Κρίμα τα 40-τόσα ευρώ που κάνει το μοντέλο (ως τώρα, μπορεί στο τέλος να βλέπεται). Το μεγάλο (μα πολύ μεγάλο) πρόβλημα, είναι ότι προσπάθησα να το ζεστάνω στο εμπρός μέρος για να κάνω κι εγώ ένα κόλπο σαν του leon, αλλά μου βγήκε... να μην πω πως. Λέω να το τρίψω και αν χρειαστεί, να το στοκάρω κιόλας. Τώρα, πώς θα τρίψω με τόση ακρίβεια ώστε να ξαναβγεί επίπεδη η επιφάνεια, μην ρωτάτε. :( :cry:

Το άλλο που με απασχολεί, είναι το εξής:
Τι να κάνω στις πλευρικές επιφάνειες του άρματος ώστε να φαίνονται και αυτές χτυπημένες; Δεν μπορεί να είναι τα ασπίδια μέσα στον κακό χαλασμό και το πήγμα ολοκαίνουργιο. Ρώτησα και στο θέμα του leon, καμία ιδέα;

Κατά τα άλλα..... Έχουμε καιρό... Θα τα ξαναπούμε.

http://s96.photobucket.com/albums/l188/nasos79/KingTiger/

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #43 στις: Απριλίου 21, 2007, 05:15:53 μμ »
Προχωρα δυνατα Νασο!

::icon_thumright:: ::eusa_clap::
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #44 στις: Απριλίου 21, 2007, 06:11:20 μμ »
Φίλε Νάσο καταρχήν να σου πω ότι είναι αρκετά καλή η προσπάθειά σου στην κατασκευή του μοντέλου

Για το battle damage θα πρέπει να ακολουθήσεις άλλη πορεία..
Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο και λάθος να πλησιάζεις το μοντέλο σε φλόγα κεριού για να αναπαραστίσεις στρεβλώσεις και καταστροφές.
Ένας γενικός κανόνας για σωστή φθορά είναι το "Αργά και ελεγχόμενα".
Για λυγίσματα στρεβλώσεις κλπ καλύτερο αποτέλεσμα θα πάρεις αν ζεστάνεις για αρκετή ώρα τα κομμάτια (πριν τα κολλήσεις) με πιστολάκι μαλλιών. Σε πολύ extreme ζημιές χρησιμοποιείς φλόγα κεριού αλλά από πάρα πολύ μακριά και με τρομερή προσοχή! Ίσα ίσα να θερμαίνετε το πλαστικό όχι να λιώνει!

Για τα σημάδια από της βολές όπλων χρειάζεσαι ένα ηλεκτρικό κολλητήρι ή μια χοντρή καρφίτσα στερεωμένη στον κόφτη σου.
Αφού κάνεις πρώτα μερικές μικρές χαρακιές και σκάψεις με τον κόφτη την επιφάνεια του μοντέλου ζεσταίνεις τη μύτη της καρφίτσας σε μια φλόγα κεριού και δουλεύεις περιμετρικά την οπή με πολύ προσοχή γιατί το πλαστικό λιώνει για πλάκα!

Γενικά έχε στο νου σου το "Αργά και ελεγχόμενα" και μην προσπαθείς με τη μια να λυγίσεις ολόκληρο το φτερό!!! Σιγά σιγά δεν θέλει μπρουταλιές γιατί ελοχεύει η απόλυτη καταστροφή!!!

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #45 στις: Απριλίου 21, 2007, 06:54:14 μμ »
Στη φάση που βρισκόμαστε, το "αργά και σταθερά" είναι μάλλον ιστορία. Πάμε παρακάτω και στο επόμενο! Χεχεχε...
Το κολλητήρι δεν το πλησιάζω στις επιφάνειες του μοντέλου, γιατί όπως λες, θα το λιώσει για πλάκα. Κάποια άλλη μέθοδο πρέπει να μου προτείνετε, ψυχρή κατά προτίμηση, γιατί με τις θερμές, τα έκανα μπάχαλο. Πώς γίνεται να δείξω σημάδια μάχης χωρίς να ζεστάνω; Υπάρχει τέτοιος τρόπος;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #46 στις: Απριλίου 21, 2007, 07:51:23 μμ »
Το κοπίδι σου!!!!

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #47 στις: Απριλίου 21, 2007, 07:56:43 μμ »
Παιδιά, συγγνώμη που γίνομαι κουραστικός, αλλά αυτό που για εσάς είναι ρουτίνα, για εμένα είναι κίνδυνος να καταστρέψω ένα μοντέλο! Οπότε, ξανά συγγνώμη που ρωτάω τόσα πολλά, αλλά..... πώς με το κοπίδι μου δηλαδή; :?: :?: :?: :roll:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #48 στις: Απριλίου 21, 2007, 08:07:34 μμ »
Ρώτοντας πας στην πόλη... Τι σημάδια θελεις να δείξεις στο μοντέλο σου?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Απριλίου 21, 2007, 08:09:45 μμ »
Σου έγραψα και πιο πάνω ότι με υπομονή μπορείς να κάνεις παπάδες.
Αρκεί λοιπόν να μην προσπαθείς να τελειώσεις της φθορές σε ένα απόγευμα γιατί είναι πρακτικά αδύνατο!

Με το κοπίδι σου και με μια καινούργια λεπίδα ανοίγεις στην αρχή μια μικρή τρύπα όχι διαμπερή (μια λακκούβα δηλαδή). 
Πως το κάνεις αυτό? Κρατάς το κοπίδι με τη μύτη κάθετα στο μοντέλο και το στριφογυρνάς (όπως το πιρούνι με τα μακαρόνια) :lol: :lol: :lol: και αυτό σιγά σιγά καρφώνετε στο πλαστικό και αφαιρεί υλικό. Όταν φτάσεις στο επιθυμητό σημείο σκαλίζεις με την κοφτερή μεριά της ακμές της τρύπας και γδέρνεις και λίγο με τη μύτη της άκρες για να αναπαραστίσεις τη φθορά από τα θραύσματα!!! Στο τελικό στάδιο και με λίγη υγρή κόλα διορθώνεις όπου χρειάζεται να μαλακώσει η αγριάδα!

Tags: