Καταρχήν το νέο αυτό topic θα μπορούσε να είναι παρακλάδι του "Ασυνήθιστες φωτό....", απλά σκέφτηκα ότι δεν θα περιλαμβάνει μόνο φωτό, αλλά και πληροφορίες, οπότε είπα να το κάνω ξεχωριστό. Αφορμή στάθηκε η κουβέντα που είχαμε με τον felix για ατρακτίδια ηλεκτρονικού πολέμου σε ελληνικά Phantom. Ρίξτε μια ματιά εδώ, ως εισαγωγή στο θέμα για όσους δεν παρακολούθησαν τη συζήτηση από την αρχή:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=3033.30;topicseenΕπειδή δεν ξέρω κατά πόσον όσοι γνωρίζουν κάτι παραπάνω για το θέμα μπορούν να καταθέσουν την άποψή τους χωρίς να τους δεσμεύει το απόρρητο, είπα να το γενικεύσω λίγο και να βάλω και άλλες περιπτώσεις αεροσκαφών, όσο και άλλες κατηγορίες εξοπλισμού. Έτσι λοιπόν για αρχή, ξεκινάω με 3 θέματα. Όποιος έχει κάτι άλλο ας το καταθέσει, ακόμη και ως φήμη (του στυλ βέβαια "έχει γραφτεί στο τάδε περιοδικό" ή "στο τάδε site" και όχι "ένας ιπτάμενος της τάδε Μοίρας μου είπε εμπιστευτικά ότι έχουμε το τάδε" για να μην κάψουμε και κόσμο). Για να έχει το θέμα ανταπόκριση ίσως χρειαστεί να συμπεριλάβουμε και ασυνήθιστες διαμορφώσεις οπλισμού (τι λέτε?). Νομίζω ότι κάποιες από αυτές τις πληροφορίες θα δώσουν έμπνευση σε μέλη του club για τα επόμενα μοντέλα τους, κάτι που είναι και γενικότερος στόχος του forum.
Η αρχή που λέγαμε λοιπόν:
1. Νατοϊκό ατρακτίδιο Η/Π MEWSG (ή κάτι τέτοιο), όπως απεικονίζεται στο γνωστό βιβλίο του Κ. Δημητρόπουλου. Το αεροπλάνο είναι το 71756. Δεν βάζω τη φωτό ολόκληρη, λόγω copyright. Απλά για να καταλάβετε πιο ατρακτίδιο και ποια φωτό εννοώ. Περισσότερα στο βιβλίο:

2. Ατρακτίδιο αναγνώρισης σε ελληνικό F-104 (s/n 62-12308). Δοκιμάστηκε σύμφωνα με κάποιο ελληνικό περιοδικό (νομίζω Πτήση) για κάποιο διάστημα, χωρίς να έχω περισσότερες πληροφορίες για τον τύπο και για το αν όντως χρησιμοποιήθηκε και στην πράξη αργότερα:

3. Ατρακτίδια ACMI. Αυτό είναι από τα πιο γνωστά θέματα. Επειδή όμως κυκλοφορούν σε ποικιλία μοντέλων και χρωμάτων και επειδή τα ελληνικά αεροπλάνα τα χρησιμοποιούν αρκετά συχνά σε ασκήσεις, ίσως αν μαζέψουμε το υπάρχον φωτογραφικό υλικό θα βοηθήσουμε όσους θα ήθελαν να τα συμπεριλάβουν στον εξοπλισμό των μοντέλων τους. Για αρχή και εντελώς ενδεικτικά: