Αποστολέας Θέμα: Αποτυχια βαψιματος με αερογραφο της Revell  (Αναγνώστηκε 2862 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Speedst3r

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιάννης
Αποτυχια βαψιματος με αερογραφο της Revell
« στις: Μαρτίου 24, 2007, 04:47:32 μμ »
Εχω εδω και χρονια εναν αερογραφο απλο της Revell (προφανως τον εχετε δει στην πισω διαφημιστικη οψη σε κιτ της Revell).Δεν εχω καμια εμπειρια πανω στους αερογραφους και ηθελα να ρωτησω κατι για να δω αν φταιω εγω η αν τελικα θα "επενδυσω" σε καποιο καινουριο αερογραφο.Χρησιμοποιω χρωματα της HUMBROL σε gloss και χθες εβαψα ενα αυτοκινητο.Το χρωμα το αραιωσα υστερα απο πολλες δοκιμες ψεκασης (με διαλυτικο καταλληλο για τα συγκεκριμενα χρωματα) και το αποτελεσμα ηταν το εξης: Στο πρωτο "πασο" το μοντελο εγινε ελαφρως σαγρε,με κοκκους οχι ιδιαιτερα εμφανεις αλλα αρκετα εκνευριστικοι...Το αφησα να τραβηξει καπου 12 ωρες και εχοντας αραιωσει λιγο περισσοτερο το χρωμα(δεν κρατησα αναλογιες αλλα το αραιωμα ηταν σε σημειο που το χρωμα δυσκολα το κρατουσε η αναροφηση του αερογραφου χωρις ομως να κανει διαφανειες),περασα το δευτερι χερι.Εκει τα πραγματα ηταν αρκετα καλυτερα.Το αυτοκινητο απεκτησε μια ικανοποιητικη γυαλαδα,ομως εμφανιστηκαν φυσαλιδες αερα κατα τοπους ενω το χρωμα κανει καποια νερα σε ολη την επιφανεια.Οι φυσαλιδες αργοτερα εσκασαν και δημιουργησαν πορους που πιστευω πως με ενα ακομα ψεκασμα θα καλυφθουν.Τωρα δεν ξερω αν πρεπει να το τριψω ελαφρα με ψιλο ντουκοχαρτο πριν ψεκασω ξανα η τελικα αν δεν πρεπει να επιχειρησω τιποτα αλλο και να το αφησω οπως εχει...

Υ.Γ ο αερογραφος τροφοδοτηθηκε απο καινουρια φιαλη αερα της Plastimodellismo και οχι απο συμπιεστη

φωτο 1
φωτο 2
φωτο 3

Never ride faster than your angel is able to fly...

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
Απ: Αποτυχες βαψιμο με αερογραφο της Revell
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 25, 2007, 06:39:22 μμ »
 :?: :?: :?: Φίλε Speedst3r δεν μπορώ να καταλάβω. Το πιθανότερο πάντως είναι να φταίει κάτι με την ποιότητα του χρώματος που χρησιμοποίησες, αν και με αυτά που γράφεις πάλι μου φαίνεται σαν το πρώτο χέρι να το είχες αραιώσει λιγότερο από όσο έπρεπε, ενώ το δεύτερο περισσότερο. Επίσης αν είχες περάσει πρώτα ένα χέρι ματ ακρυλικό ως αστάρι (ή και σμάλτο ακόμα) μάλλον δεν θα αντιμετώπιζες αυτό το πρόβλημα.

Τώρα, ο αερογράφος που έχεις για την δουλειά που τον θες (δηλαδή ένα απλό ψέκασμα σχετικά εκτεταμένων επιφανειών) αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα λειτουργίας, πιστεύω ότι σε καλύπτει απόλυτα.
Αυτό για το οποίο θα σου πρότεινα να επενδύσεις λίγα χρήματα, είναι η αγορά ενός κομπρεσέρ.
1ον Γιατί η φιάλη είναι τρομερά αντιοικονομική ως λύση. Δεν ξέρω τι χρήση κάνεις αλλά αν βάλεις μακροπρόθεσμα κάτω το τι έχεις δώσει, ή θα δώσεις σε φιάλες, θα είχες αγοράσει κάμποσα κομπρεσέρ.
2ον Η πίεση που σου παρέχει η φιάλη στην αρχή, όταν είναι ακόμα καινούργια είναι τρομερά υψηλή πράγμα που ούτε χρειάζεται αλλά και δημιουργεί διάφορα προβλήματα, ενώ ψεκάζοντας πέφτει κατακόρυφα με αποτέλεσμα στο τέλος (και μέχρι να την βαφτίσεις σε νερό για να "στανιάρει") να μην έχεις επάρκεια ούτε για ένα μοντέλο.
3ον Με το κομπρεσέρ σου θα έχεις και την οικονομία σου και την δυνατότητα ρύθμισης πίεσης όπως και την αποφυγή υγρασιών κλπ. εφόσον φροντίσεις να έχει και κάποιο φίλτρο-υδατοπαγίδα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 25, 2007, 06:54:33 μμ »
Πιθανόν οι φυσαλίδες να μην είναι αέρας αλλά νερό το οποίο εξατμίστηκε και άφησε σημάδι. Οταν έβαφα με φιάλη μου είχε τύχει. Με το κομπρεσέρ και την υδατοπαγίδα το πρόβλημα πήγε περίπατο!
Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτρα με τον προλαλήσαντα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 25, 2007, 08:05:46 μμ »
ειναι ο απλός ο Revell που είναι αντίγραφο του badger spray gun και αν δεν θες να βάψεις παραλλαγές είναι μια χαρά - τόσα χρόνια αυτόν εχω.

Καταλαβαίνω οτι είναι μεγάλο έξοδο αλλά σκέψου την λυση του κομπρεσερ

• Scale 1/48
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 25, 2007, 09:25:39 μμ »
Παιδια οντως κι εγω πιστευα οτι οι φυσαλιδες ηταν οντως απο νερο αλλα τωρα που το επιβεβαιωνετε κι εσεις ειμαι πλεον σιγουρος.Συμφωνω για την αντιοικονομικοτητα των φιαλων αερα και ειχα σκοπο συντομα να αγορασω ενα κομπρεσσερακι ενω παραλληλα κατασκευαζω μια δικη μου πατεντα(κομπρεσσερ εννοω) η οποια θα δοκιμαστει πρωτα και αν αποδειχθει φολα,τοτε σιγουρα θα σκασω το 150αρι...Παντως δεν περιμενα να υπαρχει υγρασια μεσα στις φιαλες.Τους Π*@&@ηδες τι φκιάνουνε......Τεσπα να ειστε καλα παιδια για τις απαντησεις που δωσατε

• Scale 1/48
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 25, 2007, 09:29:33 μμ »
Ξεχασα επισης οτι περασα με τον αερογραφο ενα χερι ματ πανω απο τα 2 προηγουμενα γυαλιστερα και ειδα οτι πραγματικα εστρωνε καλυτερα.Τελικα ειναι καλη η ιδεα ενα χερι ματ πριν απο ολα σαν primer.Τωρα την παθαμε αλλα τουλαχιστον μαθαμε  ::icon_thumright::

Tags: