Αποστολέας Θέμα: Κανονια του 1916, ξερει κανεις?  (Αναγνώστηκε 2140 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dionisos_Bakxos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Κανονια του 1916, ξερει κανεις?
« στις: Μαρτίου 20, 2007, 11:12:43 μμ »
Αγαπητοι μοντελιστες γεια σας!Θελω να σας ρωτησω για κατι στο οποιο δεν εχω ιδεα και δεν μπορεσα να βρω πληροφοριες στο διαδυκτιο.

Θελω να φτιαξω μια φιγουρα ελληνα αξιωματικου 1916 και θελω να προσθεσω ενα κανονι της εποχης, αυτα με τισ ροδες που μοιαζουν σαν αμαξας ή και αλλα.

Ξερει κανεις ποια εταιρια βγαζει τετοια?Σε κλιμακα 1/32.

Ευχαριστω

Βασιλης

Ένα χελιδόνι, δε φέρνει την Άνοιξη...Αριστοτέλης 

www.starclubathens.gr

Αποσυνδεδεμένος Xristos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Κανονια του 1916, ξερει κανεις?
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 20, 2007, 11:23:04 μμ »
για το κιτ κάποιος θα ξέρει σίγουρα...μερικές φώτο σχετικές θα βρείς εδώ
http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=2557.0
Ανδρών γάρ όντων,έρκος εστίν ασφαλές.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 21, 2007, 12:29:28 πμ »
 Φίλε Dionise, ενα μεγάλο ποσοστό απο τα κανόνια μας ήταν skoda, breda και γαλλικά ....... (δεν θυμάμαι το όνομα τους   :oops: ). Σχεδόν όλα τα breda και skoda τα "βγάζει" σε 1/35 η ιταλική Cri.El Model σε ρητίνη. Έχω αρκετούς καταλόγους και μοντέλα αυτής της εταιρείας και μπορώ να σου δώσω κωδικούς. Η ρητίνη όμως είναι απο τις πιο εύθραστες και "μυρωδάτες" της αγοράς και θέλει ιδιαίτερη προσοχή και πείρα στην "χρήση" τους. Ένα κανόνι που υπήρχε σ' όλα τα μέτωπα ήταν το 105άρι της Skoda (νομίζω) που υπάρχει και στο μνημείο μπροστά απο το 3ο Σώμα Στρατού στην Θεσ/νίκη. Επίσης είχαμε πολλά obice 75mm Skoda (ολμοβόλα ορεινά πυροβόλα) τα οποία είχαν και οι Ιταλοί και μετά και οι Γερμανοί αλπινιστές......Ένα τέτοιο σώζεται στην Αγία Λαύρα κάτω απο τον πλάτανο της επαναστάσεως (να σκανάρω φώτος και θα "ανεβάσω").
 Θα βρώ τον πρόσφατο κατάλογο και θα σου στείλω.

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 21, 2007, 12:42:30 πμ »
 Ορίστε μερικά
το 149/35 (εν' τέλη αυτό είναι στο 3ο Σ.Σ. χωρίς τα "πέδιλα")
το "ορεινό" 75/13 (αυτό στην Αγία Λαύρα)
το "πεδινό" 75/27
 Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος rafael

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 21, 2007, 01:12:26 πμ »
Την εποχή εκείνη υπηρετούν και τα πυροβόλα Scneider - Δαγκλή, ορεινά πυροβόλα ελληνικής σχεδίαςσης και γαλλικής κατασκευής, τα οποία είχαν υπερισχύσει σε διαγωνισμό του ΕΣ των Krupp - Λυκούδης, ελληνικής σχεδίασης και γερμανικής κατασκευής. Σύμφωνα με τη Wikipedia η σύλληψη και η υλοποίηση ενός αποτελεσματικού πυροβόλου το οποίο μπορούσε να αποσυναρμολογείται γρήγορα για μεταφορά και να συναρμολογείται επίσης γρήγορα για βολή οφείλεται στους Δαγκλή και Λυκούδη οι οποίοι συνεργάσθηκαν για την κατασκευή των πρωτοτύπων με τη Schneider και την Krupp αντίστοιχα. Φαίνεται όμως ότι και οι δύο μπορεί να ήταν καλοί στρατιωτικοί μηχανικοί αλλά δεν ήταν ... καλοί επιχειρηματίες. Ετσι αντί πχ ο Δαγκλής να διατηρήσει τα δικαιώματά του στο σχέδιο και να επιδιώξει τη δημιουργία εργοστασίου στην Ελλάδα αφού άλλωστε είχε κερδίσει και το διαγωνισμό του ΕΣ, τα πούλησε στους Γάλλους. Το πυροβόλο έγινε διεθνές best seller αλλά πλέον σαν, απλά, "ορεβατικό Schneider". Κάτι αντίστοιχο πρέπει να έγινε και με το πυροβόλο του Λυκούδη.   
ΡΑΦΑΗΛ ΛΙΣΜΑΝΗΣ

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 21, 2007, 02:23:57 μμ »
Χρηστο και Ραφαηλ σας ευχαριστω παρα πολυ! ::icon_thumright:: :D

Raw_Shooter σ ευχαριστω για τις πληροφοριες!Μηπως γινεται να μου στειλεις κωδικους?

Βασιλης

www.starclubathens.gr

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 21, 2007, 03:35:51 μμ »
 Φίλε μου δές το site www.crielmodel.com   Ένα Scneider υποδείγματος 1896 (νομίζω) το οποίο το είχαμε 100% σ' όλα τα μέτωπα, το "έβγαζε" η RPM σε μικρό κουτάκι 1/35 στα 12 ευρώ νομίζω. Θέλει "δουλείτσα" για να "δείξει" αλλά είναι "εύκολο" κομμάτι.
 Παναγιώτης

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 21, 2007, 05:05:06 μμ »
Σ ευχαριστω πολυ παναγιωτη για την βοηθεια σου!!! ::icon_thumright:: ::salut:: :D

Βασιλης

www.starclubathens.gr

Tags: