καλημέρα σας!
εχο κατι εικονιτσες απο διαφορα αντικειμενα που κατασκευασα τελευταια, αλλα δεν ξερω πως να τα βαλλω στο φορουμ. [πρεπει να τα ανεβασω σε κανα imageshack, θαρρω, διοτι το απευθιας upload εδω χλωμο μοθ φαινεται?). Εχω ενα KV-1 model 41, ενα BA-6, ενα Focke-Aghelis 223, το Αβερωφ (μοντελο με λιγα πολυγονα για real-time 3d gaming) κτλπ...
για 3D χρησημοποιω το Μαξ 7 (εφ'οσον αρχισα απο το 3d studio 3 to 1992 περιπου, ψυλο-βαριεμαι να αλλαζω προγραμμα). Photoshop 7 για τα Textures και After Effects για το μονταζ τον εικονων. Απαιραιτητο και μια ψηφιακη φωτογραφικη μηχανη για να τραβηξεις βρομα-σκουρια-χωμα-πετρες-συνεφα και οτι φθαρμενο δεις μπροστα σου. Ευτυχως που η Αθηνα ειναι γεματη ερειπια ! Αλλιως πας σε κανα σιτε οπος το deviantart.com (νομιζω) που εχει πολυ καλα textures σε υψηλη αναλυση. [το texture, ειναι μια εικονα με την οποια ντυνεις το πολυγονικο μοντελο σου.
Ιδανικα, εχεις ΠΟΛΛΑ textures ο μοντελο σου. Εχεις τα μερη, οπος το προφιλ, τη ρόδα, το καπο... Λες στο προγραμμα μετα να εφαρμοσει γεωμετρικα το
texture σου στο μοντελο.Αυτο λεγεται
mapping. ΑΛΛΑ το καθε mapping χρησημοποιει ενα
shader, που αποτελει μιγμα textures. Ας πουμε οτι φτιαχνv το προφιλ του ΒΑ-6 μου. Λοιπον, εχv το χρομα βαση, σκονη, σκουρια κτλπ, αυτo μου βγαζει το
color/diffuse map. Ναι αλλα κοιτα που ενα μεταλικο μερος δεν φερεται οπος ενα σκονισμενο μερος στο φως! Ακομα χειροτερα, ενα τμημα οπου εχει τρεξει λαδι αντανακλα παραπανο το φως! Λοιπον, ετοιμαζω ενα αλλο texture (
specular level) με τισ ιδιες διαστασεις, οπου του δειχνω (σε ασπρομαβρο, μαυρο το χαμηλο, και λευκο το υψηλο) ποια μέρη αντανακλουν (και πως) το φως! Μετα, εαν θελω, τι χρωμα αντανακλανε (
specular coloρ) η εαν υπαρχουν μικρο-ανυσοτητες στη επιφανεια (γρατζουνιες, η γραμμες συγκολησης ας πουμε) σε ενα ΑΛΛΟ texture (
bump-map). Εαν εισαι μαγγας μπορεις και να κανεις και τρυπες στο μοντελο σου με το opacity map (μαυρο ειναι διαφανες, ασπρο solid).
αυτα ! εαν σας ενδιαφερει, μπορω να ξεκινισω και κανα μικρο tutorial εδω να μοιραστω μεσας οτι εχο μαθει στο 3D, η ακομα πος να κανετε προφιλ η skins για το αγαπημενο σας flightsim !
Θειε Νοντα, το μονο που εκανα με το FS, ειναι να κλεψω τα textures εδαφων που εχουν να τα ενσωματοσω σε βιντεο μου

leopard, εισαι γαλλακι? merci de votre accueuil !