Αποστολέας Θέμα: Καλός ο Wittmann αλλά το αλάνι λέγεται αλλιώς...  (Αναγνώστηκε 12749 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
Καλός ο Wittmann αλλά το αλάνι λέγεται αλλιώς...
« στις: Μαρτίου 09, 2007, 05:22:02 μμ »

Καλός ο Wittmann και σίγουρα ένας απο τους μεγαλύτερους αρματιστές στην ιστορία..

Το αλάνι όμως ήταν ο Kurt Knispel με 168 kills με Tiger I. Ατίθασος, χωρίς σταυρό πρώτης τάξης (εαν ειναι δυνατό) και πάντα κόντρα σε όλους τους ανώτερους αξιωματικούς και με πολύ κακές σχέσεις με το κόμμα.. Hollywood δηλαδή ο κύριος..

Ο Αλεξ με πόρωσε με τα Τιger του και σκέφτομαι μετά το IV ausf E. να κάνω και εγώ έναν... Καλός ο Michael και ο Otto αλλά πολυφορεμμένοι.. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ έφαγα το δίκτυο δεν βρήκα τίποτα ουσιαστικό... ούτε ενα νουμεράκι τέλος πάντων να βάλω στον πύργο του.. ουτε κάν αναφορές στον Knispel..

Καμμιά ιδέα για τον κύριο?

Just for the record:

Kurt Knispel                 168       s.Pz.Abt. 503
Walter Schroif             161      s.SS-Pz.Abt. 102
Otto Carius                 150+      s.Pz.Abt. 502
Johannes (Hans) Bolter 139+  s.Pz.Abt. 502
Michael Wittmann        138   s.SS-Pz.Abt. 101
Uscha Oberhaber         127   s.SS-Pz.Abt. 102
Paul Egger                  113   s.SS-Pz.Abt. 102
Arno Giesen                111  8./SS-Pz.Rgt. 2
Heinz Rohndorf           106  s.Pz.Abt. 503
Heinz Gartner             103  s.Pz.Abt. 503
Albert Kerscher          100+  s.Pz.Abt. 502
Balthazar (Bobby) Woll 100+  s.SS-Pz.Abt. 101
Karl Mobius                 100+  s.SS-Pz.Abt. 101
Helmut Wendorff        95  s.SS-Pz.Abt. 101
Will Fey                     80+  s.SS-Pz.Abt. 102
Eric Litztke                76  s.Pz.Abt. 509
Emil Seibold               69  s.SS-Pz.Abt. 502
Wilhelm Knauth         68  s.Pz.Abt. 505
Karl Brommann          66  s.SS-Pz.Abt. 503
Alfred Rubbel            60+  s.Pz.Abt. 503
Konrad Weinert         59  s.Pz.Abt. 503
Walter Junge            57+  s.Pz.Abt. 503
Bobby Warmbrunn     57  s.SS-Pz.Abt. 101
Jurgen Brandt           57  s.SS-Pz.Abt. 101
Heinz Kling               51+  s.SS-Pz.Abt. 101
Heinz Kramer            50+  s.Pz.Abt. 502
Alfredo Carpaneto     50+  s.Pz.Abt. 502
Heinz Mausberg        50+  s.Pz.Abt. 505
Dieter Ustuf             50+  s.SS-Pz.Abt. 103
Oskar Geiner            50+  s.SS-Pz.Abt. 103
Johann Muller           50+  s.Pz.Abt. 502
Joachim Scholl          42   s.SS-Pz.Abt. 102
Franz Staudegger     35+  s.SS-Pz.Abt. 101

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
Απ: Καλός ο Wittmann αλλά το αλάνι λέγεται αλλιώς...
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 09, 2007, 05:48:20 μμ »
Δυστυχώς ούτε εγώ έχω βρει οποιαδήποτε πληροφορία για τον Kurt Knispel, ούτε ποιον ακριβώς τύπο Tiger είχε. Το μόνο που ξέρω είναι ότι άνηκε στην 503. Pz-Panos ακούει? Πάτα το κουμπί που βγάζει πληροφορίες για τον φίλο μας τον Kurt!

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 09, 2007, 06:16:15 μμ »
Μετά από πολύωρο search το αποτέλεσμα είναι τζίφος!!!!

Ασαφείς πληροφορίες δείχνουν ένα (mid version) με κωδικό 333 αλλά δεν είμαι και απόλυτος!!!!

Ο τύπος πήρε και king tiger στην Νορμανδία αλλά επέστρεψε στο τιγράκι του (Tiger I) στο ανατολικό μέτωπο!!!!

Υ/Γ: Τώρα που θα σκάσει ο ΠΕ ΖΕ που είναι γερμανομαθής θα μας δώσει τα φώτα του!!! (θα μας αλλάξει τα φώτα)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 09, 2007, 06:41:46 μμ »
Καλά διάβασα μια ιστορία που έμεινα......

"Το τυπάκι, ο Κουρτ ντε, βρέθηκε σε ένα σταθμό τρένου καθοδών για την μονάδα του. Εκεί είδε σε απόσταση 100 μέτρων ένα απλό στρατιώτη να κλωτσομπουνιάζει έναν κρατούμενο. Περπάτησε 100 μέτρα και έβγαλε το μπιστόλι του απειλώντας το στρατιώτη. Όταν έφτασε κοντά του του τράβηξε μια μπάτσα και αυτός τον απείλησε με το όπλο του. Χωρίς να διστάσει άρπαξε το όπλο από τον πιτσιρικά στρατιώτη και τον έστειλε 10 μέτρα πιο εκεί στης γραμμές του τρένου!!!! Γύρισε με ένα χαμόγελο ικανοποίησης ενώ ο κρατούμενος τον κοίταγε σαν Θεό! Μετά από λίγη ώρα σταμάτησε το τρένο η στρατονομία και με προτεταμένα τα όπλα αναζητούσαν κάποιον με την περιγραφή του Κνισπελ (προφανώς ο νέος που της έφαγε είχε βύσμα στην ΟKW).... και πάλι όμως ο Κνισπελ όταν κατάλαβε ότι τον ψάχνουν τράβηξε το όπλο του και απείλησε τους στρατονόμος λέγοντας "Εγώ κάνω κουμάντο σε αυτό το τρένο"!!! Οι στρατονόμοι αποχώρισαν και παρ ότι έκαναν αναφορά για το γεγονός ο Κνισπελ δεν διώχθηκε περαιτέρω!!!!

Γι αυτό (και για άλλα πολλά) μάλλον δεν πήρε το Σταυρό των ιπποτών ποτέ!!! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 09, 2007, 07:23:51 μμ »
Γεια σας.

Ωραία θεματάκια πιάνετε. Δύσκολα κιόλας. Άτιμη βιβλιογραφία (το έχω ξαναπεί πρόσφατα ε; Άλεξ) αληθές όμως δεν συμφωνείτε;

Λοιπόν για αρχή μερικές φωτογραφιούλες, έτσι για να έχουμε και οπτική εικόνα του κυρίου Knispel: (μεγάλο αλάνι, και σε συνδυασμό με το περιστατικό που ανέφερε ο Νίκος πιο πάνω, είναι πλέον προφανές γιατί δεν παρασημοφορήθηκε εκτενώς και επιμελώς)

Αποσυνδεδεμένος Costas 1/72

• Unicus Ac Immortalis II
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΝΟΜΟΙΣ ΠΕΙΘΟΥ,αλλιώς κίτρινο κορδόνι που σας έφαγε
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 09, 2007, 07:53:26 μμ »
Καλά διάβασα μια ιστορία που έμεινα......

"Το τυπάκι, ο Κουρτ ντε, βρέθηκε σε ένα σταθμό τρένου καθοδών για την μονάδα του. Εκεί είδε σε απόσταση 100 μέτρων ένα απλό στρατιώτη να κλωτσομπουνιάζει έναν κρατούμενο. Περπάτησε 100 μέτρα και έβγαλε το μπιστόλι του απειλώντας το στρατιώτη. Όταν έφτασε κοντά του του τράβηξε μια μπάτσα και αυτός τον απείλησε με το όπλο του. Χωρίς να διστάσει άρπαξε το όπλο από τον πιτσιρικά στρατιώτη και τον έστειλε 10 μέτρα πιο εκεί στης γραμμές του τρένου!!!! Γύρισε με ένα χαμόγελο ικανοποίησης ενώ ο κρατούμενος τον κοίταγε σαν Θεό! Μετά από λίγη ώρα σταμάτησε το τρένο η στρατονομία και με προτεταμένα τα όπλα αναζητούσαν κάποιον με την περιγραφή του Κνισπελ (προφανώς ο νέος που της έφαγε είχε βύσμα στην ΟKW).... και πάλι όμως ο Κνισπελ όταν κατάλαβε ότι τον ψάχνουν τράβηξε το όπλο του και απείλησε τους στρατονόμος λέγοντας "Εγώ κάνω κουμάντο σε αυτό το τρένο"!!! Οι στρατονόμοι αποχώρισαν και παρ ότι έκαναν αναφορά για το γεγονός ο Κνισπελ δεν διώχθηκε περαιτέρω!!!!

Γι αυτό (και για άλλα πολλά) μάλλον δεν πήρε το Σταυρό των ιπποτών ποτέ!!! :mrgreen:
Λες από κει να το πήραν για την αρχή στο "The Eagle Has Landed"??????????????????????????
ΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 09, 2007, 08:29:50 μμ »
Ή ο απόρρητος φάκελλος Οντεσσα που χρησιμοποιεί παραλλαγή της ίδιας ιστορίας

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 09, 2007, 08:41:45 μμ »
Λες από κει να το πήραν για την αρχή στο "The Eagle Has Landed"??????????????????????????

Μπράβο μνημονικό και έσπαγα το κεφάλι μου που το έχω δει!!!
Το είχα ξεχάσει τελείως αυτό το σκηνικό στο έργο και το έβαλα τώρα στην αρχή και το ξαναείδα!!!!
Μοιάζει πολύ το σκηνικό με τη διαφορά ότι ο ήρωας της ταινίας φοράει Σταυρό των ιπποτών σε αντίθεση με το πραγματικό αλάνι που δεν φόρεσε ποτέ (Hollywood).

Αποσυνδεδεμένος Costas 1/72

• Unicus Ac Immortalis II
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΝΟΜΟΙΣ ΠΕΙΘΟΥ,αλλιώς κίτρινο κορδόνι που σας έφαγε
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 09, 2007, 09:46:23 μμ »
Μπράβο μνημονικό και έσπαγα το κεφάλι μου που το έχω δει!!!
Είπαμε, έχω πορνογραφική μνήμη......... :twisted:
ΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 09, 2007, 10:01:38 μμ »
Κύριοι,

Μετά απο πολύ ψάξιμο βρήκα και εγώ φωτο του φίλου μας σε ενα ρώσικο site :shock: ...

Όντως πρέπει να ήταν τρελό αλάνι το παλικάρι δείτε φάτσα... αξούριστος και χυμαδιό σε αντίθεση με τους ξυρισμένους και πάντα by the book φίλους μας..

Αν διακρίνω καλά το άρμα πρέπει να είναι King Tiger

με κάποιον σύντροφο.. Δεν φορά καν πουκάμισο απο μέσα... Δυστυχώς την τρίτη φώτο δεν μου την βάζει..

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 09, 2007, 10:16:38 μμ »
Αυτά μάλιστα είναι ευρήματα! (παλαμάκια)

Παράθεση
Δυστυχώς την τρίτη φώτο δεν μου την βάζει..

Σου κάνει κι εσένα κόλπα το forum;; Κύριε Διαχειριστάαααα!!  :o   Βοήθεια καλέ μου άνθρωπεεε

Κι εμένα από τις 3 που πόσταρα 2 φαίνονται (όχι δεν είναι γυμνή η άλλη  :mrgreen: )

Άντε να γυρίσουμε και στην έρευνα γιατί μετά τις φωτό τα άφησα ανοιχτά (τα παράθυρα) και περί άλλων ετύρβαζα...

Υ.Γ. Αν θες βάλε και το site που βρήκες τις φωτογραφίες, ποιός ξέρει αν το ξέρουμε ή τι άλλο μπορεί να βρούμε εκεί μέσα.

Σε επόμενο Post θα σημειώσω και αυτά που βρήκα και πού και πώς, απλά να έχω και κάτι συγκεκριμένο πρώτα...όχι χύμα π.χ. "μπείτε στο Wehrmacht Awards και ψάχτε..."

Υ.Γ. ένα ένα τα θυμάμαι......πολύ ωραίο το Eagle has landed  τι μου θυμήσατε, κι έχω καιρό να το δω κιόλας (θα πάρει φωτιά το dvd player) Α ρε Ιππότη Cane...!

και το Odessa (αυτό όμως δεν το έχω ακόμη)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 09, 2007, 10:46:51 μμ »
Δεν ξέρω για το Tiger I.. Aλλά βρήκα το νούμερο απο το King tiger που είχε το 104... Επίσης ο κύριος έκανε βόλτες και με IV το οποίο πρέπει να είναι ausf E..

Bλέπετε αν έχει Zimmerit?

και το ΙV κάπου στην Ρωσία

Δέν έχω το link δυστυχώς.. Απο την χαρά μου δεν εκανα add to favourites :oops: :twisted:

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 09, 2007, 11:51:50 μμ »
Εϊναι αυτό που λέμε "όποιος ψάχνει, βρίσκει" και επίσης "στο διαδίκτυο πλέον μπορείς να βρείς τα πάντα!".

Ωραία ευρήματα δεν πειράζει που δεν το έσωσες, κοίτα στα properties της φωτογραφίας μήπως αναφέρει κάτι σχετικό με την ιστοσελίδα. ΑΝ όχι, κοίτα στην Address bar κάτι ίσως σου θυμίσει.

Διότι πέραν των φωτογραφιών είναι και το θέμα της πηγής ή της τεκκμηρίωσης. Σίγουρα δεν θα αμφισβητήσει κανείς ότι είναι ο Knispel στις δύο φωτό με την παρέα του, αλλά για την 1η με το ΚΤ επειδή είναι και γνωστή φωτό, από που γνωρίσςι αυτός που το έγραφε ότι είναι το άρμα του;

(Δεν το λέω για σένα προς Θεού, απλά το σημειώνω μην παρεξηγηθώ).

Έχω ενθουσιαστεί σαν παιδί (πάλι) με τα ευρήματα σε μια απορία, σε κάτι αρκετά εξειδικευμένο και θα ήταν κρίμα να καταλήξουμε σε λάθος ή ασαφή (καλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό) αποτελέσματα, και είναι πολύ ικανοποιητικό ότι έγινε με αυτόν τον ομαδικό τρόπο (πάσα-πάσα-πάσα-κίνηση στο κενό χώρο σουτ και γκολ).

Εύγε για την απορία-έρευνα-εξεύρεση απαντήσεων-παράθεση.

Υ.Γ. Τώρα να τα μεγάλα διλήμματα για τον ʼλεξ...θα θέλει και αυτός τον Τϊγρη του Knispel πάω στοίχημα!  :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 10, 2007, 12:29:51 πμ »
Υ.Γ. Τώρα να τα μεγάλα διλήμματα για τον ʼλεξ...θα θέλει και αυτός τον Τϊγρη του Knispel πάω στοίχημα!  :mrgreen:

Εδώ τον θέλω εγώ, ο ʼλεξ δεν θα τον θέλει!!! (και έχω και το 48αρι της  Tamiya με φουλ photoetched μέσα έξω)

Υ/Γ: Το ΚΤ δεν πρέπει να είναι δικό του. Το πέτυχα και εγώ σε κάποιο site που είχε την βιογραφία του αλλά δεν ανέφερε στην λεζάντα αν ήταν αυτός ο αρχηγός. Υποθέτω ότι στα site κάνουν απλή παράθεση ενός ΚΤ για τους άσχετους και πολύ απλά παίρνουν μια από της πιο γνεστές φωτό του! ::salut::

Μπραβο για την ομαδικη ερευνα ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 10, 2007, 01:30:36 πμ »
Η έρευνα Νο2 συνεχίζεται.......ααααα ρε gfilos μας έβαλες γερά στην μπρίζα!!!!

Λοιπών αναφέρω μια αρκετά καλή πρόοδο στην έρευνα....
Όσο πιο πολύ το ψάχνω πέφτω σε sites που έχουν γίνει μέχρι και καβγάδες για πάρτη του (μπράβο το αλάνι)
Πάντως έχω δει ποστ από το 1999 έως το 2007 και ακόμα κανείς δεν εχει απαντήσει με ακρίβεια πιο Tiger ή King Tiger είχε ο Knispel!

Που είσαι ρε ΠΕ ΖΕ??? Μόνο μου με άφησες να ψάχνομαι???? :cry: :cry: :cry:

Αποσυνδεδεμένος Harris Charalambous

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Maryland, USA
  • IPMS 410 MC 85
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 10, 2007, 01:34:50 πμ »
Zei akoma autos, epezise ton polemo?
Μοντελιστής από Αμερική

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 10, 2007, 01:37:47 πμ »
"From there back to the Russian front and action around Mexotur, Tookszentmiklos, Cebled, Kekskemet, the Gran bridgehead, Gyula, Neutra, Bab Castle(In one action, Knispel reports 24 enemy hits on his Tiger II), Laa and finally Wostitz, where he was killed in action."

"He was killed in action the following day 29 April 1945":wink:

Αποσυνδεδεμένος Harris Charalambous

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Maryland, USA
  • IPMS 410 MC 85
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 10, 2007, 01:41:01 πμ »
...24 voles gia na ton fane  :shock:
Μοντελιστής από Αμερική

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 10, 2007, 01:42:57 πμ »
...24 voles gia na ton fane  :shock:

ναι το λαμογιο και αυτος χαμπαρι!!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΑΝΙ!!! Γουσταρωωωωω!!!!!

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 10, 2007, 01:48:31 πμ »
ΕΝΝΟΕΙΤΕ πως θα φτιάξω το ΚΤ του!!!!!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 10, 2007, 01:50:04 πμ »

Ναιιιι????? Και που θα βρεις τον αριθμό???

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 10, 2007, 01:52:31 πμ »

Μα, τον έχω!

πλάκα κάνω!
Θα τον βρει ο Πε Ζε!!!!! :D

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 10, 2007, 01:57:12 πμ »
 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol:
Χαχαχαχα τον πήρανε και άλλοι χαμπάρι και μεγαλώνει το δούλεμα με το ΠΕ ΖΕ!!!! (Γεια σου ρε Νικόλα Rambo)

Ρε συ ο ΠΕ ΖΕ τα βρήκε σκούρα...... Προσκύνα τον μπαρμπα Τσίτσο και δεν θα χάσεις!!!!!

Με τι θες να ξεκινήσω με φωτό ή με αποκαλύψεις για το αλάνι???

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 10, 2007, 02:08:42 πμ »

Μα, τον έχω!

πλάκα κάνω!
Θα τον βρει ο Πε Ζε!!!!! :D

Ρε κ@λόπαιδα!!   :lol:

με βρήκατε μικρό και με βαράτε με ομαδικά πυρά από 2 πυροβολαρχίες! Ντροπή!

Ένα ζευγάρι μάτια έχω, κι ένα firefox   :evil:  που σκάει κάθε τρεις και λίγο...έτσι επειδής γουστάρει να μου κάνει τη νύχτα δύσκολη!

Διαβάζω κι ένα ωραίο thread όπου οι συγγραφείς έχουν γνωστό και πηγή τους έναν συμπολεμιστή του αλανιού (χαρ χαρ χαρ) αλλά ακόμη βρίσκομαι στην σελίδα 3 από 13..υπομονή.

Πάντως Άλεξ και λοιποί μάγκες, για αριθμούς, καμουφλάζ κλπ. φαίνονται δύσκολα τα πράγματα.

Γρήγορα γρήγορα ένα τσεκ στο search function του M-L  με τις λέξεις Kurt Knispel θα σας δώσει αρκετά για διάβασμα. (Ούτε από εκεί έχω τελειώσει ακόμη...έχω χαθεί στο γερμανικό forum)

Και για να δείτε πόσο άσσος ιντερνάσιοναλ είναι ο ΠΕΖΕΒΟ ιδού και κινέζικο Site: (Σι-σι-τσιε Λούσι Λίου)  :lol: :lol: :lol:  :mrgreen: :mrgreen:  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

http://www.sspanzer.net/army_ace/knispel/knispel.htm

και η μετάφραση εδώ: http://www.network54.com/Forum/47207/thread/1141888932/

(λες να είναι το 100; Ρε γ@μ@το πάνω στο κυριότερο δεν μπορούσε και αυτός να το διαβάσει!!! Σαμποτάζ κύριοι....)

...και η νύχτα προβλέπεται μακράαααα  (και με αντιγραφές Kingdom of Heaven στο background)

Υ.Γ.   ::proskino::   Uncle Tseets    :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 10, 2007, 02:09:27 πμ »
Όποιος ξέρει Γερμανικά ας βοηθήσει παρακαλώ!

http://forum.panzer-archiv.de/viewtopic.php?p=54213&sid=9c7a6882286f7e00639f814fd4b86332

Επίσης (συγνώμη που δεν μεταφράζω αλλα εχουν βγεί τα μάτια μου απο το ψάξε) εχει κανεις ιδέα σε ποιο βίντεο αναφέρετα το παρκάτω κείμενοι?

I've been told he can be seen briefly in the well-known propaganda film which depicts massed Tiger II's (actually most of SPzAbt. 503, plus some other KT's) as an officer in a Tiger II passes reviews them, and then leads them on a march (drive) just before the Ardennes offensive. I've seen other pictures of him with a beard and longer hair.

It certainly sounds like he was an embarrassment to his superiors for some reason, which may explain why his spectactular accomplishments were not recognized in fashion similar to the many tankers who had lower scores. Going by Schneider, I don't think he made it out alive.

*edit Schneider places SPzAbt. 503 near Wostitz (Czechosolvakia?) on the day of Knispel's death. On May 10, 1945, the remnant of the battalion (around 450 men), held a final formal assembly in some woods where a last award of Iron Crosses (donated by officers and NCO's) was made. They then blew up their last two Tiger II's, and surrendered to the Americans. The battalion was eventually handed over to the Soviets.

Επίσης στο http://www.1jma.dk/topic.asp?TOPIC_ID=3758 και στο http://cs.finescale.com/forums/2/721851/ShowPost.aspx ένα παλικαράκι λέει τα νούμερα : 213, 513, 523sto KT του φίλου μας. ΑΛΛΑ.... ΤΟ 213 της 501 ( ειναι δυνατόν η 501 κ η 503 να είχαν τα ίδια νουμερα σε ένα απο τα άρματα τους?) βρίσκεται στο μουσείο La Gleize και είναι ενα απο τα εξι που αφησε ο Παιπερ στις Αρδεννες...

Τέλος, μετά απο πολλές ώρες στο pc (έχω το forum ανοιχτό και οτι βρίσκω το γράφω) νομίζω οτι για τον φίλο μας οι πληροφορίες είναι ελάχιστοτατες... Σίγουρα ο αριθμός του Tiger I που είχε παραμένει άγνωστος..... :(

Tags: Kurt Knispel