Αποστολέας Θέμα: ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ Vs .................?  (Αναγνώστηκε 4290 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος di_oramatistis

• Scale 1/144
  • *
Απ: ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ Vs .................?
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 08, 2007, 12:50:20 μμ »
Παιδια το θεμα του μοντελισμου για μας ειναι οτι το γουσταρουμε και οτι λιγο πολυ πιανουν τα χερια μας.Πρεπει να υπαρξουν αυτες οι συνθηκες και με ενα κινητρο (δωρο,η θεα ενος μοντελου) να πυροδοτηθει η ενασχοληση.Εμενα η πρωτη μου επαφη ηταν εντελως ασχετη απλα κατευθυνθηκα στον μοντελισμο γιατι απο νηπιο ..ηθελα να φτιαχνω ή να χαλαω πραγματα.Αν θυμαστε στη πρωτη η δευτερα γυμνασιου στη οδυσσεια παλια μας ζητουσαν να φτιαξουμε τη σχεδια του Οδυσσεα, Την εφτιαξα απο καλαμακια για σουβλακια και ηταν ...τζιτζι.Στο καπακι ειδα το MODELING τοτε,  στο περιπτερο, με ενα απιθανο διοραμα στο εξωφυλλο και κολλησα.Ηταν .... η "πρεζα" μου.Οσο ελευθερο χρονο ειχα ετρεχα να φτιαξω το κιτ μου.Αντιθετα ο αδερφος μου απο μικρος τα χερια τα ειχε μονο για να πιανει μπαλες.Καμια ενασχοληση με χειροτεχνιες πασης φυσεως. Συμπερασμα αμα δεν εισαι  λιγο ...χειροκινητος ::eusa_dance:: δυσκολα ασχολεισαι.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 08, 2007, 01:09:00 μμ »
Μοντελισμός, subbuteo, μπάλα στην αλάνα ...
Τί είπες τώρα...
Υπομονή έχουν και σήμερα (αλλιώς δεν θα έπαιζαν RPG παιχνίδια αλλά μόνο Shoot-em-up)...

Ας το πω λίγο κάθετα: μας έχει χαζέψει η TV μικρούς και μεγάλους. Το 1985 πχ έβλεπες δύο κανάλια με λίγες παιδικές σειρές και πρακτικά υπήρχε κάτι ενδιαφέρον για παιδιά μόνο κατά το 5-10% (πχ Galactica, Dukes κλπ).
Πετάξτε την TV και θα βρείτε χρόνο.
"Δυστυχώς" εγώ όμως (αν και το λέω ο ίδιος) τελικά δεν θα ήθελα σπίτι χωρίς TV... Πόρωση με την κυριολεκτική έννοια; Ίσως...

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 08, 2007, 01:24:26 μμ »
 Εμένα προσωπικά, όπως έχω πεί και σ' άλλο topic, "μ' έμπασε" στην "αρρώστια" η ίδια μου η μητέρα!!!!  :lol: Περίπου με τον ίδιο "καλό" τρόπο που χρησιμοποίησε η μητέρα μου "κόλλησα" το "μικρόβιο" στα 2 ανήψια μου. Στον μικρό που διαβάζει ιστορία στο σχολείο, επειδή δεν την πολυσυμπαθούσε λόγω αναγκαστικής παπαγαλίας απο την δασκάλα, ανέλαβα μια μέρα να την "μάθουμε" μαζί. Πολύ απλά....μαθαίνανε για τον Τρωικό πόλεμο....είχα ξεχασμένα κάτι 1/72 στρατιωτάκια απο τα παιδικά μου χρόνια...."στήσαμε" λοιπόν κάτω στο χαλί μια "μακέτα" με στρατιωτάκια + τσιγαρο-κουτα + σπίρτα + παντόφλες (πλοία) κτλ τον πόλεμο της Τροίας. Λοιπόν έμαθε όλη την ιστορία, τα ονόματα κλπ σε χρόνο dt!!! Μάλιστα μετά δανείστηκε βιβλία απο το σχολείο για περισσότερες πληροφορίες και μέσω net. Αποτέλεσμα μαθαίνει ιστορία πλέον ευχάριστα αλλά αγοράζει πλέον και μοντέλα 1/72 σχετικά με ελληνικά θέματα (καραβάκια + φιγούρες).
 Όταν "παίζαμε - μαθαίναμε" με τον μικρό, παραδίπλα ο μεγάλος του αδερφός έπαιζε playstation ενα flight simulator. "Πετούσε" ενα F-15, την επομένη του έκανα δώρο ενα F-15 στην 1/72 και του πρότεινα να το κάνουμε μαζί σιγά σιγά. ʼρχισε να ψάχνει πληροφορίες μαζί μου σχετικά με το αεροπλάνο....και το "νερό μπήκε στο αυλάκι" πλέον. Τώρα αγοράζουμε μαζί μοντέλα και τα "παλεύει" ολοένα και περισσότερο μόνος του.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 08, 2007, 01:53:11 μμ »
Αυτή είναι και η λογική και η "διαδικασία", που πρέπει να ακολουθηθεί, πιστεύω, για να βάλουμε παιδιά, ανήψια και ξαδέρφια στο "κόλπο"...

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 10, 2007, 09:33:58 μμ »
παντως τα πιο πολλα παιδια που πανε σχολειο λογω υποχρεωσεων με το σχολειο εχουν λιγο χρονο για να ασχοληθουνε με τον μοντελισμο

Tags: