Εμένα προσωπικά, όπως έχω πεί και σ' άλλο topic, "μ' έμπασε" στην "αρρώστια" η ίδια μου η μητέρα!!!!

Περίπου με τον ίδιο "καλό" τρόπο που χρησιμοποίησε η μητέρα μου "κόλλησα" το "μικρόβιο" στα 2 ανήψια μου. Στον μικρό που διαβάζει ιστορία στο σχολείο, επειδή δεν την πολυσυμπαθούσε λόγω αναγκαστικής παπαγαλίας απο την δασκάλα, ανέλαβα μια μέρα να την "μάθουμε" μαζί. Πολύ απλά....μαθαίνανε για τον Τρωικό πόλεμο....είχα ξεχασμένα κάτι 1/72 στρατιωτάκια απο τα παιδικά μου χρόνια...."στήσαμε" λοιπόν κάτω στο χαλί μια "μακέτα" με στρατιωτάκια + τσιγαρο-κουτα + σπίρτα + παντόφλες (πλοία) κτλ τον πόλεμο της Τροίας. Λοιπόν έμαθε όλη την ιστορία, τα ονόματα κλπ σε χρόνο dt!!! Μάλιστα μετά δανείστηκε βιβλία απο το σχολείο για περισσότερες πληροφορίες και μέσω net. Αποτέλεσμα μαθαίνει ιστορία πλέον ευχάριστα αλλά αγοράζει πλέον και μοντέλα 1/72 σχετικά με ελληνικά θέματα (καραβάκια + φιγούρες).
Όταν "παίζαμε - μαθαίναμε" με τον μικρό, παραδίπλα ο μεγάλος του αδερφός έπαιζε playstation ενα flight simulator. "Πετούσε" ενα F-15, την επομένη του έκανα δώρο ενα F-15 στην 1/72 και του πρότεινα να το κάνουμε μαζί σιγά σιγά. ʼρχισε να ψάχνει πληροφορίες μαζί μου σχετικά με το αεροπλάνο....και το "νερό μπήκε στο αυλάκι" πλέον. Τώρα αγοράζουμε μαζί μοντέλα και τα "παλεύει" ολοένα και περισσότερο μόνος του.