Αποστολέας Θέμα: Τηλεγραφόξυλα,κολώνες κλπ στην 1/72  (Αναγνώστηκε 2802 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ηρακλειο
  • modelclub.gr
Τηλεγραφόξυλα,κολώνες κλπ στην 1/72
« στις: Φεβρουαρίου 22, 2007, 06:39:44 μμ »
μήπως ξέρει κανείς πως μπορούμε να φτιάξουμε στήλες , κολώνες φωτισμού ή τηλεγραφόξυλα στην 1/72 φρομ σκρατσ ?
( περιμένω τον νινο1969 να δώσει αρκετό ινφο .... χεχεχε )

τις προάλλες σε ένα τρενάδικο που μπήκα για να πάρω ιδέες είδα κάποια κομμάτια και πήρα ιδέες αλλά μου φαίνεται ότι το σκρατσμπιλντ δεν μπορεί να φτάσει το επίπεδο του έτοιμου , τουλάχιστον στην 1/72 , άσε που οι κλίμακες των τρενάδων είναι παράξενες και πρέπει να βρεςι ΤΟ κομμάτι για να σου κάτσει σωστά σε διόραμα....

βέβαια κάποιος θα μπορούσε να αγοράσει κάποιο αξεσουάρ στα Ε10 αλλά αυτό απεικονίζει και το μέσο κόστος ενός κιτ άρματος στην 1/72 !
οπότε το τελικό αποτέλεσμα μιας μακέτας θα πρέπει να αγγίζει το επίπεδο του μπεστ οφ σσοου....

στην 35 τα πράγματα είναι πιο εύκολα κατά τη γνώμη μου καθώς βρίσκεις αρκετά πράγματα ιν χαουζ , ή έστω νεξτ ντορ...

Υ.Γ. αν οι συντονιστές θεωρούν ότι το θέμα δεν ανήκει στην κατηγορία διοράματα ας μετακινηθεί....
southern by the grace of God

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
Απ: τηλεγραφόξυλα , κολώνες κλπ στην 1/72
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 22, 2007, 07:14:10 μμ »
Για την 1/72 είναι πιο απλά τα πράγματα George...

Η μαγική λέξη είναι "sprue"...
..από παλιά κιτ, κόψιμο στο επιθυμητό μέγεθος (ύψος) πάντα σε σχέση με της φιγούρες, τρίψιμο με πολύ χοντρό ντουκόχαρτο για να δημιουργηθούν τα νερά του ξύλου
και τέλος πέρασμα με υγρή κόλα για να μαλακώσουν σχετικά τα γδαρσίματα!!!

Δες αυτό..

http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=962.15

Ο στύλος της ΔΕΗ έχει φτιαχτεί με την τεχνική που σου είπα + μπάλσα, σύρμα για την βάση της λάμπας και φύλλο αλουμινίου για τον ανακλαστήρα! :wink:

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
Απ: τηλεγραφόξυλα , κολώνες κλπ στην 1/72
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 22, 2007, 07:43:19 μμ »
Για την 1/72 είναι πιο απλά τα πράγματα George...

Η μαγική λέξη είναι "sprue"...
..από παλιά κιτ, κόψιμο στο επιθυμητό μέγεθος (ύψος) πάντα σε σχέση με της φιγούρες, τρίψιμο με πολύ χοντρό ντουκόχαρτο για να δημιουργηθούν τα νερά του ξύλου
και τέλος πέρασμα με υγρή κόλα για να μαλακώσουν σχετικά τα γδαρσίματα!!!

Δες αυτό..

http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=962.15

Ο στύλος της ΔΕΗ έχει φτιαχτεί με την τεχνική που σου είπα + μπάλσα, σύρμα για την βάση της λάμπας και φύλλο αλουμινίου για τον ανακλαστήρα! :wink:

θενκς νικο .... αλλά ο στύλος τηφωνικών γραμμών είναι το εύκολο της υπόθεσης , στα φωτιστικά σώματα ευρωπαικής πόλης τι προτείνεις ?

• Scale 1/35
  • *
Απ: Τηλεγραφόξυλα,κολώνες κλπ στην 1/72
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 22, 2007, 09:07:49 μμ »
Μια καλή φωτό για reference και σιγά σιγά με πλαστικό - ξύλο - sprue - ακόμα και χαρτί θα έρθει και θα γίνει η δουλειά.
Πρέπει να έρθεις στο σπίτι να σου δείξω φωτιστικό Βερολίνου στην 1/72 με καγκελάκι και διαφημιστική πινακίδα από κάτω... όλο scratch!

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 23, 2007, 09:09:37 πμ »
Μια καλή φωτό για reference και σιγά σιγά με πλαστικό - ξύλο - sprue - ακόμα και χαρτί θα έρθει και θα γίνει η δουλειά.
Πρέπει να έρθεις στο σπίτι να σου δείξω φωτιστικό Βερολίνου στην 1/72 με καγκελάκι και διαφημιστική πινακίδα από κάτω... όλο scratch!

:shock: αυτό πρέπει να το δω οπωσδήποτε ! από σένα θα έπρεπε να περιμένω ότι είναι και φωτιζόμενο....  :lol:

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 23, 2007, 09:37:17 πμ »
Για ακόμα καλύτερους στύλους πόλεων - και αν δεν θελεις τα ετοιμα των τρένων - κανε ιδιοκατασκευή του σχήματος που θελεις με προσθήκη τα έτοιμα σετ για photo-eched γωνίες, πινακίδες και μπράτσα που υπάρχουν για τρένα. Ταιριάζουν ανετα σε 1/72 και είναι εργα τέχνης. Ειδα ενα τετοιο σετ τις προάλλες και σκέφτηκα να το παρω έτσι για να το έχω - τόσο όμορφο ήταν. Κολλησα στην τιμη της ομορφιάς - 35 ευρώπουλα

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 23, 2007, 10:13:08 πμ »
μήπως ξέρει κανείς πως μπορούμε να φτιάξουμε στήλες , κολώνες φωτισμού ή τηλεγραφόξυλα στην 1/72 φρομ σκρατσ ?
( περιμένω τον νινο1969 να δώσει αρκετό ινφο .... χεχεχε ).....

Sorry ατύχησες για 1/72 ΔΕΝ δίνω πληροφορίες ΜΟΝΟ για 1/35!!!  :mrgreen: :mrgreen:

... τέλος πάντων θα κάνω μια εξαίρεση αν και ο κύριος Τσίτσος (ως πιο ειδικός κιόλας στη Braille scale [φτου φτου, πάω να πλύνω το στόμα μου  :lol:] αλλά και μέγας μαζόχας  :mrgreen: που του αρέσει να κάνει παπάδες στην 1/72 το κάλυψε το θέμα απόλυτα, ιδίως με το link που σου έδωσε.)
Θα παίξεις είτε με κομμάτια πλαστικό όπως σου λέει ο Νικόλας, πάρε Evergreen tubes για τον στήλο και I beams για τις οριζόντιες δοκούς.Μπορείς επίσης, τους στήλους για μεγαλύτερη αληθοφάνεια να τους φτιάξεις από πραγματικό ξύλο. Τα μοντελομάγαζα στη ξυλεία για πλοία έχουν στρογγυλές βέργες. Θα την "φας" με το κοπίδι περιμετρικά σε ακανόνιστα σημεία για να δίνει την εντύπωση πρώην κορμού. Για σύρματα λεπτά συρματάκια τηλεφωνικά ή περιέλιξης. Α που 'σαι μην ξεχάσεις για πιο ωραία φάση σε έναν στήλο στην κορυφή του φτιάξε και μια φωλιά πουλιών, πελαργών ας πούμε ... αν μπορείς φυσικά  :lol: στην ... μπλιαχ  :x 1/72 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 23, 2007, 10:27:33 πμ »
παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες , το βράδυ  ξεκινάω δουλειά .... άρα από τις 11 μέχρι τις 3 θα πάιξει τρελό μερεμέτι ....

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 23, 2007, 11:40:51 πμ »
Sorry ατύχησες για 1/72 ΔΕΝ δίνω πληροφορίες ΜΟΝΟ για 1/35!!!  :mrgreen: :mrgreen:

... τέλος πάντων θα κάνω μια εξαίρεση αν και ο κύριος Τσίτσος (ως πιο ειδικός κιόλας στη Braille scale [φτου φτου, πάω να πλύνω το στόμα μου  :lol:] αλλά και μέγας μαζόχας  :mrgreen: που του αρέσει να κάνει παπάδες στην 1/72 το κάλυψε το θέμα απόλυτα, ιδίως με το link που σου έδωσε.)
Θα παίξεις είτε με κομμάτια πλαστικό όπως σου λέει ο Νικόλας, πάρε Evergreen tubes για τον στήλο και I beams για τις οριζόντιες δοκούς.Μπορείς επίσης, τους στήλους για μεγαλύτερη αληθοφάνεια να τους φτιάξεις από πραγματικό ξύλο. Τα μοντελομάγαζα στη ξυλεία για πλοία έχουν στρογγυλές βέργες. Θα την "φας" με το κοπίδι περιμετρικά σε ακανόνιστα σημεία για να δίνει την εντύπωση πρώην κορμού. Για σύρματα λεπτά συρματάκια τηλεφωνικά ή περιέλιξης. Α που 'σαι μην ξεχάσεις για πιο ωραία φάση σε έναν στήλο στην κορυφή του φτιάξε και μια φωλιά πουλιών, πελαργών ας πούμε ... αν μπορείς φυσικά  :lol: στην ... μπλιαχ  :x 1/72 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Εγώ παρότι δηλώνω φανατικός της 1/72 (Braille scale) λοξοκοιτάζω συνεχώς και στην 1/35 και στην νέα μόδα την 1/48 (το αποδεικνύουν και τα μοντέλα του στοκ μου... 50% στην 1/35, 40% στην 1/72 και 10% στην 1/48) εσείς να δω πότε θα ανοίξετε τα μάτια σας και να φτιάξετε ένα υπερλεπτομερές μοντέλο στην 1/72 ή στην 1/48. :twisted:

Ένα ξέρω... Στης εκθέσεις ένα μοντέλο Braille scale τύπου Alex Clark το χαζεύουν πολύ περισσότερο από ένα 35αρι τύπου Mig!!! Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και ο Mig λοξοκοιτάζει προς Braille scale μεριά!!!!!! :wink:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 23, 2007, 12:00:07 μμ »
Μη μου τσαντίζεσαι Νικολάκη  :lol: είπαμε πλάκα κάνουμε, κι εμένα εξάλλου ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΑΡΜΑ !!! :shock: ήταν σε 1/72 και παίζουν στο στοκ μου και κάποια άλλα κομματάκια.
ΑΛΛΑ 1/48 ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ, ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ.

Όσο για τον κύριο Mig δεν τον παρεξηγώ τα έχει δει και κάνει ΟΛΑ ο άνθρωπος, ας παίξει και με τίποτα άλλο  :lol:  :wink:

Αποσυνδεδεμένος vagos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Aπο Καρέα μεχρι Αγγλία.
  • Come And Get IT.
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 23, 2007, 12:07:35 μμ »
Νικε μην προσπαθεις να μας το παιξεις νορμαλ, παραδεξου οτι εισαι παλαβος.  :mrgreen: :lol: :lol:

Μονο πανω απο το πτωμα μου θα παρεις αυτο το κιτ.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 23, 2007, 12:22:12 μμ »
Νικε μην προσπαθεις να μας το παιξεις νορμαλ, παραδεξου οτι εισαι παλαβος.  :mrgreen: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:
Λίγο :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 23, 2007, 01:43:37 μμ »
εγώ άμα δεν φτιάξω 30 μοντέλα 72άρια δε πάω σε 35  :evil:

και από τότε που μπήκα στη παρέα σας έχω ολοκληρώσει pzr iv h , tiger I , tiger II , panther , gagpanther , stug III , nashorn , flak , κουμπελγουάγκεν πως διάλολο λέγεται , και είμαι στη φάση κατασκευής jagdtiger , όλα νυχτερινές ωρες δουλειάς .

το σχόλιο του νίνου πιο πάνω με καλύπτει , οπότε μετά τη δουλειά θα πάω για ξυλεία   :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 23, 2007, 01:48:29 μμ »
Έτσι, έτσι μπράβο παιδί μου Geo, μόνο εγώ θα φορτώνω ξυλεία κάθε Σάββατο, όχι τίποτα άλλο έχω αρχίσει και καταντάω γραφικός!!  :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 23, 2007, 02:11:36 μμ »
Έτσι, έτσι μπράβο παιδί μου Geo, μόνο εγώ θα φορτώνω ξυλεία κάθε Σάββατο, όχι τίποτα άλλο έχω αρχίσει και καταντάω γραφικός!!  :mrgreen: :mrgreen:
να σου πώ νίνε , το προηγούμενο σάββατο , στο τσακ μου κόπηκε η φόρα και δεν αγόρασα ξύλα από plastimodelismo . τα έβλεπα , τα ξανάβλεπα , είχα στο μυαλό μου και το δικό σου τοπικ μάλιστα , αλλά θεώρησα φαρδιά τα ξύλα για κατασκευή πχ πόρτας στην 1/72.

σήμερα ή το πολύ αύριο δεν θα κολώσω . θα σηκώσω τόσο ξύλο ώστε να με ρωτήσουν αν ετοιμάζω γαλέρα σε 1/1  :evil:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 23, 2007, 02:15:24 μμ »
Αν κατέβεις και αύριο πάμε να πάρουμε μαζί,  :mrgreen: :mrgreen: να σου πω ποια να πάρεις  :mrgreen:
Κοίτα επίσης για πιο λεπτά και μικρά σε διαστάσεις και στο Fasma γιατί στο Plastimodellismo δεν έχει πάρα πολλά πλέον, τα πήρα τα περισσότερα εγώ  :lol:

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 23, 2007, 02:27:09 μμ »
Αν κατέβεις και αύριο πάμε να πάρουμε μαζί,  :mrgreen: :mrgreen: να σου πω ποια να πάρεις  :mrgreen:
Κοίτα επίσης για πιο λεπτά και μικρά σε διαστάσεις και στο Fasma γιατί στο Plastimodellismo δεν έχει πάρα πολλά πλέον, τα πήρα τα περισσότερα εγώ  :lol:
είμαι μέσα , θα σου στείλω πι εμ . είναι αυτές οι βέργες που τις είχε το plasimodelismoσε ζελατίνα  Ευρό 4 ?

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 23, 2007, 02:29:00 μμ »
Ναι, ναι, ναι. Ότι πάρετε 4EUR, πάρε κόσμε

Tags: