Αποστολέας Θέμα: Τί γίνεται με τον τόμο 2??? (Έμμεση καταγγελία)  (Αναγνώστηκε 2708 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αλέξανδρος-82

• Επισκέπτης
Τί γίνεται με τον τόμο 2??? (Έμμεση καταγγελία)
« στις: Φεβρουαρίου 22, 2007, 04:40:35 μμ »
Το έτος 2000, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις της Πολεμικής Αεροπορίας το βιβλίο πολυτελείας: Ελληνική Αεροπορία 1908-1944. Πρόκειται για ένα άριστο έργο που συμπηκνομένα παρουσιάζει την ιστορική εξέλιξη της Π. αεροπορίας μας από το 1908 έως το 1944. (Πρίν τα Δεκεμβριανά...  :wink:) Στο βιβλίο αναφέρεται ότι θα ακολουθήσει και δεύτερος τόμος που θα είναι αντιπροσωπευτικός της περιόδου 1944-σήμερα. Όλα καλά ως εδώ.

7 ολόκληρα χρόνια πέρασαν και ο δεύτερος τόμος ακόμα να βγεί. Τί συμβαίνει?? Γιατί η ΠΑ δεν βγάζει το βιβλίο?? Μήπως της λείπει το υλικό?? Μήπως δεν έχει κατάλληλα άτομα για τη συγγραφή του βιβλίου?? Μήπως δεν μπορεί να καλύψει τη δαπάνη?? Μήπως δεν τους περισσεύει χρόνος για να ασχοληθούν Ή ΜΗΠΩΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ και ΔΕΝ θελουν να βγεί ο δεύτερος τόμος??? Γιατί θα αναρωτηθείτε...

Γιατί πολύ απλά δεν θέλουν να γίνουν αναφορές για τη περίοδο Δεκεμβρ. '44 και 1946-49. Για το ρόλο της αεροπορίες κατα τον εμφύλιο πόλεμο. Και ακόμα δε θέλουν να αναφερθούν στη περίοδο 1967-74. Αυτά είναι ΚΑΥΤΑ θέματα και δεν θέλουν να τα αγγίξουν. Φοβούνται τί θα πεί ο κόσμος σήμερα, φοβούνται την αντίδραση των λεγομένων προοδευτικών γιατί ανασκαλεύουν θέματα που πονάνε κάποιους.

Και εγώ ρωτάω. Επιτρέπεται να μην βγαίνει ένα ιστορικό βιβλίο με την καταγραφή της εξέλιξης της αεροπορίας μας επειδή θα στενοχωρηθούν κάποιοι ψευτοπροοδευτικοί?? Επιτρέπεται να ΦΟΒΑΤΑΙ η Αεροπορία μας??? Εσείς τί λέτε??

-Για του λόγου το αληθές:  http://www.haf.gr/el/history/publications/  (Για τη περίοδο μετά το 44, μόνο αναφορές για τους πεσόντες χωρίς λέξη για την εξελικτική πορεία από το 1944 έως σήμερα)

Αλέξανδρος-82

• Επισκέπτης
Απ: Τί γίνεται με τον τόμο 2??? (Έμμεση καταγγελία)
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 23, 2007, 10:23:22 μμ »
Αλήθεια έχει κανένας από εσάς τον τόμο 1? Όσοι ασχολούνται με την ιστορική εξέλιξη της ΠΑ, οφείλουν να τον αποκτήσουν. Ακόμα μπορεί να δώσει πολύ χρήσιμες εικόνες για μοντελιστές που ασχολούνται με μοντέλα του 1908-44.

Προσωπικά τα έχω ψιλοπάρει με τη μη έκδοση του δεύτερου τόμου. Τα μοντέλα 1945-σήμερα είναι που κυρίως με ενδιαφέρουν και μου αρέσουν περισσότερο. Εσείς τί λέτε?? Πιστεύετε έχουν βάση οι θεωρίες μου του πρώτου πόστ??

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 23, 2007, 11:19:16 μμ »
Φιλε Αλέξανδρε, είχε βγει ένα βιβλίο που κάλυπτε το 1929 μέχρι 2001:

ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΤΗΣ ΠΑ ΑΠΟ ΤΟ 1929-2001
Συνοπτικό ιστορικό των Ελληνικών Πολεμικών Αεροσκαφών,
εμπλουτισμένο με 223 φωτογραφίες.
ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΓΕΑ

ΕΡΕΥΝΑ, ΣΥΓΓΡΑΦΗ, ΕΠΙΛΟΓΗ-ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΛΗΣ
Υπσγος Δημήτριος Βογιατζής
Αθήνα, Νοέμβριος 2001
ISBN 960-87026-0-7

Αλλα πια είναι εκτος κυκλοφορίας από ότι έχω μάθει. Κρίμα διότι από μερικές φωτογραφίες που παρουσιάζονται βάση θεμάτων στο forum μας από το εν λόγω βιβλίο είναι εκπληκτικές και σπανιότατες.
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αλέξανδρος-82

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 23, 2007, 11:48:17 μμ »
Το ξέρω το βιβλίο που λές. Δεν είναι στην έπίσημη ιστοσελίδα της ΠΑ. Για του λόγου το αληθές δες το λίνκ που έδωσα στο πρώτο μου πόστ.

Απότι βλέπω πρόκειται για μεμονωμένο άτομο που είχε πρόσβαση στο αρχείο της ΠΑ λόγω του ότι ήταν αξιωματικός. Υποθέτω ότι από αγάπη και χόμπι θα έγραψε το βιβλίο-όχι για λογαριασμό των επίσημων εκδόσεων της ΠΑ. Απλά έκανε χρήση της έκδοσης της διεύθυνσης δημοσίων σχέσεων ΓΕΑ γιατί δεν μπορούσε να χρηματοδοτήσει μόνος του την έκδοση του βιβλίου.

Αποσυνδεδεμένος Vasilis 07

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 26, 2007, 12:43:11 μμ »
Σχετικά με τις εκδόσεις της ΠΑ πέραν του "Ελληνική Αεροπορία 1908-1944" το οποίο γνωρίζω ότι είναι πολύ καλό (και σκοπέυω να το πάρω) οι άλλες εκδόσεις (Τόμοι) αξίζουν για αγορά?

Απο πού μπορεί να τα αγοράσει κανείς (νομίζω κάπου στην Πανεπιστημίου?) και πόσο κοστίζουν?

Αλέξανδρος-82

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 27, 2007, 09:11:00 πμ »
Σχετικά με τις εκδόσεις της ΠΑ πέραν του "Ελληνική Αεροπορία 1908-1944" το οποίο γνωρίζω ότι είναι πολύ καλό (και σκοπέυω να το πάρω) οι άλλες εκδόσεις (Τόμοι) αξίζουν για αγορά?

Απο πού μπορεί να τα αγοράσει κανείς (νομίζω κάπου στην Πανεπιστημίου?) και πόσο κοστίζουν?

Σχετικά με το πού μπορείς να τα βρείς δες στο κάτω μέρος του λίνκ που έδωσα στο πρώτο μου πόστ. Από κει και πέρα δε μπορώ να σε βοηθήσω. Δεν ξέρω πόσο κάνει ο τόμος -1 της συνοπτικής ιστορίας μας τον κάναν δώρο-ούτε ξέρω αν αξίζουν οι άλλοι τόμοι δεν τους έχω διαβάσει ή έστω δεί. Αυτό που μπορώ να πώ είναι ότι ο 1 τόμος της συνοπτικής ιστορίας αξίζει. Έχει γραφεί ωραία και έχει πολλές φώτο.

Αποσυνδεδεμένος Fantasma337

• ACIG Team Member
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • http://acig.org
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 28, 2007, 12:28:24 πμ »
Η συνοπτική Ιστορία είναι οι 4 τόμοι (ΑΒΓΔ) περιληπτικά... Στην ουσία δεν έχει βγει ο τόμος Ε...
Το Βιβλίο του Δ.Βογιατζή είναι επίσημη έκδοση του ΓΕΑ και συγγράφθηκε λόγω διαταγής... Και πάλι όμως αντιμετώπισε "πολιτικής φύσεως" προβλήματα... Ο Δημήτρης τυχαίνει να έχει καταφέρει να κάνει το "χόμπυ" του επαγγελματική απασχόληση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι "χομπίστας"... Κάθε άλλο...
ACIG Team Member
http://hafcphotos.cs.net/

ΜΑΧΙΜΩΤΑΤΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ (Αριστοτέλης)

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 28, 2007, 09:51:58 πμ »
Αλήθεια έχει κανένας από εσάς τον τόμο 1? Όσοι ασχολούνται με την ιστορική εξέλιξη της ΠΑ, οφείλουν να τον αποκτήσουν. Ακόμα μπορεί να δώσει πολύ χρήσιμες εικόνες για μοντελιστές που ασχολούνται με μοντέλα του 1908-44.

Προσωπικά τα έχω ψιλοπάρει με τη μη έκδοση του δεύτερου τόμου. Τα μοντέλα 1945-σήμερα είναι που κυρίως με ενδιαφέρουν και μου αρέσουν περισσότερο. Εσείς τί λέτε?? Πιστεύετε έχουν βάση οι θεωρίες μου του πρώτου πόστ??

Δέν είναι ο εμφύλιος νομίζω το πρόβλημα. Εξάλλου το ΓΕΣ έχει εκδώσει την επίσημη ιστορία του για αυτήν την ιστορική περίοδο.

Πιστεύω οτι ιστορία μετά το 44 απο το ΓΕΑ δεν πρόκειται να δούμε για όσο τουλάχιστον ζούν αυτοί που συμμετείχαν στην υπόθεση που έγινε γνωστή σαν "Δίκη των αεροπόρων" και αυτοί που εικονίζονται σε φωτογραφίες να τσουγκρίζουν αυγά με τους χουνταίους...

Αποσυνδεδεμένος parallax

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 27, 2007, 12:56:01 πμ »
HELLENIC WINGS - An illustrated history of the H.A.F. and its precursors (1908-1944)

Αν το βρείτε είναι στα αγγλικά, άριστη ποιότητα και συνοπτική περίληψη των τεσσάρων τόμων με πολύ ωραίες φωτογραφίες, κυκλοφόρησε το 1999 και προσωπικά μου αρέσει σε μερικά σημεία περισσότερο από τους ελληνόφωνους τόμους, λόγω ποιότητας φωτογραφίας. ʼριστη δουλειά και χωρίς κάποια λάθη που έχουν οι τόμοι

Αποσυνδεδεμένος Fantasma337

• ACIG Team Member
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • http://acig.org
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 27, 2007, 01:53:51 πμ »
BTW ο Ε' τόμος γράφεται...
ACIG Team Member
http://hafcphotos.cs.net/

ΜΑΧΙΜΩΤΑΤΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ (Αριστοτέλης)

Αποσυνδεδεμένος parallax

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 26, 2007, 11:44:01 μμ »
Γράφεται και πιστεύω ότι θα κυκλοφορήσει του χρόνου.

Αποσυνδεδεμένος phantom_phixer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: LGTG
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 27, 2007, 02:25:12 μμ »
Γνωρίζει κανείς ποια περίοδο θα καλύπτει ο νέος τόμος;

Κώστας Πάντιος
Some of my military aviation photos here

Αποσυνδεδεμένος parallax

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 27, 2007, 09:46:22 μμ »
Εμφύλιος

Αποσυνδεδεμένος phantom_phixer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: LGTG
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 28, 2007, 11:29:14 πμ »
Ευχαριστώ.

Να υποθέσω ότι θα έχει και λίγο Κορέα; Τα τις Κύπρου και της Δικτατορίας είναι ακόμη taboo Απ' ότι κατάλαβα.

Φαντάζομαι θα χυθεί πολύ μελάνι Γι' αυτό το βιβλίο όπως και να 'χει.

Κώστας Πάντιος
Some of my military aviation photos here

Αποσυνδεδεμένος parallax

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 28, 2007, 07:23:50 μμ »
Πιστεύω ότι θα πάει μέχρι εκεί αργότερα, σε επόμενες δουλειές. Προς το παρόν γνωρίζω ότι θα αναφερθεί μέχρι εκεί που έγραψα.

Tags: