καλημερα (προς καλησπερα!) σε ολους!
Δεν ξερω κατα ποσον το δικο μου κολλημα εντασσεται ακριβως στο φορουμ , σιγουρα εχει ομως μια κοινη βαση.
Ειμαι γοητευμενη απο τις φιγουρες 1/6 .Τις προτιμω με αρθρωσεις, (οσο πιο πολλες τοσο πιο καλα) ωστε να παιρνουν αληθοφανεις ποζες. Εχω μια μικρη συλλογη συνεχως αυξανομενη απο το 2001 που ξεκινησα και δεν τις αφηνω ησυχες, τους αλλαζω τα φωτα. Τις σβηνω και τις ξαναμακιγιαρω (οχι πολυ επιτυχως παντα...) τους αλλαζω τα μαλλια τους φτιαχνω ρουχα επιπλα κι αντικειμενα κλπ κλπ
Αρχισα απο τις Barbies , κυριως τις συλλεκτικες που ειναι πιο "πραγματικες" και σιγα σιγα ψαχνοντας προχωρησα σε αλλες μαρκες. (fashion royalty, obitsu, dragon, blue box κ.α.)
Οι στρατιωτικες φιγουρες (dragon πχ) ειναι πολυ πιο ενδιαφερουσες με πολλα διαφορετικα μοντελλα προσωπων και πολυ καλο articulation.
Δυστυχως ειναι δυσκολο εως αδυνατο να βρεθουν στην Ελλαδα, εγω ψωνιζω σε ταξιδια στο εξωτερικο και στο ebay , αλλο ομως ειναι να τις εχεις μπροστα σου και να διαλεγεις .
Στην Αμερικη ειναι πολυ διαδεδομενο χομπυ, και κατα καποιο τροπο μορφη τεχνης .Υπαρχουν χιλιαδες OOAK artists και καποιες φιγουρες τους φτανουν να πουλιουνται εκατονταδες η και χιλιαδες δολλαρια.
Σιγα σιγα η τρελλα επεκτεινεται και στην Ευρωπη και Ασια, στην Ελλαδα ομως οχι ακομη ισως λογω μικροτερης εξοικειωσης με το διαδικτυο.
Ειναι ισως το πιο γυναικειο παρακλαδι του μοντελισμου φιγουρας (η μεγαλυτερη πλειοψηφια συλλεκτων και artists ειναι γενους θηλυκου) .Οι αντρες προτιμουν κυριως στρατιωτικες η fiction φιγουρες .
Το φορουμ το ανακαλυψα σημερα και δεν το εχω ψαξει ακομα ολο.
Εχω πολλες αποριες , θα κοιταξω πρωτα για απαντησεις στα ποστς , και θα επανελθω!
Ελπιζοντας να υπαρχει μια θεση στον...ηλιο του site και για την δικη μου τρελλα!!
Thekla