Αφου επηξε ο χερης μου στα συγχρονα μαχητικα...και αφου ειχα στο στοκ 2 F-84G...ειπα να χτυπησω το ενα και να το κανω τι αλλο....μεταλικο περιοδου κορεας. Και με το ξεκινημα της κατασκευης...εγινε κυριολεκτικα της Κορεας!!!
H κατασκευη ξεκινησε με τα κλασικα...πιλοτηριο μαυρο και Interior Green, και φωλεες με Interior Yellow.

Eπομενο σταδιο...ατρακτος : στοκαρισμα-->τριψιμο-->στακαρισμα-->τριψιμο (καπου εδω φωναξα οχι αλλο τριψιμο!!) και ετοιμασια για τα alclad. Βαψιμο επιλεγμενων επιφανeιων με μαυρο ακρυλικο. Ο λογος οχι σαν ασταρι (αν και ολοι λενε οτι το polished aluminium θελει ασταρωμα.....δεν ειδα κατι τετοιο) αλλα για να αλλαξει η τονικοτητα του βαμενου αλουμινιου. (τελικα το ψεκασα και σε γυμνο πλαστικο και ουτε το εφαγε....ουτε εσπασε πανω απο το ακρυλικο μαυρο. Μα καλα...πως οι μοντελιστες απο την αλλη μερια του ατλαντικου καταφερνουν να εχουν τοσα προβληματα με τα alclad δεν μπορω να το καταλαβω. Problem can not be replicated που λεμε!!)

Και καπου εδω εγινε της κορεας που λεγαμεεεεεεε. Καθοτι ο υποφαινομενος δεν εκανε το ιδιο βαψιμο στα τμηματα της ατρακτου που ηταν βαμμενα μαυρα με αποτελεσμα αλλου να φαινεται η διαφορα στην τονικοτητα και αλλου οχι

. Μετα απο τοση μποχα του alcad να παθω τετοια ζημια...ζαμε...οποτε και μασκαρα τις πτερυγες και την ατρακτο (εκει ηταν εντονο το προβλημα) και ψεκασα ξανα απο πανω με το Dark Aluminium (αφου καταντησαμε να εχουμε ολη την σειρα να μην την χρησιμοποιησουμε?)

Ακολουθως μασκαριστηκαν τμηματα των πτερυγων και βαφτηκαν με το White Aluminium (μμμμ....σιγα την διαφορα....εε δεν βγαζει και ματι!!

)

και φτασαμε στις χαλκομανιες...που οι συμφοριασμενες δεν θελουν να κατσουν με τιποτα!!!!!!!!

Βρε τι ταματα...τι απειλες....τι σαματα...τιποτα!!!! Εκει φουσκαλες και ζαρες για να μου σπασουν τα νευρα. Αν σας ρωτησουν ποσες ωρες μπορει ενα μοντελιστης να σκαει φουσκαλες αερα στις χαλκομανιες και ποσα μπουκαλακια βελτιωτικο μπορει να χαλασει η απαντηση για μενα ειναι 4 ωρες και ενα μπουκαλι για 5 χαλκομανιες. Και οι ρημαδιασμενες ακομη δεν λενε να ερθουν!!!!

Αυτα προς το παρων. Παω να βαψω τις ροδες...τουλαχιστο εκει δεν θα εχω προβλημα με το μαυρο!!!