Αποστολέας Θέμα: Κάθε πράγμα στη σειρά του....  (Αναγνώστηκε 5125 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Sostrym

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • modelclub.gr
Κάθε πράγμα στη σειρά του....
« στις: Φεβρουαρίου 11, 2007, 12:40:52 πμ »
Έχω πραγματικά ξεσκονίσει ειδικά αυτό τον τομέα του forum, αλλά στο παρακάτω θέμα δεν έχω βγάλει άκρη ακόμα πως πρέπει να γίνουν και με ποια σειρά κάποιες εργασίες... Ζητώ την κατανόηση σας, (έχω κάνει αρκετές ερωτήσεις μέχρι τώρα  :D ), αλλά πραγματικά χρειάζομαι τα φώτα σας..... ξέρετε , κάνα πορτατίφ , κάνα λαμπατέρ κτλ....  :P

Λοιπόν, Φτιάχνω αυτή την εποχή ένα Viggen σε 1/72 . Νορμαλ καμουφλάζ, ένα χρώμα πάνω , ένα χρώμα κάτω. Επρόκειται να κάνω μάλιστα το πρώτο μου βάψιμο με αερογράφο . Θα βάψω με χρώματα σμάλτου (humbrol). Το μοντέλο μόλις έχει στοκαριστεί (ο θεός να το κάνει στοκάρισμα)...
1). Αραιώνω το χρώμα 1 προς 1 με white spirit.
2). Ψεκάζω αφού έχω μασκάρει τις ανεπιθύμητες επιφάνειες με την ταινία που ΔΕΝ έχω βρει ακόμα...
3). Στεγνώνει καλά, (1 μέρα?), μασκάρω τα βαμμένα σημεία και κάνω το υπόλοιπο...
4). Ξαναστεγνώνει καλά.  Τώρα αρχίζουν οι απορίες :). (όχι ότι είμαι σίγουρος ότι τα παραπάνω είναι σωστά...αλλά τεσπα)

-) . Είναι ανάγκη να περάσω βερνίκι? Αν ναι ποιο? εσείς ποιο θα περνάγατε? Οι χαλκομανίες μπαίνουν μετά τα βερνίκια? . Θέλω να κάνω και wash και στεγνό πινέλο (τρομάρα μου!).  Για το wash ειδικά τι θα χρησιμοποιούσατε? υπάρχει φόβος με λάθος συνδυασμό βερνικιών - wash να "σηκώσω" το τέλειο χρώμα (και καλά..) που θα έχω περάσει?!?! Ποιες είναι οι διαφορές ,ή μάλλον ακριβείς μεταφράσεις των "ματ", gloss", κτλ? . Πότε γενικά βάζουμε gloss, Και πότε ματ βερνίκι σε ένα μοντέλο?....ο Μmaker δεν μοιάζει στον Μάριο Γκιούρδα τον βολευμπολίστα?!?! (άσχετο, αλλά θα έσκαγα αν δεν το έλεγα! Δυο φόρες έχω δει το παληκάρι στα meeting που έχω έρθει και πραγματικά μου μοιάζουνε!). 
Pls guys, αν έχετε χρόνο, πείτε εσείς ποια βήματα θα κάνατε σε αυτό το μοντέλο.....

Υ.Γ. Επίσης να ευχαριστίσω τον Gosva σήμερα για τις συμβουλές του. Βαγγέλη όπως κατάλαβες δεν συγκράτησα και πολλά πράγματα! :)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Κάθε πράγμα στη σειρά του....
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 11, 2007, 01:58:43 πμ »
Λοιπόν, Φτιάχνω αυτή την εποχή ένα Viggen σε 1/72 . Νορμαλ καμουφλάζ, ένα χρώμα πάνω , ένα χρώμα κάτω. Επρόκειται να κάνω μάλιστα το πρώτο μου βάψιμο με αερογράφο . Θα βάψω με χρώματα σμάλτου (humbrol). Το μοντέλο μόλις έχει στοκαριστεί (ο θεός να το κάνει στοκάρισμα)...
1). Αραιώνω το χρώμα 1 προς 1 με white spirit.
2). Ψεκάζω αφού έχω μασκάρει τις ανεπιθύμητες επιφάνειες με την ταινία που ΔΕΝ έχω βρει ακόμα...
3). Στεγνώνει καλά, (1 μέρα?), μασκάρω τα βαμμένα σημεία και κάνω το υπόλοιπο...
4). Ξαναστεγνώνει καλά.  Τώρα αρχίζουν οι απορίες :). (όχι ότι είμαι σίγουρος ότι τα παραπάνω είναι σωστά...αλλά τεσπα)

Ως εδώ άψογα!

-) . Είναι ανάγκη να περάσω βερνίκι? Αν ναι ποιο? εσείς ποιο θα περνάγατε? Οι χαλκομανίες μπαίνουν μετά τα βερνίκια?

Λοιπόν, θα σου πω εγώ τι κάνω, ο καθένας έχει την τεχνική του. Μετά το τελευταίο χέρι χρώμα περνάω με το πινέλο ένα χεράκι παρκετίνη Long Shine της Jonshon αραιωμένη με λίγο Azax. Οι λόγοι είναι τρεις:

1. Μόλις η παρκετίνη στεγνώσει γίνετε τσιμέντο και επιτρέπει να πιάνω το μοντέλο χωρίς να φοβάμαι για δακτυλιές και άλλες εικαστικές παρεμβάσεις! Και αν το μοντέλο είναι διπλάνο, τότε το περιμένει πολύ πιάσιμο...
2. Αποτελεί προστατευτικό των χρωμάτων από το επερχόμενο wash.
3. Οταν στεγνώσει (σε 24 ώρες περίπου, τόσο την αφήνω) έχει γυαλιστερή επιφάνεια και ως εκ τούτου λεία. Στη λεία αυτή επιφάνεια "κολλάνε" πολύ καλύτερα τα σήματα και ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να παγιδευτεί αέρας από κάτω τους με αποτέλεσμα το αντιαισθητικό silvering.

Για το wash ειδικά τι θα χρησιμοποιούσατε? υπάρχει φόβος με λάθος συνδυασμό βερνικιών - wash να "σηκώσω" το τέλειο χρώμα (και καλά..) που θα έχω περάσει?!?!

Μετά την παρκετίνη χρησιμοποιώ οποιοδήποτε χρώμα ΔΕΝ έχει τον ίδιο διαλύτη με αυτήν, δηλαδή ο διαλύτης του να ΜΗΝ ελιναι Azax ή/και οινόπνευμα. Αρα μας μένουν τα enamel. Τώρα αν χρησιμοποιήσεις λάθος χρώματα και χουβαρντάδικα τότε ναι, μπορείς καλλιστα να σηκώσεις το υποκείμενο χρώμα. Και αν αυτά τα χρώματα έχουν διαλυτικό νίτρου να σηκώσεις το χρώμα και να λιώσεις το πλαστιό και γενικάνα γίνει μαντάρα η δουλειά, σου μιλάω εκ πείρας  :(

Ποιες είναι οι διαφορές ,ή μάλλον ακριβείς μεταφράσεις των "ματ", gloss", κτλ?

Τα ματ και gloss χρώματα διαφέρουν στον τρόπο με τον οποίο είναι δομημένη η επιφάνειά τους όταν στεγνώνουν, άρα και στον τρόπο με τον οποίο αντανακλούν και σε πιο ποσοστό το φως (αν θυμάμαι καλά ο σχετικός όρος στη φυσική είναι "άλβεδο"). Ετσι τα gloss χρώματα έχουν όταν στεγνώσουν μία συνεχή επίπεδη επιφάνεια και αντανακλούν την προσπίπτουσα φωτεινή ακτινοβολία σε μεγάλο ποσοστό και προς την ίδια γενικά κατεύθυνση. Τα ματ χρώματα έχουν επιφάνεια που στο μικροσκόπιο είναι σαν ντουκόχαρτο, οπότε το προσπίτων φως αντανακλάται προς όλες τις κατευθύνσεις και μικρό μέρος αυτού επιστρέφει στον παρατηρητή δίνοντας την εντύπωση ενός πιο μουντού και όχι γιαλιστερού χρώματος. Συγγνώμη αλλά οι γνώσεις μου στη φυσική σταματούν εδώ...

Πότε γενικά βάζουμε gloss, Και πότε ματ βερνίκι σε ένα μοντέλο?....

Gloss αμέσως μετά το βάψιμο για να κάτσουν καλά τα σήματα, εγώ βάζω παρκετίνη (τελικά μόνο στον καφέ ΔΕΝ βάζω παρκετίνη!). Τώρα με το που θα τελειώσει η παλαίωση (wash, dry brush, σκόνες, βωμολοχίες κλπ) αν το μοντέλο πρέπει να είναι ματ, ρόχνω ένα ματ βερνίκι (Humbrol) Αν όχι ρόχνω ένα gloss (Humbrol πάλι).

Συνονόματε κλείνουν τα μάτια μου! Θα τα πούμε πάλι αύριο και σίγουρα όχι πρις τις 10 το πρωί. Ρώτα οτι άλλο θες, για αυτό είμαστε όλοι εδώ, για να αλληλοβοηθάμε. Και μη μασάς πουθενά, αν δε σου βγει με την πρώτη δεν έγινε και τίποτα, ΟΛΟΙ την έχουμε πατήσει.

ΥΓ
- ΚΑΛΟ ΑΕΡΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ.
- Πολύ καλό ανακάτεμα το χρώμα, αρχικά με μία πχ οδοντογλυφίδα και μετά ταρακούνημα μέχρι μυικής κράμπας!
- Πολύ καλό ανακάτεμα το χρώμα με το διαλυτικό (και άλλη μυική κράμπα).
- Χρώμα απο το μπουκαλάκι της Humbrol βγάζουμε με να σταγονόμετρο, αν δεν έχεις έχουν τα φαρμακεία αλλά είναι πανάκριβα, 2 EUR τα 4  :)
- Δεν θυμάμαι αν το τόνισα αλλά πρέπει να έχεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΕΡΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ.

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 11, 2007, 07:24:53 πμ »
Όλα τα παραπάνω ισχύουν ακριβώς όπως τα έγραψε ο gkontog, και για ακρυλικά, με τη μόνη διαφορά στα μέρη χρώματος και διαλυτικού που βάζεις για να ετοιμάσεις το χρώμα... Αυτή ποικίλει... Πρέπει το χρώμα μετά τη διάλυση, να έχει πυκνότητα γάλακτος... Δηλαδή, αν ακουμπήσεις μια σταγόνα του σε ένα διαφανές ποτήρι, θα πρέπει να κατεβαίνει σχετικά γρήγορα, αφήνοντας όμως πίσω της ίχνος...

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 11, 2007, 11:02:02 πμ »
       Κάποια στιγμή πρέπει αυτά να γίνουν βιβλίο και να μοιράσεται σε νέους μοντελιστές δωρεάν.Βέβαια πρέπει να περιμένουμε τον gkontog να εφαρμόσει τη χρήση παρκετίνης στον καφέ.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 11, 2007, 11:56:39 πμ »
Δεν απαντήθηκε ένα σημαντικό ερώτημα που έθεσε ο φίλος μας:
Τελικά ο mmaker και ο Γκιούρδας μοιάζουν????????? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 11, 2007, 12:20:24 μμ »
       Κάποια στιγμή πρέπει αυτά να γίνουν βιβλίο και να μοιράσεται σε νέους μοντελιστές δωρεάν.

Καλή ιδέα!

Βέβαια πρέπει να περιμένουμε τον gkontog να εφαρμόσει τη χρήση παρκετίνης στον καφέ.

Συνάδελφοι θα σας απογοητεύσω. Προσέχω τη σιλουέτα μου (ώστε να είναι στρογγυλή-στρογγυλή)  :) Και για να καταλάβετε τι εννοώ:

Η φωτογραφία είναι από το βιογραφικό που έστειλα στην Αλ Κάιντα. Τα σημάδια στη φανέλα είναι maskol. Πάνω από την κεφάλα μου διακρίνονται τρομοκρατικά όπλα σε έντυπη μορφή  :)

Αποσυνδεδεμένος GosVa

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 11, 2007, 01:02:43 μμ »
Για την ασφαλεια μας, καλυτερα να μην αφηνουμε τον gkontog να πλησιαζει τους καφεδες μας τα Σαββατα. :x
Sostrym μη μασας!

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 11, 2007, 01:07:48 μμ »
Τα όπλα πάνω από το κεφάλι σου μπορεί να εξολοθρεύσουν χιλιάδες ανθρώπους :!: :!: :!:
 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Sostrym

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 11, 2007, 10:27:12 μμ »
Gkontog, λες να το έχει το ονομα?... και γω στρογγυλούλης  είμαι!!  :D    .... ʼυριο πάντως θα δοκιμάσω την παρκετίνη....( δεν κάνατε πλάκα έτσι?...)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 11, 2007, 10:44:42 μμ »
Gkontog, λες να το έχει το ονομα?... και γω στρογγυλούλης  είμαι!!  :D    .... Άυριο πάντως θα δοκιμάσω την παρκετίνη....( δεν κάνατε πλάκα έτσι?...)

Αν ήθελα να σου κάνω πλάκα θα μπορούσα αντί για παρκετίνη να σου πω κρόκο αυγού, γράσο, K-Jel, γάλα νυχτερίδας, κρέμα ζαχαροπλαστικής, σπέρμα δράκου του Κόμοντο, ζουμί από βραστό Penicillium notatum, σιδηροκυανιούχο κάλιο ή υγρό μπαταρίας  :)

Α, να μην το ξεχάσω. Η παρκετίνη μέσα στο μπουκάλι ΔΕΝ είναι διαφανής, έχει χρώμα υπόλευκο (ρώτα τη γυναίκα σου, κάπου στο ζαχαρί θα το κατατάξει :) ). Μη μασάς, όταν στεγνώσει γίνετε διαφανής. Επίσης, περνώντας την παρκετίνη με το πινέλο μπορεί να κάνει φυσαλίδες, κανένα πρόβλημα, διαλύνται μόνες τους.

Αποσυνδεδεμένος Sostrym

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 11, 2007, 11:17:09 μμ »
Είσαι άψογος  :)
ʼυριο κιόλας θα το δοκιμάσω.....

thanx!

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 12, 2007, 08:38:21 πμ »
Διαβάζω για παρκετίνη και μου βγήκαν τα μάτια  :shock: Τελικά μερικές φορές στον μοντελισμό χρησιμοποιούμε τα πιό απίθανα υλικά  :P
Για πείτε μου με αερογράφο την περνάτε ή μόνο με πινέλο. Θέλω να τη δοκιμάσω και αν μου αρέσει θα την χρησιμοποιώ. Τα μπουκαλάκια με βερνίκι τα αγοράζω με το κουτί και κοστίζουν.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 12, 2007, 09:27:55 πμ »
Και με αερογράφο κάνει Στέλιο... Δείτε το αντίστοιχο θέμα"Future το μαγικό υγρό..."
Στην επόμενη παραλαβή από το εξωτερικό θα στείλουμε νδυο μπουκαλάκια πάνω να μοιραστείτε...

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 12, 2007, 09:36:53 πμ »
Μας σκλαβώνετε κύριε  :wink:

Που ακριβώς είναι  :?: Το έβαλα στην αναζήτηση αλλά μου βγάζει μόνο το παρόν θέμα  :roll:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 12, 2007, 09:57:56 πμ »

Αποσυνδεδεμένος Geokid

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αργος
  • modelclub.gr
    • virtual 335th Greek Squadron
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 12, 2007, 03:48:56 μμ »

Λοιπόν, θα σου πω εγώ τι κάνω, ο καθένας έχει την τεχνική του. Μετά το τελευταίο χέρι χρώμα περνάω με το πινέλο ένα χεράκι παρκετίνη Long Shine της Jonshon αραιωμένη με λίγο Azax.

Λες πως το εφαρμοζεις με πινελο.Συμφερει για μεγαλες επιφανειες η υπαρχει ο κινδυνος να δημιουργει γραμμες το πινελο? Η αραιωση του ειναι παρομοια με αυτη των ακρυλικων χρωματων?

Me,i want what's coming to me.
The world Chico, and everything in it
,Scarface
 Hasegawa 1/48 F-14A"Jolly Rogers" 75% Hasegawa 1/48 Spitfire Vb Trop Τελος!!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 12, 2007, 03:56:39 μμ »
Λες πως το εφαρμοζεις με πινελο.Συμφερει για μεγαλες επιφανειες η υπαρχει ο κινδυνος να δημιουργει γραμμες το πινελο? Η αραιωση του ειναι παρομοια με αυτη των ακρυλικων χρωματων?

Η πιο μεγάλη επιφάνεια που έχω ποτέ περάσει είναι τα φτερά ενός Catalina ατην 1/72 και δεν είχα πρόβλημα. Το πινέλο ήταν ένα σχετικά φαρδύ για τα μέτρα μου, 1.5 cm. Μη ξεχνάς οτι φτιάχνω 1/72 όπου συνήθως η χορδή των πτερύγων είναι 3-5cm.
To Azax μειώνει την επιφανειακή τάση της παρκετίνης και συμβάλλει αυξάνοντας το ιξώδες στο να γίνει πιο λεία. Η αραίωση είναι 10 μέρη παρκετίνης, 1 μέρος Azax. Αν το περάσεις πάνω από ακρυλικά Tamiya ή Gunze, φρόντισε να έχουν στεγνώσει καλά γιατί ακόμα και αυτό το λίγο Azax μπορεί να τα "σηκώσει".

Αποσυνδεδεμένος Sostrym

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 12, 2007, 04:05:48 μμ »
Αντί για παρκετίνη μπορεί να χρησιμοποιηθέι ακρυλικό σπρευ?....... Ή εντελώς άσχετο?....

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 12, 2007, 04:12:10 μμ »
Αντί για παρκετίνη μπορεί να χρησιμοποιηθέι ακρυλικό σπρευ?....... Ή εντελώς άσχετο?....

Σπρέυ; Τι είδους σπρέυ; Χρώμα; Βερνίκι;
Αν έχεις κάτι υπ' όψη σου ρίχτου μια δοκιμή και μες μας.

Αποσυνδεδεμένος Geokid

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αργος
  • modelclub.gr
    • virtual 335th Greek Squadron
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 12, 2007, 04:23:35 μμ »
Εγω εχω δει να δουλευουν ακρυλικα βερνικια σε σπρευ της Gunze με παρα πολυ καλα αποτελεσματα!
Me,i want what's coming to me.
The world Chico, and everything in it
,Scarface
 Hasegawa 1/48 F-14A"Jolly Rogers" 75% Hasegawa 1/48 Spitfire Vb Trop Τελος!!

Αποσυνδεδεμένος Sostrym

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 12, 2007, 05:30:04 μμ »
ο φίλος Gosva στο τελευταίο meeting μου ανέφερε κάτι για ακρυλικό σπρευ.  Αλλά λόγω θορύβου και πανικού δεν ξέρω αν πολυκατάλαβα. Αυτό που έχω φανταστεί είναι ότι το ακρυλικό σπρευ ίσως αντικαθιστά την παρκετίνη. Έχω ήδη προμηθευτεί ένα σπρεύ που αναφέρεται όμως - τώρα που το βλέπω - ως "σμάλτο ακρυλικό σπρει για επαγγελματική χρήση " (εδώ γελάνε).
Βαγγέλη πες και συ!....

Αποσυνδεδεμένος Sostrym

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 12, 2007, 11:33:25 μμ »
Οι εξελίξεις τρέχουν.....Το απόγευμα έκανα το πρώτο μου βάψιμο με αερογράφο και το αποτέλεσμα ήταν (όπως αναμενόταν) οικτρό. (Στα κάγκελα πάντως του μπαλκονιού αυτή η νέα γκρι απόχρωση ταιριάζει...) .

Το χρώμα δεν φαίνεται να έχει κάτσει καλά και σε κάποια σημεία φαίνονται μέχρι και μικροσκοπικές φυσαλίδες. Φαντάζομαι με ένα δεύτερο χέρι αύριο τα πράγματα να καλυτερέψουν - κάπως.... Σε κάποια άλλα ποστς γίνεται αναφορά για πέρασμα του πλαστικού πριν το βάψιμο με αστάρι? . Ισχύει κάτι τέτοιο?...... Σημειοτέον ότι ο αερογράφος που χρησιμοποίησα είναι της πλάκας (των 20 euro) και ο ψεκασμός έγινε με φιάλη.....

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 13, 2007, 06:32:44 πμ »
Τζάμπα θα ταλαιπωρηθείς με το δεύτερο χέρι... Θα αρχίσει να σου χτίζει, σιγά σιγά, αλλά μόνο έτσι θα μάθεις... Στο πρώτο μου αερογραφάτο, όπως και εσύ, έπεσαν επάνω 6 χέρια χρώμα, μπάς και καταφέρω να το βγάλω όπως ήθελα... Τελικά τώρα είναι στο κουτί για δοκιμές... ʼσε που εγώ έβαφα με κομπρεσσέρ... Δε στα λέω για να σε απογοητεύσω, αλλά για να σου δώσω να καταλάβεις τι να περιμένεις...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 13, 2007, 11:39:30 πμ »
Οι εξελίξεις τρέχουν.....Το απόγευμα έκανα το πρώτο μου βάψιμο με αερογράφο και το αποτέλεσμα ήταν (όπως αναμενόταν) οικτρό. (Στα κάγκελα πάντως του μπαλκονιού αυτή η νέα γκρι απόχρωση ταιριάζει...) .

Το χρώμα δεν φαίνεται να έχει κάτσει καλά και σε κάποια σημεία φαίνονται μέχρι και μικροσκοπικές φυσαλίδες. Φαντάζομαι με ένα δεύτερο χέρι αύριο τα πράγματα να καλυτερέψουν - κάπως.... Σε κάποια άλλα ποστς γίνεται αναφορά για πέρασμα του πλαστικού πριν το βάψιμο με αστάρι? . Ισχύει κάτι τέτοιο?...... Σημειοτέον ότι ο αερογράφος που χρησιμοποίησα είναι της πλάκας (των 20 euro) και ο ψεκασμός έγινε με φιάλη.....

Μπορείς να στείλεις κάποια φωτογραφία;

Αποσυνδεδεμένος Sostrym

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 13, 2007, 07:30:23 μμ »
Aν δημοσιεύσω φωτό , το πιο πιθανό να μου κάνει μήνυση η Saab για ψυχική οδύνη των δημιουργών του Viggen.... Πάντως τώρα που στέγνωσε το μοντέλο, για έναν λόγο μου φαίνεται πιο αξιοπρεπές (!) , αλλά παραολ'αυτα, κάποιοι πολύ μικροί κόκοι έχουν δημιουργηθεί. Δεν ξέρω αν θα φαινόντουσαν καν αν έβγαζα φωτό. Και αν βγαίνουν με κάποιον τρόπο....Αρχίζω και πιστεύω πάντως ότι κάπου δεν έκανα και καλή αραίωση και έβαλα παραπάνω διαλυτικό και έτσι έτρεχε το χρώμα... (πιστεύω...). Anyway, θα περάσω και το πάνω μέρος και στο τέλος η ... νεκροψία θα δείξει!....