Ζήλεψα και εγώ από τον Ευγένιο και είπα να ποστάρω και τα δικά μου (αν και ο γιατρός μου το απαγορεύει). Εστησα λοιπόν το "ατελιέ" στο τραπέζι που τρώμε και ξεκίνησα. Ολα είναι στην 1/72 και φυσικά, δεν ξέρω αν σας το έχω πει

, δεν έχω ψηφιακή κάμερα, οπότε ότι κάνει το κινητό της συζύγου... Πάμε λοιπόν:
Bf 108, Heller. Πρώτη προσπάθεια επαναχάραξης και πρώτη προσπάθεια preshading.

Hs129, Italeri. Αν εξαιρέσεις τα σήματα που ήταν από μάλλον από λεπτό φύλλο τιτανίου, ήταν ένα αξιοπρεπέστατο μοντέλο.

Ju87, Revell αλλά το καλούπι είναι της Italeri. Μαζοχισμός. Αφού μάσκαρα και ξέκασα τα RML70 και RKM71, σκάναρα τις οδηγίες, τις έφερα στις σωστές διαστάσεις για την κλίμακα, έκοψα το σχέδιο της παραλλαγής με ψαλιδάκι, το κόλλησα στο μοντέλο με blue tack και ψέκασα το sand. Μετά έκανα θεραπεία...

Fi-156, Academy. Πολύ καλό μοντέλο μόνο που η συναρμολόγηση καλύπτρας (5 κομμάτια!) και πτερύγων απαιτούσε 5 χέρια. Ισως δεν σχεδιάστηκε για γήινους

Fw190D9, Hasegawa. Πολύ καλό μοντέλο με μόνο πρόβλημα, όπως και όλα της Hasegawa στην ίδια κλίμακα, το φτωχό cockpit. Το κάτω μέρος μασκαρίστικε και βάφτηκε.

Bf 109B, Heller. Αν δε σας πειράζει η υπερυψωμένη γράμμωση, το μοτντέλο είναι πολύ καλό. Η λεπτομέρεια στο cockpit είναι μεγαλύτερη και από το Fw190D9 της Hasegawa

Do24, Italeri. Καλό μοντέλο με μόνο πρόβλημα τη σύνδεση πτέρυγας-ατράκτου όπου η συναρμολόγηση είναι κάτι σαν προθάλαμος για το Fi156 πιο πάνω. Φυσικά το RLM70/RLM71 είναι λάθος και θα έπρεπε να είναι RLM72/RLM73, αλλά αυτό το έμαθα αργότερα

Bf109G, Academy. Με τα σήματα του Hartman. Πρώτη προσπάθεια δημιουργία χειμερινής παραλλαγής. Μετά τα RLM74 και RLM75, παρκετίνη, άσπρο Humbrol και επιθέση με μπατονέτα και white spirit. Θα παρατηρήσετε οτι λείπει η καλύπτρα. Ναι έχετε δίκιο, τη βρήκα μετά τη "φωτογράφιση" πάνω στο ράφι με τα υπόλοιπα μοντέλα. Οση ώρα φωτογράφιζα ούτε είδα οτι έλειπε

Αυτά. Τη γνώμη σας ελεύθερα μήπως και βελτιωθώ και το GB 4 (λέμε τώρα...)
ΥΓ
Το αρκουδοειδές άνω άκρο που απαλά στηρίζει κάποια από τα μοντέλα, είναι όντως το χέρι του δολοφόνου...