Τέσπα συνεχίσαμε και μετά από 6 ώρες όλα τελείωσαν με μερικές απώλειες από το βελτιωτικό να σηκώνει χρώμα...
Να υποθέσω οτι το βελτιωτικό της Gunze ξεπάτωσε τα χρώματα της Gunze; Ετσι μπράβο τα πουλάκια μου οι ιάπωνες. Κοίτα εγώ τι έπαθα στο 3ο μόλις μοντέλο από την επιστροφή μου στο χόμπυ, ένα Rafale της Revell στην 1/144. Βαμένο με το Gunze 307, ή κάτι τέτοιο, Gunze πάντως, και το πρώτο μου wash στις γραμμώσεις και πετάω στα σύννεφα! Τότε δεν ήξερα από παρκετίνη και μιας και τα χρώματα ήταν semigloss πετάω τα σήματα πάνω χύμα. Για κακή μου τύχη στο αριστερά MARINE το σήμα δεν κάθετε καλά, οπότε βγάζω το ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ και ΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΟ μέχρι τότε βελτιωτικό της Gunze και του βάζω. Και βγάζω τα μάτια μου με το τι έγινε στο χρώμα που πήρε μία κιτρινωπή απόχρωση!

Μπαίνω σε κάποιο ξένο forum, που modelclub τότε

μιλάμε για 2001, γράφω τον πόνο μου και ένας ιάπων με αυστηρό τόνο μου λέει οτι το μπουκαλάκι του βελτιωτικού το αναφέρει πάνω οτι διαλύει τα χρώματα της ίδιας εταιρείας! Κοιτάω το φιαλίδιο και τι βλέπω:

Του γράφω και εγώ οτι μετά τη Midway δεν είναι λογικό να έχει την απαίτηση να ξέρουν ΟΛΟΙ γιαπωνέζικα και αποσύρομαι στο δράμα μου. Το μοντέλο το κράτησα ως υπενθύμηση να δοκιμάζω πρώτα και μετά να ρίχνω διάφορα στα μοντέλα μου...
Τώρα το φαντομάκι σου είναι πολύ όμορφο και το post shading του προσθέτει πολύ. Πάντως μην αποκλείεις το preshading, κάνε καμμιά δοκιμή...
Για το ότι σου σήκωσε χρώμα το βελτιωτικό φτάιει μάλλον το future που δεν είχε προφτάσει να στεγνώσει καλά.
Καλή συνέχεια, είναι χάρμα!