Νομίζω ότι τότε το μπλε ήταν λίγο πιο "ξεθωριασμένο" από το τωρινό ή είναι εντύπωσή μου???
Πάντως αν είναι ίδια θα πρότεινα μια ανάμιξη... 25 Matt Blue + 14 Gloss French Blue + 15 Gloss Midnight Blue σε αναλογία (1:1:3)
Με αυτή την αναλογία είχα βγάλει ένα καλό αποτέλεσμα για το blue semigloss χρώμα των οχημάτων της ΠΑ.
Αν όντως έχω δίκιο και ήταν πιο ξεθωριασμένα τα οχήματα τότε θα πρέπει στην αναλογία να προστεθεί περισσότερο 14 Gloss French Blue και λιγότερο 15 Gloss Midnight Blue και εννοείτε τόνοι από βερνίκι ματ!!!
Όλοι οι κωδικοί σε Humbrol Enamel. 
έχεις δίκιο μάλλον καθώς η μόνη μαρτυρία από κάποιο απόστρατο που υπάρχει, μιλά για ένα ανοιχτό μπλε προς το γαλάζιο.
εγώ υποψιάζομαι το γαλάζιο που συχνά βλέπουμε στα εσωτερικά κράνη σε πολλές παρελάσεις,
θα δούμε.
Σ.Σ.
Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή ήμουν διστακτικός γιατί δεν ήμουν σίγουρος ότι τα "αρχαία" οχήματα της ΠΑ όταν υπηρετούσα εγώ (π.χ. citroen pony) ήταν πιο ανοιχτόχρωμα ή απλά είχαν ξεθωριάσει από τα πολλά χρόνια.
Θυμάμαι επίσης ένα Μ8 ή Μ10? στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο στο Ελληνικό στης αρχές της δεκαετίας του 80 με παρόμοιο "ξεθωριασμένο" μπλε - γαλάζιο χρώμα. Δεν νομίζω να ανήκε στην ΠΑ αλλά το καταθέτω.
Τώρα από της φωτό που πόσταρες χωρίς να είμαι 100% απόλυτος νομίζω ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση... Δηλαδή δεν είναι ούτε το χρώμα των "σύγχρονων" οχημάτων της ΠΑ που είναι πολύ σκούρο αλλά ούτε και αυτό το υπερβολικά γαλάζιο που είχαν τα κράνη!!! Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγω γιατί βλέπω το κοντράστ του χρώματος από το μαύρο και άσπρο των τροχών σε σχέση με το αρκετά σκούρο της υπερκατασκευής.
Όπως και να έχει σου εύχομαι καλή επιτυχία στο project (αν και τη θεωρώ σίγουρη) και κράτα μας ενήμερους για την πρόοδο της κατασκευής και των ερευνών για το χρώμα!