Αποστολέας Θέμα: 3ο Modelclub Group Build: "ΕΛΛΑΔΑ"  (Αναγνώστηκε 157175 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Geokid

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αργος
  • modelclub.gr
    • virtual 335th Greek Squadron
Απ: 3ο Modelclub Group Build: "ΕΛΛΑΔΑ"
« Απάντηση #225 στις: Φεβρουαρίου 21, 2007, 12:19:55 πμ »
Κωστα δωσε οσο πιο αναλυτικα γινεται την κατασκευη γιατι και εγω εχω ενα 215 που ειναι να παρει σειρα :wink:
Me,i want what's coming to me.
The world Chico, and everything in it
,Scarface
 Hasegawa 1/48 F-14A"Jolly Rogers" 75% Hasegawa 1/48 Spitfire Vb Trop Τελος!!

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #226 στις: Φεβρουαρίου 21, 2007, 12:23:44 πμ »
Αύριο θα δώσω καλύτερη περιγραφή γιατί τώρα βλέπω πλαστικό και κοπίδια...

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #227 στις: Φεβρουαρίου 21, 2007, 12:28:51 πμ »
Καλα ολοι στα υδροπλανα το ρηξαμε. Πεντε μαζεμενα, :mrgreen: 8)
καλη δουλεια σε ολους, και στο εργοστασιο παραγωγης (melpas) 8)  :lol: :lol: :mrgreen:
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #228 στις: Φεβρουαρίου 21, 2007, 12:35:07 πμ »
        Στο site της engines and things παρουσιάζει τουλάχιστον 10 R2800 και αναφέρει ως κατάλληλο για το 215 τον κινητήρα με τον κωδικό που ανέφερα και παραπάνω ENG7228038.

Κατα πάσα πιθανότητα θα είναι ο σωστός απλά δέν τον έχω δεί για να πώ...
ʼν πρόσεξες και στο link του Hannants για τον Aires, γράφει early αλλά η φωτό είναι απο late... γι'αυτό και εγώ παρήγγειλα τον Pavla :wink:

Κώστα (και όποιος άλλος θα ασχοληθεί με το canadair), όταν το είχα φτιάξει, η άτρακτος μου είχε βγεί λίγο πιό φαρδιά απο το τμήμα της ατράκτου που δίνεται με το κεντρικό τμήμα της πτέρυγας... Αποτέλεσμα ήταν σκαλοπάτι κάτω απο τα φτερά που πολύ δύσκολα διορθώνεται χωρίς να καταστρέψεις τη ανάγλυφη λεπτομέρεια της ατράκτου :evil: Δοκίμασέ πώς κάθεται, μήπως χρειάζεται "στένεμα"...

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #229 στις: Φεβρουαρίου 21, 2007, 08:01:46 μμ »
Η συναρμολόγηση του Μ-60Α1 έχει φτάσει στο 95% περίπου.
Σήμερα παρέλαβα το μεταλλικό πυροβόλο της BARREL DEPOT (μόνο 6,00ευρώ παρακαλώ) και απλά το έβαλα χωρίς ακόμη να το κολλήσω.
Το ίδιο έκανα και με το Ο.ΝΥ.ΠΑ.Σ. (προέρχεται και αυτό από το κιτ του VERLINDEN που έχω ήδη αναφέρει). Επειδή ακριβώς δεν είναι κολλημένα, το πυροβόλο κοιτάει λίγο προς τα κάτω ενώ το Ο.ΝΥ.ΠΑ.Σ. κοιτάει προς τα πάνω.

Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε που στα κομμάτια βρίσκω τόσο χρόνο και μοντελάρω...
Απλά η γυναίκα είναι άρρωστη με ίωση, κλεισμένη σπίτι...
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ τσιμουδιά όμως.....
 :wink: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #230 στις: Φεβρουαρίου 21, 2007, 08:10:43 μμ »
Καλά το μέταλλο μ@μ@ει!!! :wink:

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #231 στις: Φεβρουαρίου 21, 2007, 08:12:21 μμ »
Και που να δεις τη μεταλλική κάνη για το Μ-109 :!: :!: :!:
Γκουμούτσα κανονική :!: :!: :!:
 :mrgreen: :wink:

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #232 στις: Φεβρουαρίου 21, 2007, 08:27:42 μμ »
Ορίστε και η γκουμούτσα που λέγαμε
 :mrgreen:

Είναι πολύ καλή.
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #233 στις: Φεβρουαρίου 21, 2007, 09:12:59 μμ »
καλά πόσα κιτ θα φτιάξεις για το GB  :?: :?: :?: :?:

μέχρι τη λήξη της προθεσμίας βλέπω να έχεις κάνει καμιά δεκαριά :) :)
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #234 στις: Φεβρουαρίου 21, 2007, 10:23:39 μμ »
Το θέμα είναι να προλάβω και να τα ΒΑΨΩ :!: :!: :!:
 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #235 στις: Φεβρουαρίου 21, 2007, 10:43:28 μμ »
Τρελές τ@ύλες τα μέταλλα... Και η προσφορά ισχύει πάντα... :wink:

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #236 στις: Φεβρουαρίου 22, 2007, 01:01:21 πμ »
Με έχει εντυπωσιάσει η παραγωγικότητά σας  :!: :!: :!:
Μπράβο συνάδελφοι :!: :!:
Απο ΣΚ ξεκινάω  :D :D
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #237 στις: Φεβρουαρίου 22, 2007, 04:07:43 πμ »
Μετά από πολύωρο μοντελάρισμα με κλεφτές ματιές στη μπάλα, φθάσαμε στα παρακάτω αποτελέσματα...

Και τα τρία κιτ κόπηκαν από τα πλαίσια, και τα κύρια κομμάτια τους βάφτηκαν ένα απλό άσπρο για μετέπειτα βοήθεια (5 μπουκαλάκια άσπρο ακρυλικό μου πήραν...) και κολλήθηκαν... Έπειτα και τα μικρά κομμάτια βάφτηκαν με ένα ασταράκι...

Προχωράμε με τα δύο -215, καθώς το -415, έχει διαφορετικό χρώμα στο εσωτερικό... Ψεκάστηκαν και τα δύο πιλοτήρια με το Η325 της Gunze, λεπτομέρειες με μαύρο και τα χειρηστήρια με  Η54 επίσης της Gunze. Κολλήθηκαν και οι πίνακες, βαμμένοι μαύροι με ένα μικρό drybrush με λευκό, καθώς λίγα θα φαίνονται... Επίσης  drybrush έγινε και στα ανοικτού χρώματος κομμάτια με μαύρο... Κίτρινη XF-3 Tamiya, βάφτηκε η πλάτη του διαχωριστικού με την μικρή καμπίνα πριν το πιλοτήριο... Το ίδο χρώμα θα χρησιμοποιηθεί αργότερα για όλα τα κίτρινα τμήματα του κιτ...

Μασκάραμε έπειτα την πόρτα εισαγωγής στο πιλοτήριο και με το ίδιο κίτρινο βάφτηκαν τα εσωτερικά πλαϊνά της ατράκτου και το δάπεδο... έπειτα με βάση της οδηγίες, και για να βαφτούν οι μαύρες περιοχές, μασκαρίστηκαν με ταινία Tamiya και γαλακτώδη 3Μ μέτριας κολλητικότητας τα κίτρινα τμήματα στο δάπεδο και των δύο...

Αφαιρώντας τα μασκαρίσματα είχαμε το κάτωθι αποτέλεσμα...

Βάφτηκαν τα καθίσματα σύμφωνα με τις οδηγίες, και ακολούθησε εκτεταμένο drybrush στα πλαϊνά και τα δάπεδα... Πιστέψτε με δε θα φαίνεται σχεδόν τίποτα όταν κλείσουν τα δύο μισά...

Κάπου εδώ και πριν αρχίσουμε να κολλάμε τα μισά ήρθε η ώρα για τα παράθυρα... Δυστυχώς το πολύωρο μοντελάρισμα και η μη σωστή παρατήρηση οδήγησαν σε λάθη και εξηγούμαι...
Τα Ελληνικά CL εκτός από -215 και -415, χωρίζονται και σε δύο ακόμα κατηγορίες... Τα SAR και τα -μη- SAR... Στα -215, η πιο εμφανής διαφορά είναι τα δύο στρογγυλά εξωτερικά της ατράκτου φινιστρίνια(μορφή φουσκάλας), που επιτρέπουν την παρατήρηση στα SAR... Τα -μη-  δεν τα έχουν... Από την άλλη στα -415 τα -μη- SAR, έχουν ένα ζευγάρι όπως τα -215 SAR, λίγο πιο πίσω από τη βάση των πτερύγων και -415 SAR, έχουν άλλο ένα (δύο ζευγάρια δηλαδή), με το δεύτερο να βρίσκεται εμπρός από τη βάση των πτερύγων... Εννοείται πώς το φινιστρίνι υπάρχει και στις δύο πλευρές του α/φους...

Τα κιτ( είπα σε προηγούμενο ποστ ότι είναι ουσιαστικά τα ίδια), σου δίνουν τη δυνατότητα να κόψεις τα συγκεκριμένα σημεία της ατράκτου που είναι τα φινιστρίνια και τα αντίστοιχα διαφανή μέρη για να τα τοποθετήσεις εκεί που έσκαψες... Είναι δεδομένο ότι αυτό θα γίνει στο -415, καθώς όπως είπα παραπάνω, έχουν ΟΛΑ τουλάχιστον ένα ζευγάρι φούσκες... Στα -215, επειδή ακόμα δεν ξέρω το προοριζόμενο για επετειακό, αν έχει ή δεν έχει τις φούσκες, αποφάσισα στο ένα να κόψω και να τις βάλω... Αν δεν έχει, χρησιμοποιηθεί για επετειακό το άλλο... Το πρόβλημα είναι ότι ενώ το κιτ δίνει το πλαίσιο για να κόψεις εσωτερικά την άτρακτο, ο οδηγός είναι παραλληλόγραμμος, ενώ το  πλαίσιο του παράθυρου στρογγυλό... Στην προσπάθεια να το "φέρω" με τον κόφτη, του άνοιξα μια τρύπα "να", με αποτέλεσμα να έχω πλέον σοβαρό πρόβλημα... Στο άλλο κομμάτι της ατράκτου, χρησιμοποίησα τον κόφτη σαν τρυπάνι και τα αποτελέσματα ήταν σαφώς πολύ καλύτερα έως άριστα σε σχέση με τη "λαμακία", της απέναντι πλευράς... Στη δεύτερη φώτο βλέπετε τη διαφορά...

Τελικά για να μπορέσω να στήσω κάπως το στόκο που θα χρειαστεί στο σημείο εκείνο, έφτιαξα από ΖΤΠ, έναν σταυρό και το κόλλησα, μέσα στην οπή, για να μείνει σαν σκελετός... Το παράθυρο θα τοποθετηθεί, αλλά "θαμπό", για να μην φαίνεται η "λαμακία"... :? :? :? :? :? :?

Αποκαμωμένος, κόλλησα το δάπεδο στη μία πλευρά σε κάθε α/φος... Χρησιμοποιήστε κόλλα στιγμής ξεκινώντας από το πίσω μέρος προς τα εμπρός, και επιταχύνοντας τη διαδικασία, με ένα τσιγάρο... Με το που πλησιάζει αυτό κοντά στην κόλλα, αυτή στεγνώνει άμεσα, και γλιτώνετε πολύτιμο χρόνο...(εγώ μέχρι να το θυμηθώ, έχασα 1 ώρα και πιάστικα κι όλας να κρατάω...) Εσωτερικά στα πλαϊνά υπάρχουν σαφείς οδηγοί για το που πρέπει να μπει το δάπεδο, αλλά να θυμάστε να κολλήσετε τα πλαϊνά από τις δεξαμενές, πάνω στην άτρακτο, καθώς θα κρατήσει καλύτερα το όλον... Τέλος λίγη προσοχή μπροστά στο πιλοτήριο... Η "πλάτη του πιλοτηρίου, φθάνει και πρέπει να κολληθεί ακριβώς εκεί που θα αρχίζει το διαφανές κομμάτι της καλύπτρας, ενώ το πίσω και πάνω μέρος του πίνακα οργάνων, πρέπει να εφάπτεται με το εμπρός κομμάτι της ατράκτου... Τα αναφέρω αυτά γιατί το δάπεδο είναι αρκετά ευλύγιστο, και μπορεί να έχει στρεβλώσει λίγο... Αν ο πίνακας σας βγαίνει πιο πίσω από ότι πρέπει, ξεκολλήστε τον και ξανακολλήστε τον λίγο πιο μπροστά για να "πιάσει" την άτρακτο...

Μετά από σχεδόν 10 ώρες μοντελάρισμα, το γραφείο μου έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

και δεν έχω φωτογραφήσει το κρεβάτι... Η συνέχεια αύριο, μετά τον πρωϊνό καφέ... Αν εν τω μεταξύ έχει κανείς καμιά καλή ιδέα για το παράθυρο είμαι όλος μάτια, για να την διαβάσω... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #238 στις: Φεβρουαρίου 22, 2007, 08:55:23 πμ »
Δοκίμασε να κλείσεις την τρύπα που άνοιξες με εποξικό στόκο δύο συστατικών και όταν στεγνώσει με ένα τριπάνι άνοιξέ την ξανά με ένα τρυπανάκι στην διάμετρο που θες. Ο σταυρός που έβαλες απο ΖΤΠ δεν θα χρειασθεί, γι' αυτό βγάλτον πριν βάλεις τον στόκο, η διάμετρος είναι μικρή. Δοκίμασέ το και αυτό μπορεί να γίνει κάτι.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #239 στις: Φεβρουαρίου 22, 2007, 08:56:30 πμ »
3 κιτ ταυτόχρονα δεν έχω φτιάξει ποτέ.
Λες να αρχίσω να κάνω 2 Μ-113 μαζί :?:
 :mrgreen:
Πολύ καλά τα πας πάντως κ. Κώτσο μας :!:
Καλή συνέχεια.
Θα ήθελα επίσης να ανακοινώσω ότι μάλλον με βλέπω και για δεύτερη συμμετοχή στο group build την οποία θα ανακοινώσω και θα παρουσιάσω εντός του ΣΚ.
Αναμείνατε στην οθόνη σας :!: :!: :!:
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #240 στις: Φεβρουαρίου 22, 2007, 09:54:05 πμ »
Κώστα καλά, ε;

Είναι να μην το πάρεις απόφαση!!!!!!!!

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #241 στις: Φεβρουαρίου 22, 2007, 10:14:14 πμ »
Είναι να μην το πάρω... :lol:...
Δεν έχω τρυπάνι την τρέλα μου μέσα...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #242 στις: Φεβρουαρίου 22, 2007, 10:56:24 πμ »
Φίλε melpa εξαιρετική δουλειά! Γιατί δεν τα μαζεύεις όλα μαζί να γίνει ένα section στο site του τύπου "Ο μοντελισμός σε 10 απλά βήματα"; Δεν κάνω καθόλου πλάκα, εγώ όταν ξεκίνησα θα είχα γλυτώσει εκατοντάδες ώρες και δεκάδες μοντέλα αν είχα κάπου μαζεμένες ΟΛΕΣ μαζί τις πληροφορίες αυτές σε ένα ωραίο κειμενάκι με τις αντίστοιχες και κατατοπιστικότατες φωτογραφίες.

Μασκάραμε έπειτα την πόρτα εισαγωγής στο πιλοτήριο και με το ίδιο κίτρινο βάφτηκαν τα εσωτερικά πλαϊνά της ατράκτου και το δάπεδο...
Να υποθέσω οτι ο πληθυντικός είναι μεγαλοπρεπείας;  :)

Μετά από σχεδόν 10 ώρες μοντελάρισμα, το γραφείο μου έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο...
Θα διαφωνήσω έντονα. Αυτό είναι απλά ένα μοντελιστικό γραφείο, βομβαρδισμένο τοπίο έλα να δεις σπίτι μου! Και μια ερώτηση: Οταν ξεκάζεις ο υπολογιστής δουλεύει; Αν ναι δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, καλή πρακτική για τον υπολογιστή σου.

και δεν έχω φωτογραφήσει το κρεβάτι...
Τι ακριβώς συνέβει στο κρεβάτι το οποίο χρήζει φωτογράφισης;  :)
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #243 στις: Φεβρουαρίου 22, 2007, 11:11:42 πμ »
Φυσικά, αλλά είναι και εν δυνάμει πληθυντικός για να χρησιμοποιηθεί το κείμενο, σε άρθρο κατασκευής... Μην κάθομαι να ξαναγράφω...

Δεν είχα ιδέα για το ότι μπορεί να πάθει ζημιά ο πιτσής μου, αλλά χωρίς modelclub την ώρα που μοντελλάρω δε γίνεται...

3 κουτιά από κιτ ξεκοιλιασμένα, sprue δεξιά αριστερά και τα υπόλοιπα κομμάτια από τα μοντέλλα... Χάνιμπαλ Λέκτερ κατάνησα...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #244 στις: Φεβρουαρίου 22, 2007, 01:21:30 μμ »
Δεν είχα ιδέα για το ότι μπορεί να πάθει ζημιά ο πιτσής μου, αλλά χωρίς modelclub την ώρα που μοντελλάρω δε γίνεται...

Tο PC μέσω των ανεμιστήρων που έχει δημιουργεί υποπίεση στο εσωτερικό του με σκοπό να επιτύχει την συνεχή εισαγωγή φρέσκου αέρα από το περιβάλλον και κατ' επέκταση την ψύξη των εξαρτημάτων του. Φυσικά μαζί με τον αέρα μπαίνει και οτι άλλο αιωρείτε, σκόνη, καπνός από τσιγάρο (θάνατος!) και σωματίδια μπογιάς και διαλυτικού. Το διαλυτικό, αν μιλάμε για σμάλτα ή/και διαλυτικό νίτρου, επικάθετε παντού μέσα στο PC και διαβρώνει πλαστικά μέρη και σε περιπτώσεις την πλακέτα την ίδια. Επίσης τα σωματίδια της μπογιάς μειώνουν την απόδοση των ψυκτρών.

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #245 στις: Φεβρουαρίου 22, 2007, 03:48:26 μμ »
Πάλι καλά παίζω μπάλα μόνο με ακρυλικά...

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #246 στις: Φεβρουαρίου 22, 2007, 03:51:37 μμ »
Πάλι καλά παίζω μπάλα μόνο με ακρυλικά...

την ωρα που βαφεις βαλε ενα πλαστικο-ναυλον καλυμα στη προσοψη του κουτιου :wink:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #247 στις: Φεβρουαρίου 22, 2007, 03:57:03 μμ »
την ωρα που βαφεις βαλε ενα πλαστικο-ναυλον καλυμα στη προσοψη του κουτιου :wink:

Θυμίσου όμως να το βγάλεις γιατί αν δεν το βγάλεις θα έχεις καπνό, πολύ καπνό!  :)

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #248 στις: Φεβρουαρίου 22, 2007, 04:11:09 μμ »
Δεν χρειάζεται... Είναι με κάλυμμα απόκρυψης-παραλλαγής, και έτσι δε μπορεί να το βρεί τίποτα που ίπταται... Ούτε καν η σκόνη...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #249 στις: Φεβρουαρίου 22, 2007, 04:25:15 μμ »
Δεν χρειάζεται... Είναι με κάλυμμα απόκρυψης-παραλλαγής, και έτσι δε μπορεί να το βρεί τίποτα που ίπταται... Ούτε καν η σκόνη...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Εχω πέσει κάτω  και παλεύω να συνέλθω με τα υπογλώσσια!
 :lol: :shock: :lol: :shock: :lol: :shock: :lol: :shock:

Πάντως, καλού-κακού, βάζε μια χαρτοταινία στα πρόχειρα στο DVD που είναι slot in, ποτέ δεν ξέρεις.
Και καμουφλάρησε και το speedtouch, μη στην πέσουν από εκεί μεριά  :)

Tags: