Μπραβο για την υπομονή σου.Καλη συνεχεια. 
Τάσο σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

Γιώργηηηη

Όπως αναφέρθηκε στο προηγούμενο ποστ η θέση του καθίσματος μέσα στην μπανιέρα είναι λάθος.
Για να καταλήξω στη νέα θέση έπρεπε πρώτα να ασχολήθω λίγο με το ίδιο το κάθισμα που δίνει η ΗΒ.
Το αεροσκάφος που θέλω να φτιάξω φορούσε το late ("improved") κάθισμα ενώ το κιτ δίνει κάτι που μοιάζει με το early κάθισμα.
Η πλέον αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ των δύο τύπων αφορά το προσκέφαλο όπου στο late είναι τοποθετημένο το αλεξίπτωτο ενώ, στο early το φορούν οι χειριστές στην πλάτη.
Δυστυχώς, κοιτάζοντας τα κομμάτια του κιτ δεν ήξερα πως να ξεκινήσω.
Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω σαν "σκονάκι" τα κομμάτια από το 48αρι F-5A της Kinetic (δίνει το early) αλλά μέχρι τώρα δεν έχω καταφέρει κάτι.
Στις φώτο που ακολουθούν περιλαμβάνονται και δύο ακόμα "λάθη" του κιτ:
i) Η μπενιέρα έχει πολύ μεγάλο μήκος γεγόνος που μάλλον συνδέεται και με την λάθος θέση του καθίσματος.
ii) Πίσω από την μπανιέρα υπάρχουν δύο ανεξήγητα κενά.....

Όπως επίσης αναφέρθηκε στο προηγούμενο ποστ η καλύπτρα πρόκειται να τοποθετηθεί κλειστή.
Ο λόγος είναι οτι δεν έχω τη δυνατότητα (...ούτε την όρεξη να προσπαθήσω) να αναπαραστήσω τον μηχανισμό έδρασης/κίνησης της καλύπτρας.
Ως αποτέλεσμα, η κλειστή καλύπτρα βολεύει να ληφθεί ως σημείο αναφοράς για την "σωστή" τοποθέτηση του καθίσματος.
Έτσι, αρχικά επέλεξα να αναπαραστήσω το δομικό "πέταλο" που βρίσκεται στο πίσω μέρος της καλύπτρας.
Η καλύπτρα ντύθηκε εσωτερικά με ταινία μασκαρίσματος όπου απλώθηκε μικρή ποσότητα βαζελίνης.
Το σημείο ενδιαφέροντος γεμίστηκε με γύψο. Στη συνέχεια το γύψινο κομμάτι αφαιρέθηκε και αφού τρίφτηκε (για να αποκτήσει "μέτωπο"), χρησιμοποίθηκε ως πατρόν για να κοπεί το "πέταλλο" σε ΦΠ.
Η εσωτερική καμπύλη του πετάλου διαμορφώθηκε με λίμες κατάλληλης διατομής.
Όπως θα παρατηρήσετε το κομμάτι μου έχει πολύ μικρότερο πάχος από αυτό που θα έπρεπε.
Επέλεξα αυτή την προσέγγιση για να "κατεβαίνει" ευκολότερα το ΦΠ με το τρίψιμο..... αργότερα βλέπουμε για το πάχος.

Το επόμενο σημείο που με "ενόχλησε" είναι το μικρό πάχος στα διαμήκη δοκάρια της καλύπτρας.
Συγκεκριμένα, συγκρίνοντας την "αναλόγια" πάχους μεταξύ των διαμηκών δοκαριών και του εμπρόσθιου τόξου της καλύπτρας προσπάθησα να αυξήσω το πάχος των πρώτων.
Συμβουλευόμενος έναν πολύ καλό φίλο. έκοψα λεπτές λωρίδες από DYMO Tape τις οποίες κόλλησα εφαπτομενικά ατα δοκαρία.
Η DYMO προτιμήθηκε σε σχέση με το ΦΠ λόγω του οτι η "ευθυγράμμιση" της λωρίδας είναι κατά πολύ ευκολότερη.
Στην κάτω ακμή των λωριδών εφαρμόστηκε αρχικά μικρή ποσότητα ΜΕΚ και κατόπιν λεπτόρευστη κυανοακρυλική κόλλα.
Οι λώριδες έρχονται ψηλότερα από τα δοκάρια του κιτ οπότε θα χρειαστεί να τριφτούν προσεκτικά για να "κατέβουν".
Κατα τη διάρκεια του συγκεκριμένου task η καλύπτρα στηρίζονταν σε ένα γύψινο "τακάκι" προς αποφυγή σοβαρών ατυχημάτων.
Ευτυχώς τη γλίτωσα μόνο με ένα μικρό σημαδάκι κυανοακρυλικής στη δεξιά πλευρά το οποίο θα αφαιρεθεί στη συνέχεια.
Για κάποιο λόγο ο MC Host δεν με αφήνει να ανεβάσω φωτογραφίες.
Μολίς βρεθεί λύση θα επανέλθω με τις φωτό της ανωτέρω εργασίας.
Καλό ΣΚ σε όλους