ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Pre-45 Armor: Γενική συζήτηση-Reference
Sd.kfz 233
Periklis74:
Με μεγάλη μου χαρά διαπιστώσω την επαναλειτουργια του φόρουμ , πραγματικά μας ελειψε !!!!!!!!! Ερώτηση για τους ειδήμονες στα γερμανικά οχήματα. Φτιάχνω το sd.kfz 233 της Roden στην 1/72 . Το τελευταίο που μου έχει μείνει από την συγκεκριμένη οικογένεια οχημάτων Σχετικό άρθρο θα ανέβει σύντομα που θα περιγράφει την πρόοδο της κατασκευής. Το σχέδιο είναι να το φτιάξω με πλήρη εσωτερικό , πλήρες πυροβόλο κτλ . Επιπρόσθετα λέω να ανοίξω και τον χώρο του κινητήρα τον οποίο θα φτιάξω scratch . Το ερώτημα είναι ο χρωματισμός και του χώρου του κινητήρα όπως και του ίδιου του κινητήρα. Υποθέτω ότι ο χώρος βάφεται με το καφεκόκκινο αντιοξειδωτικό αστάρι και όχι με το ivory που ήταν το χρώμα του εσωτερικού του οχήματος. Οπότε κάθε απάντηση θα είναι καλοδεχουμενη !!!!!! ::salut:: ::salut:: ::salut::
Kostis Pap:
--- Παράθεση από: Periklis74 στις Απριλίου 26, 2026, 10:44:24 μμ ---Το σχέδιο είναι να το φτιάξω με πλήρη εσωτερικό , πλήρες πυροβόλο κτλ . Επιπρόσθετα λέω να ανοίξω και τον χώρο του κινητήρα τον οποίο θα φτιάξω scratch . Το ερώτημα είναι ο χρωματισμός και του χώρου του κινητήρα όπως και του ίδιου του κινητήρα.
--- Τέλος παράθεσης ---
διόρθωσε το 1/72 σε 1/35 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: τι scratch κινητήρα μας λες
DIM57:
1/72 σκρατς σε οτιδήποτε για μένα ειναι κολλύριο με πιστόλι στο κρόταφο :mrgreen:
Καλή αρχή
Dimitris 72:
Δεν βρήκα κάποια πληροφορία σχετικά με το χρώμα... Όμως έτσι κι αλλιώς, το διαμέρισμα κινητήρα, ακόμα και στα αυτοκίνητά μας (πόσο μάλλον σε ένα μάχιμο τεθωρακισμένο) γίνεται σώβρακο (σε βαθμό που το γενικό χρώμα φαίνεται μόνο στο πάνω μέρος των θόλων των φτερών και πολλές φορές, ούτε καν εκεί).
Το λογικό πάντως είναι να ήταν βαμμένα με αστάρι. Το ivory βαφόταν ώστε να υπάρχει σχετική ορατότητα για το πλήρωμα στο περίκλειστο εσωτερικό του΄άρματος/οχήματος. Στο διαμέρισμα κινητήρα, δεν (νομίζω πως) χρειαζόταν ορατότητα....
ΔΚ
Periklis74:
Φιλε Δημήτρη έχω την ίδια άποψη σχετικά με τον χρωματισμό του χώρου του κινητήρα. Περιμένω μια απάντηση ακόμη ..... να το επιβεβαίωση γνωστός παντζερολογος του φόρουμ.
Η κλίμακα κωστη και DIM57 θα είναι η σωστή η γνήσια η ανδρική στην 1/72 :mrgreen: :mrgreen:. Ο κινητήρας έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας μιας και έχει δύο πολλαπλές εισαγωγής όπως και δύο πολλαπλές εξαγωγής αλλά πιστεύω ότι κάτι θα καταφέρω. Το καλό είναι ότι έχω καλή βιβλιογραφία ( ευχαριστώ φίλε sluff ) συν ένα βιβλίο που προμηθεύτηκα οπότε πιστεύω ότι κάτι καλό θα βγει .
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση